.! יצאתי משם כשאני מלקקת את השפתיים, היה לי כל כך טעים
.הם יודעים לבשל !" מלמלתי לעצמי כשאני כבר בדרכי צפונה "
תוכנית מאסטר שף חוזרת בעונת וי. איי. פי. וזה יקרה ב 3.2.2015 , יהיה טעים וגם מעניין. השבוע פגשנו את 12 המתמודדים וזכינו לטעום ממנותיהם
המתמודדים מוכרים לכולכם, לאו דווקא מתחום האוכל, אלא מתחומי הבידור, המשחק, בימוי, אופנה, ספורט, עיתונות, טלויזיה וגם סופרת אחת, נחמדה במיוחד. הנה הם כולם
סלט קוסקוס עם (ירקות צלויים) והפתעות
הכמות: 6-8 מנות
הערה: חיתכו את כל הירקות לגודל נגיסה
:מרכיבים
שש מאות וחמישים (650) גרם קוסקוס מוכן
שלוש מאות וחמישים (350) גרם דלעת קלופה, חתוכה לקוביות קטנות
שני קישואים בגודל בינוני (כ- 200 גרם סה"כ) - לא לקלוף, לחצות לאורך ולפרוס לפרוסות בעובי בינוני
שני גזרים דקים(כ-150-200 גרם סה"כ) לא גדולים קלופים ופרוסים לפרוסות עבות
שתי בטטות קטנטנות, קלופות ופרוסות
לימון אחד בינוני חתוך לטריזים- להרחיק גלעינים
בצל סגול בינוני קלוף, חתוך לטריזים
מלח אטלנטי או מלח גס (או מלח דק) לטעם
שמן זית
פלפל שחור גרוס טרי
מעט שמן רגיל (קנולה למשל) למריחת נייר האפייה
חופן לימון כבוש קצוץ גס- אני הוספתי לימונים ננסיים שאני כובשת בבית
חופן עגבניות שרי חצויות או במידה והן גדולות- חתוכות לרבעים
עלי פטרוזיליה/כוסברה תלושים- רצוי ללא גבעולים
-
כלים: תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות
.מרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה. מורחים את התבנית במעט שמן רגיל
מסדרים את הירקות החתוכים (מלבד הלימון הכבוש, עגבניות השרי ועשבי התיבול) על נייר האפייה שהתבנית. מנטפים על הירקות שמן זית, מפזרים מלח אטלנטי/מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
.אופים את הירקות בתנור החם עד לריכוך כ 40-45 דקות. מומלץ בזמן האפייה להפוך את קוביות הירקות פעם או פעמיים
.להוציא את הירקות מהתנור ולהעבירם לקערה .לצקת את מרבית השמן שנותר על נייר האפייה על הירקות
.לפזר את הקוסקוס המוכן על נייר האפייה, לשטח ולאפות דקות אחדות (5 דקות) בחום גבוה 200 מעלות
.להוציא את הקוסקוס מהתנור, להעביר (בעזרת נייר האפייה המקופל או עם כף) לקערת הגשה גדולה. להוסיף את הירקות האפויים
.להוסיף עגבניות שרי וחתיכות לימון כבוש, לערבב הכול בעדינות
.להוסיף עלי פטרוזיליה. לטעום ולתבל תיבול במידה וחסר מלח/שמן זית/מיץ לימון
:המלצת הגשה
.מומלץ להגיש את הסלט חמים או קר בתוספת פלחי לימון טרי וקערית שמן זית נוסף
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
.הם יודעים לבשל !" מלמלתי לעצמי כשאני כבר בדרכי צפונה "
תוכנית מאסטר שף חוזרת בעונת וי. איי. פי. וזה יקרה ב 3.2.2015 , יהיה טעים וגם מעניין. השבוע פגשנו את 12 המתמודדים וזכינו לטעום ממנותיהם
המתמודדים מוכרים לכולכם, לאו דווקא מתחום האוכל, אלא מתחומי הבידור, המשחק, בימוי, אופנה, ספורט, עיתונות, טלויזיה וגם סופרת אחת, נחמדה במיוחד. הנה הם כולם
קרדיט צילום: קשת- יחסי ציבור ודוברות
את 12 המתמודדים ישפוט פאנל השופטים הקבוע של תוכנית מאסטר שף: חיים כהן, מיכל אנסקי, אייל שני ויונתן רושפלד
המתמודדים, טיפוסים מעניינים ומסקרנים אחד אחד, כולם בעלי כשרון וידע בבישול. הם יקבלו העונה משימות בישול ברמת קושי זהה לעונת מאסטר שף רגילה, וכן, יהיו גם משימות הדחה
:מתמודדי העונה שתשודר בשידורי קשת אבי נוסבאום, שלמה שרף, שי אביבי, נועם טור, עדן הראל, דורית רביניאן, בטי רוקאווי, שלומי אלדר, איה קרמרמן, נורמן עיסא, פנינה טורנה ואתי לוי
קיבלתי משימה עד הבית: מערכת קשת (ותודה לחן !) ציידו אותי בכל הדרוש להכנת קוסקוס. טוב, כמעט בהכול, סיר אידוי לא היה בנמצא.. קבלתי גם מרשם מפורט מבית מאסטר שף הכולל 4 שלבים להכנת קוסקוס אמיתי ויד חופשית לגמרי מה לעשות עם הקוסקוס המוכן, כשאין הכרח להכין ממנו מנה מסורתית
כמו כן, צויידתי בסלסלה קטנה עם מדגם ירקות שהגיע מארגון "לקט ישראל". הירקות מוצלים משדות חקלאיים ברחבי הארץ, הם קצת 'מכוערים' וצורתם לעיתים פחות סטנדרטית, אך הם טעימים ובריאים. במתכון הסלט שלי שילבתי את הבטטות והלימון (הנהדר!) מהסלסלה הקטנה שקיבלתי
ארגון לקט ישראל עושה עבודת קודש בהצלת הירקות והעברתם להמוני בתי אב נזקקים בשבוע, דרך עמותות ברחבי הארץ. קראו כאן על פעילות הארגון
והערב.. הגיע המוזה לבקר אצלי וזה היה משמייח ביותר. החלטתי שאני מכינה סלט עשיר שהוא ארוחה בפני עצמה- סלט עם הרבה קוסקוס טעים וגם הרבה ירקות צלויים. לתיבול הוצאתי את צינצנת הענק עם הלימונים הננסיים שכבשתי לפני כחודש. עלי פטרוזיליה, שנתלשו אחד אחד.. ורבעי עגבניות שרי שגדלו לתפארה במושב הדרומי, השלימו לי את המנה המשגעת. המיוחד בסלט שלנו שבכל ביס תקבלו הפתעה אחרת: מי אוהב לימון כבוש ?..בטטה נימוחה בפה וכך הלאה
.הסלט שלנו מכיל קוסקוס אמיתי הנעשה ביד מיומנת ואוהבת
..כמובן שהמתכון יעבוד גם עם כל סוג קוסקוס, אינכם מחוייבים לגלות את סודכם מניין הקוסקוס שלכם
|
הכמות: 6-8 מנות
הערה: חיתכו את כל הירקות לגודל נגיסה
:מרכיבים
שש מאות וחמישים (650) גרם קוסקוס מוכן
שלוש מאות וחמישים (350) גרם דלעת קלופה, חתוכה לקוביות קטנות
שני קישואים בגודל בינוני (כ- 200 גרם סה"כ) - לא לקלוף, לחצות לאורך ולפרוס לפרוסות בעובי בינוני
שני גזרים דקים(כ-150-200 גרם סה"כ) לא גדולים קלופים ופרוסים לפרוסות עבות
שתי בטטות קטנטנות, קלופות ופרוסות
לימון אחד בינוני חתוך לטריזים- להרחיק גלעינים
בצל סגול בינוני קלוף, חתוך לטריזים
מלח אטלנטי או מלח גס (או מלח דק) לטעם
שמן זית
פלפל שחור גרוס טרי
מעט שמן רגיל (קנולה למשל) למריחת נייר האפייה
חופן לימון כבוש קצוץ גס- אני הוספתי לימונים ננסיים שאני כובשת בבית
חופן עגבניות שרי חצויות או במידה והן גדולות- חתוכות לרבעים
עלי פטרוזיליה/כוסברה תלושים- רצוי ללא גבעולים
-
כלים: תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.מחממים תנור לחום גבוה 200 מעלות
.מרפדים תבנית גדולה של התנור בנייר אפייה. מורחים את התבנית במעט שמן רגיל
מסדרים את הירקות החתוכים (מלבד הלימון הכבוש, עגבניות השרי ועשבי התיבול) על נייר האפייה שהתבנית. מנטפים על הירקות שמן זית, מפזרים מלח אטלנטי/מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
.אופים את הירקות בתנור החם עד לריכוך כ 40-45 דקות. מומלץ בזמן האפייה להפוך את קוביות הירקות פעם או פעמיים
.להוציא את הירקות מהתנור ולהעבירם לקערה .לצקת את מרבית השמן שנותר על נייר האפייה על הירקות
.לפזר את הקוסקוס המוכן על נייר האפייה, לשטח ולאפות דקות אחדות (5 דקות) בחום גבוה 200 מעלות
.להוציא את הקוסקוס מהתנור, להעביר (בעזרת נייר האפייה המקופל או עם כף) לקערת הגשה גדולה. להוסיף את הירקות האפויים
.להוסיף עגבניות שרי וחתיכות לימון כבוש, לערבב הכול בעדינות
.להוסיף עלי פטרוזיליה. לטעום ולתבל תיבול במידה וחסר מלח/שמן זית/מיץ לימון
:המלצת הגשה
.מומלץ להגיש את הסלט חמים או קר בתוספת פלחי לימון טרי וקערית שמן זית נוסף
...ירקות שמחים
הירקות לסלט - לפני ואחרי האפייה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
2 comments:
רגע...אני לא מבינה...את משתתפת???
לא משתתפת. כן משקיפה מהבית בהנאה :-)
Post a Comment