: הרעיון הזה סובב עולם לאחרונה, כעת הגיע גם לכאן
תפוחי אדמה קטנים מבושלים, מעוכים ואפויים. נכון, השם (המעוך) לא משהו, התוצאה שווה ביותר. מבשלים קצרות תפוחי אדמה במי מלח ומעט חומץ. מועכים ואופים משני הצדדים בתנור או בטוסטר אובן בחום גבוה
!כמובן שבחגיגה משתתפים גם קצת חמאה ושמן זית. ללא זה, לא נקבל מעדן נחטף שכזה
? האם מישהו מתלונן , כאן
? האם מישהו מתלונן , כאן
את תפוחי האדמה המעוכים קל להכין. מומלץ להכפיל כמויות או אפילו יותר וחובה לאכול אותם חמים לוהטים, ברגע שהם יוצאים מהתנור
בצילום למטה - תפוחי האדמה האפויים לאחר שנמעכו בעזרת תחתית ספל הקפה של אם הבית, איזו הקרבה
רצוי לבחור תפוחי אדמה דומים בגודלם. השתמשתי ב 450 גרם תפודים קטנים, אפשר להשתמש בתפודים קטנים או גדולים יותר- זמן הבישול והאפייה יתארכו מעט
תפוחי אדמה מעוכים
הכמות: לשני סועדים
:מרכיבים
ארבע מאות וחמישים עד 500 גרם תפוחי אדמה קטנים, שטופים היטב במים וסבון כלים
רבע כוס חומץ בהיר
כפית וחצי מלח גס
מי ברז
חמישה עשר(15) גרם חמאה
כף שמן זית
-
מלח גס/אטלנטי להגשה +פלפל שחור גרוס טרי
-
תבנית שטוחה, לא חייבים לרפד בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור או טוסטר אובן לחום גבוה 220 מעלות
.שמים את תפוחי האדמה בסיר. מוסיפים את החומץ והמלח. ממלאים מים לכיסוי+ 3 ס"מ נוספים
להביא לרתיחה על להבה בינונית. להנמיך מעט את הלהבה ולבשל 15-20 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים
לסנן את התפודים ממי הבישול. להחזיר לסיר (לא על להבה). להוסיף את החמאה ולבחוש עד שהיא נמסה ומשמנת את התפודים
.להעביר את תפוחי האדמה לתבנית. בעזרת תחתית של כוס למעוך (בלחיצה אמיצה) כל תפוח אדמה לגובה 1.5 ס"מ לערך
.לאפות 10-20 דקות. בטוסטר אובן האפייה תהיה קצרה יותר
להוציא את התבנית מהתנור. להפוך בעדינות כל תפוח אדמה (קל לעשות זאת בעזרת ספטולה), לטפטף מעל את שמן הזית ולהחזיר לתנור לאפייה נוספת במשך 10-20 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים היטב
.לבזוק מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי ולהגיש מיד
הכמות: לשני סועדים
:מרכיבים
ארבע מאות וחמישים עד 500 גרם תפוחי אדמה קטנים, שטופים היטב במים וסבון כלים
רבע כוס חומץ בהיר
כפית וחצי מלח גס
מי ברז
חמישה עשר(15) גרם חמאה
כף שמן זית
-
מלח גס/אטלנטי להגשה +פלפל שחור גרוס טרי
-
תבנית שטוחה, לא חייבים לרפד בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור או טוסטר אובן לחום גבוה 220 מעלות
.שמים את תפוחי האדמה בסיר. מוסיפים את החומץ והמלח. ממלאים מים לכיסוי+ 3 ס"מ נוספים
להביא לרתיחה על להבה בינונית. להנמיך מעט את הלהבה ולבשל 15-20 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים
לסנן את התפודים ממי הבישול. להחזיר לסיר (לא על להבה). להוסיף את החמאה ולבחוש עד שהיא נמסה ומשמנת את התפודים
.להעביר את תפוחי האדמה לתבנית. בעזרת תחתית של כוס למעוך (בלחיצה אמיצה) כל תפוח אדמה לגובה 1.5 ס"מ לערך
.לאפות 10-20 דקות. בטוסטר אובן האפייה תהיה קצרה יותר
להוציא את התבנית מהתנור. להפוך בעדינות כל תפוח אדמה (קל לעשות זאת בעזרת ספטולה), לטפטף מעל את שמן הזית ולהחזיר לתנור לאפייה נוספת במשך 10-20 דקות או עד שתפוחי האדמה זהובים היטב
.לבזוק מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי ולהגיש מיד
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
2 comments:
מה??? איפה שאר המתכון ???
הכול כאן... :)
Post a Comment