04/06/2020

ריבת משמשים נהדרת Apricot Jam

~~~ריבת משמשים נהדרת~~~
עשרים ושישה משמשים השתתפו בחגיגה, בריבה הנפלאה הזו. ספרתי אותם, אחד אחד. מעניין האם מישהו אוסף עדיין גוגואים
זה נחמד לגוון ולערוך שינויים: שנים שאני מכינה ריבת משמשים באופן זהה והיום, עם אותם המרכיבים (כמעט) ושינוי מסוים באופן ההכנה, התקבלה ריבה טובה אפילו יותר. הריבה אוצרת טעם משמשי מרוכז, תענוג
בצילום: הריבה עדיין חמה
השבוע בזמן הקניות בסופר (שלא להזכיר את הצפיפות בקופות והיעדר המסכות..) נמצאו שפע משמשים טריים במחיר 18 ש"ח הקילו, היה קודם יקר הרבה יותר, אז מלאתי שקית גדולה. חלקם של המשמשים היו אדומי לחיים, מעטים היו זקוקים לעוד מעט שמש להבשלה, יפים היו כולם, אחד אחד. בכדי לקבל קילו משמש נקי נחוצים כקילו משמש ועוד 60 גרם

.לריבה הזו נשתמש בסיר בינוני כבד בתכולה של 4 ליטר, סיר בעל תחתית עבה

.הריבה מוכנה בזריזות מפרי, מים, מיץ לימון וסוכר
.הכינו צנצנות שעברו חיטוי במים רותחים
.רצוי למזוג ריבה חמה לתוך צנצנות חמות. הניחו לריבה המוכנה לעמוד כ- 10 דקות ורק אז מיזגו לצנצנות
.מומלץ לקרר את צנצנות הריבה המלאות על השיש ורק כשהן פושרות, לסגור עם המכסים ולאחסן במקרר
.צנצנות הריבה תשמרנה במקרר מספר חודשים


ריבת משמשים
:מרכיבים
קילו משמשים - המשקל לאחר גלעון
חצי כוס מים = 120 מ"ל
רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי = 60 מ"ל
שמונה מאות וחמישים גרם  (850) סוכר לבן

:אופן ההכנה
.חצו את המשמשים והרחיקו גרעינים. חתכו כל חצי משמש לשניים לאורך ושימו בסיר
הוסיפו לסיר את המים ומיץ הלימון. הביאו לרתיחה על להבה בינונית. הנמיכו את הלהבה ובשלו עם מכסה כ- 15 דקות. בזמן זה הפרי יתרכך
.הוסיפו לסיר את הסוכר, בחשו להמסת הסוכר
הביאו לרתיחה על להבה בינונית. בשלו ברתיחה מתונה וללא בחישה כ 35-40 דקות או עד שהריבה מסמיכה והיא מוכנה. מומלץ לערבב את הריבה בדקות האחרונות של הבישול. בדקו את מוכנות הריבה על צלחת קרה
הסירו את סיר הריבה מהלהבה והניחו  לכ- 10 דקות טרם מזיגה לצנצנות, סגרו את הצנצנות לאחר שהן  פושרות. אחסנו את הריבה במקרר


סופלה שוקולד





No comments:

assets Creative Commons License