13/06/2020

מרק עדשים נפלא, פטה פטריות, חתלתולה חמודה ועוד

מרק עדשים, גזר ותרד
נכון, הקיץ כבר כאן אך חלקנו אוהבים לאכול מרק במשך כל ימות השנה (אני, אני !)  והאמת, זה ממש בלתי אפשרי לוותר על המרק הטעים הזה: מרק עדשים קרמי, מזין, משביע (גם בעל צבע יפיפה), שכייף להכין ולאכול חם או חמים. רשמו מתכון ורוצו להכין. השבוע הכנתי את המרק כבר פעמיים !. עדשים כתומות שלמות נמכרות בתפזורת בחנויות תבלינים או בשוק. יש לשטוף את העדשים מספר פעמים במי ברז ולהרחיק פסולת
בישלתי את המרק בשתי גרסאות. הגרסה השנייה לבקשת אמי (שאוהבת מאוד את המרק) ולטעמה ללא הפלפל האדום ובפחות ג'ינג'ר. שתי הגרסאות טעימות מאוד לכולנו
.במידה ואין לכם עלי תרד עבה, שימו במקום עלה גדול של מנגולד, החלק הירוק בלבד



:מרכיבים לכ- 4 מנות. מומלץ להכפיל כמויות
שתי כפות שמן קנולה
בצל קטן קצוץ
שתי שיני שום קצוצות
כפית ג'ינג'ר טרי מגורד
כף תרכיז עגבניות 28% או אחר
שלושת רבעי כפית מלח דק או לטעם
כוס (מדידה) עדשים כתומות, רצוי עדשים שלמות- אפשר גם חצויות
חמש ושליש כוסות מים או ציר ירקות
שני גזרים בגודל בינוני, קלופים ומגורדים גס
עוד גזר בינוני קלוף ומגורד גס
פלפל אדום נקי מגרעינים חתוך לקוביות
חופן גדול עלי תרד (מהסוג העבה לא זה לסלט) שטופים ופרוסים או מעט מנגולד-החלק הירוק בלבד פרוס
:אופן ההכנה

.בסיר 4 ליטר על להבה בינונית מטגנים בשמן החם כ- 5 דקות (לבחוש מדי פעם) בצל, שום וג'ינג'ר
.להוסיף לסיר תרכיז עגבניות ומלח, לבחוש ולטגן 1-2 דקות
.להוסיף לסיר את העדשים והמים, להביא לרתיחה ולבשל 30 דקות
להסיר את הסיר מהלהבה, בעזרת בלנדר מוט לטחון את המרק לקרם יחד עם 2 הגזרים המגורדים והפלפל האדום
להחזיר את הסיר לאש, להוסיף את התרד והגזר הנוסף המגורד. להביא לרתיחה עדינה, לבשל 5-6 דקות או עד שהתרד מתרכך
.להגיש את המרק חם או חמים
-
המרק מסמיך עם הקירור ויתרכך בחימום חוזר. במידה והמרק סמיך מידי לאחר חימום אפשר להוסיף מעט (2-4 כפות) מים רותחים
.מי שאינו אוהב פלפל אדום במרק (שתורם לצבע ולטעם) ניתן לוותר
.המרק יישמר כשבוע במקרר או זמן ארוך יותר בפריזר


מיאוווו
לפני ימים חתולה אחת גדולה שחרחרה בעיקר ישבה לה בנחת על מעקה בניין, אוכלת ומלקקת ת'פה. בסמוך, למטה על המדרכה חתולה תינוקת (זו שבצילום) כי 20 ס"מ אורכה, רוצה גם אוכל... מביטה למעלה על המעקה הגבוה ועל האוכל, נראה שהיא מחשבת  ... האם תוכל לקפוץ למעלה ולאכול גם כן
היא מזנקת שוב ושוב ונופלת חזרה למדרכה, בניסיון הנוסף היא נוגעת ברגל החתולה הגדולה, שלא מזיז לה דבר וחצי דבר
.הנה הקטנה, ידידותית לסביבה ולסובבים, נחבאת אל הפחים
.השבוע הקטנטונת נעלמה



פטה פטריות ואגוזים מתכון  טבעוני, הוכן השבוע, טעים לכולנו. מתאים למריחה על לחם. כך תכינו: קולים מעט כוס אגוזי מלך
מחממים היטב מחבת גדולה על להבה בינונית עם כף שמן זית. מוסיפים בצל בינוני קצוץ ו- 5 שיני שום קצוצות. לטגן להזהבת הבצל
להוסיף למחבת: 250 גרם פטריות נקיות ופרוסות (השתמשתי הפעם בפטריות פורטובלה אפשר אחרות), כחצי כוס עלי פטרוזיליה, מעט עלי רוזמרין טרי קצוצים, כחצי כפית מלח דק, פלפל שחור גרוס טרי. מבשלים 7-8 דקות, לבחוש מידי פעם, עד שבפטריות רכות. טוחנים במעבד מזון את האגוזים ותערובת הפטריות. ניתן לטחון למרקם גס או חלק. לתקן תיבול (מלח, פלפל). אפשר להוסיף בזמן הטחינה מעט שמן זית (1-2 כפות). להעביר את הפטה למיכל ולאחסן במקרר. ישמר במקרר ימים אחדים. הכמות תתאים למיכל של כ 360 מ"ל


מספר עובדות על תותי שדה שאולי לא ידעתם
.בצילום, תות השדה שלנו , צולם היום

















.תותי שדה הם הפרי היחיד המחזיק את זרעיו בחלק החיצוני של הפרי, מספר הזרעים בפרי ממוצע כ- 200
תותי השדה אינם משתייכים למשפחת גרגירי היער שזרעוניהם בתוכם. לכל זירעון שעל פני התות ישנה האפשרות לגדל צמח נפרד
.תותי שדה משויכים למשפחת הוורדים. שיח תותים בפריחתו יריח טוב
צמח תות השדה הוא רב שנתי. במידה ותשתלו אחד כזה הוא יניב פרי (אבל לא מיד) וגם שנה לאחר מכן וכך הלאה למשך כ- 5 שנים
.בבלגיה יש מוזיאון תותים. בחנות המוזיאון מוכרים גם ריבות תות ובירה תות שדה
.האינדיאנים אכלו תותי שדה טרם הפרי החל לגדול באירופה. פרי ראשון באביב נאכל טרי או נאפה בלחם תירס
.הרומאים הקדומים סברו שלתותי שדה כוחות מרפא והציעו אותם כמרפא (עממי) לתחלואי גוף ונפש
.בצרפת מאמינים שתותי שדה הם אַפְרוֹדִיזְיָאק ומגישים אותו באירועים כמרק קרמי מתוק
.תותי שדה מכילים מספר ויטמינים חיוניים
.מומלץ לשטוף את התותים בסמוך לאכילתם
על פי הפוד_רפאבליק 2013



@->---   cafe.themarker
אתר הקפה דה מרקר עומד לסגור שעריו ותכניו לא ישמרו עוד במהלך השנה. למי שיש שם חומרים, מומלץ כעת לשמור אותם אצלכם


No comments:

assets Creative Commons License