18/09/2008

** September II 2008 ~~ עוגיות במתנה~~

חטיף באונטי - מתכון ביתי
וגם עוגיות במתנה

Chocolate and coconut חטיף באונטי שוקולד וקוקוס- המתכון
עוגיות - במתנה
.כמה שכייף לי להכין מתנות
הרעיונות שנרקמים תוך כדי, היצירה, השתדלות שיצא מאוד מוצלח, המחשבה על מקבל המתנה, בחירת האריזה, סרטי הקישוט, המילים שנכתבות באופן אישי. כמה ההתרגשות בלתת
--
הרעיון במתנה הזו, היא לתת למי שעסוק מדי או לא אוהב לאפות (בחרו את המתאים) אך לאכול דווקא כן, להפתיע את כל מי שתרצו בצנצנת נאה עם תערובת יבשה להכנת עוגיות אצלו/אצלה בבית, לצרף פתק קטן עם הוראות הכנה פשוטות, לחתום בברכה או נשיקות ולמסור עכשיו
התערובת בצינצנת תהיה עמידה שבועות במקום מוצל, כדאי לשמור במקרר ותהיה זמינה לכל עת
לפני הכנת העוגיות יש לערבב בנפרד חמאה, ביצה ווניל, להוסיף את תוכן הצינצנת בבת אחת והופ ! -יש תערובת עוגיות, רק להדליק את התנור ולאפות. נכון שקל?
צינצנת בינונית, אבל מוארכת בתכולה של קצת פחות מליטר תספיק כצינצנת ריבה גדולה


?ככה תכינו את תערובת העוגיות
ממלאים את הצינצנת בחומרים אחד אחרי השני, בשכבות לפי הסדר


חמש שמיניות הכוס = 90 גרם קמח רגיל
חצי כוס שיבולת שועל דקה לבישול
ושוב: חצי כוס קמח רגיל= 70 גרם
חצי כפית סודה לשתיה -לנפות אותה לתוך הצינצנת
כחצי כפית מלח דק
שליש כוס סוכר חום כהה
שליש כוס סוכר לבן = 65 גרם
חצי כוס חמוציות יבשות
חצי כוס שוקולד צ'יפס לבן
חצי כוס אגוזי פקאן קצוצים גס או שבורים ביד


זהו זה. אל תנערו. אל תערבבו.  סגרו את הצינצנת והוסיפו פתק בזה הלשון
(23 )
עוגיות מתנה

הוראות הכנה

חממו תנור אפייה לחום בינוני - 180 מעלות
בקערה בינונית טרפו 120 גרם חמאה רכה +1 ביצה גדולה +כפית תמצית וניל
להוסיף לתערובת הרכה את כל תכולת הצינצנת, בחשו עם כף רגילה או כף עץ, לקבלת תערובת אחידה
נטפו בכפות או גלגלו כדורים ישירות על נייר האפייה בתבנית במרחקים אחד מהשני
אפו 10-14 דקות בתנור החם או עד שהעוגיות מזהיבות
צננו את העוגיות על רשת ואחסנו בכלי אטום
זהו, יש מתנה 
כמה שכייף להכין מתנה למישהו שאתם אוהבים












ועוד עוגיות מתנה טעימות, זו עוגיה גדולה יחסית, לא קשה מידיי, נגמרת דיי מהר

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס לבן
הכמות: 22-24 עוגיות גדולות
החומרים
תשעים (90) גרם קמח
חצי כפית אבקת סודה לשתיה
רבע כפית מלח
רבע כפית קינמון
מאה חמאה רכה
שליש כוס סוכר לבן
שליש כוס סוכר חום כהה
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל
כוס וחצי שיבולת שועל מהירה לבישול
כ-150 גרם שוקולד צ'יפס לבן

אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום של 190 מעלות
.בקערה לערבב: קמח, סודה לשתיה (מנופה), מלח וקינמון
.בקערה נפרדת לטרוף חמאה, סוכרים, ביצה ווניל
.בהדרגה להוסיף את תערובת הקמח
.להוסיף שיבולת שועל ושוקולד צ'יפס
.לנטף את העיסה בכפות על נייר אפייה בתבנית הגודלה של התנור
.לשמור על מרחקים בין כל עוגיה
.לאפות 10-12 דקות, עד שמזהיב היטב ומוכן
.לצנן 2 דקות בתבנית לפני העברה לצינון על רשת
.לאחסן בכלי אטום
הערה
.העוגיות חצי קשות-רכות
.אפיתי בשני סבבים באותה התבנית או בשתי תבניות תנור גדולות
 
חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

08/09/2008

* September 2008 עוגיות שוקולד מושלגות

Chocolate snowballs recipe עוגיות שוקולד מושלגות~



























 
אל תחפשו יותר שום עוגיית שוקולד אחרות, לא, גם לא עוגיות שוקולד מושלגות, האוצר נמצא !! סוף סוף והוא מוגש לכם כאן ועכשיו
אני טועמת ביס קטנטן
שפני הנסיונות שלי אישרו שזה מצויין, תני לנו עוד, מה.. את מתכוונת להפיץ לעולם את המתוק הזה שלנו? וודאי
 
עוגיות שוקולד מושלגות
המרכיבים
מאתיים (200) גרם שוקולד, שבור לקוביות לפחות 60% מוצקי קקאו
מאה (100) גרם חמאה קרה
מאה וחמישים (150) גרם אבקת סוכר
שלוש ביצים גדולות טרופות מעט
כפית אחת תמצית וניל
מאתיים עשרים וחמש (225) גרם קמח רגיל
שתי כפות מדידה אבקת קקאו
חצי כפית מדידה אבקת אפיה =2 גרם
--
מאה עד 150 גרם אבקת סוכר לגילגול העוגיות


אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות
בסיר קטן (או קלחת קטנה) על להבה נמוכה להמיס שוקולד והחמאה . (אפשר להמיס מעל אדים) לצנן 5 דקות
להעביר את השוקולד- חמאה לקערה בינונית, לבחוש פנימה אבקת סוכר עד שנמסה
.להוסיף ביצים טרופות
להוסיף וניל, קקאו, קמח ואבקת אפיה (אפשר לנפות את הקמח עם אבקת האפיה קודם)
.לצנן את התערובת במקרר לשעה או יותר עד שמתקשה מעט
.ליטול כמות של כ- 2 כפות מדידה מהתערובת עבור כל עוגיה ולגלגל לכדורים
.לגלגל כל כדור מכל צד (זה יהיה דביק מעט) בקערית עם אבקת סוכר 
.להניח את העוגיות על נייר אפייה בתבנית, במרחקים
.לאפות את העוגיות  10-12 דקות או מעט פחות עד שהן יציבות למגע
.לצנן על רשת
:הערות
.את שלבי העירבוב הראשונים מומלץ לבצע עם מטרפה ידנית
.עירוב הקמח+אבקת האפיה יעשה עם כף עץ, אין צורך במיקסר
במידה ולא אופים את כל העוגיות בבת אחת, בתבנית אחת, יש לשמור את יתרת התערובת במקרר
יש להניח את כדורי הבצק על תבנית צוננת (לא מקרור), לצנן את התבנית לטמפרטורת החדר לפני הכנסה לתנור
.העוגיות מאוד שוקולדיות מתוקות, ממש  לא דיאט הפעם
.כמות מוערכת :14-25 עוגיות, תלוי בגודלן
קל לטחון את הסוכר לאבקת סוכר במטחנת קפה/מטחנת תבלינים קטנה, אני משתמשת במטחנה תוצרת בראון
במידה והעוגיות מגולגלות ביותר אבקת סוכר, הן תשארנה לבנות יותר, פחות שטחי שוקולד חומים
קיצור מעט של זמן האפיה, בדקה או שתיים , יותיר מעט רטיבות בתוך העוגיה, לפי העדפה אישית


חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

22/08/2008

* Aug. 2008 ~~~ פלפל חריף כבוש ~~~

Quick pickled peppers פלפל חריף כבוש המתכון~~~


Hot peppers - fresh from the friday market פלפלים חריפים בשוק

"kurtos kalacs" - Yummy תענוג הונגרי

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

29/07/2008

* July 2008 לחם חמוציות וגרעיני דלעת

עוגיית שוקולד צ'אנקי פאנקי של זינגרמן
Baking a new Bread is like a new day - Bright and Shiny ..Cranberry Pumpkin Seed Bread- One Of The Best !
לחם חמוציות וגרעיני דלעת
פרחים על המדרכה
מנגו טרי בשוק-מאיה או לא

חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

17/06/2008

* June 2008

חניתה©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

14/05/2008

* May 2008 ~~סינבון ~~ המתכון המקורי לשבלולי קינמון וגבינת שמנת


Cinnamon Rolls with Cream Cheese Frosting סינבון-שבלולי קינמון בציפוי גבינת שמנת

Koulourakia, Greek Easter biscuits עוגיות מיוון


Friday Market in my Townשוק של שישי

חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

16/04/2008

* April 2008 לימונצ'לו המתכון



חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

30/03/2008

* March 2008 פירושקי תפוחי אדמה


חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

26/02/2008

* February 2008 פרצל עם חמאה

 

8 Hot Buttered Pretzels פרצל עם חמאה- מצויין
 
Friday Market יום שוק כתום-תמונות נוספות בקישור

חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

20/01/2008

* January 2008 עוגיות חמוציות ושוקולד

שתי כוסות קמח רגיל מנופה
כפית וחצי אבקת אפיה מנופה
רבע כפית סודה לשתיה מנופה
רבע כפית מלח
מאה שבעים גרם חמאה, רכה
כוס סוכר לבן
ביצה אחת גדולה
קליפה מגוררת מתפוז
חצי כוס חמוציות
חצי כוס שוקולד צ'יפס כהה
לחמם תנור לחום בינוני 180. בקערה לערבב קמח+אבקת אפיה+סודה לשתייה ומעט מלח
בקערת מיקסר או ידנית להקרים חמאה וסוכר, להקציף היטב
להוסיף לקערה ביצה וקליפת תפוז מגוררת
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף תערובת הקמח. לערבב עד שמאוחד. לערבב פנימה חמוציות ושוקולד
לגלגל כדורים קטנים מהבצק, כמות של ככפית בצק לכל עוגיה
להניח את הכדורים במרחקים בתבנית הגדולה של התנור, מרופדת בנייר אפיה
לאפות 10-12 דקות, עד שזהובות. לצנן מעט בתבנית. לצינון מוחלט להעביר לרשת
מתקבלות כ- 40 עוגיות יפיפיות וטעימות להפליא
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
assets Creative Commons License