09/12/2008

**December V - עוגות יום הולדתי - עוגת שושנים

בשבוע שעבר חגגתי את יום הולדתי, אימי הכינה לי את ההפתעה הכי טעימה שיש: שתי עוגות יום הולדת נהדרות. אני חושבת שהעוגות יפיפיות!. שתי עוגות שמרים טריות, מבצק ומלית משובחים. שתי עוגות שנעשו עם המון אהבה."חכי שזה יתקרר" אמרה לי אמא, אבל לא יכולתי להמתין ,אכלתי מהעוגות הללו יותר מכפי שאני אוכלת בהרבה זמן, שושנים רבות באו לקרבי באותו יום הולדת :-)






 
בתמונות למעלה:עוגות שמרים שוקולדיות, למטה-עוגות שמרים אפויות בחלב="רוזן קוכן" כשליטר חלב ווניל חם נמזג על העוגות הכמעט אפויות- מעדן

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

08/12/2008

**December II בצק שמרים של אמא - עם שמן

בצק השמרים של אמא

:הבצק מתאים לכל מלית
קילו קמח לבן רגיל
שמרית אחת=50 גרם שמרים טריים
כוס סוכר
שלוש ביצים גדולות
שלושת רבעי הכוס שמן=150 מ"ל
מאתיים חמישים=250 מ"ל חלב או חלב מעורב במים פושרים
קליפת לימון
תמצית וניל או סוכר וניל
קורט מלח

חניתה הראל ©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

06/12/2008

* December III ~~ מתכון טעים לעוף: עוף בסויה סילאן וחרדל~~

:: עוף טוב ::
מתכון טעים מאוד של עוף הנאפה בתנור. המתכון הטעים הובא על ידי אהרון שצקין בלוגר אוכל בעל הכינוי "ששת שץ" העוף <-- 110="" 250="" 3="" strong="">מומלץ בחום

<-- 110="" 250="" 3="" strong=""> 

המתכון כפי שהתפרסם בקישור בפורום האוכל של ווינט
פורום : אוכל
נושא : השבת יצא לנו העוף הבי טעים שאכלנו
תאריך : 29/11/08 בשעה 20:57
כותב : 'ששת שצ' - אהרון שצקין

~~עוף בסויה סילאן וחרדל~~

זה מתכון העוף הכי טעים שאכלתי מעודי
הכמויות משוחזרות מהזיכרון

4-6 חלקי עוף, השתמשתי בכרעיים
שתי כפות רוטב סויה אמיתית
שתי כפות סילאן
שתי כפות שמן
כפית חרדל דיז'ון לא חרדל גרגרים
תבלינים: פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה, תבלין גריל עוף

ההכנה
בפיירקס מערבבים את החומרים הנוזליים בלבד למשרה אחיד
מניחים לתןך הכלי את העוף. מצפים ומעסים את המשרה לתוכו לכיסוי מלא
מסדרים בכלי בנוחות ומפזרים את התבלינים
פלפל שחור גרוס, עליו פפריקה ואז שכבה אחידה של תבלין גריל עוף שמכסה לגמרי את העור
מכניסים לתנור חם מאוד 250 מעלות לפחות מכוסה בנייר כסף כשעה 21:00 בלילה ל25 דקות לערך
ומורידים את החום ל 110 מעלות לכל הלילה. לא פותחים להציץ אפילו שהבית מלא ריח משגע
בבוקר בשעה 10 לערך מסירים את ניר הכסף ושוב מעלים את החום ל 200 מעלות לפחות לחצי שעה ושוב מחזירים ל 110 מעלות עד ההגשה
סוד ההצלחה זה אפיה איטית
הקישור בווינט כבר לא עובד .הנה
קישור חדש למתכון בבלוג של אהרון

05/12/2008

**December II עוגיות אנגליות

עוגיות אנגליות

~~עוגיות אנגליות~~
:החומרים
מאתיים (200) גרם חמאה רכה
זסט מתפוז או שניים
מאה (100) גרם אבקת סוכר
חלמון
שלוש כפיות תמצית וניל
שלושים (30) מ"ל רום אמיתי ומשובח
מאה עשרים (120) גרם פיסטוקים קצוצים או שקדים קצוצים
שלוש מאות(300)  גרם 
קמח מיוחד ללחם מנופה
חצי כפית אבקת אפיה מנופה

ההכנה
לטרוף חמאה, קליפת תפוז וסוכר. להוסיף חלמון, וניל ורום
.להוסיף שקדים או פיסטוקים קצוצים
.להוסיף את הקמח המעורב עם אבקת אפיה
.ליצור כדורים במשקל של 20 גרם כל אחד. להניח בתבנית אפיה במרחקים
.לאפות בחום של 160 מעלות משך 30 דקות
לאבק את העוגיות באבקת סוכר בעודן חמות
.לצנן על רשת ולאחסן בכלי אטום
 


עוגת לימון הפוכה הפתעה טעימה - המתכון - שמתי חצי כוס סוכר דמררה ללימון ואפיתי עוד כ-10 דקות, נוצר רוטב לימון מתוק ועוגה טעימה
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

02/12/2008

** December I - ללמוד מהמומחה: טיפים לאפיה חסכונית טעימה ובריאה

~~טיפים לאפיה חסכונית טעימה ובריאה~~
במאמר שהתפרסם בחודש נובמבר 2008, בגארדיאן הבריטי, כותב דן ליפרד גדול האופים בעולם בשנים האחרונות על טיפים לאפייה טובה וחסכונית
דן פנה לאופים מרחבי העולם, וביקש מהם לנדב טיפים שיעזרו לכל קורא לקבל תוצאות מוצלחות יותר וגם לחסוך קצת כסף
הטיפים המוזכרים הם חלק מהמאמר במגזין, והם סובבי עולם
אופים מארה"ב, קנדה, צרפת, בריטניה, אוסטרליה, ניו זלינד, שבדיה, נורווגיה, דנמרק
ליקטתי וערכתי מספר טיפים לשימושכם:

ניתן להחליף שליש מכמות השומן המוצק בעיסת עוגה בחושה/מאפינס בשמן
דבר שימנע מהמאפה להתייבש מהר
--
ג'ים לאשי ממציא הלחם ללא לישה מציע
מדדו ושקלו במדוייק את חומרי האפייה, כך תקבלו תוצאות מדוייקות וטובות יותר
אל תתפתו לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה
משאריות לחם/חלה ניתן להכין מאפים נהדרים
--
רוז לוי בירנבאום מייעצת להגיש את המאפה שהכנתם יחד עם כלי/תבנית האפיה וגם לצרף את המתכון המלא, זו תהיה מתנה מושלמת
במידת האפשר מומלץ להוציא את העוגה האפויה מתבנית האפיה לנקות את הכלי ולהחזיר את המאפה
כל שנותר זה לארוז יפה וזו אכן מתנה מושלמת
--
טרם אתם ניגשים להכין מתכון שפורסם ברשת, מומלץ לקרא חוות דעת על המתכון מכמה שיותר אופים
ואם יש גם תמונות שצורפו, בחנו אותם היטב לפני שאתם ניגשים להכין
--
פשטות גם באפיה
בחרו מתכון פשוט המכיל מספר רכיבים מועט יותר, כך תהיה לכם פחות עבודה
לדוגמא: הכינו עוגת תבלינים עשירה והגישו לצידה גלידה, זה ברוב המקרים טעים ומרשים אף יותר מעוגה עטורת שכבות. רוצים פינוק נוסף: סירופ קרמל על העוגה/הגלידה
--
חומרי גלם
שיקלו קנייה מרוכזת או בכמות גדולה יותר, למשל בשוקולד, במקום לרכוש חפיסות 100 גרם בודדות

רכשו מארזי מתנה כשמזדמן לכם, קופסאות יפות בכל מיני גדלים וחומרים. זה תמיד ישדרג את המאפה שתתנו כשי
--
לחם טוב דורש זמן הכנה, זמן ומנוחה זה הסוד. תנו לבצק הלחם לתפוח באופן טבעי ללא זרזים של מים חמים או סביבה חמה מידיי
אריך קייזר מגדולי האופים מצרפת מייעץ להפחית את כמות השמרים למינימום וכן להרבות בהתפחות, נסו ותקבלו לחמים/מאפי שמרים מוצלחים
--
עשו שימוש בפריזר, למשל הקפיאו חלבונים לשימוש עתידי, הקפיאו שאריות בצק פריך לתחתיות קישים אישיים לארוחה זריזה
--
אפו עם פירות/ירקות בעונתם
--
השתמשו בתנור בתבונה, אפו מספר מאפים אחד אחרי השני ונצלו את המרכיבים בצורה אופטימלית
לדוגמא: הכינו מאפים שיכללו חלמונים וגם מאפה אחר המכיל חלבונים, באותו היום, אחד אחרי השני בתנור החם במילא
--
תכננו מראש את מה שברצונכם לאפות
דאגו שכל הרכיבים הטריים יהיו בהישג יד ומוכנים לאפיה
קראו את כל המתכון מההתחלה ועד הסוף
--
החליפו את כל כמות הקמח במאפה בשקדים טחונים לקבלת מאפה עשיר וגם נטול גלוטן
--
אישית, אני משתמשת בשוטף במרבית הטיפים הללו. האמינו, זה עובד
המאמר המלא של דן ליפארד


בתמונה:עוגת השושנים הנפלאה שהכינה אימי היקרה


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

01/12/2008

* December- פטי פאן או לה: לחמניות חלב צרפתיות

~~פטי פאן או לה~~ -לחמניות חלב צרפתיות~~ ~~

פטי פאן או לה- לחמניות חלב צרפתיות

השף קונדיטור אבנר לסקין, מבטיח בספרו "לחמים ומאפים ביתיים", שהמתכונים "קלים ומדויקים לאפייה ביתית עם תוצאות מקצועיות". אז יצאתי לבדוק ולדווח לכם. אכן הבטחתו מתמלאת בכל לחם או מאפה שבספר הזה ושכבר נוסו על ידי. במידה ואתם חובבי אפייה ובעיקר אפיית לחמים ומאפי שמרים, זהו ספר שיתחבב עליכם
הספר כולל מתכונים למאפים לארוחת הבוקר, לבראנץ' נפלא, מאפים טעימים ליד הקפה, לחמים להכנת הכריכים, לחמים ליומיום, לחמי חג ומאפים שהם למעשה כבר ארוחה
אתמול הכנתי את לחמניות החלב הצרפתיות הללו, הן מוצלחות והמאפה נותר טעים ורך גם למחרת היום, ללא צורך בהקפאה
מילה על צורת הלחמניה: תתקבלנה שש לחמניות אובליות ואידיאליות לכריכים, המאפה חלק ולא מותיר פירורים

-הרכב הבצק
כוס ורבע חלב קר, לא לחמם
שתי כפות סוכר, כף שמרים יבשים, 50 גרם חמאה רכה ,3.5 כוסות קמח רגיל, 2 כפיות מלח
, אני שמתי פחות מלח
ההכנה
במהירות נמוכה של המיקסר מערבבים את כל החומרים מלבד המלח ולשים 3 דקות
.מוסיפים את המלח ולשים עוד 7 דקות
.מגבירים את מהירות המיקסר ולשים עוד 5 דקות
.התפחה של שעה
.משטחים את הבצק. מחלקים ל-6 חלקים שווים, יוצרים כדורים, מניחים ל-5 דקות
משטחים כל חלק לצורה מוארכת באורך של כ-25 ס"מ
התפחה של שעה. למרוח בביצה , אני מרחתי רק בחלב ובזקתי בקמח
אפייה:כ- 15 דקות בחום 180 מעלות
המתכון טעים ומומלץ [המתכון המלא בספר: ע"מ 78-9] הלחמניות רכות ומילאו אתמול את המטבח בריח טוב של לחם



 

28/11/2008

* November XI ~~ריבת חבוש ותפוח עץ~~

ריבת חבוש ותפוח עץ~~
 

הפתעה מתכון חדש :ריבת חבושים ותפוחים מופחתת סוכראיך מכינים?
חבושים
(בערך 2 גדולים)משקל כולל 700-850 גרם, לקלוף, לגלען ולפרוס לפרוסות חצי ס"מ
תפוחי עץ משקל כולל400-450 גרם קלופים, מגולענים, פרוסים בעובי 1/2 ס"מ
לשים את הפירות בקערה, לבזוק למעלה 100 גרם סוכר דמררה זהוב ולערבב
להוסיף קליפה של לימון ברצועות מלימון 1 או 2 לפי הטעם
להוסיף 20 מ"ל שמן קנולה
לערבב הכל
להעביר לתבנית אפיה קטנה
לכסות (גם בנייר כסף). לאפות בחום של 160 מעלות כ- 40 דקות
להסיר את הכיסוי, להמשיך לאפות עוד 30-40 דקות עד שהחבושים הופכים אדמדמים והסוכר ממש סירופ
להעביר לכלי זכוכית ולאחסן במקרר
להגיש כריבה, על לחם אגוזים או לנשנש חופשי
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

* November X משקאות אנרגיה- מתכונים~~

~~משקאות אנרגיה - מתכונים קלי הכנה ~~~
משקאות העשויים על בסיס פירות, ירקות ומוצרי חלב יכולים להוות תחליף לארוחת בוקר, במקום חטיף וכפתיח מצויין ליום העבודה. קלי שלחה לי קישור מצויין למאה משקאות אנרגיה טעימים. ערכתי ותרגמתי מספר מתכוני משקאות, אתם מוזמנים לעיין בכולם, שתהיה שבת נפלאה
משקה אנרגיה מבננה יוגורט ומיץ
לערבב בבלנדר:1/2 בננה ,1/2 כוס יוגורט ו-1/2 כוס מיץ תפוזים או חמוציות
--
משקה תות- קיוי
בבלנדר לערבל : כוס ורבע מיץ תפוחים קר, בננה בשלה פרוסה, קיוי פרוס,5 תותים (מהקפאה)ו-כפית וחצי דבש
--
משקה גזר משוגע
בבלנדר לערבל : ¾ כוס מיץ גזר, ¾ כוס מיץ תפוזים. להוסיף 3 כפות גלידה בטעם וניל, לערבל. להוסיף שש קוביות קרח ולערבל
--
משקה וניל-תמרים לארוחת הבוקר
לערבל בבלנדר: 1 כוס יוגורט דל שומן,1 כוס חלב,1 כוס תמרים מסוג מג'הול ללא חרצנים, ½ כפית תמצית וניל
להוסיף 2 כוסות קוביות הקרח, לערבל
--
המשקה הטוב מכולם
לערבל בבלנדר :1 כוס יוגורט דל שומן,1 בננה, ½ כוס מיץ תפוזים,6 תותים מהקפאה


 

24/11/2008

** November VIII ~~סינבון ~~ מתכון לשבלולי קינמון - המתכון הסודי

סינבון מתכון מקורי להכנה ביתית
סינבון - שבלולי קינמון, לאחר שתאכלו אחד לא תחפשו מתכון אחר, באחריות

?האם גם אתם סקרנים לגבי מתכון סודי
.האם יש דבר כזה 'מתכון סודי'? מעניין
ואיך נדע אם המתכון שהוא 'דומה' ונפוץ ברשת הוא לא זה המקורי?
---
סינבון
הינו מותג אמריקאי, רשת מזון מהיר המוכרת בעיקר ולא רק שבלולי בצק, ממולאים קינמון ומצופים ציפוי שמרכיבו העיקרי מלבד הסוכר הוא גבינת שמנת
מי שטעם את השבלול הקינמון המקורי מעיד שזה מעדן, יחד עם הקלוריות שלא מסתתרות שם
.האם נוכל להכין בדיוק בדיוק כזה בבית? אז יצאתי לבדוק

מתברר שכנראה אי אפשר להכין את מה שנמכר בחו"ל
מכיוון שלא ניתן לשחזר מתכון תעשייתי בבית, ובעצם איננו רוצים
תמיד מגלים דברים מעניינים, על דרך חיפוש של משהו אחר לגמרי, זה מה שקרה לי עם המתכון הזה, שהתפרסם ברשת האמריקאית כדבר 'הדומה' למקורי
המתכון קל להכנה גם בפעם הראשונה. מומלץ לקרא את כל ההוראות לפני ההכנה
בפעם השניה מבטיחה לכם שההכנה תהיה זריזה יותר
.הערה: המאפה טעים גם ללא ציפוי
.המאפה ניתן להקפאה בהצלחה למספר שבועות
בטוחה שאתם רצים כעת למטבח :-)

~~~סינבון שבלולי קינמון עם ציפוי גבינת שמנת
חשוב שכל החומרים יהיו בטמפרטורת החדר
לבצק

רבע כוס מים
כוס אחת חלב
מאה גרם חמאה רכה =100 גרם
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל
חצי כפית מלח
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
ארבע כוסות קמח מיוחד ללחם = 560 גרם + שליש כוס קמח נוסף לפי הצורך
שתיים ורבע כפיות מדידה שמרים יבשים = 7 גרם או 21 גרם שמרים טריים =כחצי חבילה שמרית

הכנתי עם שמרים טריים בפעם הראשונה-16 יחידות, בפעם השניה הכנתי את הבצק עם שמרים יבשים -12 יחידות, שדרשו עוד כשבע דקות אפיה ונאפו בתבנית 22 על 33 ס"מ, יצא מעולה

:למריחת הבצק
מאה גרם חמאה רכה

הכנת הבצק

בסיר קטן להמיס 100 גרם חמאה, להוסיף מים וחלב ולחמם מעט, חשוב שלא יהיה חם יותר מ 30 מעלות
להעביר נוזלים שבסיר לקערת המיקסר או קערה רגילה ללישה ידנית, להוסיף יתר מרכיבי הבצק ללוש דקות ספורות עד קבלת בצק אחיד ורך, אין צורך להתפיח את השמרים בנפרד קודם
להתפיח את הבצק שעה או עד שכפול בנפח
לרדד את הבצק למלבן דק בגודל :60 ס"מ על 38 ס"מ או אפילו גדול קצת יותר

.הערה :אני מרדדת על משטחי סיליקון ללא הוספת קמח בזמן הרידוד
למרוח את הבצק ב- 100 גרם חמאה רכה
לפזר על הבצק (מלבד שוליים) מלית סוכר
הכנת מלית הסוכר וקינמון

(לערבב ¾ כוס סוכר חום כהה עם 2-3 כפות קינמון טחון איכותי. (במקור יש שימוש בכוס סוכר חום
לגלגל את הבצק מהצד הארוך, לחתוך ל 12-16 חתיכות. לשים בתבנית במרווחים, להתפיח כשעה
הפעם חתכתי ל-16 חתיכות ואפיתי בתבנית הגדולה של התנור. בפעם הבאה בקרוב מאוד אחתוך פחות חתיכות, אולי 12 ואאפה בתבנית 22 ס"מ על 33 ס"מ לערך
לאפות בחום של 170 מעלות, כ- 25 דקות או עד שזהוב – חום ומוכן


:אם ברצונכם לזגג את השבלולים בזיגוג גבינה-סוכר מתוק, הזיגוג עשוי מערבוב החומרים האלו
מאה ועשרים גרם גבינת שמנת (רק קרים צ'יז אמריקאית ) +100 גרם חמאה + 1 ¾ כוסות אבקת סוכר+כפית תמצית וניל
הערה: אני הכנתי רבע מכמות הציפוי ויצא מצויין

 הקצפתי ידנית 30 גרם גבינת שמנת אמריקאית שהוצאה מקרור לפחות חצי שעה טרם ערבובה+ 25  גרם חמאה רכה, הוספתי טיפות תמצית וניל וחצי כוס אבקת סוכר. את הציפוי יש לשמור במקרר, ולמרוח על העוגות החמות


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

21/11/2008

* November VII ממתק פנפורטה איטלקי

~~~ממתק פנפורטה איטלקי~~~
 

~ממתק פנפורטה איטלקי~
המרכיבים

מאה ועשרים (120) גרם קמח רגיל
כפית קינמון טחון
כפית הל טחון
מאה ושישים (160) גרם שקדים לא מולבנים
מאה וחמישים (150) גרם אגוזי לוז
מאה (100) גרם צימוקים
שישים (60) גרם תאנים מיובשות קצוצה דק
מאה ועשרה (120) גרם אננס מסוכר קצוץ דק
שישים (60) גרם זנגויל מסוכר קצוץ דק
שישים (60) גרם פפאיה (או אפרסק) מסוכר קצוץ דק
מאה וארבעים (140) גרם אבקת סוכר
מאה עשרים (120) מ"ל דבש נוזלי
שתי כפות מים

--
אבקת סוכר לקישוט הממתק האפוי

אפיתי את הממתק בטוסטר אובן בתבנית טפלון קטנה במידות 17 ס"מ על 23 ס"מ. גם תבנית עגולה או ריבועית 20 ס"מ תתאים

:אופן ההכנה
יש לרפד את התבנית בנייר אפייה, יחד עם זה הנייר טיפה נדבק למאפה, יש להמתין מעט לצינון, ולהעזר מעט בסכין. אל דאגה, הנייר יירד בקלות
לחמם את התנור/טוסטר אובן לחום בינוני נמוך 160 מעלות
לקלות משך 5 דקות את האגוזים. לאחר צינון לשפשף ולהסיר מהם את הקליפה הדקיקה. השארתי חלק מהקליפה וגם את השקדים אותו הדבר.לא קליתי. אני אוהבת את השקדים טבעיים עם הקליפה החומה הדקה
בקערת מתכת גדולה לערבב

קמח, קינמון, הל, שקדים, אגוזי לוז, צימוקים, תאנים, אננס, זנגויל ופפאיה או אפרסק, חשוב שכל הפירות והאגוזים יהיו מכוסים היטב בקמח
בקלחת קטנה לערבב

אבקת סוכר+דבש והמים, לערבב ולבשל כ- 2 דקות עד שהסוכר נמס. להנמיך את הלהבה ולהמשיך לבשל כ- 5 דקות ללא עירבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט ומבעבעת
לצקת את תערובת הדבש החמה מהסיר לתוך הקערה עם הפירות-אגוזים-תבלינים-קמח. לערבב היטב
לצקת את התערובת לתבנית האפיה וליישר
לאפות כ-25 עד 35 דקות. אם נחרך מעט למעלה לכסות בנייר אלומיניום בדקות האחרונות של האפייה
חשוב להמנע מאפיית יתר. המאפה צריך להשאר מעט רך במרכזו, ויתקשה לאחר קרור. אפיתי את הפנפורטה שלי 35 דקות בטוסטר אובן, לדעתי ה-5 דקות האחרונות הן יותר מדי
לצנן בתבנית. להפריד מנייר האפייה. לבזוק אבקת סוכר. לחתוך חתיכות בגודל הרצוי
מומלץ לחתוך עם סכין לחם


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית
assets Creative Commons License