שלום קוראים יקרים
יש לי שאלה, אומנם איננו מכירים, אך אשמח לדעת.. האם יש לכם קצת קמח מלא בבית? באם יש לכם, השארו לקרא, אם אין לכם: רוצו לרכוש במרכול הקרוב, וחזרו לקרא את המתכון. צפויה לכם הפתעה
--
בצק הקרקרים הזה מצויין. בלתי יאמן כמה קל להכין, בבחישה ידנית ובדקות ספורות. הבצק נעים לעבודה, אינו דביק ומתנהג כבצק יצירה בצבע כהה
הקרקרים דקיקים ופריכים, ניתן לגוון את טעמם עם תיבול שונה. (אנסה עם פלפל שחור). היום השתמשתי לראשונה בגלגלת הפיצה החדשה שלי. גלגלת גדולה תוצרת איטליה שמצאתי במחיר מציאה באחת מהחנויות בעיר. היא עובדת מצויין, צריך לנסות אותה גם על פיצה..מבצק הקרקרים התקבלו כשתי תבניות גדולות של התנור. הקרקרים נחטפו אצלנו ונשאר מעט מאוד. שיהיה שבוע טוב
קרקר 100% קמח מלא בעבודת יד
קרקרים מקמח מלא
עיבוד של מתכון מספרו של פטר ריינהרט המרכיבים:
שלושת רבעי כפית מלח
כוס וחצי קמח מלא
חצי כוס חלב
שתי כפות סוכר חום
שליש כוס שמן קנולה או שמן תירס
אופן ההכנה
.בקערה אחת מערבבים את המלח והקמח המלא
בקערה נפרדת מערבבים :חלב, סוכר חום ושמן. יוצקים את תערובת הנוזלים לקערת הקמח. לערבב בכף רגילה או כף עץ, לקבלת בצק כהה ורך
--
ללוש את הבצק דקות ספורות על משטח מקומח. קל ללוש את הבצק ובהמשך לרדד אותו דק, ללא שיידבק על משטח סיליקון גדול
--
לחמם תנור לחום נמוך 150 מעלות.
להכין תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
לחלק את הבצק ל- 3 חלקים. לרדד כל שליש בצק דק מאוד. לקמח את המשטח והמערוך מידי פעם.
למרוח את הבצק המרודד במים ולפזר מעט מלח גס
להעביר את המערוך מעל קלות, על מנת שהמלח יחדור לבצק.
--
לחתוך את הבצק לכל צורה רצויה: פסים, ריבועים.. להניח את הקרקרים בתבנית האפיה, קרובים אחד לשני, הם אינם תופחים בזמן האפיה
--
לאפות את הקרקרים כ-20 דקות או עד שהם פריכים והשחימו.
לצנן ולאחסן בכלי אטום
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית