31/01/2009

** February 1~~עוגת תפוחים גרמנית~~ ופטנט ישראלי

~~עוגת תפוחים גרמנית~~
עוגת תפוחים מפנקת זהו שמה של העוגה הזו. עוגת תפוחים רכה ועדינה במיוחד. מרכיבי עוגת התפוחים הזו וגם אופן ההכנה שונים במקצת מכל עוגת תפוחים אחרת. בי נשבעתי לבני ביתי שבשבוע הבא תהיה עוגה כזו נוספת אבל בכמות כפולה. ביקשו מנה נוספת. שאני אסרב

עוגת תפוחים גרמנית
:לבצק
מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
שליש כוס סוכר לבן = 70 גרם
כף סוכר וניל -לא חובה
קליפה מגוררת מחצי לימון
שתי ביצים גדולות
מאתיים גרם קמח לבן רגיל
כפית ורבע אבקת אפיה

:לציפוי התפוחים
שש מאות וחמישים גרם תפוחים
שתי כפות מיץ לימון
לציפוי שקדים

חמישים גרם חמאה
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
שתי כפות חלב
שלושים גרם שקדים פרוסים

--
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום 200 מעלות ולגשת להכנת העוגה
קולפים את התפוחים, חותכים לרבעים, מגלעינים ופורסים דק. בוזקים את מיץ הלימון ומניחים.
בקערת מיקסר מקציפים :שמנת מתוקה, סוכר, סוכר וניל וקליפת לימון .להקציף ידנית רק עד קבלת קצף חצי נוקשה. לבחוש פנימה את הביצים. לקפל פנימה קמח מנופה ומעורב עם אבקת האפיה

לבחוש קצרות
למרוח את התערובת על תבנית האפיה המרופדת בנייר אפייה. לפזר מעל את התפוחים. לאפות במרכז התנור החם כ 15- 20 דקות. בינתיים יש להכין את הציפוי
בקלחת קטנה לבשל על להבה נמוכה: חמאה, סוכר ווניל. כשהכל נמס להוסיף את השקדים, לבחוש ולערבב
להוציא את העוגה מהתנור, לפזר מעל מהציפוי בעזרת כף, להחזיר לאפיה נוספת של 20 עד 25 דקות
לצנן מעט ולאכול


שיטת הצלחת החמה
'+/- hot plate'
מגזין העיצוב דיזיין בום מדווח על ההמצאה שפותחה ע"י צמד הישראלים: עמי דרך ודב גנשרוא
צמד המעצבים מישראל הם בוגרי המחלקה לאמנות ועיצוב ב"בצלאל". בשנת 1995 הם פתחו סטודיו לעיצוב בשכונת נווה צדק בת"א, עם התמחות בעיקר בעיצוב מוצרים ועיצוב פנים
 ?מה חדש בצלחת החכמה שפיתחו
הצלחת משולבת קרמיקה וטכנולוגיה יחד. על הטכניקה ותמונת נוספות ניתן לקרא - כאן . כל מה שנחוץ הוא לחבר את הצלחת למקור מתח. הצלחת ותכולתה יישמרו על המזון חם
בקרו באתר המעצבים כאן
התמונה צולמה ע"י מוטי פישביין ולקוחה ממגזין דיזיין בום

30/01/2009

* January 30עוגיות תבלינים וצלמת הקופים

ג'יל גרינברג - צלמת
 

ג'יל גרינברג
.זו הצלמת היפה המצולמת בתמונה [מקור התמונה ] עם חבר, קוף
ג'יל מתמחה בצילומי פורטרטים של אנשים ובעלי חיים לצד צילומי אופנה ומגזינים נבחרים. ברשת ניתן למצא סדרות צילומים של ג'יל בנושאים: קופים, כלבים ודובים. חלקם מתועדים עם הבעות פנים מיוחדות. חלק יגרמו לכם לחייך כבר ברגע הראשון. נסו דרך גוגל תמונות - כאן
ג'יל גרינברג נולדה בשנת 1967 במונטריאול, קנדה. בשנת 1989 סיימה את בית הספר לעיצוב Rhode Island School
ואז עברה להתגורר בניו יורק עד שנת 2000. כרגע יוצרת ומתגוררת בלוס אנג'לס
זהו אתר הבית שלה - קישור
.כמה מופלאות הן יצירותיה
 
עוגיות תבלינים- העוגיות הכי קלות בעולם
 

~~עוגיות תבלינים הקלות ביותר בעולם~~
Spice cookies -Traditional Farmhouse Teas by Janice Murfittsעל פי
מתקבלות קרוב ל-50 עוגיות קטנות
:מרכיבים
מאה עשרים גרם חמאה
מאה עשרים גרם סוכר חום כהה
כף סירופ זהוב או סירופ תירס
מאה וחמישים גרם קמח רגיל
כפית סודה לשתיה
תבלינים לפי הטעם: קינמון, ציפורו, זנגויל

אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות.
בקלחת קטנה, על להבה נמוכה לבשל בבחישה את החמאה, סוכר וסירופ התירס. כשכל החומרים נמסו (לא להרתיח) והתקבלה תערובת אחידה להסיר מהאש ולצנן, להעביר לקערה
לנפות קמח וסודה לשתיה, להוסיף תבלינים. להוסיף תערובת הקמח לתערובת מבושלת
לערבב היטב. בעזרת כפית ליטול פיסות בצק, לגלגלן לכדורים, לשטח מעט ולהניח במרחקים בתבנית. בתבנית הגדולה של התנור יכנסו 25 עוגיות. לאפות את העוגיות 10 עד 15 דקות
.לצנן בתבנית 5 דקות ולעביר לרשת לצינון מוחלט


ח ו ר ף
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

29/01/2009

* January 30 עוגיות טחינה ואמנות קינטית

שורטברד טחינה-עוגיות טחינה
 
עוגיות שורטברד הינן עוגיות בסיסיות פריכות ולעיתים בעלות מרקם פירורי משהו. בדרך כלל מכינים שורטברד בסיסי בטעם חמאה/ עם תוספות טעם. אין בבצק ביצים וגם לא חומרי התפחה. העוגיה הזו מכילה רשימת מרכיבים קצרה, ניתנת להכנה זריזה ידנית ובעלת טעם עדין של טחינה
הכמות : כ-25 עוגיות עבות
The Ultimate Cookie Book-Catherine Atkinson -המתכון
מהבלוג מבוסס על הספר
עוגיות טחינה-שורטברד טחינה

מרכיבים
מאתיים גרם קמח לבן רגיל מנופה
עשרים וחמש גרם קורנפלור
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן דק או אבקת סוכר
מאה גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
רבע כוס טחינה גולמית


אופן ההכנה
מחממים תנור לחום בינוני 160 מעלות.
בקערה מערבבים: קמח וקורנפלור, מוסיפים סוכר ובוחשים.
חותכים פנימה חמאה בחתיכות קטנות מערבבים עד יצירת גרגירים קטנים. יוצקים פנימה את הטחינה ומאחדים לבצק. בערבוב ידני תהליך איחוד הבצק יארך דקות ספורות. יוצרים מהבצק כדור, משטחים אותו, עוטפים בניילון/שקית ומצננים משך עשרים דקות במקרר
מרדדים את הבצק לעובי של טיפה פחות מס"מ אחד. קורצים עוגיות ומניחים על נייר אפיה
כל העוגיות יכנסו לתבנית אחת גדולה של תנור אפיה סטנדרטי. אופים כ-25 דקות
לצנן מעט קודם בתנית לפני העברה לרשת לצינון
אמנות קינטית
אמנות קינטית
Hendrik Arie Baartman:  שם האמן
הנדריק חי ויוצר אומנות קינטית בגרמניה, עבודות האומנות שלו נוצרות במחשב. במבט נוסף אפשר להבחין שהתמונות נעות, כדאי להתרכז, הוא מעיד על עצמו בין היתר
"Art is a drug dear people and creating art, drawings and paintings, sculptures and digital or computer art is my "ultimate catharsis. It is my way of purging and cleansing my mind
התמונה הראשונה Hendrik Arie Baartman: "
Pentagonia fruitbar" - Computer Art 2009 כאן תמונה מוגדלת
מקור התמונה השניה, שניתנת להגדלה - כאן התמונות ניתנות למכירה ולחלקן שמות מעניינים יותר
הגלריה הגדולה נמצאת -
כאן  

*January 29 רוגאלך לט"ו בשבט

רוגאלך (גם) לט"ו בשבט


רוגאלך
לבצק:
227 גרם
חבילת גבינת שמנת אמריקאית, לרכישה במרכולים
מאתים עשרים ושבע (227) גרם חמאה
רבע כוס (50 גרם) סוכר לבן
כפית תמצית וניל
מאתים עשרים ושמונה (228) גרם קמח לבן רגיל מנופה
מלית:
שבעים וחמישה גרם סוכר לבן
רבע כוס (54 גרם) סוכר חום
חצי כפית קינמון
מאה גרם צימוקים בהירים (או כהים) = 3/4 כוס
כוס אחת (100 גרם) אגוזי מלך קצוצים
חצי כוס (113 גרם) גרם ריבת מישמש
למריחה לפני האפיה:
רבע כוס חלב
שתי כפות סוכר (25 גרם) לערבב עם כפית קינמון טחון
אופן ההכנה:

את הבצק קל להכין במיקסר או ידנית
.במיקסר לערבב גבינה וחמאה, את שניהם יש להוציא מהמקרר זמן מה לפני כדי שיהיו רכים
להוסיף סוכר ווניל.
להוסיף קמח וללוש לבצק. ליצור מהבצק כדור, לחלק את כדור הבצק ל- 4 חלקים. לעטוף כל חלק בניילון ולאחסן בקרור לפחות לשעתיים או ללילה
הכנת המלית
.בקערה לערבב סוכרים, קינמון, צימוקים ואגוזים
להוציא את הבצק מהקרור לפחות 15 דקות לפני הרידוד, בחורף ניתן להוציא מראש כפול זמן.
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
לרדד כל רבע בצק לעיגול דק בקוטר 22 ס"מ על משטח מקומח.
למרוח את הבצק ב- 2 כפות מהריבה.
לפזר כ ½ כוס מלית אגוזים מלמעלה ולהדק.
לחתוך ל- 12 משולשים.
לגלגל כל משולש מהבסיס הרחב.
להניח בתבנית אפיה ולצנן במקרר משך- 30 דקות.
להבריש את הרוגאלך בחלב, לפזר תערובת סוכר וקינמון מעל.
לאפות 18-20 דקות בתנור החם או עד שזהוב היטב.
* מבוסס על מתכון מאפיקוריוס
*



אדום זה רימון

27/01/2009

* January 28 עוגת השוקולד והג'וב הטוב בעולם

~~עוגת שוקולד ה- 200~~
 
מכירים את ההרגשה שמתחשק לכם משהו מתוק? מאפה שוקולדי עם טעם של עוד? מאפה זריז וטעים עד מאוד.אבל עכשיווווו. אז הנה מצאתי לכם כזה.זו למעשה עוגה בחושה. עוגת שוקולד ולא עוגה 'בטעם שוקולד'. אתם יכולים לקשט את העוגה הקרה בקצפת וטראפלים כפי שאני עשיתי .עוד מתכון להיט
עוגת שוקולד ה 200
תבנית אפייה קפיצית קוטר :26
לחמפ את תנור האפייה לחום בינוני נמוך 160 מעלות
מרכיבים
מאתיים גרם שוקולד מריר
מאתיים גרם חמאה
מאתיים גרם סוכר
מאתיים גרם שקדים או אגוזים טחונים
כפית ורבע אבקת אפיה מנופה
קורט מלח
כפית תמצית וניל
ארבע ביצים גדולות בטמפ' החדר


אופן ההכנה
.להמיס שוקולד+חמאה על גבי סיר כפול, לא על האש
להעביר לקערה ולהוסיף: סוכר,אגוזים ,אבקת אפיה, מלח, וניל ובסוף ביצה אחר ביצה, עירוב ידני קצר יספיק
לצקת לתבנית 26 מרופדת בתחתיתה בנייר אפייה.
לאפות כ 40-45 דקות

---
וכעת משהו מחמם
מגפי הצמר חוזרים לאופנה .ה"ולנקי" הרוסיים המסורתיים עשויים צמר נמכרים כעת ברוסיה במגוון צבעים.2000 רובל כשבעים דולר .האם זה יפה? הייתי מאמצת זוג כזה .. ללא קישוטי פרחים ,המגפיים נראות מחממות-
מקור התמונה והכתבה
--
מגזין ההארלד טרביון כותב החודש על הג'וב הטוב בעולם -רוצים גם ? הנה
הכתבה המלאה

"Temp job in paradise pays $100,000"
--
מגזין מדע פופולרי בכתבה חדשה
Worst Jobs in Science 2009-
הכתבה המלאה אני מקוה שבחרתם בג'וב אחר
ABOUT MONEY- התקבל במייל
WITH MONEY YOU CAN BUY A HOUSE, BUT NOT A HOME
WITH MONEY YOU CAN BUY A CLOCK, BUT NOT TIME
WITH MONEY YOU CAN BUY A BED, BUT NOT SLEEP
WITH MONEY YOU CAN BUY A BOOK, BUT NOT KNOWLEDGE
WITH MONEY YOU CAN SEE A DOCTOR, BUT NOT GOOD HEALTH
WITH MONEY YOU CAN BUY A POSITION, BUT NOT RESPECT
WITH MONEY YOU CAN BUY BLOOD, BUT NOT LIFE
WITH MONEY YOU CAN BUY SEX, BUT NOT LOVE
THIS CHINESE PROVERB BRINGS LUCK. IT ORIGINATED FROM THE NETHERLANDS
THIS PROVERB HAS GONE AROUND THE WORLD 8 TIMES
למעלה: צמח הניצנית החדש שלנו -9 ש"ח נרכש באיקאה

26/01/2009

* January 26 בטטה אפויה

בטטה אפויה
הבטטה
הכנסתי בטטה אחת לטוסטר אובן. הבטטה הונחה על מצע מלח גס. הטוסטר היה חם מאוד, כ- 250 מעלות. אפיתי את הבטטה קרוב לשעה, כעת אני מסיימת לאכול אותה
קובי כתב פוסט על הבטטה האפויה שלו[קישור]. הצילומים של הבטטה המתפצפצת שלו היו נהדרים. כמו ממדורה ליד הים אבל מהתנור בבית.הבטטה מתקתקה וטבעית ואני אוכלת אותה עם מזלג. הקליפה שלה נפרדת מעצמה. .זה כל כך פשוט , אתם חייבים לנסות
 

Tulips shall grow : שם הסרט
:בהקדמה על הסרט נכתב
"In the peaceful Dutch countryside, the blades of the windmills turn. But everything is spoiled when the goose begins to march."

סרטון קצר זה נוצר בשנת 1942 בארה"ב. סרטון אנימציה צבעוני ומקסים. אי אפשר לנחש מתי נוצר.
מובטח שתשארו מרותקים מתחילת הסרט ועד סופו. הסרטון , פרי יצירתו של ג'ורג'ס פאל, הונגרי שחי שנים ספורות בהולנד. מניין שם הסרט ? צפו בעצמכם ,לא אגלה יותר
קראו וצפו בסרט
פה לחצו על הריבוע הכחול ע"מ לצפות בו מיידית

24/01/2009

*January 25 סודות השף של גוגל

השף של גוגל
הוא היה השף של גוגל. כן בזמן שמהנדסי גוגל עמלו ופיתחו את מנוע החיפוש הפופולרי בעולם, צ'רלי בישל עבורם את הארוחות
צ'רלי איירס פתח לאחרונה מסעדה בקליפורניה וגם הוציא עוד קודם ספר בישול חדש ומיוחד.
צ'רלי היה השף הראשון של חברת גוגל, מייסדי גוגל שכרו את שרותיו כבר בשנת 1999 כשהחברה מנתה 53 עובדים בלבד. לארי פייג' וסרגיי ברים חיפשו בשלן שייספק לעובדי החברה אוכל מהיר, מזין, בריא ,לא שמן וטעים
החזון שלהם היה להזין ולהמריץ את מוחם של העובדים של גוגל ע"מ שיסייעו לחברה לצמוח בקצב מסחרר. המזון הנחוץ חייב היה להותיר את העובדים מלאי אנרגיה גם לאחר סעודת הצהריים
צ'רלי עזב את עבודתו בחברת גוגל בשנת 2005 כשהוא אחראי על אספקת אלפי ארוחות מוכנות לעובדי החברה. יתכן שהיה לו חלק בצמיחה של גוגל. בשנת 2008 הוציא צ'רלי ספר בישול, מצורפת תמונה של כריכת הספר. בספר מתואר חזונו של צ'רלי לגבי ארוחות בריאות, אורגניות עם טעמים בינלאומיים, יחד עם הוצאות מתונות עבור כל ארוחה
הספר שלו כולל טיפים לתזונה, רכישת חומרי גלם, איחסונם, הקפאה חכמה כגון יצירת הריסה מוקפאת כמו קוביות קרח.
הספר מייעץ כיצד לפתוח את היום עם ארוחות בוקר עתירות אנרגיה למוח לאנשים עסוקים, הוא מייעץ לאכול יוגורט, פרי טרי על פני ביצים וקפה
זו המסעדה החדשה של צ'רלי שהיא למעשה בית קפה ובר
למסעדה כמו לספר הבישול של צ'רלי רקע לטיני, אסיאתי ואמריקאי והיא מופעלת ע"י מקורות אנרגיה חכמים וחסכוניים
"Food 2.0 has the recipe for delicious food for sharper thinking no matter who you are or what you do"
 


 

* January 24 ~~עוגת שוקולד בננה~~

::עוגת בננה שוקולד - יש שוקולד ובננה בעוגה שלי ::



.עוגת בריאות עם קמח מלא בלבד, ללא קמח לבן/מולבן והיא גם לחה וטעימה, ראו את התמונות
בפוסט קודם מהשבוע ציינתי שמצאתי ברשת מתכון לעוגת שוקולד בננה מסקרנת. שוב לא התאפקתי ורצתי להכין את העוגה. ערכתי מעט את המתכון ודקות ספורות עברו והעוגה נכנסה לתנור. ומה אומר? הצלחה! העוגה דלת שומן, מכילה קמח מלא ודבש, בננה ושוקולד קצוץ. העוגה מתקבלת רכה, לא מתוקה מידי וגם ילדים יכולים להכינה. אצלנו העוגה נחלה הצלחה
עוגת בננה שוקולד
:החומרים
שלוש ביצים
בננה אחת גדולה ובשלה מעוכה עם מזלג או בננה וחצי במידה והבננה קטנה יותר
שש  כפות מדידה מלאות בדבש נוזלי- מרחו טיפה שמן בכף המדידה הדבש לא יידבק ויישפך בקלות
כוס אחת קמח מלא מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה מנופה
שש כפות שמן קנולה
חצי כפית קינמון
חצי כפית וניל
מאה גרם שוקולד קצוץ- לקצוץ דק בעזרת סכין
חופן שקדים מולבנים פרוסים- לקישוט

אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד תבנית ריבועית קטנה בגודל 20 ס"מ בנייר אפייה.
בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני, לטרוף את הביצים במשך כדקה.
להוסיף בננה מעוכה ודבש ולהמשיך להקציף.
להוסיף שמן ווניל ולהמשיך לטרוף עוד דקות נוספות.
בקערה נפרדת לערבב קמח מלא עם אבקת אפיה, להוסיף קינמון.
להוסיף את תערובת הקמח לקערת המיקסר המכילה את יתר החומרים, את הקמח יש להוסיף מעט בכל פעם ולבחוש היטב
לקפל פנימה ידנית שוקולד קצוץ.
לצקת את תערובת העוגה לתבנית המוכנה, לפזר שקדים למעלה.
לאפות בתנור החם משך 27-30 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצר יבש
לצנן את העוגה בתבנית דקות ספורות, לחתוך לשישה עשר ריבועים או בגודל הרצוי
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות. עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

23/01/2009

* January 23 ~~מבקר מסעדות~~

..תארו לעצמכם
שסיפרו לכם על מסעדה טובה, הפליגו בשבחים, הכתירו לשף כתרים, אמרו לכם שכדאי לרוץ לשם, יש עיסקית שווה ובעצם..המסעדה מעבר לפינה
האם תלכו ?..
--
יש בחור אחד שקוראים לו קווין, בשנה האחרונה בעיקר הוא חי ומסקר מסעדות, רובן בתחומי ארה"ב
הוא עושה עבודה טובה, עבודה יסודית
והוא מצלם מצויין, האמינו לי, הוא יצלם לכם את האיזור בו שוכנת המסעדה. יחד עם צילומיו תכנסו, תקראו את תפריט, הוא יגיש לכם את מנות הדגל של המקום כמו על מגש בתמונות רהוטות, חדות, טעימות עד מאוד. לפעמים הוא ייקח אותכם למטבח המסעדה, יחליף איזו מילה עם השף ויתעד
--
קווין אוהב לאכול טוב
:הבלוג שלו נקרא
kevin Eats
.הנה ממה שהוא כותב על עצמו בבלוג שלו
My name is Kevin, and I'm a foodie, gourmet, gourmand, gastronome, epicure, bon vivant, whichever label you prefer
.לשם ניווט נח בחלק העליון של דף הבית של הבלוג ישנה רשימה של מסעדות בהן ביקר קווין
המסעדות נמצאות בעיקר בתחומי ארה"ב. חלקן מוכרות לכם יותר. המכבסה הצרפתית? כן, הוא ביקר שם, הנה מסעדת אלינה- כן גם שם הוא היה, אצל ג'ואל רובושון - גם וכך הלאה
:צילום מהבלוג של קווין למנה ממסעדת המכבסה הצרפתית

:קישורים שכדאי להכיר
מאגר תמונות חופשיות - כאן
מנוע חיפוש לטפטים למחשב-בחרו נושא וגודל רצוי
איך עוקפים תפריטים טלפוניים-
יחסוך לכם זמן

* January 23 בועות סבון ומגזין מקצועי ומתוק

בועות של סבון

?מי לא הפריח בילדותו בועות של סבון
בילדותי הרחוקה זכור לי שהכנו לבד את הבועות הללו, הנוזל במיכל הקטן נגמר מהר ונוזל כלים מדולל או משהו דומה החליף אותו. ואז כמובן הפרחנו בועות לכל עבר
--
סרגיי יושנוב יודע לצייר בועות כאלו [
מקור התמונה] אבל לא רק. סרגיי יושנוב זכרו את השם הזה. מצייר בעיקר בצבעי שמןדך 1 בגלריה , כולל תמונות גם ב-50,000 דולר , חלקן נמכרו כברהנה דף 2
--
סרגיי נולד בשנת 1972 בלנינגרד. הוא למד אומנות במוסדות שונים באוקראינה ומשנות ה-90 משתתף בתערוכות שונות. עבודותיו מפארות אוספים פרטיים בצרפת, טורקיה, גרמניה, אוסטריה, שוויץ וארה"ב
--
שווה הצצה:הגלריה הגדולה של הצייר הבלגי :
פול לדנט
Artist Information:Sergey UshanovOdessa, Ukraine
--
קחו הצצה לגליונות המגזינים המקצועיים העוסקים במתוקים
Pastry; Baking North America-2008
 
הייתי רעבה ,אז אכלתי נקניקים לצד ג'ינג'ר כבוש וזה טעים
assets Creative Commons License