09/05/2009

* May 9 ריבת תות טרייה וסרטון פרסומת

?היום אחר הצהריים הכנתי ריבת תות. סוף עונת התותים נכון
אתמול הושרו קילו תותים נקיים ושלמים בסיר. על התותים בזקתי 700 גרם סוכר.
הסוכר נמס לאט במשך שעות והציף את התותים ברוטב אדמדם ומתוק. היום בישלתי את הריבה כשעה וחמש דקות על להבה נמוכה מאוד ללא מכסה. ריבת התות טעימה ובסמיכות הרצויה

יש ! הריבה מוכנה.יש מה לחלק..
:סרטוני פרסומת
לדעתי, גם שיווק מזון חשוב שיעשה בחוכמה ויהיה גם עשיר הומור.
לא דיי בכך שרשת המזון תצא בפרסומות שאצלה הכי זול, הכי טרי והכי הכי, אנו קהל הצרכנים צריכים הוכחות. רשת מיגרוס, שהינה רשת מרכולים וסופרמרקטים שוויצרית יצרה סידרה של פרסומות לעידוד הקניה ברשת אצלם בשוויץ. מסקירה של מרבית הסרטונים, רובם עוסקים באוכל
שניים מוצלחים במיוחד: סרטון הביצים הטריות וסרטון החצי/רבע חינם/מתנה. שני הסרטונים קצרצרים,בני דקה אחת. המסר עובר
סרטון ראשון
קישור : התרנגולת, ללא מילים, תראו כמה הביצים טריות
סרטון שני קישור: לא חייבים להבין את השפה, רכשתם אצלנו פריט, מגיע לכם עוד משהו מתנה.. זה כבר לא משנה אם תוכלו לעשות בזה שימוש.. זה ברור שבנינו את המבצע עבורנו
מעט מריבת התות ללא הפרי, מתחתית הסיר, נשמרה בצינצנת נפרדת. היתה טעימה על עוגת הלימון עם הקפה של הבוקר
 חניתה©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

07/05/2009

* May 8 עוגת הגבינה של ג'וניור

:עוגת הגבינה של ג'וניור:
 
אתם מתכוננים כבר לחג השבועות?רוצים להפתיע עם עוגה מיוחדת? הנה בבקשה
עוגת הגבינה של ג'וניור
איך לא הכנו את עוגת הגבינה הזו קודם
:עוגת גבינה אמריקאית שמתכונה הוא סוד שמור, הנה מעט טיפים להצלחה
: הכמויות למלית הגבינה
חמש מאות גרם מסקרפונה
ארבע מאות וארבעים גרם גבינת נפוליאון טבעית, הגבינה רצוי שתהיה בטמ' החדר (במתכון המקורי יש שימוש רק בגבינת שמנת)
כוס ושליש סוכר לבן
רבע כוס קורנפלור
שתי ביצים גדולות מאוד
שלושת רבעי כוס שמנת מתוקה
------

חומרים לתחתית
חצי כוס קמח לבן מנופה = 70 גרם
כפית אבקת אפיה מנופה
קורט מלח
שלוש ביצים גדולות, מופרדות
שליש כוס סוכר לבן+2 כפות סוכר
כפית תמצית וניל
ארבעים וחמש גרם חמאה נמסה
רבע כפית אבקת קרם אוף טרטר
---

העוגה קלה להכנה, חלק הבצק התחתית, לוקח את מירב זמן ההכנה, את החלמונים הקצפתי 8 דקות
אפיתי בתבנית קפיצית בקוטר 24
הנחתי את התבנית בתוך תבנית גדולה עם מים כאמבט
המתכון המלא של העוגה -
כאן
זו בהחלט ה"עוגה" הטובה ביותר. ולא כדאי לספור קלוריות
העוגה על טהרת גבינת השמנת. השתמשתי בשתי גבינות מסקרפונה + שתי גבינת נפוליאון טבעית
במתכון המקורי יש שימוש רק בגבינת שמנת
תחתית העוגה שונה מעוגות גבינה אחרות. זהו בסיס של עוגת טורט, שנאפת קצת לפניי. הבסיס תופח  מאוד. הקצפתי דקות ארוכות במיקסר, ולאחר צינון קצר העוגה מעט שוקעת, ומהווה כלי קיבול יפה לתערובת הגבינה
העוגה נאפתה בעדינות מעל שעה, באמבט מים. צוננה היטב בתנור, טרם יציאתה לאויר
היא גבוהה, נחתכת יפה, ועדינה מאוד

Whoa! Get A Load Of That Cheesecake!
Junior's Famous No.1 CheesecakeJunior's Famous No.1 Cheesecake
למתכון העוגה המלא, הכולל ציפוי עשיר לחצו כאן
 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

06/05/2009

*May 6 סלט טבולה,כלי שחמט אכילים ועוד

סלט טבולה/סלט טאבולה
 
סלט טבולה
לא יידעתי כמה פשוט להכין סלט טבולה. קניות מוקדמות: בורגול עבה, צרור טרי פטרוזיליה וצרור עלי נענע, יתר המרכיבים לסלט - בצל, לימון, עגבניות, מלח ושמן זית יש תמיד בבית

? סלט טבולה-איך הכנתי
שטפתי בורגול מספר פעמים בקערה (מלאתי כוס מדידה- במשקל 150 גרם). כמות זו תספיק לקערה בינונית או 2-3 מנות סלט. השרתי ל- 40 דקות את הבורגול בקערה עם מים. המים כיסו את הבורגול לגמרי. סיננתי את הבורגול במסננת צפופה. הבורגול התרכך יופי. שמתי את הבורגול המסונן בקערה, הוספתי: בצל קטן קצוץ, 2 עגבניות קטנות קצוצות, צרור פטרוזיליה וצרור קטן יותר של נענע, שניהם קצוצים דק.ערבבתי הכל. זריתי למעלה מלח עבה גבישי, מיץ מחצי לימון גדול ושמן זית. ערבבתי הכל. תיקנתי תיבול.ויש !! יש סלט טבולה והוא טעים כל כך


 
TATTFOO שם האתר
האתר
מציג פרוייקטים צבעוניים ומקוריים במיוחד
בצד שמאל באתר-Food Game ניתן למצא משחקי שחמט העשויים כלים אכילים בקטגוריה
הכלים עשויים מעוגיות ! צריך רק חותכנים מתאימים ..היצירתיים יותר יכולים לצייר לבד על הבצק
מקור התמונה

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

* May 5 מבשלים ברשת

מבשלים ברשת העולמית

:ביומיים האחרונים הגעתי לשתי מסקנות
שאני לא מאוד אוהבת קרם (חלב) קוקוס, גם לא במיוחד חמאת בוטנים..
לא כל תמונות האוכל המעוצבות והמצולמות כל כך יפה מתגלות כתבשיל או מאפה טעים. אתמול לקחתי את
המתכון הזה, הייתי רעבה, הכנתי אותו ואז ניגשתי לאכול. לא רע.. אבל מי אמר שתפוחי אדמה משתדכים טוב עם קרם קוקוס וקארי. הקארי צובע בצהוב ונותן טעם נהדר, פה הוא לא הורגש ולא היה צהוב דיו. עוד נסיון במטבח הנסיונות,יהיו עוד הרבה--
כותרת במגזין הוול סטריט ג'ורנל משכה את עיני

Web Recipes Are Cooking With Gas
התמונה למעלה היא תמונת הנושא של
הכתבה
מה אהבתי בכתבה? - מספר נקודותהסיפתח
פאם , אם לחמישה מקונטיקט חפצה להגיש למשפחתה ארוחת צהריים בסגנון סיני, אבל לא במסעדה.היא התחברה מייד לאתר מתכונים אול רסיפיס ומצאה מתכונים חסכוניים לטרייאקי, אורז מטוגן ואג רולס, כך היא חסכה לעצמה 50 דולר
--
המגזין מדווח שלמצב הכלכלי בארה"ב יש השפעה על הסועדים בבית ומחוצה לו. אם אינך יכול להרשות לעצמך אוכל סיני במסעדה למה שלא תבשל לך כזה בבית? אתרי המתכונים האמריקאים משגשגים , במיוחד כשרובם מציעים תפריטים ומתכונים השווים לכל כיס.האתרים כוללים טיפים חסכוניים ומאפשרים שיתוף הקוראים במתכונים שלהם עצמם, כמו גם שימוש במרכיבים מהמזווה, מכל מה שבנמצא בבית ללא צורך לצאת לקניות מזון מיוחדות
ALLrecipesאתר
בחודש מרץ האחרון, רשם מספר שיא של כניסות, מעל 7 מיליון קוראים בחודש ! הקוראים שנכנסו לאתר לראשונה ולא כביקור חוזר.חלק מהאתרים מפרסמים מתכונים ממגזינים ידועים. זה לא האתר המצליח היחיד, אבל זה אחד מהמובילים ברשת.בדקתי אותו אישית, עד כה לא היו נפילות.המגוון עצום, חשוב גם לקרא חוות דעת
--
גם מסעדות אמריקאיות מדווחות על האטה במספר הסועדים המבקרים.6 מתוך 10 מסעדות מדווחות על פחות סועדים לעומת מרץ תאשתקד.האמריקאים אוכלים בחוץ פחות פעמים בשבוע, כבר לא כל יום, וחלקם רק בסופי שבוע
ומה עם ספרי הבישול
האם רק בארץ אנו עדים לפריחה בשוק ספרי הבישול? ספרי נושא בכל תחום, ספרי אוסף מתכונים, ספרי שף, מתכונים עדתיים.. ומה לא
בארה"ב חל גידול בהוצאת ספרי בישול חדשים בשנת 2008. 3,277 כותרי ספרי בישול חדשים יצאו לאור לעומת פחות משלושת אלפים ספרים חדשים בשנת 2007. אתם מתארים לעצמכם איזו בעיה יש לאספני ספרי בישול?... שום כוננית/מדף לא יחזיקו גם אחוז קטן מהספרים הללו
--
אגב, הנתונים האמריקאים מצביעים על כך שאתר הכולל מאגר מתכונים גדול יותר אינו מכניס לאתר כניסות רבות יותר
:-)תחשבו על זה.. איכות תמיד קודמת לכמות.אני תמיד בעד
הכתבה המלאה -
כאן

?פריסטיק-מה זה

פריסטיק זה שם של חברה שמייצרת ומוכרת מדבקות העשויות ויניל. המדבקות מגיעות בגדלים שונים ויעודן הוא הדבקה על הקיר/ות על מנת לנסוך אווירה כמו בפריז אבל בבית
סיסמתם
Stickers vinyl for interior decoration
?הייתם מדביקים או נוסעים

מקור התמונה -
כאן

03/05/2009

פיצה ביצה-פיצת שף נהדרת

הפיצה של השף, רוצו להכין

הפיצה של השף
אתמול בלילה, אצלנו במטבח
אתמול קראתי מאמר ב'סטאר שף' האמריקאי. המאמר כלל מספר הצעות להכנת ארוחות מפנקות ל'יום האם' אצלם
שעות ספורות לאחר מכן נכנסתי למטבח והכנתי את הפיצה של השף
השף, ג'ון סטיוארט מסנטה רוזה קליפורניה, ייצר פיצה מיוחדת לארוחת בוקר מפנקת.לא רק לאימהות
מה מיוחד בפיצה הזו? למעשה,התקבלו 6 פיצות אישיות גדולות

כמות מועטה של שמרים בבצק - בצק המכיל רק :קמח רגיל,שמרים, מלח ומים. את השמן זית מורחים על כדורי הבצק לפני ההתפחה
הבצק תופח לאט במשך מספר שעות
הציפוי :רוטב עגבניות טעים מאוד המורכב בעיקרו מעגבניות קצוצות דק במעבד מזון בתוספת מלח, פלפל צ'ילי, שמן זית ומעט תבלינים ירוקים, אהה וגם שום- זה מוסיף טעם נהדר
הרוטב מקושט עם בבצל לבן/סגול
כל פיצה נאפת קודם רק עם הרוטב זמן קצר מאוד.לאחר מכן יוצקים ביצה על הפיצה וממשיכים לאפות עד שהביצה מוכנה
זמן האפיה בחום הגבוה ביותר שהתנור יכול להפיק הוא דקות ספורות, מדובר בפיצה דקה
בתום האפיה מפזרים פרמזן מגורד ושמן זית על הפיצה הלוהטת שרק יצאה מהתנור
חלק מהפיצות קושטו באנשובי איטלקי מגולגל
מילא הצבעים.. הריח והטעם נפלאים
..


הכל מתחיל בבצק וברוטב טעים.. לא ככה?..


לקבלת מתכון השף :לחצו על שם המתכון באדום למעלה
חניתה©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

02/05/2009

*May 2 פרגים ופיצה- סוזן בוייל

פרגים שפגשתי בדרך...




The Scotsman מגזין
מדווח על ליין פיצות חדש המיוצר כעת במאפייה בליברפול. הפיצה החדשה נקראת פיצה אוליב בוייל. על גבי הבצק מופיעה דמותה של סוזן בוייל, הכוכבת הנולדת המוכשרת של בריטניה. עוד דרך לקדם מכירות של פיצה.. במידה ואתם סקרנים לדעת ממה עשוי הטופינג? - זיתים שחורים- השיער..בשר חזיר לאף והיתר מבצק .. מקור התמונה
והכתבה -
כאן

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

30/04/2009

*April 30 טרי וטוב לשימוש, אולי לא..

?תגידו.. זה טרי עדיין וטוב לשימוש
הקפאתם בשר טחון שרכשתם אצל זלמן לפני חודשיים ושכחתם בפריזר? - אפשר עכשיו להפשירו ולהכין ממנו קבבים. שמרתם במקרר חלמונים שנותרו מהפבלובה, עברו כבר 3 ימים - האם עדיין טובים לשימוש? והאגוזים, שקניתם בחנות הפיצוחים, האם יישמרו טוב בחוץ/בקרור/בהקפאה וכמה זמן?

שאלות מסוג זה עולות בקביעות על ידנו ובקהילות האוכל השונות.
האם יש מקום מרוכז אחד שייתן לנו מענה מדוייק לכל השאלות הללו?.
מעל אלפיים איש כבר שמרו את האתר הזה ב
דלישס שלהם, גם אני שמרתי אתמול. אתר חדש יחסית, לא בעברית שהוקם לתת מענה לכל השאלות הללו. האתר יסייע לכם בתכנון קניות מזון וגם ניצול מירבי של מזון למען תפוקת טעם והרכב תזונתי מקסימלי
still tasty = קישור לאתר
הוא המדריך המקוון לאורך חיי מדף של מוצרי מזון מגוונים
האתר מכיל 2 אפשרויות חיפוש מידע לגבי מזון
- לפי מילת מפתח מבוקשת או
- לחיצה על תמונה של סוג מזון, כגון: פירות, ירקות, מוצרי חלב, בשר, אגוזים וכדומה.
מעט מוצרים אינם במגוון הישראלי.

האתר כולל גם מאמרים כגון: תאריכי תפוגה על מוצרים - חשוב להתחשב או לא, גם את שאלת היום
--
אתם מוזמנים להתרשם
still tasty
[האיור המצורף לקוח מהאתר המוזכר
]
 
 

* April 26 עוגת לימון והפורטרטים של ויקטוריה

~~עוגת לימון~~
 

עוגת לימון
עוגה רכה טעימה ומפנקת. נצלו את סוף-עונת-הלימון
בואו נתחיל: תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
החומרים:
מאתיים גרם חמאה רכה
מאה ושלושים גרם סוכר לבן
ארבע ביצים גדולות
כפית תמצית וניל אמיתית
זסט מלימון
מאתיים ושמונים גרם קמח לבן רגיל מנופה
שתי כפיות אבקת אפיה
רבע כפית מלח
רבע כוס מיץ לימון (60 מ"ל)
זיגוג:
שבעים גרם אבקת סוכר מעורב עם 2 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. להכין תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.
בקערת המיקסר לטרוף במשך 3 דקות: חמאה וסוכר. להוסיף את הביצים, אחת בכל פעם ולהמשיך לטרוף. להוסיף תמצית וניל
בקערה נפרדת לנפות ולערבב: קמח, אבקת אפיה ומלח. להוסיף תערובת הקמח לסרוגין עם מיץ הלימון לתוך קערת המיקסר. לבחוש להמנע מערבוב רב
לצקת את התערובת לתבנית המוכנה. לאפות במשך 45 דקות או עד שמוכן (לבדוק עם קיסם עץ)
לצנן על רשת
להכנת הציפוי:לערבב מיץ לימון ואבקת סוכר ולצקת על העוגה הצוננת


ויקטוריה - ציירת הפורטרטים

הציור המצורף למעלה, נקרא "ברברה". זוהי יצירה של הציירת ויקטוריה סלבאך מניו יורק. לצפייה בכל תמונות הגלריה שלה לחצו נא כאן
ניתן לראות את היצירה "ברברה" באופן מוגדל -
כאן.
ויקטוריה מתמחה בציור פורטרטים בצבעים אקרילים, עבודות הציור של ויקטוריה מוצעות למכירה במחיר של אלפי דולר לציור בפורמט גדול של עשרות אינצ'ים. ויקטוריה מציירת פורטרטים מגיל צעיר ומייחדת לכל דמות הבעות פנים ואופי משל עצמו. התווים המצויירים מוסיפים חיות ועניין לכל יצירה. הציירת למדה במוזיאון של פיטסבורג והמשיכה בלימודי אומנות באוניברסיטת קרנגי מלון. לימודיה כללו ציור של מודלים ואנטומיה. בהמשך, עברה ויקטוריה לניו יורק והתמחתה בלימודי עיצוב אופנה, תחום בו גם עסקה והביעה את אהבתה לצבעים, טקסטורות ויצירתיות. טיוליה הניבו פורטרטים מעניינים של בני משפחה וחברים
'Friends'
זה שם הסדרה האחרונה של ויקטוריה
משנת 2008 מתרכזת ויקטוריה רק בציור. מקוה שאהבתם את עבודותיה, כמוני

29/04/2009

*April 29 ניוקי נהדרים - מתכון מצולם

מתכון לניוקי - בקלי קלות
 

קילו תפוחי אדמה, 1 ביצה, מלח-כחצי כפית, כוס ורבע עד כוס וחצי קמח לבן רגיל= 170-210 גרם קמח

החלטתי להכין היום ניוקי . אצלנו ניוקי רכים ומפנקים מהווים תמיד תוספת טעימה ואהובה ושידוך טוב לכל מנה עיקרית, היום זה היה דג סלמון עשיר רוטב ונהדר של אמא
הפעם הכנת
הניוקי היתה מהירה הרבה יותר מתמיד, והתוצאה גם לדעתי מוצלחת. אכן נהנתי מכל רגע בהכנת הניוקי
במכוון לא ייצרתי ניוקי 'דוגמנים' עם מזלג וגם לא גילגלתי אותם בקרש העץ המיוחד.
המלצות וטיפים להכנת ניוקי בקלי קלות
לאפות את תפוחי האדמה ולא לבשל אותם.
לרחוץ את התפודים עם מים וסבון וליבש אותם. לאפות בתנור/בטוסטר אובן עד שהם רכים. אצלי :40-45 דקות בחום 200 מעלות (בטוסטר אובן)
יתרון באפייה: התפודים האפויים יתקבלו יבשים, יתקלפו בקלות רבה ולא תזדקקו לתוספת רבה של קמח להכנת בצק הניוקי. כוס וקצת קמח (כוס ורבע עד כוס וחצי= 170-210 גרם קמח לערך) לקילו תפודים היא טובה ליצירת ניוקי רכים
--
למעוך את התפודים עם מועך תפודים טוב
למה: תפוחי אדמה מעוכים היטב וללא גושים, יניבו ניוקי חלקים ואחידים. 

--
רידוד הבצק על משטח סיליקון
לחלק את בצק הניוקי למספר חלקים. כל חלק, רבע או שמינית בצק לגלגל לגליל דק. אם תגלגלו על משטח סיליקון, כמעט לא תזדקקו לתוספת קמח. אצלי: משטח סיליקון קטן יליד צרפת אבל כל משטח סיליקון אחר יעשה יופי את העבודה
בסבבים יש לבשל את הניוקי הקטנים בסיר עם מי מלח רותחים עד שהם צפים ועוד טיפה




אביב בגינת החלון

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות לי על כל תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

28/04/2009

*April 27 עוגת בננה שוקולד -לחם ארז

~~"עוגת בננה שוקולד - לחם ארז~~
 

 
עוגת בננה-שוקולד
לחם ארז" שף קונדיטור רותה טניזר"

המתכון התפרסם במגזין הזה גליון אפריל 2001 ע"מ 63-64
!העוגה בעלת מתיקות עדינה, קלה להכנה וטעימה
ל-2 תבניות אינגליש קייק באורך 35 ס"מ
החומרים
מאה וחמישים גרם חמאה רכה
כוס סוכר לבן
ארבע ביצים
שתיים וחצי כוסות קמח לבן רגיל
רבע כפית קינמון
חצי כפית סודה לשתייה מנופה
חצי כפית אבקת אפייה מנופה
כוס וחצי רסק מבננות צהובות -שמתי 3 בננות מרוסקות במזלג
חצי כוס שוקולד צ´יפס, אני שמתי כ-80 גרם שוקולד חלב קצוץ
ההכנה

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
במיקסר מקציפים את החמאה עם סוכר. מוסיפים את הביצים בהדרגה עד לקבלת תערובת קרמית.
בקערה מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים לתערובת הביצים. מערבלים כ-2 דקות ומוסיפים בננה ושוקולד
יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים כ-35 דקות (40 דקות) או עד למבחן הקיסם הערה : את השוקולד ערבבתי קודם עם קמח


למעלה:הפרחים של אמי
 

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים
assets Creative Commons License