07/07/2009

* July 6 טיפים להכנת ארטיקים בבית

כמה שהדובדבנים הללו מתוקים וטעימים
 

תפוחים ואגסים ולא מה שחשבתם..


זה שם החברה היצרנית:D-BROS
החברה היפנית מציעה פיתקיות דביקות בעיצוב חדשני ומעניין. הפתקיות המעוצבות כפירות נתונות ברשת עדינה, המדמה את הרשת בה נארזים חלקם של הפירות בכל סופרמרקט אסייתי. תמונות נוספות מהיופי הזה
כאן
ניתן להכין ארטיקים בבית ולא רק מקל עם קרח כפי שהכנתי
 
בדקתי את מתקן הארטיקים שנרכש בחנות 'הכל בדולר' שעלה 5 שקלים. מתקן פלסטיק לארבעה ארטיקים בגודל בינוני עובד יופי. אבל קרח זה משעמםazcentralמדור המזון באתר
מציע להכין ארטיקים בבית, זה קל, יצירתי ומשעשע הם אומרים ומנדבים טיפים ומתכונים
הנה תמונת הארטיקים שהם מציעים
טיפים ומתכונים לארטיקים - ממה אפשר להכין ארטיקים ביתיים
ממיצים עשויים בבית
מיצים קנויים
מחית של פרי
יוגורט
רפרפות
גלידה
סורבה
קפה או תה
במידה ומכינים ארטיקים מקפה או תה יש לדאוג לטעם מרוכז יותר כי ההקפאה מדלדלת מעט את הטעם וגם מפחיתה את המתיקות
=
ניתן להשתמש במיכלי ארטיק נרכשים או לאלתר בבית, זיכרו שארטיק יכול להיות בכל צורה
=
במידה ואתם מאלתרים מיכלי ארטיק בבית ותעשו שימוש במקלוני עץ, תיקעו את המקלונים כשעה לאחר הכנסת הארטיקים למקפיא
=
זמן ההקפאה משתנה ותלוי גם בגודל המיכלים. מיכלים קטנטנים כשל קוביות קרח יהיו זקוקים לכשעתיים עד שיקפאו, למיכלים גדולים יותר יהיו נחוצים כשמונה שעות הקפאה
=
טעמו את התערובת לפני הקפאה. ההקפאה כאמור מפחיתה מהטעם המתוק במעט. במידה והתערובת טעימה, שיקלו להוסיף מעט סוכר =
שימו לב: בתערובות של יוגורט ופירות הדר יש סיכוי שתקבלו מעט גושים
=
במידה ורוצים להוסיף טעם של תבלינים לארטיקים, לדוגמא: טעם רוזמרין, טימין או נענע, יש להוסיף את התבלין הטרי לסירופ סוכר פשוט בזמן בישולו. יחס הסוכר והמים יהיה: שני חלקים סוכר וחלק אחד מים. למשל- כוס סוכר וחצי כוס מים. יש להוסיף את התבלין בתחילת בישול הסירופ ולהסירו לעת קרורו
=
במידה ותרצו להוסיף שוקולד צ'יפס או חתיכות פרי לארטיק שלכם, הוסיפו את התוספות במתינות ובחתיכות זעירות, אחרת ישקעו לתחתית הארטיק
=
כל הטיפים ומתכונים ל-3 ארטיקים נוספים
כאן

מתכון לדוגמא
ל-6 ארטיקים בטעם מנגו ויוגורט
McClatchy Newspapers (MCT)מקור המתכון
מה נחוץ
מנגו
כוס וחצי יוגורט
שתיים עד 3 כפיות סוכר
?איך מכינים
לקלוף את המנגו ולחתוך לחתיכות. להכניס את המנגו למעבד מזון או בלנדר ולטחון.
בקערה לערבב יוגורט,סוכר ומנגו.
לטעום, במידה וחסר מעט סוכר יש להוסיף כעת.
לצקת את התערובת למיכלי ארטיקים ולהקפיא במשך 8 שעות.
גיווןתותים או אוכמניות- יש להשתמש בחצי כוס פרי לכל שלוש מאות וארבעים גרם יוגורט. להתאים את המתיקות לטעמכם
==
הקונדיטורית ומומחית הגלידה האמריקאית, אליסון באואר בכתבה בעיתון שיקגו טרביון, מנדבת טיפים להכנת גלידה ביתית, כל הטיפים שלה כולל מתכון לגלידה
כאן
תוספות לגלידה כגון: ממתקים, חתיכות עוגיות או עוגה יש להקפיא קודם בנפרד לפני שמוסיפים לתערובת הגלידה
-
במידה והפרי שתוסיפו לגלידה אינו בשיא בשלותו, ניתן לאזן את המקפא על ידי הוספת טעם נוסף, לדוגמא לגלידה עשויה תותים ניתן להוסיף בזיליקום או לימון
-
תוספת של רום מדגישה את טעם הוניל.
-
במידה ואתם מתכוונים להוסיף אגוזים לגלידה שלכם, בזמן הכנתה, קלו את האגוזים קודם, באופן זה הם ישארו פריכים וטעימים יותר בגלידה הקפואה. איך לקלות? במחבת יבשה כ 3 דקות
==
נייג'לה כבר השתמשה בשירות הקייטרינג הנייד שלהם וזה כבר אינו סוד.
עיתון האיוונינג סטנדארט של לונדון מדווח לאחרונה על פרוייקט ההסעדה הנייד של סטיבי פארל וג'וזף טריבלי. הצמד הזה מארגן ומסעיד חתונות וארוחות בסטייל ברחבי לונדון, הכתבה המלאה
כאן




03/07/2009

* July 3 מתכון לביסקוויטים נוסח ניו מכסיקו

 ~~ביסקוויטים נוסח ניו מכסיקו ~~
עוגיות דקיקות, עגולות ועדינות בטעמן, בטעם קינמון ותפוז. התכבדו במתכון אהוב בעל אופן הכנה מעט שונה
 
ביסקוויטים נוסח ניו מכסיקו
המתכון מבוסס על מגזין קוקינג לייט האמריקאי/נובמבר 2007
הכמות: 40 עוגיות

המרכיבים
מאתיים וחמישים גרם קמח לבן רגיל מנופה
כפית אבקת אפיה מנופה
רבע כפית מלח שולחני
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם
מאה ועשרים גרם חמאה רכה
ביצה גדולה
כף קליפת תפוז מגוררת
כפית תמצית וניל
לציפוי

רבע כוס אבקת סוכר
--
שתי כפות סוכר
רבע כפית קינמון

:ההכנה
בקערה לערבב את הקמח, אבקת האפיה והמלח.
בקערת מיקסר לטרוף 3/4 כוס סוכר וחמאה במשך 2 דקות. להוסיף ביצה ולהמשיך לטרוף דקה נוספת. להוסיף קליפת תפוז ווניל לערבב היטב. בניו מכסיקו מוסיפים בשלב זה גם כפית וחצי זרעוני אניס.
במהירות נמוכה של המיקסר להוסיף את הקמח, מחצית הכוס בכל פעם.
להעביר את הבצק הרך לקערה קטנה ולכסות בניילון, לאחסן במקרר במשך שעה.
לחמם תנור פייה לחום בינוני 180 מעלות, להכין תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה.
לחלק את הבצק ל- 4 חלקים. 3 חלקים להחזיר מכוסים למקרר. מרבע הבצק ליצור גליל עבה ולפרוס לעשר פרוסות קטנות, כל פרוסה לגלגל לכדור ולהניח בתבנית האפייה במרחקים גדולים זה מזה. 10 עוגיות בתבנית
את אבקת הסוכר לשים בקערית עמוקה. לטבול תחתית של כוס זכוכית באבקת הסוכר ולשטח כל כדור בצק לקוטר של 5 ס"מ. לטבול את תחתית הכוס באבקת הסוכר פעם או פעמיים עבור כל עוגיה בנפרד. יתקבלו עיגולים שטוחים ודקים.
לערבב את 2 כפות הסוכר עם הקינמון בקערית קטנה. לפזר כ 2 כפיות מהתערובת על העוגיות שבתבנית
לאפות את העוגיות 10-12 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות היטב.
לצנן מעט בתבנית ולהעביר רשת לצינון.
העוגיות פריכות ונהדרות

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

02/07/2009

* July 2 עוגיות השוקולד צ'יפס של תומאס קלר

עוגיות שוקולד צ'יפס הטובות ביותר בעולם
 
כמה עוגיות שוקולד צ'יפס שטעמתם, הכנתם או חלילה.. קניתם, לא וודאי שאכלתם את הדבר האמיתי, רגע, אולי גם אני
השף תומאס קלר מהשפים הנחשבים והמשפיעים בעולם, עומד להוציא ספר בישול חדש, בהמשך לספרי הבישול האחרונים והמוצלחים שלו. כקדימון לספר הבישול שעתיד לצאת לאור בסתיו, מתפרסם ברשת בימים האחרונים מתכון ראשון מהספר. השף טוען ואני מאמינה לו לאחר טעימה נוספת: אלו העוגיות השוקולד הטובות ביותר שיש
 

:שם הספר החדש של תומאס קלר
Ad Hoc At Home
הכנתי את העוגיות של השף אתמול בלילה והיה קשה להפסיק לאכול אותן. נולדה עוגיה מצויינת שאינה דומה לשום עוגיה אחרת מסוג עוגיות השוקולד צ'יפס או בכלל
העוגיה עברה בקלות הפעם את מבחן הטעם,הריח, מירקם וקלות ההכנה. אכן, מתכון מוצלח
--
:טיפים והקדמה להכנת העוגיות שוקולד צ'יפס הללו
למרות שם העוגיות, הן אינן מכילות שוקולד צ'יפס, אלא שוקולד קצוץ ואיכותי.
העוגיה אינה מכילה כלל וניל.
אין הכנה מוקדמת של העוגיה, ברגע שמחליטים להכינה, מדליקים את תנור האפייה, מכינים את החומרים וניגשים לעבודה
יש שימוש בחמאה קרה להכנת העוגיות.
יש שימוש בשני סוגי שוקולד בעלי אחוזי מוצקי קקאו שונים, לטעם מורכב יותר.
יש שימוש במלח גס ולא מלח שולחני, זה מרכיב טעם מעניין לעוגיה המתוקה.
למרות תכולת הסוכר הרבה-שימוש בשני סוגי סוכר- חום כהה וסוכר לבן, העוגיה לא מתוקה מידיי.
העוגיה פריכה בשוליים ורכה קצת יותר במרכז.
השוקולד בתוך העוגיה נמס בפה.
ונעבור למתכון
עוגיות שוקולד צ'יפס על פי השף תומאס קלר
החומרים:
שתיים ושליש כוסות קמח לבן רגיל מנופה +כף קמח רגיל
שלושת רבעי כפית סודה לשתייה מנופה
כפית מלח גס - אפשר ורצוי גם חצי כפית
מאה וחמישים גרם שוקולד מריר 55-60% אחוז מוצקי קקאו, קצוץ לגודל של שוקולד צ'יפס
מאה וחמישים גרם שוקולד מריר 70 אחוז מוצקי קקאו קצוץ באותו האופן
מאתיים ושלושים גרם חמאה קרה, חתוכה לחתיכות קטנות
כוס סוכר חום כהה
שלושת רבעי הכוס סוכר לבן
שתי ביצים גדולות

:ההכנה
לחמם תנור אפייה לחום בינוני, 180 מעלות, להכין תבניות גדולות של התנור מרופדות בנייר אפייה או תבנית אחת שייעשה בה שימוש חוזר
יש לאפות בכל פעם לא יותר משמונה עוגיות ולשים את התערובת במרחקים גדולים אחת מהשנייה, העוגיה מתרחבת ומתפשטת מאוד בזמן האפייה. מומלץ להניח את תבנית האפייה לצנון קל, בחוץ לפני ששים סבב עוגיות נוסף
בקערה בינונית לנפות קמח ואבקת סודה לשתייה, להוסיף מלח ולהניח בצד.
בקערת מיקסר עם וו הגיטרה בצורת האות 'ק' לשים מחצית מכמות החמאה החתוכה, לטרוף עד שהחמאה רכה, זה קורה מהר מאוד. להוסיף כעת את שני סוגי הסוכר, ומחצית שנייה של החמאה, להמשיך לטרוף במשך מספר דקות עד שכל החומרים מעורבים היטב והתערובת קלה וקרמית
מידיי פעם לגרד עם מרית פלסטיק את צידי קערת המיקסר.
להוסיף ביצים, אחת בכל פעם, לטרוף לאחר הוספת כל ביצה.
להוסיף מרכיבים יבשים, להוסיף שוקולד.
השף מייעץ לנפות את השוקולד הקצוץ מגרגרי שוקולד קטנים לקבלת מראה 'נקי' יותר של העוגיה
:עיצוב ואפייה
ליצור מהבצק העוגיות כדורים בכמות של שתי כפות מדידה לכל עוגייה.
לסדר כ-8 עוגיות במרחקים של חמישה ס"מ זו מזו בתבנית אפייה מרופדת.
לאפות כ 12 דקות בתנור החם.
לצנן את העוגיות בתבנית האפייה במשך כשתי דקות לפני העברתן לרשת לצינון.
להתענג.
בתמונה: יש לחלק את התערובת ל-30 עוגיות ואחר כך לגלגל לכדורים
  חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

28/06/2009

*June 28 להכין בבית - גלידת וניל

גלידת וניל אמיתית, אחרי שתאכלו ממנה, לא תרצו אף גלידה אחרת.  אינכם מנחשים מה בתמונה ולמה בעצם הבאתי את זה, זו הכפית האחרונה של גלידת הוניל שהוכנה בסוף השבוע, לידה :פרח היבסקוקס אדום ומסוכר חלוט במים , זה היה כה טעים
--
המגזין האמריקאי פוד אנד ויין כתב לאחרונה על טכניקה מעניינת להכנת גלידה בבית-
אין שימוש בביצים
יש שימוש והסמכה של הגלידה במעט קורנפלור
שימוש בכמות קטנה של גבינת שמנת אמריקאית

נרתמתי למשימה, לבדוק אם המתכון עובד. המשימה לא היתה פשוטה וקלה. תארו לעצמכם : לבדוק כל שעה את הגלידה במקפיא, לשרבב לתוכה כף גלידה ארוכה , להוציא, לטעום ולראות אם היא כבר מוכנה
המשימה הושלמה לאחר כמחצית היממה והתוצאה היתה: מיכל חסר בגלידת וניל ענוגה ..אבל טעם טוב בפה שלי
קשה לי לעמוד בפני טעמו וריחו של הוניל. וזה לא משנה מה צורתו, אם במקלון, סוכר וניל, תמצית וניל או משחה. התבלין הריחני הזה מתבל ומבשם בקביעות את רב מאפי הבית
המתכון לגלידת וניל סיקרן אותי, למרות ההמלצה להשתמש במכונת גלידה ביתית, החלטתי להכין את הגלידה ללא מכונה ולהעזר במיקסר לעירבול
מכונת גלידה אמורה ליצור מירקם קל/יציב עוד יותר לגלידה הזו, אך התוצאה שקיבלתי מצויינת ועשירה בטעם וניל. גם מנוקדת כולה בנקודות וניל שחורות וקטנטנות


החומרים וההוראות ההכנה פשוטות. כדאי לרכוש מראש, במידה ואין ברשותכם
* סירופ תירס בהיר-שקוף - לרכישה בכל חנות טבע
* גבינת שמנת אמריקאית, באריזת קרטון בכל מרכול
גלידת ונילהמרכיבים
שתי כוסות חלב = 500 מ"ל חלב= 1/2 ליטר
כף +1 כפית קורנפלור
ארבעים וחמישה גרם גבינת שמנת אמריקאית
כוס ורבע שמנת מתוקה =מיכל ורבע שמנת 38%שומן
שני שליש כוס סוכר =130 גרם סוכר
כף וחצי סירופ תירס בהיר
מקל וניל טרי, חצוי
שמינית כפית מלחדק
:ההכנה
למלא קערה גדולה במי קרים או מי קרח.
בקערה קטנה לערבב: 2 כפות מהחלב יחד עם קורנפלור עד שנמס.
בקערה בינונית אחרת לערבב את גבינת השמנת עם מזלג ולהניח בצד.
בסיר בינוני בתכולה של 2 ליטר, לערבב:
יתרת החלב, השמנת מתוקה, סוכר, סירופ תירס ומקל הוניל.
את מקל הוניל יש לחצות, עם כפית/סכין לגרד את כל תוכנו לתוך החלב ואת המקל עצמו גם לשים בתוך החלב
להביא את התערובת לרתיחה, לבשל עד שהסוכר נמס והוניל מעורב היטב עם החלב כ- 4 דקות ברתיחה עדינה
להסיר מהאש, בהדרגה לטרוף פנימה את תערובת הקורנפלור (לערבב אותה שוב בקערית לפני ההוספה לחלב) להמשיך לבשל על להבה בינונית עד שהתערובת מסמיכה מעט כדקה של בישול
בהדרגה להוסיף את התערובת שבסיר לקערה (חסינת חום)עם הגבינת שמנת. בתחילה להוסיף כמות קטנה חמה , לערבב ואז להוסיף במטרף ידני את כל התערובת החמה
לבחוש פנימה את המלח.
להניח את הקערה עם תערובת הגלידה בתוך קערה גדולה יותר עם מי קרח, לצנן במשך 20 דקות.
בשלב זה ישנן 2 אפשוריות
לצקת את הגלידה לתוך מכונת גלידה ולהמשיך לפי הוראות היצרן או
כפי שאני עשיתי -העברתי את הגלידה למיכל פלסטיק והקפאתי אותו. כל פרק זמן הוצאתי את הגלידה ועירבלתי אותה במיקסר רגיל ושוב החזרתי להקפאה
בהכנה במכונת גלידה
לאחר 4 שעות להעביר את הגלידה למיכל פלסטיק ולהקפיא
גלידה שהוכנה ללא מכונה תקפא לגמרי לאחר כ-10 שעות. להגשה, יש להוציאה דקות ספורות על השיש ואז ליטול כפות עם כף גלידה ולזלול
 
 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

26/06/2009

עוגות 'פקקי השוקולד' של תומאס קלר

עוגות 'פקקי השוקולד' של תומאס קלר
. עוגות הקטנות הללו, נקראן על שם פקקי בקבוקי היין
chocolate bouchons
למתכון הזה יש שם מעט מוזר, פחות אטרקטיבי, זהו מתכון של השף האמריקאי מהידועים והטובים ביותר הבטיח כבר מקריאה ראשונה, הצלחה
מה זה ?-
מאפינס קטנטנים משוקולד. המאפינס נאפים בתבניות סיליקון קטנטנות, המתחלקים מהתבניות בעודם חמימים, מאובקים במעט אבקת סוכר ונזללים ככה
מרקם העוגות הזעירות הללו דומה לבראוניס משובחים, הגודל של ביס ממש.
מכיון שהיה זה ניסיון ראשון שלי עם תבנית השקעים הזו, העשויה סיליקון שחור איכותי וגם עם מתכון השף הזה, ערכתי מספר נסיונות עם העוגות, כשבכל ניסיון מילאתי את התבניות בכמות שונה של תערובת העוגה. דבר זה הניב הרבה יותר עוגות מהמצופה, ובגבהים שונים. קיבלתי פי 3 כמות, לשמחתי, הסבב האחרון נראה כמו פקקים שוקולדיים גבוהים ויפים
ניתן לאפות את העוגות הקטנות גם בתבניות מאפינס רגילות (12 יחידות) ואז להאריך מעט את זמן האפייה. חשוב להמנע מאפיית יתר
. אין כאן צורך באבקת אפייה, העוגות הקטנות ייתפחו ויכפילו את נפחן גם כך



'פקקי' שוקולד על פי תומאס קלר
החומרים:
שלושת רבעי כוס קמח לבן רגיל

כוס אבקת קקאו
כפית מלח דק
שלוש ביצים גדולות
כוס וחצי סוכר לבן = 300 גרם סוכר
חצי כפית תמצית וניל אמיתית
שלוש מאות ושלושים גרם חמאה מומסת, ומצוננת קלות
מאה ושמונים גרם שוקולד מריר 50-60% מוצקי קקאו, קצוץ לחתיכות קטנות כמו שוקולד צ'יפס

ההכנה
בקערה בינונית לערבב את הקמח,קקאו ומלח. מומלץ לנפות את הקמח ואת הקקאו גם
בקערת מיקסר או ידנית לטרוף את הביצים והסוכר במהירות בינונית במשך כ- 5 דקות עד שצבען הופך לבהיר. להוסיף תמצית וניל
להמשיך לערבב במיקסר במהירות נמוכה את תערובת העוגות הקטנות
להוסיף שליש כמות מרכיבים יבשים, שליש מכמות החמאה המומסת ולערבב
להמשיך להוסיף בדרך זו את תערובת הקמח והחמאה לסרוגין , לערבב לאחר כל עירבוב
להוסיף את השוקולד הקצוץ ולערבב היטב
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
להכין תבנית שקעים קטנים רצוי מסיליקון . רק במידה וזה שימוש ראשון בתבנית הסיליקון יש לשמן אותה קלות, לשימוש חוזר אין צורך לשמן שוב
לצקת מתערובת העוגה ולמלא את התבניות הקטנות כ - 3/4 מגובהן. העוגות הזעירות יתפחו
את תבנית הסיליקון אין להניח ישירות על רשת התנור , אלא להניח בתוך תבנית אפיה שטוחה וגדולה יותר או משטח אפייה מתכתי אחר
דבר זה יתרום לאפייה אחידה ויציבה. לא לאפות עם תבניות סיליקון בטוסטר אובן
לאפות את העוגות הזעירות במשך 20 עד 25 דקות. מירקם העוגות האפויות יהיה כמו בראוניז
החלק העליון מבריק ויציב, בפנים זה יישאר עוד רך מעט, אבל אפוי מספיק
איך לדעת אם אפינו מספיק
נעצו קיסם עץ קטן במרכז העוגה הקטנה, הוא יצא נקי אבל לח מעט. יש להמנע מאפיית יתר על מנת לא לייבש את העוגות
בסיום האפייה להניח את תבנית הסיליקון על רשת לצינון . לאחר דקות אחדות ללחוץ בעדינות על כל שקע של הסיליקון, בחלק התחתון או להפוך בעדינות את תבנית הסילקון על משטח או רשת. העוגות הזעירות יחליקו החוצה
לצנן את העוגות ולאבק במעט אבקת סוכר

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

23/06/2009

לשקשק את השייק והפתעות נוספות

חגיגת הקאפקייקס לא תמה, הפעם האתר הבריטי הזה - גם מקור התמונה, מציע מתכוני קאפקייקס מצולמים בטעמים מגוונים, עוגות קטנות בטעם בסיסי של וניל, שוקולד או לימון ובקישוט צבעוני. לחיצה על התמונה של הקאפקייק תביא אותכם למתכון המלא

צ'ולדו
משקה צונן שמקורו בקולומביה. המשקה, סוג של מילקשייק מורכב מקוביות קרח, מיץ מרוכז של פירות, חלב מרוכז, פירות טריים מגוונים וקוקוס

האתר הזה ממנו גם התמונה של המשקה, מציע גירסא מרעננת למשקה הזה.לשתי מנות נחוץ-

שלוש כוסות קוביות קרח/קרח כתוש
שש= 6 כפות מיץ תפוזים מרוכז קפוא מופשר, מחולק
חצי = 1/2 חלב מרוכז ממותק- נמכר בפחיות או שפורפרות
שתי= 2 כוסות פירות מעורבים לדוגמא: בננות, תות שדה,ענבים,מנגו,מלון-לפי העונה והמצאי
שלוש= 3 כפות קוקוס
שני = 2 דובדבנים מסוכרים או טריים או קישוט אחר
לא חובה,אבל יפה יותר - שתי וופלות לקישוט המנה
איך מכינים
לחלק את הקרח בין שתי כוסות גדולות
בכל כוס, מעל הקרח לצקת 3 כפות מיץ תפוזים מרוכז שהופשר,3 כפות חלב מרוכז וכוס אחת של פירות חתוכים
מעל הפירות ,בכל כוס ,לצקת עוד כף של חלב מרוכז וכף וחצי קוקוס טחון
לקשט בדובדבן טרי או מסוכר ובוופלה מוארכת
להגיש מייד עם כפית, קש והמון מפיות
אפשר לדמיין את הטעם..

אתר סור -לה- טייבל מציע למכירה עזרי מטבח צבעוניים לשפים הצעירים שבחבורה.הכלים עשויים מסיליקון והם עומדים יפה על דעתם על השיש ממתינים בסבלנות שישתמשו בהם.אתר היצרן ומקור התמונות כאן




האתר הזה מדגים שניתן להכין עוגות חתונה גם בבית,כל המרכיבים והשלבים מוסברים, למעלה אחת מהתמונות מהאתר לדוגמא

* June 23 עוף שלם אפוי על מצע של לימון

עוף שלם אפוי עם לימון, זה מעדן
 

.עוף שלם הנאפה בתנור על מצע של פרוסות לימון ובצל. הלימון והעוף טעמם נהדר
אופן ההכנה:
על תבנית (אצלי תבנית אמייל) מרופדת בנייר אפייה (שיחסוך זמן ניקוי של התבנית) שתכיל עוף שלם בינוני, (גודל תבנית מוערך 20 ס"מ על 30 ס"מ) , למרוח מעט שמן זית, לפזר מלח גס, פלפל שחור גרוס טרי, פרוסות דקות מלימון גדול רחוץ ללא גרעינים, פרוסות מבצל פרוס דק, זרעוני חרדל שלמים, מעט פלפל צ'ילי גרוס
:הנה כך
 
גם העוף קיבל טעם לימוני, מעט חמצמץ הוא נהדר
 
.להניח מעל זה עוף שלם משוטח (חתוך באמצעו), להשאיר את העור על העוף
למרוח את העוף בשמן זית, דבש נוזלי (הוספתי מעט נוזלים מעגבניות שרי כבושות, זה לא חובה)
לאפות את העוף בתנור החם (200 מעלות) במשך כשעה ללא כיסוי בשליש התחתון/אמצעי של תנור האפייה
מומלץ להוציא ולהפוך את העוף 3-4 פעמים במהלך השעה, ניתן להפעיל את הטורבו בתנור לסרוגין ולפרקי זמן קצובים
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

22/06/2009

* June 22 מאפה ירקות צבעוני וטעים

מאפה ירקות צבעוני
הרעיון העומד מאחורי המאפה הזה, הוא מנה עשירה בירקות, הכוללת גם ביצים ויוגורט ומהווה מנה משביעה כשהיא חמה פושרת או קרה


הירקות מבושלים מעט קודם ולאחר מכן מעורבים עם ביצים טרופות ומעט יוגורט. המאפה מזכיר חביתה עבה ועשירה אך איננו מטוגן. יש כאן מעט שומן, שפע ירקות, צבעים יפים וטעם טוב בשפע

מאפה ירקות4 עד 6 מנותהמרכיבים:
כף חמאה = 15 גרם לטיגון הירקות
שלושה בצלים ירוקים קצוצים
שני קישואים פרוסים דק, אפשרי קישואים בעלי קליפה כהה
מאה עד 120 גרם פיטריות שמפיניון טריות פרוסות דק = כ 3 פטריות גדולות
פלפל אדום בגודל בינוני, חתוך לקוביות קטנות
מאה ושבעים גרם גרגירי תירס (משקל לאחר סינון) מקופסאת שימורים
ארבע ביצים גדולות טרופות קלות
חצי כוס יוגורט
מלח, פלפל שחור גרוס, תבלינים לפי הטעם

-
תבנית נחוצה : עגולה בקוטר 22 או 23 ס"מ
ההכנה:לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות. לשמן מעט את תבנית האפייה.במחבת גדולה להמיס את החמאה, להוסיף את הבצל הירוק ולטגן מספר דקות.
להוסיף למחבת ולבחוש פנימה:
קישואים, פטריות, פלפל אדום ותירס. לבשל ולערבב מספר דקות על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים. להסיר מהלהבה
בקערה גדולה חסינת חום לערבב ביצים טרופות ויוגורט, להוסיף את הירקות, לערבב בכל ולתבל
לצקת לתבנית המוכנה וליישר מעט, לאפות בתנור המחומם 35-40 דקות
להגיש חם מאוד ישירות מהתנור או פושר לצד סלט ירקות גדול.
הערה
[המאפה בצילום הוכן בטוסטר אובן]
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

* June 22 מתכון לעוגיה טעימה עם שוקולד

עוגיה עם שוקולד בקלי קלות

צינצנת עוגיות במטבח, על השיש או השולחן או המדף היא הכרחית בכל בית. קודם כל עבורנו, כמובן גם בשביל כיבודים, כולם רוצים לנשנש עוגיה ביתית בכל שעה של היום. במידה ותכפילו את כמות העוגיות הללו, תקבלו מספר צינצנות של עוגיות
-
מה יש לנו פה או למה מומלץ להכין את העוגיות הללו?
העוגיה יחסית גדולה, חצי רכה, מעט פריכה.
העוגיה יציבה ואינה מתפוררת, גם ילד קטן יכול לאחוז בה.
העוגיה מתוקה אך המתיקות מתונה.
קל מאוד להכין את העוגיות ממרכיבים שיש בבית, תוך מספר דקות הכנה.
לא צריך להפעיל מיקסר וזמן האפיה יחסית קצר.
יש שימוש במתכון זה בחמאה מומסת דבר המזרז עוד יותר את ההכנה.
ניתן לגוון ע"י הוספת אגוזים קצוצים.
מומלץ להשתמש בשוקולד קצוץ ולאו דווקא שוקולד צ'יפס, קל לקצץ את השוקולד במעבד מזון קטן, בכל פעם לקצץ כמות של 50 גרם שוקולד, כך תהיה לכם שליטה על איכות טיב וטריות השוקולד ואחוז מוצקי הקקאו שבו שאינו גבוה בשוקולד צ'יפס קנויים

עוגיה עם שוקולד
COOKS ILLUSTRATED מתכון מעובד מ
הכמות :19 עוגיות
מרכיבים
כוס קמח לבן רגיל = 140 גרם
רבע כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
תשעים גרם חמאה מומסת
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
חצי כוס סוכר חום כהה
כפית תמצית וניל איכותית
ביצה גדולה
מאה וחמישים = 150-170 גרם שוקולד קצוץ לקוביות קטנות או שוקולד צ'יפס

ההכנה:
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות.
בקערה קטנה לערבב: קמח וסודה לשתיה מנופים, להוסיף את המלח ולערבב.
בקערה בינונית אחרת לערבב עם מטרפה ידנית, את החמאה המומסת, סוכר לבן, סוכר חום, ותמצית וניל. לטרוף פנימה ביצה
להוסיף בבת אחת את תערובת הקמח ולערבב.
לערבב פנימה בעזרת כף את השוקולד.
בעזרת כף (או כף גלידה ) ליטול כמות מהתערובת ולהניח במרחקים בתבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה. לאפות בתנור המחומם כ-15 דקות.
לצנן את העוגיות על רשת ולשמור בצינצנת אטומה
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

20/06/2009

* June 20 חדשות מזון וחטיפי מיזלי

אני מודה, אני אוהבת סנדוויצ'ים מושקעים ורצוי שמישהו אחר טורח ומכין אותם עבורי, עם הקפה של הבוקר (במקום עם עוגה). ראיתי את תמונת הכריך שזכה בתחרות סנדוויצי'ם, באמריקה הרחוקה
יוצרת הסדוויץ אדווינה, זכתה בפרס הגדול
כאן אבל נידבה מתכון לטעים הזה
מקור התמונה והמתכון
מה כולל הכריך שאפשר לאמץ בבית
לחם כפרי
גבינה קשה
בסגנון ספרדי
פרוסות פרושוטו
ציפוי הפפריקה המעושנת ,פלפל צלוי ועגבניות מורכב מ
חומץ שרי
פפריקה מעושנת
שמן זית
שום כתוש
פלפל אדום צלוי על הגריל
עגבניות יבשות כבושות בשמן זית
מעט עלי פטרוזיליה

בתמונה למטה:בולי ה'שוקולד' הצרפתיים
בחודש שעבר הנפיקה סוכנות הדואר הצרפתית לה פוסטה,
סדרה של בולים במהדורה מוגבלת לציון 400 שנות שוקולד בצרפת. השוקולד הובא לצרפת לראשונה בשנת 1609. כל בול מהסדרה של - 10 בולים מתאר נקודת זמן היסטורית אחרת הקשורה לשוקולד. יותר מכך, לבולים ניחוח של שוקולד! ניתנים למכירה בסוכנויות הדואר בצרפת או ברשת האינטרנט
מקור התמונה:
אתר סוכנות הדואר הצרפתית

חטיפי מיזלי-מיזלי ברס
חטיף קל להכנה, משביע, וטוב כחטיף בכל שעה
:מרכיבים
מאה עשרים גרם חמאה
שתי כפות מדידה דבש
תשעים גרם סוכר חום כהה
מאה עשרים וחמישה גרם תערובת מיזלי מוכנה
ארבעים וחמישה גרם קוקוס
שישים גרם שקדים קצוצים
שישים גרם קמח מלא
תשעים גרם צימוקים, מומלץ לחלוט ולייבש
תשעים גרם מישמש מיובש חלוט וקצוץ
שתי ביצים גדולות טרופות

תבנית : ריבועית קטנה 20 על 20 ס"מ או תבנית קטנה בגודל דומה
הכמות: 16 ריבועים

:ההכנה
לחמם את התנור לחום בינוני נמוך- 160 מעלות.
בסיר בינוני להמיס את החמאה והדבש.
לכבות את הלהבה ולהוסיף לסיר: סוכר, מיזלי, קוקוס, קמח מלא, שקדים, צימוקים ומישמש קצוץ, ערבב היטב
להוסיף ביצים טרופות ולבחוש.
לצקת לתבנית המורפדת בנייר אפייה וליישר את התערובת.
לאפות 25-30 דקות. לצנן ולחתוך לגודל הרצוי 16 יחידות
-
אתר חדשות ה
הבי בי סי מדווח השבוע אודות מחקר חדש הממליץ לבשל את הגזר בשלמותו. הפוטנציאל של הגזר כירק הכולל חומר אנטי סרטני הוא מירבי כשהגזר מבושל בשלמותו ולא חתוך. מדובר על 25% אפקטיביות רבה יותר בגזר שלם על פני החתוך. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שהמרכיבים התזונתיים של גזר חתוך המבושל במים חשופים ו'מתפזרים' במי הבישול יותר מגזר שלם. כמו כן מומלץ לבשל את הגזר זמן קצר יותר, זה עשוי להיות גם טעים יותר
assets Creative Commons License