01/08/2009

* August 1 חדשות מזון - הקוביה ההונגרית שאפשר לאכול אותה ועוד

הקוביה ההונגרית, אפשר לאכול
 


למי אין בבית את הקובייה ההונגרית הותיקה? הפאזל הצבעוני הזה, יליד שנות השבעים של המאה הקודמת, שינה את הרכבו והיום מציעים אותו ככריך מקורי עשוי מיני נקניק כגון סלאמי וגבינות צ'דר והמשחזר את צורת הקובייה באופן מפתיע
.התמונה לקוחה מאתר הסנדוויצ'ים הזה העשיר ברעיונות לכריכים לכל טעם וחיך

--
זה שנים שאני טוענת שחנות הממתקים שלי היא חנות נקניקים. זו לא טעות, כשאני נכנסת לחנות ממכר לנקניקים אני רוצה לטעום מהכול, כמו ילד הנכנס לחנות צעצועים המלאה בכל טוב. ברגע הייתי רוצה לטעום מכל המגוון ומכל סוג נקניק שבנמצא. התמונה הזו הגיעה בזמן. ראיתי אותה והופתעתי
Cuisine Artisan Awards הסיבה
יצרן הנקניקיות מניו זילנד
הזה גם מקור התמונה, זכה בתחרות המדוברת השנה והפעם עם נקניקיות עבודת יד בטעם מיוחד. נקניקיות בטעם שומר מתוק הן הזוכות , מתוך סידרת נקניקים בסגנון סיציליאני שהמקום מייצר. תמונה שובת לב, לחובי הז'אנר כמובן
--
מה חדש בקליפורניה ? - בפארק כריסטמס היל
פשוט צריך ללכת אחר הריח
פסטיבל השום ה 31 במספרו יצא לדרך בסוף השבוע הזה. מעל שלושה טון של שום, יבושלו, יקוצצו ואף אחד לא יתלונן על הריח וכמובן יש גם פרסים. מעל מאה אלף איש צפויים לפקוד את המקום בשלושת ימי הפסטיבל המתוקשר. השאלה: מתי אצלנו כאן בישראל

בסוף השבוע הזה נולדו במטבחנו גרנולה ברס חדשים והפעם בטעם שונה:חמאת בוטנים, שקדים, חמוציות ושיבולת שועל. חטיף טעים וקל הכנה, המתכון מבוסס על האתר של מרתה סטיוארט


גרנולה ברס עם חמאת בוטנים
מרכיבים
חלבון מביצה גדולה
חצי כוס=50 גרם שיבולת שועל
חצי כוס=70 גרם חמוציות יבשות
חצי כוס =40 גרם שקדים מולבנים פרוסים
רבע כפית מלח דק
חצי כוס=100 גרם חמאת בוטנים
חצי כוס=90 גרם סוכר חום כהה
שלוש כפות שמן
חצי כפית קינמון טחון
:איך מכינים
ניתן לאפות את הגרנולה ברס בתבנית ריבועית קטנה בגודל 20 ס"מ, אפייה בטוסטר אובן תקצר את זמן האפייה
לחמם תנור לחום בינוני נמוך 150 מעלות.
בקערה לערבב: שיבולת שועל, שקדים וחמוציות.
בסיר/קלחת קטנה לערבב: סוכר חום, חמאת בוטנים, קינמון, מלח וכף מים. לבשל על להבה נמוכה עד שהסוכר נמס כחמש דקות
לצנן מעט ולבחוש פנימה את החלבון.
לצקת על קערת החומרים היבשים ולערבב היטב.
לשטח על תבנית ריבועית קטנה בגודל עשרים ס"מ המרופדת בנייר אפייה וליישר.
לאפות 20 דקות בטוסטר אובן או כשלושים דקות בתנור האפייה.
לצנן כרבע שעה ולחתוך למלבנים
 

30/07/2009

* July 29 -מקלוני גזר כבוש-זה להיט

מקלוני גזר כבוש - זה מעדן
 

!מקלוני גזר כבוש- זה להיט מקלוני גזר הם מסוג הכבושים מהירי ההכנה שמוכנים בין יום. העיקרון הוא חליטה קלה של הירק על מנת לרכך אותו מעט, והשרייה בתחמיץ למשך לפחות 24 שעות במקרר. ספיגת הטעמים הינה מרבית לאחר יממה והגזר משביח עם הזמן. המקלונים פריכים, מרעננים, וטעמם ממכר. מקלוני הגזר יישמרו בקירור מספר שבועות. טעימים כתוספת לכל מנה

מרכיבים:
ארבע מאות וחמישים גרם גזר קלוף וחתוך למקלונים דקים באורך של כ- 7 ס"מ
כוס ורבע מים = 300 מ"ל
כוס חומץ תפוחים = 250 מ"ל
רבע כוס סוכר לבן= 50 גרם
שתי שיניי שום פרוסות
כף וחצי זרעוני שמיר – לא חובה
כף וחצי מלח שולחני דק

אופן ההכנה
לחלוט את מקלוני הגזר במים רותחים במשך כדקה.
לסנן ולשטוף במי ברז, להעביר את המקלונים המסוננים לצנצנת החמצה עשויה זכוכית.
בסיר קטן או קלחת להביא לרתיחה את כל חומרי המשרה,להרתיח במשך 2 דקות.
לצקת את חומרי המשרה על הגזר בצנצנת , להשאיר לקירור בחוץ, לא מכוסה.
להכניס למקרר. מקלוני הגזר מוכנים לאכילה כעבור יממה

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות.עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

26/07/2009

* July 26 מתכון לקאפקייק שוקולד קלי להכנה

קאפקייק שוקולד קלים להכנה
 

קאפקייק שוקולד קלי הכנה
BBC GOOD FOOD מבוסס על
המרכיבים:
שלוש מאות גרם שוקולד מריר, קצוץ. אפשר שוקולד 50-70% מוצקי קקאו

מאתיים גרם קמח מנופה עם שלושת רבעי כפית +שליש כפית אבקת אפיה
מאתיים גרם סוכר זהוב + 3 כפות נוספות סוכר לציפוי
שש כפות קקאו
מאה וחמישים מ"ל שמן קנולה או שמן חמניות
מאתיים שמונים = 280 גרם שמנת חמוצה
שתי ביצים גדולות
כפית תמצית וניל אמיתית

ההכנה:
לחמם תנור אפייה לחום בינוני -180 מעלות.
להכין תבנית שקעים מסיליקון או ממתכת, יש צורך ב - 11 שקעים, מומלץ להניח עטרת נייר בכל שקע.אין צורך לשמן את הנייר
בקערת מיקסר או ידנית לערבב:
קמח המעורב עם אבקת אפייה, סוכר, קקאו, שמן,100 מ"ל מהשמנת החמוצה, ביצים, וניל 100 מ"ל מי ברז
לערבב עד קבלת תערובת חלקה. להוסיף 100 גרם מהשוקולד הקצוץ
לחלק את התערובת לשקעי התבנית, הכמות תספיק ל10 עד 12 קאפקייקס.
לאפות את העוגות הקטנות 20-30 דקות, תלוי בסוג התבנית ובגודל הקאםקייקס, בתום האפייה- קיסם שינעץ בקאפקייק חייב להיות נקי ולא רטוב
לצנן על רשת ולהוציא את הקאפקייקס מהתבניות, במידה והן נאפו בעטרות נייר, יש להשאיר את עטרות הנייר, הם יפים ככה להגשה
בזמן שהקפקייקס מתקררים יש להכין את ציפוי השוקולד:
בקלחת קטנה לשים את יתרת כמות השוקולד, יתרת השמנת החמוצה ו-3 כפות סוכר זהוב.
לחמם בבחישה על להבה נמוכה עד שהשוקולד נמס וומתקבל ציפוי חלק.
להעביר את הציפוי לקירור במקרר עד שהוא מתקשה ונח למריחה.
להגשה:
לקשט כל קאפקייק בכמות ציפוי הרצויה


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

22/07/2009

*July 22 חדשות מזון- עוגת המייפל המפורסמת, איך מכינים גבינת מוצרלה מחלב באפלו

מאה סלטים לפי מארק ביטמן/הניו יורק טיימס

מאה רעיונות לסלטי קיץ התפרסמו אתמול בניו יורק טיימס. מארק ביטמן מגיש לכם סלטים ומחלק אותם לקטגוריות של סלטים המתאימים לצמחונים, סלטים המכילים בשר, פסטה וקטניות. לצד הסלטים ישנו מגוון של רטבים קלאסיים כגון: וינגרט, מיונז וגם רטבים המבוססים על ג'ינג'ר, אבוקדו, בזיליקום ויוגורט. הכתבה המלאה  כאן
http://www.nytimes.com/2009/07/22/dining/22mlist.htmlמקור התמונה
globalpostהשבוע במגזין
איך מכינים גבינת מוצרלה מחלב באפלו בקמפניה שבאיטליה, הסרטון והכתבה 
כאן
thelocal.de דיווח מ
שף גרמני לעתיד נפגע קשה בידיו בעת שעמל על הכנת מנת אוכל בבישול מולקולרי. השימוש בחנקן נוזלי גרם לפיצוץ ופגיעה קשה בידיו
הידיעה המלאה
הבובה רבקה רובין אוכלת בייגל עם גבינה
מודל הבובה שמוצאה יהודי לקוח מדמות בשם רבקה שגדלה בניו יורק בתחילת המאה הקודמת. הבובה רבקה כנערה אמריקאית ממשפחה שמוצאה מרוסיה נמכרת במגוון סטים של לבוש ואביזרים וגם סט אוכל לבית הספר. הסט כולל גם בייגל יהודי וגבינה,אך לא גבינת שמנת אלא גבינה אמריקאית טיפוסית
הזמרת כריסטינה אגילרה בקמפיין למיגור הרעב בעולם
 
מותגי יאם וגם הבעלים של טאקו בל ופיצה האט שכרו את שירותיה של הזמרת כריסטינה אגילרה כדוברת בקמפיין למיגור הרעב העולמי.מהנהלת החברה מוסרים שהקמפיין בעידודה יכול להציל מיליוני רעבים בעולם, הכתבה ומקור התמונה כאן
קרם ברולה עם טוויסט מעניין

מסעדה באלסקה מגישה את הקינוח האלגנטי, הקרם ברולה עשוי מתירס, אספרסו, אמרטו וצימוקים שהושרו קודם בליקר גרנד מרנייה, כלל לא דומה לקינוח הקלאסי, הכתבה והתמונה מכאן

 
 
 
קאמבאק לסרדינים
לצד דגי הטונה, הסלמון ופירות הים, הסרדינים עושים קאמבאק עולמי. הדגיגים הקטנים מכילים אחוז גבוה של פרוטאין, ויטמין די ואומגה 3, כתבה מלאה- תמונה ומתכון לסרדינים על הגריל הכל מכאן
 
עוגת מייפל או סילאן
 

מאז שסיגל, חברה לעבודה לשעבר הביאה את העוגה הזו ומסרה לי את המתכון, כבר הכנתי את העוגה הזו אין ספור פעמים. בהתחלה ציפיתי את העוגה עם מייפל, ולאחרונה עם סילאן כהה או בהיר יותר, זו אולי העוגה הבחושה הקלה בעולם. כן,והיא גם טעימה

עוגת מייפל או סילאן
תבנית :20 על 30 ס"מ
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות.
לערבב לפי הסדר את החומרים בקערה:
שלוש ביצים
כוס וחצי סוכר לבן=300 גרם, אני מפחיתה מעט
כוס שמן רגיל
חבילה גבינה =250 גרם גבינה לבנה 5 או 9% שומן
להוסיף 2 כוסות קמח לבן רגיל מנופה =280 גרם קמח המעורב עם 1 שקיק אבקת אפיה מנופה+כפית או כף תמצית ווניל אמיתית
לפזר אגוזים קצוצים מעל
לאפות כ- 30 דקות, או עד שמוכן
להוציא מהתנור לחורר את כל העוגה עם שיפוד עץ ולזלף סילאן או מייפל לפי הטעם

19/07/2009

* July 20 חדשות המזון

חדשות מזון ,יהיה טעים
 

Flowers power dishes with new flavors רעיונות מהכתבה

כיצד לשלב פרחים אכילים בתפריט היומי. בתמונה למעלה מהכתבה: פנה קוטה עם עלי ורדים, רעיונות נוספים ומתכונים כאן
:שווה קריאההאלכימיה של הגבינה- דורעם גונט-
joythebaker
באחד הפוסטים האחרונים הבלוגרית מלמדת כיצד להכין בבנות מצופות שוקולד ואגוזים ומוקפאות. הבננות נאכלות קרות ומוגשות על מקל ארוך. לאוהבי בננות במיוחד, התהליך המלא
כאן
-
טיול קולינארי באוסטריה - מגלה מטבח מופלא, אנין טעם וייחודי – רחוק מהתדמית הקרה של השניצל הווינאי והשטרודל המסורתי
שווה כל ביס... מי שהיה בעבר יו"ר איגוד השפים הישראלי השף אילן רוברג מסכם עבור מזון+ מסע רווי קלוריות והנאה,הכתבה המלאה כאן
--
:prevention הצעת הגשה של סלט עוף ואגוזי קשיו מאתר
הצילום מהאתר המוזכר וכולל גם עלי תרד בייבי שאותם ניתן להניח יחד עם עלי החסה, בכמות זהה לחסהסלט עוף חם עם אגוזי קשיו בטיגון מהיר
סלט - ארוחה קלה מזינה וקייצית
מרכיבים:
שלוש מאות וארבעים גרם חזה עוף חצוי חתוך לפיסות דקות וארוכות
ארבע כפות רוטב סויה
חצי כפית פלפל אדום גרוס
שלוש כפות אגוזי קשיו
שתי כפות שמן זית או קנולה
חמש שיני שום
כף וחצי ג'ינג'ר טרי
פלפל אדום חתוך לרצועות דקות
שני גזרים בגודל בינוני פרוסים דק
ארבע בצלים ירוקים פרוסים
חצי כוס מיץ תפוזים
שלוש כוסות עלי חסה קצוצים
ההכנה:
בקערה בינונית לערבב את החזה עוף, שתי כפות מרוטב הסויה ופלפל אדום גרוס לפי הטעם, לכסות ולהניח בצד
לקלות את אגוזי הקשיו במחבת קטנה ויבשה במשך דקות ספורות בבחישה מתמדת, לכבות את הלהבה ולצנן
במחבת גדולה או בווק לחמם כף שמן, להוסיף שום וג'ינג'ר ולהקפיץ בבחישה דקה או שתיים או עד שזהוב ומפיץ ריח טוב
להוסיף כעת את פיסות העוף, לבחוש ולטגן במשך כ 4 דקות או עד שהבשר כבר אינו ורוד.
להעביר את הבשר לכלי נפרד.
באותו מחבת או ווק לחמם כף שמן נוספת, להוסיף את הפלפל אדום/גמבה וגזר לבחוש ולטגן במשך כ 3 דקות
להוסיף בצל ירוק ולהמשיך לטגן במשך 2 דקות נוספות או עד שהירקות חצי רכים אבל עדיין פריכים.
כעת להוסיף למחבת את פיסות העוף, מיץ התפוזים ושתי כפות רוטב סויה הנוספות. להביא לרתיחה, בבחישה. לבשל במשך כ 30 שניות. להסיר מהלהבה
בצלחת הגשה גדולה לסדר את החסה, מעל את העוף והירקות מהמחבת,לקשט באגוזי קשיו ולהגיש מייד


שלישיית קערות עשויה סיליקון לאיחסון אוכל חם או קר.נמכרת במגוון צבעים,פתרון האיחסון והצבעים העזים נאים ביותר.פרטים על המוצר כאן

16/07/2009

** July 16 מתכון לקסטה של פעם -עוגת מוס שוקולד קפואה

קסטה כמו של פעם - עוגת מוס שוקולד קפואה - להיט
חם כל כך. יש לנו את כל ההצדקות להתפנק במקפא השוקולד הזה והוא גם קל מאוד להכנה


חם לי, וזה לא חדש, העיסוקים בעבודה גוזלים ממני יותר זמן מכל שבוע אחר, אבל לא כל שבוע מגיעים אורחים מרחבי העולם וזה תמיד מעניין והאמת שגם חגיגי יותר, אני חוזרת עייפה אך עם חשק לפינוק מתוק וקר, כתמיד
עוגת המוס שוקולוד הזו ממש כמו עוגת גלידה, אינה אפויה. במידה ותדאגו לרכוש את כל המרכיבים מראש, ההכנה הקלה מובטחת. יש לעוגה טעם של קסטה של פעם, התמכרנו לגמרי. מתכון מעולה ומקורי
טיפים והערות לעוגת המוס שוקולד

* לתחתית העוגה ניתן להשתמש בביסקויטים בהירים או כהים או עוגיות פריכות אחרות, בטעם שתרצו. חשוב לטחון את הביסקויטים עד לאבקה ממש במעבד מזון
גבינת השמנת ניתנת לרכישה בכל סופר במחלקת הגבינות ובדרך כלל בסמוך לחמאה. מרקם גבינת השמנת 'למריחה' הינו רך יותר מגבינת פילדלפיה בקרטון
חלב מרוכז מומלץ להתשמש בחלב מרוכז מתוצרת הולנדית ולא סינית. הרכב המוצרים משתי המדינות שונה. רצוי שהפחית תהיה טרייה (עם תאריך תפוגה רחוק) ואז החלב המרוכז יהיה טעים יותר, בהיר יותר וגם ופחות מוצק
שוקולד: ניתן להשתמש בשוקולד חלב או שוקולד מריר שייתן למוס צבע כהה יותר. לטעם וניל ניתן להשתמש בשוקולד לבן באותה הכמות
לחיתוך קל ונוח: לאחר הקפאה של מספר שעות או לילה שלם, יש להוציא את העוגה מהפריזר, ולאחר כעשר דקות בחוץ ובעזרת שולי נייר האפייה לאחוז בם ולהוציא את העוגה מהתבנית. להניח על קרש חיתוך גדול ובעזרת סכין חדה לחתוך ריבועים/מנות בגודל הרצוי
ניתן לקשט בסירופ שוקולד, הסירופ בתמונה הוכן כך
בקלחת קטנה לערבב כף וחצי סוכר+ כף קקאו ומעט חלב לבשל בעירבוב על להבה נמוכה, להוסיף מעט חמאה (ככף לערך) לערבב ולהסיר מהאש
קישוט השוקולד בתמונה, הינם פולי קפה מצופים שוקולד מריר. המוצר תוצרת איטליה נמכר בסופרים,  בסמוך לקופות ונקרא
Poccino Espressini
מומלץ לאכול את העוגה כשהיא עוד מעט קפואה , כ-10-15 דקות לאחר הוצאתה מהמקפיא והשארתה בטמפ' החדר, היא לא מתוקה מאוד ומזכירה קצת גלידה. העוגה נשמרת יציבה ונחתכת יפה ולא נמסה מייד
עוגת מוס שוקולד קפואה- קסטה שוקולד
מרכיבים
מאה ושלושים גרם ביסקויטים טחונים בהירים או בטעם שוקולד = 17 ביסקויטים
שישים גרם חמאה מומסת
שתי קופסאות גבינת פילדלפיה למריחה (גבינת 30% שומן במיכל פלסטיק) = 230 גרם כל מיכל
פחית חלב מרוכז ממותק = 397 גרם תוצרת הולנדית בלבד
מאה ועשרים גרם שוקולד מריר כ- 60% מוצקי קקאו - מומס וצונן
קרטון שמנת מתוקה 38% = 1 כוס = 250 מ"ל


תבנית ריבועית 22 או 23 ס"מ עמידה בהקפאה מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה
לערבב את פירורי הביסקויטים עם החמאה המומסת והחמה. להדק לתחתית התבנית
בקערת מיקסר בעזרת המקצף לטרוף את הגבינה עד שהיא מתרככת וחלקה
בהדרגה להוסיף את החלב המרוכז והשוקולד המומס
לצקת פנימה את השמנת המתוקה ולהמשיך להקציף עד קבלת תערובת אחידה ומוסית
לצקת את מוס השוקולד על התחתית בתבנית וליישר. לכסות בנייר כסף ולהקפיא למשך 6 שעות או לכל הלילה
לפני ההגשה, להוציא מהפריזר למשך 10-15 דקות, לחתוך מנות, את יתרת העוגה לכסות ולשמור בפריזר

 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

12/07/2009

** July 12 עגבניות מיובשות לאור הירח

~~עגבניות מיובשות~~

עגבניות מיובשות
כנראה שלילדת כפר גם אם הפכה להיות עירונית בגיל מאוד צעיר דבק בה משהו מאורח החיים הפשוט של פעם בו הוכנו הרבה מטעמים בבית. שנים לאחר שעזבנו את המושב, הייתי שבה לביקורי חופש גדול ממושכים לדודים ולסבים גם הם בני מושב (לא אותו המושב). סבתי, שהיתה בשלנית ואופה בחסד היתה מכינה ריבות וליפתנים מעצי הפרי שבחצרה. ליפתן חבושים או 'קומפוט' כלשונה היווה מנה אחרונה קבועה בעונת הפרי. ריבה שזכורה לי יותר מכל, היא ריבת עלי הורדים הנפלאה שסבתי היתה מכינה ומחלקת לנו צינצנות מתוקות ש"יהיה לכל השנה", לצערי, לא שיחזרתי את אותה הריבה מעולם, צריך את הורדים של סבתא..וכבר אין. שני טורי ורדים באדום עז קידמו את פנינו בכל ביקור אצל סבא וסבתא, במושב. לצידם גדל עשב פרא 'דשא' שלעיתים הגיע עד חלון חדר המגורים, ומשמאל ערוגות של עגבניות וגפן. הגפן לא היתה גדולה במיוחד, הענבים הבהירים היו לי אז חמצמצים אבל סבתי נהגה להכין מהם יין. אבא שהבין ביינות נהנה בזמנו מהיין שנמזג לבקבוקי יין ממוחזרים. האם ייצר הכבישה, רקיחת מטעמים, אפייה ונסיונות אין קיץ הם מורשת מסבתי ? יכול להיות
-
העגבניה היא הירק המזוהה כל כך עם הקיץ הישראלי, גידול חקלאות חשוב, הנצרך בכל בית ונאכל באופנים שונים, הן טרי כמרכיב עיקרי בסלט ירקות ישראלי, הן משומר כרסק או קטשופ בתעשיית השימורים, הן מוחמץ
שזה מעדן בפני עצמו, כריבה ובעוד אין ספור מעדנים וצורות הכנה. אישית, אני אוכלת כי אני פשוט מאוד אוהבת עגבניות כל יום ובכל ימות השנה
רופאים ותזונאים מציעים לאכול עגבנייה או שתיים טריות בכל יום על מנת לספק לגוף את מנת הליקופן היומית. הליקופן, אותו חומר המעניק לעגבנייה את צבעה האדום והעז הוא בעל תפקיד חשוב בחיזוק המערכת החיסונית של הגוף ומניעת מחלות
השאירו בצד מספר עגבניות לפני ייבושן וזיכרו לשלב אותן בתפריט היומי
-
אני סובבת שעה אחר שעה מהמטבח למרפסת המטבח הקטנה, שם על התנור הישן של אמא שאני מסרבת להפרד ממנו מונח הטוסטר אובן. בטוסטר אובן, על הרשת ממש במרכזו מונחות חצאי עגבניות שרי גדולות. בעגבניות מתייבשות להן לאט לאט ומפיצות ריח. הריח כל כך טוב ונעים לי ובעצם גם מוכר.לפתע נופל לי האסימון, הריח הזה זהו ריח מרק העגבניות של אמא, המרק העשוי עגבניות גדולות ובשרניות שלעת סיום בישולו אמא עירבה בו מעט אורז לבן. בפרץ נוסטלגיה אני רוצה להרים לאמא טלפון ולבקש את המתכון למרק שלה. בילדותנו ,אמא נהגה לבשל את המרק בקביעות, היא עשתה שימוש בכל מיני עגבניות גם ברכות יותר, היתה נותנת אותן לאחר הבישול בתוך מסננת המתכת הישנה שעכשיו משמשת אותי ואין לה כבר את הידית השחורה. אמא היתה מועכת את העגבניות ומותירה במסננת רק שאריות של עגבניות כשכל עסיסן זלג למרק. לא זכור לי מדוע אבל מאוד אהבתי לאכול את העגבניות שנותרו במסננת, ועכשיו ,כשאני סובבת סביב הטוסטר מציצה בעגבניות המתייבשות להן, אני נהנת כפליים

תשאלו למה כפליים? ואני אחייך. לא כל הנסיונות המוצלחים קורים בפעם הראשונה. הביטו בתמונת העגבניות למעלה. מה לא בסדר פה בעצם ? הרי יש לנו כאן עגבניות שרי חצויות, מונחות על רשת הטוסטר בדרכן לאפייה ממושכת. הכל טוב ויפה אבל: העגבניות מצטמקות מאוד בזמן הייבוש, האפייה, מה שקרה אצלי זה שהן התחילו לנשור לאחר פרק זמן של אפייה וכולן מלבד בודדות מילאו את תחתית הטוסטר. זה לא היה מתוכנן מראש, אבל זה קרה. עכשיו, עשיתי שימוש בעגבניות שרי גדולות יותר, ראו את ההבדלים בין שתי עגבניות שרי - הקטנה מהפעם הקודמת , הגדולה מהיום
 

המסקנה פשוטהסוג העגבניה המתאים והמומלץ ביותר לייבוש היא עגבניית מסוג עגבניות תמר. הירקן היום אמר לי שזו העונה, אבל במקרה לא קיבלו היום סחורה טרייה.. עגבניית התמר מוארכת וגדולה מספיק בכדי לשכב על רשת התנור או הטוסטר ואינה מכילה כמעט גלעינים
בנוסף, רשתות התנור או הטוסטר אובן משתנות ברוחב המרווח בין פסי או שורות הרשת. העגבניה החצוייה חייבת להיות גדולה בהרבה אחרת היא תנשור דרך פסי הרשת. וכן חשוב לייבש את העגבניות על רשת ולא על תבנית אטומה של התנור
הרעיון לייבש עגבניות בשמש הוא טוב אבל גם בר חלוף.. וכעת ניתן לייבש עגבניות בהצלחה לאור הירח. ומה לאורו של הירח ולייבוש עגבניות? פשוט ביותר: אפיית העגבניות לשם ייבושן נעשת בחום נמוך מאוד שאינו עולה על חמישים מעלות, במידה ותשאירו את העגבניות לשנת לילה בחום הזה, תקומו לבוקר ריחני ולמלאי עגבניות מיובשות בתנור שלכם
איך מכינים ? בחרו את סוג העגבניות שתרצו לייבש.
רחצו וייבשו את העגבניות וחצו כל עגבנייה לחצי.
הניחו כל מחצית עגבניה על רשת כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה.
מירחו כל מחצית עגבניה בעזרת מברשת אפייה בשמן זית.
פזרו למעלה מלח גס.
הכניסו את הרשת המלאה חצאי עגבניות לתנור מחומם או טוסטר בחום של 50 מעלות.
רצוי להציץ כל שעה לערך ולראות מה קורה בתנור.
הנסיון ילמד אותכם כמה שעות יארך ייבוש כל סוג של עגבניות.
את העגבניות היבשות יש לסדר בצינצנת נאה ולמלא בשמן זית.
 
עברו כשש שעות, העגבניות הקטנטנות מוכנות, רובן יבשות, מקומטות וארומטיות מאוד. טעמנו:טעמן מרוכז ומצויין. סידרתי אותן בצינצנת זכוכית קטנה ומזגתי שמן זית כתית מעולה מעל. הצינצנת ניראת בדיוק כמו צינצנת העגבניות היבשות שראיתי היום במעדניה. הנה מעט תמונות, ובפעם הבאה: עגבניות תמר כבושות בדיוק באותו האופן

 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

11/07/2009

*July 11 בצלצלי פנינה כבושים

בצלצלי פנינה כבושים
 
 
אני חושבת שבמידה ויעירו אותי באמצע הלילה וישאלו מה מתחשק לי לאכול.. בהנחה שיעמדו בפניי שתי אפשרויות, למשל :צלחת חמוצים והר של קצפת ודובדבנים.. במה הייתי בוחרת קודם?. סביר שהייתי נוגסת במלפפון כבוש במלח ואחר כך מקנחת בקצפת וחוזרת לישון, אולי אפילו טוב יותר. כתבי אוכל ובלוגרים ואני בינהם ממשיכים לייצר בבית מטעמים שנהוג היה לרכוש אותם בכל חנות לממכר מזון. ישנם כאלו שטוחנים בעצמם את הפפריקה וחובצים את החמאה, כן, בבית העירוני וללא פרה צמודה. ואני ? בינות להררי עוגיות, מאפי שמרים נוטפי טעם וריח נהנת לגלות אופני הכנה מגוונים לכבישה של ירקות שונים, הכל פתוח והכל אפשרי. לאחר ניסויים מוצלחים עם ירקות שונים, הגיע תורם של בצלצלי הפנינה
מארז רשת קטן בסופר הקרוב מאד למקום עבודתי קרץ לי, במארז היו נתונים בצלצלי פנינה בגדלים שונים. החלטתי לרכוש את המארז ששקל מאות גרמים בודדים ועלה לי שקל ומשהו

מאוחר יותר בבית, החלטתי להחמיץ/לכבוש את הבצלצלים הלבנים והקטנים הללו. חמוצים עושים לי את זה גם אלו של מייקל . מי אינו זוכר את בצלצלי הפנינה הזעירים הנמכרים בצינצנות בכל מרכול?. היתה תקופה שרכשתי את הצינצנות בצלצלים הללו, אהבנו אותם. התחלתי בחיפוש אחר מתכון מוצלח
 
בהשוואה של מספר מתכוני בצלצלי פנינה כבושים גיליתי שיש לבשל את הבצלצלים בישול קצר ומוקדם עד להתרככותם וזאת לאחר קילופם העדין וקטימת שורשם. חשוב לבחור את הבצלצלים הקטנים ביותר ורצוי אחידים בגודלם. טרם תשימו אותם במי מלח רותחים חרצו כל בצלצל בצורת איקס וזאת על מנת שהתחמיץ מאוחר יותר יוכל לחדור עליהם טוב יותרלאחר הבישול הקצר יש לשטוף את הבצלצלים, לסנן אותם ולהניח בצינצנת קטנה מזכוכית עמידה ברותחין. במקביל, יש לבשל את חומרי התחמיץ דקות אחדות ולצקת אותם על הבצלצלים שבצינצנת. לקרר מעט בחוץ ולהכניס למקרר. לאחר יממה תקבלו בצלצלים כבושים דומים מאוד לאלו הקנויים, מרענננים וטעימים. ככה הם נראים בצינצנת החמה עדיין
המתכון לבצלצלים הכבושים מבוסס על מתכון של תומאס קלר מכאן , עם שינויים קלים
בצלצלים כבושים
החומרים
כוס בצלצלי פנינה=200 גרם, קטומי שורש, הסירו את הקליפה הדקיקה בלבד ועשו חתך איקס עמוק בכל בצלצל
חצי כוס מים
חצי כוס חומץ יין בהיר
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
כף זרעוני חרדל
חצי כפית זרעוני כוסברה
חצי כפית פלפל שחור שלם לא טחון
ההכנה
בקלחת או סיר קטנים לבשל את הבצלצלים עד שהם מתרככים כ 8 דקות. לסנן תחת מי הברז
להעביר את הבצלצלים לצינצנת זכוכית עמידה בחום
לכמות זאת של הבצלצלים נחוצה צינצנת בתכולה של כ-400 גרם, כמו צינצנת של ממרח נוטלה קטנה.
באותו הסיר או הקלחת שבישלנו את הבצלצלים יש להרתיח את המים, החומץ עם הסוכר והתבלינים. לבחוש ולהרתיח עד להמסת הסוכר כ-2 דקות בלבד.
לצקת את נוזל התחמיץ על הבצלצלים שבצינצנת לקרר ולהכניס למקרר ליממה
המלצה על בלוג אוכל מקומי: הקפה של ליז: בלוג אוכל צימחוני מעורר תאבון ומצויין מכל בחינה. הכותבת מכינה, מצלמת ומציגה לעולם את בישוליה מהמטבח השוכן בתל אביב שווה הצצה והרשמה לקבלת עידכונים גם כן
כלי ההגשה הללו המיועדים בעיקר לפיקניק צדו את עיניי. זהו כלי המשלב כף אכילה שבצידה השני מזלג עשויה מתרכובת של עמילן תירס וניתנת לשימוש חוזר.המעצבים קיבלו השראה לעיצוב המוצר דווקא מתמנון ים תיכוני. פרטים על המעצבים והמוצר /אופן רכישתו כאן
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

המלצה על בלוג אוכל מהעולםfiordizuccaזה הכינוי
הבלוגרית חיה בלונדון וכותבת באיטלקית המשולבת באנגלית
בלוג אוכל מקסים. היא צימחונית לשעבר וצלמת בהווה ונהנת לשתף את העולם בחוויות האוכל שלה
הבלוג נח לניווט וכולל צילומים מרהיבים הן של מזון והן של נופים מקומיים או מסיורי הכותבת בעולם.המתכונים מסווגים לפי סוגי מנות וכל מתכון מצויין אם הוא צימחוני אם לאו
ארבע שנים בדיוק היא כותבת, אינני יודעת מי יכול לעמוד בפני צילומי האוכל שלה או
העוגה הזו למשל

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

10/07/2009

* July 9 עוגת דובדבנים

עוגת דובדבנים - עוגה בחושה ומדודת קלוריות לקפה
 
כשכל העולם כמעט חוגג עם דובדבנים כעת אינני יכולה לשבת מנגד ולא להשתתף בחגיגה גם.שתי סלסלות של דובדבנים, אחת מהן מותחלת כבר במקרר הקימו אותי למטבח למרות הצינון והרגשת החולי שאחזו בי מאתמול


הפרי האדום והיפיפיה הזה כל כך רב גווני. אני נזכרת במגוון המטעמים המתוקים שהכנו ממנו: ליקר, דובדבנים, ריבת דובדבנים..והפעם עוגה בחושה המכילה דובדבנים - מאפה קל וטעים שמשתלב היטב עם כוס קפה של בוקר או אחר הצהריים
 
הכנת הדובדבנים הקצוצים לעוגה הינו החלק שסביר שייקח לכם יותר זמן מכל דבר אחר בהכנת העוגה הזו. אני קילפתי כל דובדבן מגרעינו עם סכין מטבח קטנה. לאחר מכן שקלתי את הדובדבנים הקצוצים. העוגה מדודה בקלוריות למי שסופר וגם למי שלא. מינימום שומן, סוכר וביצים. אתם תחליטו אם לשים יוגורט או שמנת, מיכל אחד גדול בתכולה של 200 גרם או כמות זהה של שמנת חמוצה. שיבולת שועל ניתן לשים רגילה או מהירה לבישול. אגוזים, שימו ממה שיש לכם בבית, אגוזי פקאן או אגוזי מלך. קיצצו אותם דק. טעם מיץ התפוזים יהיה מודגש יותר אם תעשו שימוש בתרכיז קפוא של תפוזים. גשו לעבודה ויש לכם בזריזות עוגה טעימה לשבת
עוגת דובדבנים ויוגורט - עוגה לקפה
לשכבת השטרוייזל- הפירורים
חצי כוס קמח מלא
חצי כוס קוואקר מהיר לבישול
חצי כוס סוכר חום כהה
שלוש 3 כפות אגוזים קצוצים
כפית קינמון
שתי כפות מיץ תפוזים, ממיץ קפוא שהופשר
כף שמן קנולה

לעוגה
רבע כוס שמן קנולה
שלושים גרם חמאה מומסת
כוס סוכר לבן=200 גרם
שתי כפיות תמצית וניל
ביצה גדולה
חלבון מביצה גדולה
מאתיים וחמישים250 גרם קמח לבן רגיל מנופה
כפית אבקת אפיה
כפית סודה לשתייה
רבע כפית מלח
כוס יוגורט או שמנת חמוצה=200 גרם= מיכל אחד גדול
כשתי כוסות דובדבנים טריים, מגולענים וקצוצים גס= 280 גרם
--
תבנית טבעת בקוטר 22 ס"מ
:ההכנה
הכנת השטרוייזל:
בקערה קטנה לערבב: קמח מלא, קוואקר, סוכר חום, אגוזים וקינמון.
להוסיף מיץ תפוזים ושמן ולערבב עד קבלת תערובת פירורית.
הכנת העוגה:
לחמם את התנור לחום בינוני 180 מעלות, לשמן את התבנית הטבעתית במעט שמן ולגשת להכנת העוגה
בקערה בינונית לערבב: שמן וחמאה מומסת. להוסיף סוכר, וניל, ביצה וחלבון.לערבב הכל עם מטרף ידני
בנפרד לנפות את הקמח עם חומרי ההתפחה ולהוסיף את המלח.
להוסיף תערובת הקמח והיוגורט או השמנת חמוצה לסרוגין לקערה עם הביצים, להתחיל ולסיים עם הקמח. לבחוש פנימה דובדבנים


==
לצקת מחצית תערובת העוגה לתוך התבנית וליישר. מעל לפזר מחצית מתערובת הפירורים. מעל לצקת את יתרת עיסת העוגה ולסיים בתערובת השטרוייזל מלמעלה
לאפות את העוגה בתנור החם כ 50 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
לצנן את העוגה בתבנית, לשחרר בעדינות ולהוציא לרשת לצינון
==
===
==
 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על כל תכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר המוגש לכם בעברית

08/07/2009

* July 8 חדשות מזון

טיימר מיוחד לבישול פסטה
לפני כשנתיים שהעלתי לרשת את תהליך הכנת ריבת החלב, זכיתי לתגובות מעניינות. תארתי את התהליך שאורך כשעתיים בו יש לעמוד ולבחוש מרבית הזמן את החלב והסוכר. אט אט החלב משנה צבעו והופך מלבן צח לחום, הוא מסמיך ומתקבלת ריבת חלב טעימה. קוראים הציעו לשים ג'ולות בתוך החלב- הרעיון שהג'ולות יעשו עבורי את מלאכת העירבוב, קוראת אחרת יעצה לשלוח את הבעל ..לרכוש מיכל ריבת חלב גם אחד מקורי מדרום אמריקה. הרעיון לתת למישהו אחר לעשות לך פעולה פשוטה מיושם גם בטיימר הפסטה שלמעלה. אתם מכניסים אותו לתוך סיר הפסטה מרגע רתיחת המים כשאתם דואגים לכוונו לפי סוג הפסטה. הוא כבר ישיר לכם אופרטה כשהפסטה תהיה עשויה, ולא סתם עשויה אלא בדיוק אל דנטה
תמורת כשלושים דולר תקבלו טיימר בדמות אנוש
כבר לאחר שבע דקות בישול תשמע נעימה מכיוון הסיר. מרש מתוך אאידה לבישול קצר ועד ריגולטו לפסטה ארוכת בישול. השאלה האם הייתם מכניסים אותי לסיר או הביתה
האם שומעים את שירתו מתחת למים ומה קורה אם יש לנו פסטה קצרת בישול ממש


רשת סטארבאקס האמריקאית מפיצה קופונים לקבלת גלידה בטעם חדש. הקופונים מופצים למשתמשי פייסבוק שיקבלו מיכל גלידה חינם בטעם הקפה החדש. המלאי מוגבל


טרנדים בתחום המזון
הפרוזן יוגורט שכבש את העולם בשלהי שנות השמונים חוזר ובגדול עם טעמים חדשים מנגו אדום, פירות יער מגוונים וטעמים נוספים למקפא הפופולרי שתמיד היווה אלטרנטיבה בריאה יותר מכל גלידה

הטוגנים, הצ'יפסים האהובים על כולם הופכים להיות כתומים. המגזין מדווח על המגמה בשימוש בבטטות להכנת צ'יפס במקום בתפוחי אדמה. כך תקבלו מוצר פריך יותר וגם שילוב טעמים מעניין של מתיקות ומליחות באחד. רשת בקנזס מדווחת על גידול של שלושים אחוז במכירות צי'פסים עשויים בטטה
מוצרים דלים במלח וגם מנות טעימות לרגישים לגלוטן, השאלה מתי תוקם כאן מסעדה שכולה מנות אוכל לרגישים לגלוטן.זכרו הרעיון שלי
קוקטיילים צוננים
 

מדור המזון של מגזין במילווקי, מדינת ויסקונסין מדווח לאחרונה על הקאמבאק שעושים קוקטיילים על בסיס יין. המשקאות חזרו להיות אופנתיים. הבסיס לקוקטייל מוצלח לעולם יהיה יין משובח בתוספת מרכיבי טעם.המדור מנדב טיפים ומתכונים
לדוגמא: קוקטייל קקטוס
ל-2 מנות נחוץ
קוביות קרח
תשעים מ"ל יין מרלו
תשעים מ"ל טקילה בהירה
ארבעים וחמישה מ"ל קוואנטרו
שלושים מ"ל מיץ ליים טרי
שתי פרוסות ליים להגשה
למלא קוקטייל שייקר בקוביות קרח עד מחצית תכולתו. להוסיף יין מרלו, טקילה, ליקר קוואנטרו ומיץ ליים. לשקשק היטב. לצקת לתוך שתי כוסות קוקטייל עשויות זכוכית. לקשט בפלח ליים
רעיונות נוספים
כאן


חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
assets Creative Commons License