21/12/2009

**December 21 מתכון לחם שזיפים נהדר

לחם שזיפים
 
טעם לחם השזיפים מפתיע, צבעו כהה ופני הלחם חלקים כל כך. פה ושם תציץ פיסת שזיף כהה.. במידה ולחם יכול להיות דבר מאכל סקסי הלחם הזה הוא דוגמא לא רעה כלל
לחם השזיפים שבתמונות נפרס בעודו מעט חם, מעט חמאה נמרחה ונמסה בתוכו מהר מאוד


 
לחם שזיפים
מרכיבים
מאה וחמישים גרם שזיפים יבשים ללא חרצנים, להשרות במים פושרים למספר שעות ולחתוך לפיסות קטנות (* לשמור שישים וחמישה = 65 מ"ל ממי ההשרייה להמסת השמרים)
כף שמרים יבשים = 11 גרם או פי 3 הכמות שמרים טריים
שמונים וחמישה גרם קמח מלא
ארבע מאות גרם קמח לבן מיוחד ללחם
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כפית מלח שולחני
פלפל שחור גרוס -לפי הטעם
שלושים גרם חמאה חתוכה קטן
מאה ושמונים גרם יוגורט
--
חלב להברשת הלחם
אופן ההכנה
להמיס את השמרים במי השריית השזיפים שנשמרו * (בטמפ' החדר) להניח לרבע שעה. זה יתסס מעט
.בקערת מיקסר לערבב: קמחים, אבקת סודה לשתייה מנופה, מלח ופלפל
.להוסיף לקערה: שזיפים (לערבבם בקמח), חמאה ויוגורט
.להוסיף את תערובת השמרים
.בעזרת וו לישה ללוש את כל החומרים לבצק אחיד
.להתפיח את הבצק קרוב לשעתיים, בקיץ יידרש פחות זמן התפחה
.ללוש מעט, לעצב את הבצק לכיכר אובלית קטנה -כבתמונה למעלה
.להתפיח את הכיכר על תבנית שטוחה קרוב לשעה
.סמוך לתום זמן ההתפחה, לחרוץ את פני הכיכר ולהבריש בחלב
אפייה
לאפות 15 דקות בחום גבוה 220
כ- 40 דקות נוספות בחום 190-או עד שהלחם אפוי דיו


 

20/12/2009

**December 20 מתכון בצל סגול כבוש מהיר

לכבוש את הבצל ואז לנוח
  בצל סגול כמו כבוש, טעים חמצמץ ומרענן בתמונות לפני ואחרי: הבצל משנה את צבעו הסגלגל לורוד וכל מה שנחוץ זה לבזוק מלח גס מעל ולאכול
בצל סגול כבוש מהיר
לפרוס דק לתוך קערה בינונית עשויה מתכת/זכוכית (קערה עמידה בחום) שני בצלים סגולים בגודל בינוני, אם מצאתם בצלים סגולים קטנים, שימו 4-5
.להפריד את טבעות הבצל ובמידה והן גדולות מאוד ניתן לחצות לשניים
:בקלחת קטנה לערבב ולבשל
שמונה כפות חומץ אורז (יפני ) ו- 4 כפות סוכר לבן. לערבב עד שהסוכר נמס, להביא לרתיחה ולהסיר מהלהבה
.לצקת את התחמיץ על טבעות הבצל ולערבב היטב. לכסות עד שצונן
להעביר לכלי אחסון (להדק מעט את הבצל במזלג ש'יישחה' בתחמיץ עד כמה שניתן) לאחסן במקרר למספר שעות/ללילה
.להגשה: מומלץ לבזוק מלח גס על הטבעות (ללא התחמיץ). ניתן לקשט בצלפים
* הבצל אינו חריף


חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

18/12/2009

**December 18 ארץ זבת ריבת חלב :מתכון לריבת חלב נפלאה

ארץ זבת ריבת חלב: ריבת חלב נפלאה
 
בפעם האחרונה שהכנתי ריבת חלב זה היה קצת מזמן. אחת הקוראות שלי -אולריק הגרמנייה קראה את הפוסט שלי (באנגלית) וכתבה לי בתגובה שיקל לי לשלוח את בעלי לדרום אמריקה על מנת שיביא לי פח שלם של ריבת חלב מוכנה.. . חייכתי לעצמי . מקסימום שאני 'שולחת' מישהו יקר לי זה להביא לי כמה קילוגרמים של עגבניות טריות מהשוק הקרוב



הדעה הרווחת היא שבשביל להכין את המעדן הזה בבית נחוץ יום לימודים ארוך. שעות של בישול בבחישה מתמדת של חלב וסוכר והחשש הקיים אם תתקבל ריבה בסוף תהליך הבישול המייגע ..אם הריבה לא תשרף .. איך יודעים מתי זה מוכן ?.. ובכלל עדיף לבשל משהו לאכול במקום לשחק עם ריבת חלב- המוצר התעשייתי מצוי בכל מרכול.. הבוקר לקחתי על עצמי משימה לא פשוטה בעצם הכתיבה על ריבת חלב. תארו לעצמכם מטבח מלא דגימות ריבת חלב, כפיות בכל פינה וסיר שעדיין לא 'נוקה' כולו משאריות הריבה הקרמלית הזאת
קשים הם חיי בלוגר הכותב על אוכל במיוחד כשהוא או היא רוצים להמתיק לכם את סוף השבוע בממתק מיוחד במינו
וו
הנה 2 פטנטים (לעצלנים ) ואל תנסו אותם בבית

* לשים גולות משחק מזכוכית בתחתית סיר בו מתבשלת ריבת החלב. הגולות אמורות לערבב את החלב המתבשל במקום שאתם תעשו את זה. לא הייתי מנסה את זה. גולות משחק מקומן בחדר הילדים..או במגרש המשחקים
* לבשל פחית חלב מרוכז בתוך סיר עד שהחלב המרוכז הופך לריבת חלב. לא בריא בעליל.. מכל בחינה

:אפשר לסכם את ההקדמה כך
.ריבת חלב קל מאוד להכין בבית
.תהליך בישול הריבה מהיר יותר ממה שנהוג לחשוב: קחו לכם שעה לערך והממתק הזה מוכן
.אם רוצים מוצר איכותי - אין שום קיצורי דרך
.בישול הריבה מחייב דיוק והקפדה על זמנים קצובים בהם יש לערבב את הריבה
.ריבת חלב מורכבת ממעט חומרי גלם המצויים בכל בית: חלב, סוכר, וניל ומעט אבקת סודה לשתייה
.ריבת חלב היא שידוך מוצלח ותשדרג כל מנת קינוח
.ריבת חלב תהווה מתנה נהדרת מהמטבח הפרטי ארוזה בצינצנת זכוכית נאה
כל אחד יכול להכין ריבת חלב מוצלחת - קנו עוד היום חלב וקצת מאוחר יותר יש לכם גם כן ריבה כזאת בבית
מכמות החלב שבמתכון יתקבלו 2 צינצנות ריבה קטנות, רוצים כמות גדולה יותר? הכפילו כמויות והשתמשו בסיר ענק
ועכשיו למתכון הריבה: המתכון מבוסס ברובו על מתכון אנגלי מחוברת בישול צימחוני בריטית השינויים ההכרחיים שנעשו על ידי הם התאמת סוג החלב לחלב המקומי, קיצור זמני הבישול והמרת משחת הוניל לתמצית וניל. גם כל ההסברים נערכו בהתאם לתהליך ההכנה שהתרחש במטבחי הקט


ריבת חלב
:החומרים
ליטר וחצי חלב רגיל 3% שומן
חצי קילו סוכר לבן, רצוי שהסוכר יהיה 'דק' ולא גס
כפית תמצית וניל, או מעט משחת וניל
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
:אופן ההכנה
להביא את החלב לרתיחה. להסיר מהלהבה. ליטול חיתול בד גדול עשוי כותנה, לרפד קערת מתכת גדולה בחיתול ולצקת פנימה את החלב. חיתול הבד יסנן כל 'קרום' או גבישי חלב


להעביר את החלב המסונן והרותח לסיר גדול. מומלץ להשתמש בסיר בעל תכולה גדולה בהרבה מכמות החלב. לכמות החלב במתכון זה השתמשתי בסיר בתכולה של 8 ליטר. (יתכן שגם סיר בתכולה של 6 ליטר יספיק)
לבשל בבחישה את החלב עם הוניל וסוכר, לערבב ולהביא לרתיחה
ברגע שהחלב רותח יש להנמיך מעט את הלהבה ולהוסיף בבת אחת את אבקת הסודה לשתייה. תוספת אבקת הסודה לשתייה לחלב בשלב זה תגרום ליצירת קצף ו'תפיחת' החלב שבסיר. החלב ימלא כעת כמעט את מלוא גובה הסיר. אל דאגה - לאחר הנמכת הלהבה ובחישה החלב 'ירד' לו לאיטו
להנמיך את הלהבה לבינונית - נמוכה ולהמשיך לבשל את החלב הממותק (ללא מכסה)
לבחוש את הריבה כל 5 דקות (סטופר נחוץ). לבשל את הריבה עד שהיא מסמיכה וצבעה הופך לקרמלי
שינוי צבע הריבה ייתרחש כבר לאחר מחצית שעת בישול ובהדרגה. תהליך הבישול ייארך כשעתיים ויותר, תלוי גם בגודל הלהבה שלכם
לקראת תום שעת הבישול הראשונה מומלץ ליטול כפית מהריבה לצלחת קטנה, לקרר ולבדוק את הסמיכות. הריבה תסמיך עם הקרור. המנעו מבישול יתר
הערה
במידה ונוצרו מעט משקעים בצבע חום כהה בתחתית הסיר ניתן להסירם או לבחוש אותם ולסנן את הריבה החמה במסננת מתכת מעט צפופה אפילו פעמיים (הסינון
להסיר את הריבה מהלהבה. לצנן בבחישה תכופה
להעביר לצינצנות ולאחסן במקרר

חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

17/12/2009

* December 17:פולנטה ופטריות: ארוחת מחבת מהירת הכנה

פולנטה ופטריות- לא צריך לעבוד קשה בשביל לאכול טוב


פולנטה על הגריל
כ- 4 מנות
:החומרים
חצי ליטר מרק זך או מים
מאתיים וחמישים מ"ל מים נוספים או חלב
מלח ופלפל שחור גרוס
מאתיים וחמישים גרם קמח תירס צהוב דק=פולנטה
שתי כפות שמן זית
מעט אגוז מוסקט מגורר או טחון

:אופן ההכנה
.לצקת לסיר את הנוזלים (שמתי הפעם מים בלבד) להוסיף מעט מלח ולהביא לרתיחה
לצקת לסיר בהדרגה את קמח התירס. לערבב ולבשל על להבה נמוכה מכוסה כ- 12-15 דקות. לבחוש לעיתים תכופות
.בתום הבישול לערבב פנימה את שמן הזית. לתבל בפלפל שחור ומוסקט ובמידה ונחוץ להוסיף עוד מלח
לשמן במעט שמן רגיל תבנית בקוטר של כ- 32 ס"מ. למרוח את הפולנטה החמה על התבנית. לשטח וליישר לשיכבה דקה כס"מ, להניח לפולנטה להתקרר
 
:בינתיים להכין את הפיטריות
פטריות
:החומרים
חצי קילו פיטריות מעורבות או מסוג אחד = כ- 2 סלסלות
ארבעים גרם חמאה
בצל קצוץ
שתי שיני שום קצוצות
אופצייה : 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
:אופן ההכנה
לנקות את הפטריות ולחתוך אותן לחתיכות קטנות, או בכל גודל רצוי. פטריות קטנטנות ניתן להותיר שלמות
במחבת לטגן את הבצל והשום בחמאה עד שהם שקופים. להוסיף את הפטריות ולבשל עד שהפטריות מגירות נוזלים. להמשיך לבשל את הפטריות על להבה בינונית עד לאידוי הנוזלים
.לתבל במלח, פלפל ומוסקט. להוסיף כעת פטרוזיליה קצוצה
 
הכנת הפולנטה בגריל
לחתוך את הפולנטה הקרה שבתבנית למשולשים או עיגולים או לכל צורה רצויה, בעזרת חותכן עוגיות גדולות או סכין
.להבריש למעלה במעט שמן זית
להניח על מחבת פסים יבשה וחמה . ל'טגן' משני הצדדים עד שהפולנטה בצבע זהוב חום (זהוב מעט יותר מהפולנטה שלי בתמונה)
להגשה
.לסדר מספר חתיכות פולנטה על הצלחת, להניח מעל פטריות ולהגיש חם

המתכון מבוסס על מגזין הבישול הצמחוני הבריטי ינואר 2010
--
המלצה : רוצו לראות את ההצגה "ינטל" בתאטרון הקמארי. בימוי- משחק-תפאורה ומוסיקה נפלאים. הצגה מרגשת. המחזמר על פי סיפור מאת יצחק בשביס-זינגר. במאי : משה קפטן. בתפקיד הראשי :ינטל: אולה שור-סלקטר(זכרו את השם שלה). בתפקיד אביגדור :יחזקאל לזרוב שגם אחראי על הכוראוגרפיה. הם נפלאים
 
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

11/12/2009

*December 11 סלסה מעגבניות וטורטיה מקמח תירס

סלסה מעגבניות וטורטיות מקמח תירס
 
למה אף אחד לא סיפר (לי) קודם כמה קל להכין סלסה מעגבניות טריות וטורטיות מקמח תירס ?.. וכמה הם טעימים יחדיו וגם לחוד
רק לצלם את כל התמונות הרבות לקח לי זמן רב יותר. סלסת העגבניות מזכירה סלט עגבניות רגיל  בתוספת כוסברה (אפשר להמיר לפטרוזיליה) ובתיבול קליפת לימון מגוררת והרבה מיץ לימון. הטוויסט הקטן שעושה סלט מרענן כל כך
 

סלסה מעגבניות טריות
:החומרים
שתי עגבניות גדולות קצוצות
רבע עד שליש בצל אדום בינוני פרוס דק
ארבע כפות כוסברה קצוצה דק
שש כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת מלימון קטן
מלח גס לפי הטעם
:ההכנה
.לערבב את כל המרכיבים ולשמור בקרור עד ההגשה

טורטיות מקמח תירס
הכמות : 8 טורטיות בקוטר כ- 20 ס"מ
:החומרים
שלושת רבעי כוס קמח רגיל
חצי כוס קמח תירס דק
חצי כוס מים חמים

:אופן ההכנה
.בקערה בינונית לערבב במזלג את 2 הקמחים
.להוסיף בהדרגה את המים ולערבב. ללוש עד קבלת בצק רך. ללוש את הבצק דקות ספורות
.לחלק את הבצק ל- 8 חלקים
לרדד כל חלק על משטח מקומח מעט לעיגול דק מאוד (כמעט שקוף) בקוטר של כ- 20 ס"מ. הבצק נמתח ונוח לעבודה עד מאוד) את יתר הבצק לשמור בינתיים מכוסה
לחמם מחבת קטנה (יבשה). להניח טורטיה אחת ו'לאפות' עד שהיא מוכנה בתחתית. להפוך לצד השני לדקות ספורות
.להגיש חם/קר. ניתן לשבור חתיכות מהטורטיה ולאכול כחטיף
 

* December 11 לימון כבוש-חלק א' :שלב ההכנות

לימון כבוש-חלק א' :שלב ההכנות

חמישה לימונים צהובים נרחצו ונחתכו לרבעים לאורכם ..
רבעי הלימון הונחו בקערה ושופשו במלח גס היטב ,מחצית הכוס לערך..
לתחתית צינצנת נאה הוכנס מעט מלח גס (כף) ורבעי הלימונים סודרו בצפיפות..
בינות הלימונים הונחו עלי דפנה מיובשים ומעט פלפל ..
מעל נמזג מיץ לימון בשפע עד לכיסוי הפרי ..
שמן זית כתית טהור חתם את חגיגת הלימון ..
הצינצנת תונח לה למשך חודש שלם בחושך אך לא לבד ..
דיווחים וטעימות ואולי צילום או שניים יגיעו בהמשך ..
 

10/12/2009

*December 10 מתכון לעוגיות ג'ינג'ר ברד

עוגיות ג'ינג'ר ברד
 
הפעם ידובר כאן על עוגיות : עוגיות ג'ינג'ר ברד שניתן ליצור בצורת מגוונות: מכוניות, פרחים, כפות רגליים קטנות.. בעצם בכל צורה ... גם דובים קטנים ..ואיך יודעים שהעוגיות מוכנות ? ..אל דאגה: ריח הציפורן יקרא לכם למטבח ולתנור. ממתכון זה תקבלו עשרות עוגיות (לא ספרתי הפעם) אבל אפשר להכין מחצית הכמות (אגב, אין ביצים בבצק). כמובן שהעוגיות ניתנות לקישוט/זיגוג מגוון. לדעתי מכיון שהבצק נוח ונעים לעבודה, גם ילדים יוכלו להתעסק איתו, חנוכה
:הערות לגבי התבלינים
כמויות התבלינים אינן מעטות אך הינן לטעמי דומיננטיות מידי. בהכנת הבצק גיליתי שנגמר לי הקינמון אז ויתרתי. הוספתי מחצית הכמות ציפורן, חששתי שהטעם יהיה מודגש מידי אבל בדיעבד לא. ניתן להוסיף עוד מהתבלין הריחני הזה (והאהוב כל כך). העוגיות ישמרו זמן יחסית רב במיכל/צינצנת אטומה ואינן מתוקות מידי
כוסית המשקה הקטנה מכילה קמפרי צונן ולא מדולל זה אפריטיף שאני אוהבת (מתנת יום הולדת) ומשתלב היטב עם העוגיות



עוגיות ג'ינג'ר ברד
:החומרים
שלוש ועוד שלושת רבעי כוס קמח לבן רגיל
כפית וחצי עד 3 כפיות ציפורן טחונה
שתיים עד 3 כפיות קינמון טחון
שתיים וחצי כפיות כפיות ג'ינג'ר טחון
כפית ורבע אבקת סודה לשתיה
מאה שישים גרם גרם חמאה רכה
כוס סוכר חום כהה
חצי כוס כוס גולדן סירופ (=150 גרם) או חצי כוס סירופ תירס כהה - שמתי גולדן סירופ
חצי כוס שמנת מתוקה -32/38% שומן

:אופן ההכנה
:בקערה בינונית לערבב
.קמח, תבלינים וסודה לשתייה (מומלץ לנפות את הסודה עם הקמח) להניח בצד
בקערת מיקסר עם וו הגיטרה (או קערה לעירבוב ידני) לטרוף במהירות בינונית במשך כ- 2 דקות
.חמאה רכה, סוכר וגולדן סירופ
.כעת להוסיף את תערובת קמח-תבלינים ושמנת מתוקה לסרוגין ב-3 פעמים. להתחיל ולסיים עם הקמח
.ליצור מהבצק כדור, לעטוף בניילון ולאחסן במקרר כשעה
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. להכין תבניות גדולות של התנור מרופדות בנייר אפייה/משטח סיליקון לאפייה
להוציא את הבצק מהמקרר ולחתוך ממנו חלק (כרבע/שליש-תלוי בגודל משטח העבודה וגודל תבנית האפייה) את יתר הבצק לאחסן בינתיים במקרר
לרדד את הבצק דק לעובי של כ- 3 מ"מ , לקרוץ עוגיות בכל צורה (גם סתם עגולות). להניח את העוגיות בתבנית במרחקים קטנים אחת מהשניה (הן תופחות לגובה יותר מאשר לרוחב)
.לאפות את העוגיות 10-12 דקות
.לצנן את העוגיות על רשת ולאחסן בכלי אטום
saveur מעובד ממתכון במגזין
 
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

08/12/2009

* December 8 מתכון לביסקוויט וניל

ביסקוויט וניל

ביסקוויטים פריכים ודקים בטעם וניל. (וללא אבקת אפיה). המתכון על פי ספרה היפיפה של דונה היי הנקרא- טעמים
 
בסקוויטים פריכים
כמות: 40 עוגיות גדולות
החומרים
מאה שמונים גרם חמאה קרה חתוכה קטן
כוס סוכר דק = 200 גרם
שתי כפיות תמצית וניל
שתיים וחצי כוסות קמח לבן רגיל = 350 גרם
ביצה גדולה


אופן ההכנה:
במעבד מזון/מיקסר לערבב חמאה, סוכר ווניל עד קבלת תערובת חלקה
להוסיף את הביצה והקמח ולערבב לבצק אחיד.
לעטוף את כדור הבצק בניילון (שקית) ולאחסן במקרר ל-30 דקות לפחות.
לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות. לרדד את הבצק (קל לרדד חצי מכמות הבצק בכל פעם) לעובי של 5 מ"מ. לקרוץ עיגולים בקוטר 7 ס"מ
לאפות את העוגיות 10-13 דקות או
עד שהן זהובות
 
ספרה של דונה היי יצא לאור בשנת 2000 בסדרת מארי קלייר והוא כולל 9 פרקים על טעמים הבאים:
וניל
לימון + ליים
ג'ינג'ר
פלפל צ'ילי
שום + בצל
שוקולד
מלח + פלפל
בזיליקום + מנטה
קינמון
כל פרק בספר מפרט מגוון שימושים החל מתמציות, שמנים, כבושים, מטבלים וכן מתכונים נהדרים הן מלוחים ומתוקים לכל מגוון סוגי המנות
הספר הוא חגיגה לעין לאוהבי צילומי אוכל 'נקיים' ובכלל
 
:חגיגת הטעמים בספר כוללת גם
ג'לי קינמון ויין, קרם דבש ואניס, בשר (חזיר) עם תאנים על מצע פירה, סוכר קינמון, בקלוואה פיסטוקים עם סירופ מנטה, מלון ופפאיה עם סירופ ג'ינג'ר, מרק בזיליקום עגבניות ולחם, קוטלטים עגל על פירה אפונה, סלט סלק ומנטה על עלים ירוקים (וגבינה), טראט שוקולד לבן ופטל, טראפלים משוקולד לבן, ארבעה סוגי בראוניז, שעועית מנומשת אפויה בשום ועגבניות (מתכון מסקרן), סלט עוף ברוטב צ'ילי חלב קוקוס, מרק פלפלים צלויים (ואוו!!), קוטלטים של עגל ברוטב יוגורט מלפפון (מצופים בקראסט של צ'ילי), תמצית וניל, אגסים בוניל וזעפרן, לימונים כבושים (ינוסה) ועוד

כריכת הספר מעוררת תאבון: ליים חצוי ולידו לימון בצהוב עז מונחים בצלחת בהירה על מצע של מלח גס, ככה מצלמים טעמים
 

05/12/2009

*December 5 קרקר עבודת יד עם פרג ושומשום

 קרקר פרג ושומשום בעבודת יד
קרקר טעים במיוחד במידה ונעשה בעבודת יד, המכיל פרג ושומשום יחדיו. קרקר דקיק, פריך ממכרממש
אם ברצונכם דף רקע כמו זה שעליו מונחים הקרקרים שלמעלה לחצו כאן - הדפיסו במדפסת צבע/שימרו אצלכם במחשב
 

העוגייה טעימה יותר כשהיא דקה .לאפייה אחידה מומלץ לרדד את הבצק באופן אחידקרקר שומשום פרג
הכמות : 60 עוגיות
:המרכיבים
מאתיים וחמישים גרם קמח לבן רגיל מנופה
כפית אבקת אפיה מנופה
חצי כפית מלח גס
שתי כפות פרג שלם
שתי כפות שומשום
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שישים גרם חמאה קרה
מאה מ"ל מים קרים

:אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. להכין תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה/משטח סיליקון לאפייה
בקערת המיקסר/קערה ידנית לערבב: קמח עם אבקת אפייה ומלח. להוסיף: פרג , שומשום ופלפל שחור
.לחתוך פנימה את החמאה בחתיכות קטנות ולערבב עד לקבלת תערובת פירורית דקה
לגומה במרכז לצקת את המים הקרים. לערבב עד קבלת כדור בצק. ניתן להוסיף עוד ככף מים קרים לאיחוד הבצק
.לעטוף בניילון ולהניח את כדור הבצק במקרר עד שהוא קר מאוד
לרדד מחצית הבצק דק ככל שניתן (עובי 1-2 מ"מ). לקרוץ עוגיות בקוטר 6 ס"מ. לדקור על עוגיה במזלג מס' פעמים. את מחצית השנייה של הבצק לשמור בינתיים בקירור
.לאפות את העוגיות עד שהן מזהיבות היטב 20-25 דקות

מעובד ממתכון של מתיו דרנן ממגזין דלישס ברשת
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

04/12/2009

*December 4 לצ'ו ירקות - מנה נוסטלגית, שיחזור של מאכל ילדות

לצ'ו ירקות וביצים
אני עורמת ירקות בסופר הקרוב ונזכרת .. "השתמשי רק בפלפלים ירוקים בהירים" .. דברי אימי שנהגה להכין לנו ל'צו כשהיינו ילדים, גם כארוחה קלה. הפלפלים הירוקים הבהירים מקנים ללצ'ו את טעמו המיוחד. (באופן רגיל יש לי חיבה דווקא לפלפלים הכהים והבשרניים יותר). לצ'ו זו ארוחת- מחבת זריזה, טעימה פשוטה ומשביעה     
 

ל'צו - לשני סועדים רעבים
:החומרים
בצל
שני פלפלים ירוקים בהירים
שתי עגבניות
מלח
פלפל שחור
שתי ביצים

:אופן ההכנה
.לטגן את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב
.להוסיף למחבת את הפלפלים הקצוצים ולהמשיך לבשל עם מכסה למשך דקות ספורות
.להוסיף את העגבניות הקצוצות. לערבב ולבשל עד שהירקות מתרככים. לתבל לפי הטעם
.לטרוף את הביצים בקערית ולצקת על הירקות, לבחוש עד שהביצים עשויות היטב
לאכול חם או קר
* ניתן לחתוך את הירקות קטן יותר

שווה לעקוב אחר הטוויטר הזה 
assets Creative Commons License