01/01/2010

**January 1 2010 טארטלטים אגוזים-שוקולד-קרמל ובלוג אוכל ישראלי

טארטלטים אגוזים-שוקולד-קרמל לשנה החדשה
כן, מותר לי להכריז בקול גדול: רוצו להכין , הטארטלטים טעימים כל כך
 הטארטלטים הללו מתגלגלים על הלשון תרתי משמע. תבניות הטפלון נרכשו לפני שנים (תוצרת צרפת) היום עשיתי בהם שימוש ראשון. לאחר צינון הטארטלטים החליקו מהתבנית בקלות שלא תאמן. הבצק התמסר לידיי כפי שמזמן לא.. המלית כהה, סמיכה, טעימה ועשירה כפי שצריך .. פסי הבצק המזוגזגים נמשכו במעט חלב, אבקת סוכר נבזקה מעל ..  ריצה זריזה בסנדלים ומכנס מקושקש להביא לאהוביי כמה טראטלטים לשעת קפה כעת מותר לשבת. הכביסה הלבנה והריחנית במכונת הכביסה (החדשה מהשבוע) תמתין לי.. גם הכלים וכל יתר הבלאגן
!לדעתי, אין כמו טארטלטים דוגמנים מתוקים לפתוח את השנה החדשה
שהשנה תהיה מתוקה, כן, אף יותר מהקודמת
 
טארטלטים אגוזים שוקולד וקרמל
הכמות: 4 עד 6 טארטלטים גדולים (11 ס"מ)+ 6-7 קטנים או 6 יח' גדולות

:החומרים לבצק
מאתיים וחמישים גרם קמח רגיל
מאתיים גרם חמאה קרה
שתיים עד שלוש כפות מים קרים

:למלית
מאה גרם חמאה
מאה ועשרים גרם סוכר זהוב
רבע כוס גולדן סירופ =60 מ"ל או רב הכמות גולדן סירופ +2 כפות דבש נוזלי להשלמת הכמות
כפית תמצית וניל איכותית
שבעים גרם שוקולד מריר 70% שבור לקוביות
ביצה גדולה טרופה
חמישים גרם צנוברים קלויים מעט במחבת יבשה = 1/3 כוס
מאה גרם חצאי פקאנים או אגוזי מלך = 1 כוס, אפשרי גם קלויים מעט במחבת
-
תבניות : 6 תבניות טארטלטים 11 ס"מ או 4 תבניות גדולות(11 ס"מ) והיתר קטנות. לשמן את התבניות בחמאה ולקמח מעט

:אופן ההכנה
הכנת הבצק

להכנה במעבד מזון/בלנדר או ידנית: לשים את הקמח בקערה, לחתוך פנימה את החמאה. לעבד יחד עד קבלת תערובת פירורית (פירורים קטנים). להוסיף ביצה ו-2 כפות מים קרים. לערבב עד קבלת בצק. בשלב זה ניתן להוסיף עוד מעט מים(כף). ללוש את הבצק קצרות עד שהוא חלק ואחיד. לעטוף בניילון ולצנן במקרר כ- 30 דקות
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות

:הכנת המלית
:בקלחת/סיר קטן לערבב
.חמאה, סוכר, גולדן סירופ, וניל ושוקולד
לבשל על להבה בינונית - נמוכה בבחישה עד שהחמאה השוקולד והסוכר נמסו (זה יקרה זמן קצר לפני שהתערובת תגיע לנקודת הרתיחה). להסיר מהלהבה ולצנן מעט
.לטרוף למלית הפושרת את הביצה. לערבב פנימה צנוברים ואגוזים

:עיצוב הטארטלטים
לחלק את הבצק הצונן ל- 6 חלקים עבור כל הטרארטלטים. 4 חלקים ישמשו לטאטלטים הגדולים, היתר כולל שאריות הבצק ישמשו לטארטלטים הקטנים. במידה ותכינו רק טארטלטים גדולים - חלקו את הבצק ל- 6 והמשיכו
.לרדד כל חלק בצק לעיגול לא דק מאוד. להניח את הבצק על תבנית הטארטלט ולהדקו לבסיס ולדפנות
.להעביר מעל התבנית מערוך בתנועת רידוד. כך יחתכו שאריות הבצק
.למלא כל טארטלט גדול בכ- 3 כפות מהמלית וליישר. את שארית הבצק (מכל שישית) לרדד שוב דק
לחתוך 6 פסי בצק נאים. להניחם 3 על 3 על המלית ולהדק את הקצוות. להבריש את פסי הבצק במעט חלב (אפשר בביצה- לא חובה)
.להניח את התבניות הקטנות על תבנית שטוחה (ודקה). לאפות בחום בינוני 20-30 דקות
המלית צריכה להיות יציבה מאוד ומעט פריכה למעלה. בשלב זה במידה ותבדקו את המלית עם קיסם הוא כן יתקבל רטוב ועם פירורים. לאחר צינון הטארטלטים יתייצבו ויחתכו יפה (אין לחתוך לפני צינון מוחלט) . המלית נשארת מעט רכה

בונבונים לשבת - המלצות קריאה
קוקטיילים לשנה החדשה -המתכונים והתמונות כאן
תכשיטים מקוריים עבודת יד-להתחדש בהם כעת או לפנק מישהו אהוב - כאן
לוחות שנה - לבחור דגם, להדפיס במדפסת צבע -לקפל ולהניח על השולחן- כאן
פיסול בעץ - כאן
חוברת עם דוגמאות לעוגות יום-הולדת לילדים, כולל צילומים/מתכונים/תרשימים - כאן - לדפדף ע"י לחיצה על הפינה בתחתית הדף
: המלצה על בלוג אוכל ישראלי
המטבח הפלשתינאי של עוזי Uzi's Palestinian kitchen
בכל סוף שבוע עוזי נכנס למטבח ומבשל לקוראים ולמשפחה ארוחת ערב. הוא כותב על הקניות במחוזות הדרום, מספק פה ושם מתכון ומספר על קורותיו וקורות משפחתו וחבריו בשבוע שהיה -
הנה הבלוג המקורי
שף שבי בכר, מנהל מערך הקולינריה בבית הספר למלונאות ומקצועות האירוח "תדמור" מציע מתכון לסלט פלפלים - נקרא טעים - הנה המתכון
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

30/12/2009

* December 30 מתכון לביסקוטי שקדים

~~ביסקוטי שקדים~~
הם משובחים, אינם שוברי שיניים ואהובים על כולם - ביסקוטי שקדים. שני הביסקוטי האחרונים צולמו על ידי הבוקר בחטף של שמש זריז מאין כמוהו- הנה הם כאן


ביסקוטי שקדים
החומרים:

שתי כוסות קמח רגיל = 280 גרם
כפית אבקת אפיה
רבע כפית מלח
שישים גרם חמאה רכה
כוס סוכר לבן
שתי ביצים גדולות
כפית תמיצית וניל- או מחצית הכפית ת. שקדים והיתר וניל
מאה גרם שקדים קצוצים גס (אפשרי שקדים קלויים) - רצוי שקדים לא קלופים
שתי כפות גרידת תפוז- לא לוותר


אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות. להכין תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
לערבב: קמח, אבקת אפיה ומלח
בקערה נפרדת, רצוי בקערת מיקסר,  לטרוף את החמאה והסוכר במשך מספר דקות
לטרוף לקערה את הביצים, אחת בכל פעם. להוסיף תמצית טעם
להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את תערובת הקמח, לערבב במשך מחצית הדקה
להוסיף לבצק את השקדים וקליפת התפוז
לחלק את הבצק לשני חלקים ולשטח לכיכרות בגודל 33 ס"מ על 5 ס"מ (עם ידיים רטובות זה יהיה קל)לרווח בין שתי הכיכרות מעט
לאפות את הכיכרות אפייה ראשונה במשך 30-35 דקות
לצנן את הכיכרות מחוץ לתנור כרבע שעה. להנמיך את חום התנור ל- 160
בעזרת סכין חדה לפרוס את הכיכרות לפרוסות בעובי של כ 1.25 ס"מ +- . להחזיר לתנור עם החלק החתוך כלפי מעלה ולהמשיך לאפות עוד 10-15 דקות
לצנן היטב ולאחסן בכלי אטום

חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי
עשיר מוגש לכם בעברית

29/12/2009

*December 29 סן פרנסיסקו מקיסמי שיניים

?חשבתם פעם שלקיסמי שינים יכול להיות שימוש נוסף מלבד זה המוצנע
עד היום מתנוסס בבית הורי דגם קטן של בית עשוי מגפרורים. הבית כולל וילונות בד על החלונות והעץ שבחצר עשוי אצטרובל שנמצא בקירבת מקום .גם גג הבית המשופע עשוי עץ והודבק אחד אחד.. לקטום את ראשי הגפרורים היה אולי החלק הקשה של הפרוייקט הותיק בכל מקרה, אני חייבת לצלם אותו מתישהו. הבית הקטן מחזיק מעמד עשרות שנים בדיוק כפי שנבנה. ובכלל, שולחן העץ הגדול 'שולחן הכתיבה' הרחב של פעם שעבר אצלנו בין ילדי המשפחה חווה על ידי את כל סוגי עבודות היד מכל חומר אפשרי חדש או ממוחזר. כשהשנים חלפו השולחן נצבע בשכבות צבע נוספות שהסתירו מעט את הנזקים 'הקלים' שחרצו בו המלאכות מה לא נוסה על השולחן הזה

אומנים רבים יצרו דגמים של חלקים מסן פרנסיסקו עוד הרבה לפני סקוט. סקוט עמל במשך 34 (!) שנים על פרוייקט קיסמי השיניים אולי הגדול והמרשים בעולם.עשוי קיסמי שיניים מעץ שהם מצויים וזולים לרכישה
הפרויקט שלו גדול ומורכב עשוי מלאכת מחשבת של ממש.בחלקים מסויימים ניתן לגלגל כדורי פינג פונג שישתחלו בקלות על הגשרים
שלושת אלפים שעות עבודה ומעל מיליון קיסמי שיניים השתתפו בפרוייקט ארוך השנים של סקוט. יחד עם שערו המאפיר התקדם המבנה עד לצורתו הסופית

26/12/2009

* מתכון לוודקה מחבושים

בזמן שסיר החומוס הגדול עמד והתבשל לו לאיטו על הגז (ממרח החומוס יצא מצויין ויש הרבה קופסאות בכלום עבודה) העמדתי לצידו סיר קטן יותר ובו סירופ עשוי סוכר ומים. כשהסירופ רתח הוספתי לו פרוסות משני חבושים. הסיר התבשל לו כשעתיים
והחבושים האדימו להם בינתיים. לאחר סינון, צינון והוספת וודקה התקבלו שני מטעמים
משקה אלכוהולי אדמדם ולא 'חזק' כל כך
המון חבושים ורדרדים ומתוקים לקינוח, יש כאן כבר מישהו שלא מפסיק לטעום, למרות שזה לא ליפתן .. 

כמות המשקה המתקבלת היא יחסית קטנה , במידה וזה לטעמכם ניתן להכפיל כמויות
וודקה מחבושים
בסיר (4 ליטר) לערבב כוס סוכר לבן (200 גרם) עם 2 כוסות מים. לבשל ולערבב עד שהסוכר נמס והסירופ רותח
להוסיף לסיר 3/4 קילו חבושים (כ- 2 חבושים). את החבושים אין לקלף רק לחתוך לרבעים, להוציא את הליבה והגרעינים ולפרוס דק
להוסיף מים לכיסוי החבושים (כ- 2.5 כוסות) לבשל על להבה נמוכה כשעתיים + עד שהחבושים והסירופ בצבע אדמדם
לסנן את הסירופ מהפרי ולצננו
לסירופ הצונן להוסיף מיץ מחצי לימון וכ- 200 מ"ל וודקה. (ניתן לשנות את כמות הלימון והוודקה לטעמכם האישי)
לאחסן את המשקה במקרר או במקום חשוך וקריר
להגיש מדולל עם מים/סודה/קוביות קרח
 

25/12/2009

*December 25 מתכון לריבת חבושים

ריבת חבושים

טרי מהיום :ריבת חבושים אדמדמה ונהדרת

ריבת חבושים
החומרים
ק"ג חבושים= 2 גדולים מאוד
שמונה מאות גרם סוכר לבן
שמונים מ"ל מיץ לימון טרי
שלוש וחצי כוסות מים
--
:אופן ההכנה
לקלוף את החבושים במקלף תפוחי אדמה. לחצות ולנקות מהליבה והגרעינים. לחלק לרבעים/שמיניות ולחתוך קטן, משקל החבושים כעת כ- 850 גרם
לשים את החבושים בסיר (4 ליטר) ולמלא במים רק עד הכיסוי (כ- 3.5 כוסות) לבשל מכוסה עד שהחבושים רכים 25-40 דקות
.למעוך את החבושים בתוך הסיר עם מועך תפוחי אדמה
.להוסיף את הסוכר ומיץ הלימון ולהביא לרתיחה
.לבשל את הריבה על להבה נמוכה, לבחוש מידי פעם קרוב לשעה
.הריבה תסמיך ותאדים עם הבישול. לבדוק את מוכנות הריבה עם כפית ריבה על צלחת
 
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

24/12/2009

*December 24 קאפקייקס שוקולד

קאפקייקס שוקולד
שישה עשר קאפקייקס שוקולדיים מעט רכים. ניתנים להגשה בעטרות נייר יפות וגם למרוח בריבת חלב או כל ציפוי/קישוט אהוב אחר. מתכון קל הכנה
 

 
קאפקייקס שוקולד
הכמות: 16 יחידות
:החומרים
מאה עד 120 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
שמונים גרם חמאה רכה
מאה שבעים גרם סוכר זהוב
שתי ביצים גדולות מופרדות
מאתיים גרם קמח רגיל מנופה
שלושת רבעי כפית אבקת אפיה
שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
מאתיים וחמישים מ"ל חלב בטפ' החדר , או חלב מחומם קלות
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות. להכין 16 עטרות נייר או לאפות ב- 2 סבבים .שמתי עטרות נייר בשקעי תבנית סיליקון (12 יח') ואפיתי ב- 2 סבבים
.להמיס את השוקולד בסיר כפול או על להבה נמוכה מאוד עם מעט מים
.בקערת מיקסר להקרים חמאה וסוכר במשך 3-4 דקות
.בקערית נפרדת לטרוף היטב את החלמונים. להוסיפם לקערת המיקסר. להמשיך לטרוף את התערובת
.להוסיף לקערה את השוקולד המומס ולערבב
.בקערה נפרדת לערבב את הקמח, חומרי ההתפחה והמלח
.בקערה קטנה לערבב את החלב והווניל
להוסיף את תערובת הקמחים לסרוגין עם החלב לקערת המיקסר. שליש כמות בכל פעם, להתחיל עם הקמחים
.להקציף את החלבונים לקצף רך. לקפל את הקצף בעדינות לתערובת הקאפקייקס
למלא עטרות נייר המונחות בתוך תבנית 2/3 מגובהם.(שימוש בתבנית סיליקון יצריך הנחת התבנית על תבנית שטוחה וקשיחה) הכמות במתכון תספיק ל - 16 עטרות נייר גדולות
ניתן ליצור כמות גדולה יותר של קאפקייקס קטנים ולאפות אותם כ-15 דקות בלבד
לאפות כ- 25 דקות לבדוק עם קיסם
--
המתכון מעובד מהספר הבריטי קאפקייקס/מאפיית פרימרוז

חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

21/12/2009

**December 21 מתכון לחם שזיפים נהדר

לחם שזיפים
 
טעם לחם השזיפים מפתיע, צבעו כהה ופני הלחם חלקים כל כך. פה ושם תציץ פיסת שזיף כהה.. במידה ולחם יכול להיות דבר מאכל סקסי הלחם הזה הוא דוגמא לא רעה כלל
לחם השזיפים שבתמונות נפרס בעודו מעט חם, מעט חמאה נמרחה ונמסה בתוכו מהר מאוד


 
לחם שזיפים
מרכיבים
מאה וחמישים גרם שזיפים יבשים ללא חרצנים, להשרות במים פושרים למספר שעות ולחתוך לפיסות קטנות (* לשמור שישים וחמישה = 65 מ"ל ממי ההשרייה להמסת השמרים)
כף שמרים יבשים = 11 גרם או פי 3 הכמות שמרים טריים
שמונים וחמישה גרם קמח מלא
ארבע מאות גרם קמח לבן מיוחד ללחם
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
כפית מלח שולחני
פלפל שחור גרוס -לפי הטעם
שלושים גרם חמאה חתוכה קטן
מאה ושמונים גרם יוגורט
--
חלב להברשת הלחם
אופן ההכנה
להמיס את השמרים במי השריית השזיפים שנשמרו * (בטמפ' החדר) להניח לרבע שעה. זה יתסס מעט
.בקערת מיקסר לערבב: קמחים, אבקת סודה לשתייה מנופה, מלח ופלפל
.להוסיף לקערה: שזיפים (לערבבם בקמח), חמאה ויוגורט
.להוסיף את תערובת השמרים
.בעזרת וו לישה ללוש את כל החומרים לבצק אחיד
.להתפיח את הבצק קרוב לשעתיים, בקיץ יידרש פחות זמן התפחה
.ללוש מעט, לעצב את הבצק לכיכר אובלית קטנה -כבתמונה למעלה
.להתפיח את הכיכר על תבנית שטוחה קרוב לשעה
.סמוך לתום זמן ההתפחה, לחרוץ את פני הכיכר ולהבריש בחלב
אפייה
לאפות 15 דקות בחום גבוה 220
כ- 40 דקות נוספות בחום 190-או עד שהלחם אפוי דיו


 

20/12/2009

**December 20 מתכון בצל סגול כבוש מהיר

לכבוש את הבצל ואז לנוח
  בצל סגול כמו כבוש, טעים חמצמץ ומרענן בתמונות לפני ואחרי: הבצל משנה את צבעו הסגלגל לורוד וכל מה שנחוץ זה לבזוק מלח גס מעל ולאכול
בצל סגול כבוש מהיר
לפרוס דק לתוך קערה בינונית עשויה מתכת/זכוכית (קערה עמידה בחום) שני בצלים סגולים בגודל בינוני, אם מצאתם בצלים סגולים קטנים, שימו 4-5
.להפריד את טבעות הבצל ובמידה והן גדולות מאוד ניתן לחצות לשניים
:בקלחת קטנה לערבב ולבשל
שמונה כפות חומץ אורז (יפני ) ו- 4 כפות סוכר לבן. לערבב עד שהסוכר נמס, להביא לרתיחה ולהסיר מהלהבה
.לצקת את התחמיץ על טבעות הבצל ולערבב היטב. לכסות עד שצונן
להעביר לכלי אחסון (להדק מעט את הבצל במזלג ש'יישחה' בתחמיץ עד כמה שניתן) לאחסן במקרר למספר שעות/ללילה
.להגשה: מומלץ לבזוק מלח גס על הטבעות (ללא התחמיץ). ניתן לקשט בצלפים
* הבצל אינו חריף


חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

18/12/2009

**December 18 ארץ זבת ריבת חלב :מתכון לריבת חלב נפלאה

ארץ זבת ריבת חלב: ריבת חלב נפלאה
 
בפעם האחרונה שהכנתי ריבת חלב זה היה קצת מזמן. אחת הקוראות שלי -אולריק הגרמנייה קראה את הפוסט שלי (באנגלית) וכתבה לי בתגובה שיקל לי לשלוח את בעלי לדרום אמריקה על מנת שיביא לי פח שלם של ריבת חלב מוכנה.. . חייכתי לעצמי . מקסימום שאני 'שולחת' מישהו יקר לי זה להביא לי כמה קילוגרמים של עגבניות טריות מהשוק הקרוב



הדעה הרווחת היא שבשביל להכין את המעדן הזה בבית נחוץ יום לימודים ארוך. שעות של בישול בבחישה מתמדת של חלב וסוכר והחשש הקיים אם תתקבל ריבה בסוף תהליך הבישול המייגע ..אם הריבה לא תשרף .. איך יודעים מתי זה מוכן ?.. ובכלל עדיף לבשל משהו לאכול במקום לשחק עם ריבת חלב- המוצר התעשייתי מצוי בכל מרכול.. הבוקר לקחתי על עצמי משימה לא פשוטה בעצם הכתיבה על ריבת חלב. תארו לעצמכם מטבח מלא דגימות ריבת חלב, כפיות בכל פינה וסיר שעדיין לא 'נוקה' כולו משאריות הריבה הקרמלית הזאת
קשים הם חיי בלוגר הכותב על אוכל במיוחד כשהוא או היא רוצים להמתיק לכם את סוף השבוע בממתק מיוחד במינו
וו
הנה 2 פטנטים (לעצלנים ) ואל תנסו אותם בבית

* לשים גולות משחק מזכוכית בתחתית סיר בו מתבשלת ריבת החלב. הגולות אמורות לערבב את החלב המתבשל במקום שאתם תעשו את זה. לא הייתי מנסה את זה. גולות משחק מקומן בחדר הילדים..או במגרש המשחקים
* לבשל פחית חלב מרוכז בתוך סיר עד שהחלב המרוכז הופך לריבת חלב. לא בריא בעליל.. מכל בחינה

:אפשר לסכם את ההקדמה כך
.ריבת חלב קל מאוד להכין בבית
.תהליך בישול הריבה מהיר יותר ממה שנהוג לחשוב: קחו לכם שעה לערך והממתק הזה מוכן
.אם רוצים מוצר איכותי - אין שום קיצורי דרך
.בישול הריבה מחייב דיוק והקפדה על זמנים קצובים בהם יש לערבב את הריבה
.ריבת חלב מורכבת ממעט חומרי גלם המצויים בכל בית: חלב, סוכר, וניל ומעט אבקת סודה לשתייה
.ריבת חלב היא שידוך מוצלח ותשדרג כל מנת קינוח
.ריבת חלב תהווה מתנה נהדרת מהמטבח הפרטי ארוזה בצינצנת זכוכית נאה
כל אחד יכול להכין ריבת חלב מוצלחת - קנו עוד היום חלב וקצת מאוחר יותר יש לכם גם כן ריבה כזאת בבית
מכמות החלב שבמתכון יתקבלו 2 צינצנות ריבה קטנות, רוצים כמות גדולה יותר? הכפילו כמויות והשתמשו בסיר ענק
ועכשיו למתכון הריבה: המתכון מבוסס ברובו על מתכון אנגלי מחוברת בישול צימחוני בריטית השינויים ההכרחיים שנעשו על ידי הם התאמת סוג החלב לחלב המקומי, קיצור זמני הבישול והמרת משחת הוניל לתמצית וניל. גם כל ההסברים נערכו בהתאם לתהליך ההכנה שהתרחש במטבחי הקט


ריבת חלב
:החומרים
ליטר וחצי חלב רגיל 3% שומן
חצי קילו סוכר לבן, רצוי שהסוכר יהיה 'דק' ולא גס
כפית תמצית וניל, או מעט משחת וניל
חצי כפית אבקת סודה לשתייה
:אופן ההכנה
להביא את החלב לרתיחה. להסיר מהלהבה. ליטול חיתול בד גדול עשוי כותנה, לרפד קערת מתכת גדולה בחיתול ולצקת פנימה את החלב. חיתול הבד יסנן כל 'קרום' או גבישי חלב


להעביר את החלב המסונן והרותח לסיר גדול. מומלץ להשתמש בסיר בעל תכולה גדולה בהרבה מכמות החלב. לכמות החלב במתכון זה השתמשתי בסיר בתכולה של 8 ליטר. (יתכן שגם סיר בתכולה של 6 ליטר יספיק)
לבשל בבחישה את החלב עם הוניל וסוכר, לערבב ולהביא לרתיחה
ברגע שהחלב רותח יש להנמיך מעט את הלהבה ולהוסיף בבת אחת את אבקת הסודה לשתייה. תוספת אבקת הסודה לשתייה לחלב בשלב זה תגרום ליצירת קצף ו'תפיחת' החלב שבסיר. החלב ימלא כעת כמעט את מלוא גובה הסיר. אל דאגה - לאחר הנמכת הלהבה ובחישה החלב 'ירד' לו לאיטו
להנמיך את הלהבה לבינונית - נמוכה ולהמשיך לבשל את החלב הממותק (ללא מכסה)
לבחוש את הריבה כל 5 דקות (סטופר נחוץ). לבשל את הריבה עד שהיא מסמיכה וצבעה הופך לקרמלי
שינוי צבע הריבה ייתרחש כבר לאחר מחצית שעת בישול ובהדרגה. תהליך הבישול ייארך כשעתיים ויותר, תלוי גם בגודל הלהבה שלכם
לקראת תום שעת הבישול הראשונה מומלץ ליטול כפית מהריבה לצלחת קטנה, לקרר ולבדוק את הסמיכות. הריבה תסמיך עם הקרור. המנעו מבישול יתר
הערה
במידה ונוצרו מעט משקעים בצבע חום כהה בתחתית הסיר ניתן להסירם או לבחוש אותם ולסנן את הריבה החמה במסננת מתכת מעט צפופה אפילו פעמיים (הסינון
להסיר את הריבה מהלהבה. לצנן בבחישה תכופה
להעביר לצינצנות ולאחסן במקרר

חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

17/12/2009

* December 17:פולנטה ופטריות: ארוחת מחבת מהירת הכנה

פולנטה ופטריות- לא צריך לעבוד קשה בשביל לאכול טוב


פולנטה על הגריל
כ- 4 מנות
:החומרים
חצי ליטר מרק זך או מים
מאתיים וחמישים מ"ל מים נוספים או חלב
מלח ופלפל שחור גרוס
מאתיים וחמישים גרם קמח תירס צהוב דק=פולנטה
שתי כפות שמן זית
מעט אגוז מוסקט מגורר או טחון

:אופן ההכנה
.לצקת לסיר את הנוזלים (שמתי הפעם מים בלבד) להוסיף מעט מלח ולהביא לרתיחה
לצקת לסיר בהדרגה את קמח התירס. לערבב ולבשל על להבה נמוכה מכוסה כ- 12-15 דקות. לבחוש לעיתים תכופות
.בתום הבישול לערבב פנימה את שמן הזית. לתבל בפלפל שחור ומוסקט ובמידה ונחוץ להוסיף עוד מלח
לשמן במעט שמן רגיל תבנית בקוטר של כ- 32 ס"מ. למרוח את הפולנטה החמה על התבנית. לשטח וליישר לשיכבה דקה כס"מ, להניח לפולנטה להתקרר
 
:בינתיים להכין את הפיטריות
פטריות
:החומרים
חצי קילו פיטריות מעורבות או מסוג אחד = כ- 2 סלסלות
ארבעים גרם חמאה
בצל קצוץ
שתי שיני שום קצוצות
אופצייה : 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
:אופן ההכנה
לנקות את הפטריות ולחתוך אותן לחתיכות קטנות, או בכל גודל רצוי. פטריות קטנטנות ניתן להותיר שלמות
במחבת לטגן את הבצל והשום בחמאה עד שהם שקופים. להוסיף את הפטריות ולבשל עד שהפטריות מגירות נוזלים. להמשיך לבשל את הפטריות על להבה בינונית עד לאידוי הנוזלים
.לתבל במלח, פלפל ומוסקט. להוסיף כעת פטרוזיליה קצוצה
 
הכנת הפולנטה בגריל
לחתוך את הפולנטה הקרה שבתבנית למשולשים או עיגולים או לכל צורה רצויה, בעזרת חותכן עוגיות גדולות או סכין
.להבריש למעלה במעט שמן זית
להניח על מחבת פסים יבשה וחמה . ל'טגן' משני הצדדים עד שהפולנטה בצבע זהוב חום (זהוב מעט יותר מהפולנטה שלי בתמונה)
להגשה
.לסדר מספר חתיכות פולנטה על הצלחת, להניח מעל פטריות ולהגיש חם

המתכון מבוסס על מגזין הבישול הצמחוני הבריטי ינואר 2010
--
המלצה : רוצו לראות את ההצגה "ינטל" בתאטרון הקמארי. בימוי- משחק-תפאורה ומוסיקה נפלאים. הצגה מרגשת. המחזמר על פי סיפור מאת יצחק בשביס-זינגר. במאי : משה קפטן. בתפקיד הראשי :ינטל: אולה שור-סלקטר(זכרו את השם שלה). בתפקיד אביגדור :יחזקאל לזרוב שגם אחראי על הכוראוגרפיה. הם נפלאים
 
חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית
assets Creative Commons License