24/12/2009

*December 24 קאפקייקס שוקולד

קאפקייקס שוקולד
שישה עשר קאפקייקס שוקולדיים מעט רכים. ניתנים להגשה בעטרות נייר יפות וגם למרוח בריבת חלב או כל ציפוי/קישוט אהוב אחר. מתכון קל הכנה
 

 
קאפקייקס שוקולד
הכמות: 16 יחידות
:החומרים
מאה עד 120 גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו
שמונים גרם חמאה רכה
מאה שבעים גרם סוכר זהוב
שתי ביצים גדולות מופרדות
מאתיים גרם קמח רגיל מנופה
שלושת רבעי כפית אבקת אפיה
שלושת רבעי כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
מאתיים וחמישים מ"ל חלב בטפ' החדר , או חלב מחומם קלות
כפית תמצית וניל

אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 170 מעלות. להכין 16 עטרות נייר או לאפות ב- 2 סבבים .שמתי עטרות נייר בשקעי תבנית סיליקון (12 יח') ואפיתי ב- 2 סבבים
.להמיס את השוקולד בסיר כפול או על להבה נמוכה מאוד עם מעט מים
.בקערת מיקסר להקרים חמאה וסוכר במשך 3-4 דקות
.בקערית נפרדת לטרוף היטב את החלמונים. להוסיפם לקערת המיקסר. להמשיך לטרוף את התערובת
.להוסיף לקערה את השוקולד המומס ולערבב
.בקערה נפרדת לערבב את הקמח, חומרי ההתפחה והמלח
.בקערה קטנה לערבב את החלב והווניל
להוסיף את תערובת הקמחים לסרוגין עם החלב לקערת המיקסר. שליש כמות בכל פעם, להתחיל עם הקמחים
.להקציף את החלבונים לקצף רך. לקפל את הקצף בעדינות לתערובת הקאפקייקס
למלא עטרות נייר המונחות בתוך תבנית 2/3 מגובהם.(שימוש בתבנית סיליקון יצריך הנחת התבנית על תבנית שטוחה וקשיחה) הכמות במתכון תספיק ל - 16 עטרות נייר גדולות
ניתן ליצור כמות גדולה יותר של קאפקייקס קטנים ולאפות אותם כ-15 דקות בלבד
לאפות כ- 25 דקות לבדוק עם קיסם
--
המתכון מעובד מהספר הבריטי קאפקייקס/מאפיית פרימרוז

חניתה הראל © כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

No comments:

assets Creative Commons License