~~~~~נמסיס- עוגת השוקולד~~~~~
הקדמה: את הפוסט הזה על עוגת השוקולד יכולתי להתחיל במספר דרכים: הכנתי אתמול עוגת שוקולד,אינני בטוחה שהתוצאה נפלאה, מחקתי את מרבית התמונות שצילמתי והמשכתי הלאה, לא הולכת לכתוב על זה כלום. או גם- עוגת שוקולד היא מילת חיפוש מובילה במרבית במנועי החיפוש מאז ועד היום. זה מכבר חדלתי להתעמק בסטטיסטיקות והעמקתי את ענייני בתחביב האפייה שלי. וגם: עצור רגע (באמצע הביס הבא מהעוגה) אני רוצה ל-צ-ל-ם !. האמת שכל הפתיחים מדוייקים. אתמול פחות התלהבתי מעוגת הנמסיס. השארתי אותה בחוץ במטבח מכוסה וטעמתי עכשיו שוב. כן, כן היא טעימה. זו גירסת לייט של העוגה הגדולה של הריבר קפה המכילה לפחות מחצית הקילו שוקולד. כעת אפשר לפתוח שוב: עוגת הנמסיס מנת הדגל של הריבר קפה הלונדוני, עוגה שזכתה למספר גירסאות בגדלים שונים. זו עוגת שוקולד ללא קמח המכילה 4 מרכיבים בלבד. קינוח מהיר וקל הכנה. העוגה מתאימה גם לחג הפסח ולאוהבי עוגות שוקולד לחות בעיקר. לדעתי מומלץ להכין את העוגה יום לפני אכילתה, להניחה בחוץ מכוסה וכך היא מתייצבת, הקרום הדקיק שהתקבל מהאפייה מתרכך. בשונה מעוגות שוקולד אחרות העוגה הזו מכילה סירופ סוכר הנמזג לתערובת השוקולד והחמאה. העוגה נאפת כשעה בחום לא גבוה בעדינות באמבט מים בתנור האפייה. העוגה מתקררת לה לאט וחייבת להתייצב על מנת לפרוס ממנה. רצוי להניח לה לשעתיים טרם ההגשה. מירקם העוגה לח מאוד בפנים עם מעטה דקיק מלמעלה. שוקולד נטו. כן וגם חמאה, סוכר וביצים. עוגה נמסה בפה,ממש.. נמסיס להמונים. לאכול ולפנק מישהו אהוב ובמנות קטנות
נמסיס - עוגת השוקולד
Italian Easy by Rose Gray and Ruth Rogers:מקור המתכון- הספר
:החומרים
שלוש מאות וארבעים= 340 גרם שוקולד 70%
מאתיים עשרים וחמש =225 גרם חמאה
חמש= 5 ביצים גדולות
כוס סוכר דק= 225 גרם
תבנית: עגולה רגילה או קפיצית 25 ס"מ
:אופן ההכנה
לחמם תנור לחום של 150 מעלות
.למרוח חמאה בתבנית. את התחתית בלבד לרפד=להדביק עם החמאה בעיגול נייר אפייה בקוטר התבנית ניתן לנפות לתבנית מעט אבקת קקאו
לסיר קטן לשבור את השוקולד ולהמיסו יחד עם החמאה על להבה נמוכה מאוד או מעל קערה מעל מים חמים
.במיקסר להקציף את הביצים השלמות יחד עם 5 כפות מכמות הסוכר הכוללת
.להקציף עד שנפח העיסה פי ארבע מגודלו המקורי. זה יארך כ- 5 דקות לערך
בקלחת קטנה לשים את יתרת הסוכר יחד עם 7 כפות מים, לבחוש ולבשל על להבה בינונית עד קבלת סירופ, מספיק להביא לרתיחה ולהרתיח במשך דקה או שתיים
לצקת את הסירופ החם לתערובת השוקולד -חמאה ולצנן קלות
להפעיל את המיקסר עם תערובת הביצים המוקצפת במהירות הנמוכה ביותר, לצקת פנימה בזילוף עדין את תערובת השוקולד. לערבב קצרות עד שהתערובת נבלעת בלבד
לצקת את תערובת העוגה לתבנית המוכנה
להניח מגבת מטבח (אני שכחתי את המגבת) בתוך תבנית אפייה גדולה יותר. להניח מעל את התבנית עם העוגה. למלא במים חמים (שמתי בטעות מי ברז קרים) עד שלושת רבעי גובה לערך
לאפות את העוגה בתנור החם משך כשעה, העוגה צריכה להיות יציבה למגע
לצנן את העוגה באמבט המים
:החומרים
שלוש מאות וארבעים= 340 גרם שוקולד 70%
מאתיים עשרים וחמש =225 גרם חמאה
חמש= 5 ביצים גדולות
כוס סוכר דק= 225 גרם
תבנית: עגולה רגילה או קפיצית 25 ס"מ
:אופן ההכנה
לחמם תנור לחום של 150 מעלות
.למרוח חמאה בתבנית. את התחתית בלבד לרפד=להדביק עם החמאה בעיגול נייר אפייה בקוטר התבנית ניתן לנפות לתבנית מעט אבקת קקאו
לסיר קטן לשבור את השוקולד ולהמיסו יחד עם החמאה על להבה נמוכה מאוד או מעל קערה מעל מים חמים
.במיקסר להקציף את הביצים השלמות יחד עם 5 כפות מכמות הסוכר הכוללת
.להקציף עד שנפח העיסה פי ארבע מגודלו המקורי. זה יארך כ- 5 דקות לערך
בקלחת קטנה לשים את יתרת הסוכר יחד עם 7 כפות מים, לבחוש ולבשל על להבה בינונית עד קבלת סירופ, מספיק להביא לרתיחה ולהרתיח במשך דקה או שתיים
לצקת את הסירופ החם לתערובת השוקולד -חמאה ולצנן קלות
להפעיל את המיקסר עם תערובת הביצים המוקצפת במהירות הנמוכה ביותר, לצקת פנימה בזילוף עדין את תערובת השוקולד. לערבב קצרות עד שהתערובת נבלעת בלבד
לצקת את תערובת העוגה לתבנית המוכנה
להניח מגבת מטבח (אני שכחתי את המגבת) בתוך תבנית אפייה גדולה יותר. להניח מעל את התבנית עם העוגה. למלא במים חמים (שמתי בטעות מי ברז קרים) עד שלושת רבעי גובה לערך
לאפות את העוגה בתנור החם משך כשעה, העוגה צריכה להיות יציבה למגע
לצנן את העוגה באמבט המים