12/03/2010

**March 12 עוגת שוקולד - עוגת נמסיס להמונים


~~~~~נמסיס- עוגת השוקולד~~~~~
הקדמה: את הפוסט הזה על עוגת השוקולד יכולתי להתחיל במספר דרכים: הכנתי אתמול עוגת שוקולד,אינני בטוחה שהתוצאה נפלאה, מחקתי את מרבית התמונות שצילמתי והמשכתי הלאה, לא הולכת לכתוב על זה כלום. או גם- עוגת שוקולד היא מילת חיפוש מובילה במרבית במנועי החיפוש מאז ועד היום. זה מכבר חדלתי להתעמק בסטטיסטיקות והעמקתי את ענייני בתחביב האפייה שלי. וגם: עצור רגע (באמצע הביס הבא מהעוגה) אני רוצה ל-צ-ל-ם !. האמת שכל הפתיחים מדוייקים. אתמול פחות התלהבתי מעוגת הנמסיס. השארתי אותה בחוץ במטבח מכוסה וטעמתי עכשיו שוב. כן, כן היא טעימה. זו גירסת לייט של העוגה הגדולה של הריבר קפה המכילה לפחות מחצית הקילו שוקולד. כעת אפשר לפתוח שוב: עוגת הנמסיס מנת הדגל של הריבר קפה הלונדוני, עוגה שזכתה למספר גירסאות בגדלים שונים. זו עוגת שוקולד ללא קמח המכילה 4 מרכיבים בלבד. קינוח מהיר וקל הכנה. העוגה מתאימה גם לחג הפסח ולאוהבי עוגות שוקולד לחות בעיקר. לדעתי מומלץ להכין את העוגה יום לפני אכילתה, להניחה בחוץ מכוסה וכך היא מתייצבת, הקרום הדקיק שהתקבל מהאפייה מתרכך. בשונה מעוגות שוקולד אחרות העוגה הזו מכילה סירופ סוכר הנמזג לתערובת השוקולד והחמאה. העוגה נאפת כשעה בחום לא גבוה בעדינות באמבט מים בתנור האפייה. העוגה מתקררת לה לאט וחייבת להתייצב על מנת לפרוס ממנה. רצוי להניח לה לשעתיים טרם ההגשה. מירקם העוגה לח מאוד בפנים עם מעטה דקיק מלמעלה. שוקולד נטו. כן וגם חמאה, סוכר וביצים. עוגה נמסה בפה,ממש.. נמסיס להמונים. לאכול ולפנק מישהו אהוב ובמנות קטנות
נמסיס - עוגת השוקולד
Italian Easy by Rose Gray and Ruth Rogers:מקור המתכון- הספר
:החומרים
שלוש מאות וארבעים= 340 גרם שוקולד 70%
מאתיים עשרים וחמש =225 גרם חמאה
חמש= 5 ביצים גדולות
כוס סוכר דק= 225 גרם

תבנית: עגולה רגילה או קפיצית 25 ס"מ
:אופן ההכנה
לחמם תנור לחום של 150 מעלות
.למרוח חמאה בתבנית. את התחתית בלבד לרפד=להדביק עם החמאה בעיגול נייר אפייה בקוטר התבנית ניתן לנפות לתבנית מעט אבקת קקאו
לסיר קטן לשבור את השוקולד ולהמיסו יחד עם החמאה על להבה נמוכה מאוד או מעל קערה מעל מים חמים
.במיקסר להקציף את הביצים השלמות יחד עם 5 כפות מכמות הסוכר הכוללת
.להקציף עד שנפח העיסה פי ארבע מגודלו המקורי. זה יארך כ- 5 דקות לערך
בקלחת קטנה לשים את יתרת הסוכר יחד עם 7 כפות מים, לבחוש ולבשל על להבה בינונית עד קבלת סירופ, מספיק להביא לרתיחה ולהרתיח במשך דקה או שתיים
לצקת את הסירופ החם לתערובת השוקולד -חמאה ולצנן קלות
להפעיל את המיקסר עם תערובת הביצים המוקצפת במהירות הנמוכה ביותר, לצקת פנימה בזילוף עדין את תערובת השוקולד. לערבב קצרות עד שהתערובת נבלעת בלבד
לצקת את תערובת העוגה לתבנית המוכנה
להניח מגבת מטבח (אני שכחתי את המגבת) בתוך תבנית אפייה גדולה יותר. להניח מעל את התבנית עם העוגה. למלא במים חמים (שמתי בטעות מי ברז קרים) עד שלושת רבעי גובה לערך
לאפות את העוגה בתנור החם משך כשעה, העוגה צריכה להיות יציבה למגע
לצנן את העוגה באמבט המים

למעלה:העוגה לפני האפייה באמבט המים

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

11/03/2010

*March 11 על תנור אפייה ופלפל שושקה כבוש

זה פוסט עם מתכון וגם הנאה פשוטה שלי,ממש מהיום. ליצור משהו חדש בתנור אפייה זו הנאה גדולה ומספקת. יושבת אני מכרסמת טוסט חצי שרוף כפי שאני אוהבת, חם ממהתנור המתוקן ולוגמת כוסית (קטנה) מהקמפרי האדום אדום
.אני ממששת, יד ימיני במקום. אוו יה
.כמה מהנים הרגעים הפשוטים הללו
לגלות בעל מקצוע הגון שיתקן לך את תנור האפייה (יד ימיני) ובכלום כסף. לא זוכרת כמה פעמים הודתי היום לאיש הזה
קצת לפני חג הפורים בעודי אופה עוגיות לקחת לצבא לחייל שלי אני שמה לב שהעוגיות לא מוכנות בזמן. ממתי הופכים עוגיות שוקולד צ'יפס על מנת שייאפו היטב?. החיילים אכלו ואמרו שטעים ולא נודע לקירבם תלאות העוגיות. מזל שהטוסטר אפה עבורם את העוגה היטב בזריזות
קרוב מאוד לחג פורים הוכנו בצקים משובחים. כבר תוכנן במה למלא אותם. והתנור ..לא מתחמם כמעט. לא אכלנו אוזני המן ..וכל הבצקים הוכנסו להקפאה עמוקה
?מה עושים
שיחה עם טכנאי תנורים העלתה את האפשרות שאנו נבדוק בעצמנו ידנית את גופי החימום של התנור ונאבחן את הבעיה- מי בעצם עובד מבין גופי החימום. זה קרה אבל לא מיד. בסוף השבוע אובחן התנור בדרך פשוטה עם פיסת מגבת נייר לחה. המסקנה : גוף החימום התחתון בדלונג'י שלי לא עובד לחלוטין
הטכנאי שהגיע הבוקר הגיע בזמן, פיניתי לו את המטבח סביב התנור והוא החל בעבודת הפירוק
זמן קצר לאחר מכן הוא שלף את גוף החימום התקול - בתמונה


גוף החימום שאיבד זה מכבר את צורתו המקורית היה שבור ובחלק מסויים מפורר ממש. הטכנאי לא ראה כזה לפני כן.. והודה שהתנור עבד אצלי קשה ..(לא פלא שהקצרים בבית אחת ל.. נבעו מהבעייה הזאת). הטכנאי יצא מחזיק בידו את גוף החימום המפורק כמסוכם בדרכו להביא לתנור שלי תואם חדש."האיטלקי שלך בנוי טוב, לא כמו שמייצרים היום.." שווה לתקן אותו..."
זמן קצר לאחר מכן הוא סיים את עבודת התיקון קיבל תשלום כפי שסוכם במדוייק מראש, תשלום נמוך=גוף חימום חדש+עבודה
לפני שיצא ועל מנת לוודא שהתנור עובד כשורה ביקש שאביא פרוסת לחם ושימי בתנור .. זה הטוסט שאכלתי לאחר שהלך
.על הדרך קיבלתי לבקשתי המלצה על בעל מקצוע מסוג אחר. כמה שאני בעד בעלי מקצוע הגונים ומקצועיים
עכשיו אפשר לחזור לשיגרה.. המשך טעים וחם מהתנור יהיה אני מקווה בקרוב הבעיה כעת מרב תכנונים עם מי מתחילים קודם
שושקה אוהבת שמן זית, מיץ לימון וגם דבש

? איך הכנתי

10/03/2010

*March 10 גלויות מהשוק

שוק של יום רביעי, שעות אחה"צ
השוק כמעט וריק, שקט. אף אחד לא מכריז על סחורתו. ניגשתי לראות מי שולט היום בשוק. לשמחתי כל הירקות והפירות האהובים. הפעם השארתי את התמונות כפי שהן, עם הבוץ והחול והחלקים הכמלים, גם הירקות המונחים על ריצפת השוק והמעופפים שסביב. הפעם, המוכרים שיתפו פעולה. לעזור לך 'ילדה' ?..(אני ? טוב אולי בגלל הסרפן האביבי בלי הקוקו הפעם). "אצלך" אמרתי למוכר התותים "כולם דוגמנים אחד אחד, אפשר לצלם אותם ?.." - "בבקשה בבקשה " השיב לי. הנה כמה גלויות שוק מהיום. והשולטים ביד רמה הם: התותים, והארטישוקים קטנים וגדולים במלוא הדרם ויש כבר שום ירוק. רוצים להרגיש כאילו הייתם איתי בשוק היום ? לחצו על כל תמונה ותראו את הירקות והפירות בהגדלה

וזו שקית הפלפלים ששבתי איתה הביתה, מחר אולי אכין מהם משהו....


חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

09/03/2010

*March 8 כן משחקים עם אוכל

Anne-Catherine Becker-Echivard
אן קטרין האומנית הצרפתייה יוצרת עם ראשי דגים
באתר שלה בסידרה אנשים שמחים ישנן דוגמאות ליצירות מפתיעות ולדוגמנים הבלתי ריחניים בעליל.הפתעה והומור בכל יצירה. הטלגרף הבריטי פירסם מגוון מעבודותיה - כאן
הנה דוגמא אחת - מקור

החורף נמס לנו בין הידיים, כדור הארץ מתחמם- גם האנשים העשויים מקרח היו כאן


יצירה של נאל המעצב הברזילאי - הנה אתרו ברשת
קראמל,נוגט,נוגטין,פרלינים,פאדג' וגם בונבונים בכל מיני צבעים
הצרפתים מגלים סודות מהכנת מגוון של דברי מתיקה בבית - כאן
סרטון מצויין המדגים כיצד יש להכין סוכריות קראמל מסוכר - כאן
הפוד פוד FoodPod

נכון שבמבט ראשון קשה לזהות מה זה? הסלסלה הזו עשויה סיליקון בתכולה של קרוב לשני ליטרים. שימו בתוכה ברוקולי, תריסר ביצים קשות וגם פירות ים, כל אחד לחוד כמובן מלאו את הסיר במים. המזון בסלסלה לפי האתר יתבשל מהר - הנה גם סרטון הדגמה ופרטי המוצר
:ולכם קוראי היקרים הרוצים אתם להיות בלוגרים מפורסמים?.. הנה עוד דרך ..


05/03/2010

*March 4 מה מתבשל ברשת

1st Annual Food Blog Awards תחרות בלוגים
*****



:מגזין סוואר מפרגן לבלוגרי אוכל
הרשת עשירה בבלוגי אוכל מרתקים ומוצלחים. חלקם שייכים לבשלנים ביתיים, שפים וחובבי מזון שכותבים לעיתים על בסיס יומי כמעט ומפרסמים מתכונים, חדשות בתחום הקולינארי ואת תשוקתם הרבה לבישול ואוכל
מגזין סוואר מפרגן לבלוגרי האוכל האהודים יותר ולכן יצא השבוע במבצע ציון לשבח של בלוגים בתחום המזון . נקבעו 9 קטגוריות וכל קורא (הרשום באתר) יכול לבחור את הפייבוריט שלו בכל קטגוריה. זו גם דרך להכיר בלוגים חדשים בתחום המאפים ומנות אחרונות,יינות, צילום מזון וכדומה.חלקם של הבלוגים קיבלו את מנת הפירגון כאן בעבר בפוד פורנו להמונים . הנה הקטגוריות.לחיצה על כל קטגוריה תפתח בחלון חדש

Best Baking and Desserts Blog
Best Wine Blog
Best Food Photography
Best Regional Cuisine Blog
Best Special Interest Blog
Best Culinary Travel Blog
Best Individual Post
Most Innovative Video Content
Best Kitchen Tools and Hardware Coverage

לכניסה לתחרות וצפייה בבלוגים המשתתפים לחצו כאן
לין רוזטו קספר מהאתר המצויין הזה, הפיצה היום למנויים מתכון למרק כרובית מוקרם עם יוגורט.שני דברים מנעו ממני לרוץ -להכין ולספר לכם על המרק שלה : יום עמוס והעדר ראש כרובית טרי. המרק מכיל גם שום וכמות גדולה מאוד של אבקת קארי . מרגיש כמו מרק מוקרם עם שמנת מתוקה אבל זה יוגורט ולימון. לין מציעה לקשט את המרק שיכול להוות ארוחת ערב סמוך להגשה במעט צנונית ו/או בצל ירוק
לצפייה במתכון המלא - לחצו כאן עדכון מיום שישי: הכנתי את המרק,הוא נחמד,לא בטוחה שאכתוב עליו פוסט נפרד

.בלוג אוכל משלנו agliolini
"בישול בניחוח איטלקי אמריקאי, המלצות על מסעדות ושווקי אוכל סביב לעולם "
זו הכותרת של בלוג האוכל של מירי גולדנפלד . בלוג אוכל שנולד בחודש פברואר 2010 וכולו ניחוחות איטלקיים (גם מבטן ומלידה) אוכל טוב, טעם טוב ובכלל תענוגות החיים של זוג פיינשמקרים . הנה האודות . את כל היתר תגלו אצלם כאן בבלוג
--

04/03/2010

* סלט תפוחי אדמה ננסיים וכרישה

סלט תפוחי אדמה ננסיים וכרישה
 
:עיינתי בספר הותיק שלי 
basic flavorings - OLIVE OIL
הספר נכתב לפני שנים ע"י קלייר גורדון-סמיט, בעברה עורכת האוכל של המארי קלייר ופרימה מגזין. הספר כולל מגוון מנות העושות שימוש בשמן זית וכוללות: מעוררי תאבון, מנות פסטה, אורז, ירקות וגם מתוקים עשויים עם מגוון שמני זית (זה טעים למי שלא ניסה). בע"מ 17 בספר נמצא מתכון לסלט כרישות ותפוחי אדמה קטנטנים. הנה הסלט המוכן 
 

02/03/2010

*March 2 מתכון לקארד לימון אנגלי

קארד לימון - מתוק חמוץ על הלשון
ממרח אנגלי טיפוסי חמוץ מתוק או להיפך. קצת כמו ריבה, מזכיר קרם ולא דומה בטעם לשום דבר אחר.  קארד לימון קל מאוד להכין אבל קל גם לפקשש. חשוב לבחוש את הקארד כל משך זמן הבישול
לדאוג לא להרתיח את הקארד, הבעבוע של הקרם הזה גם לקראת סוף בישולו יהיה עדין מאוד
לאחר הוספת החמאה לסנן את הקרם. על ידי הסינון יורחקו גרידות הלימון ונקודות חלבון קרוש

למעלה: הקארד לימון לאחר קירור במקרר,כבר סמיך

?למה יכול לשמש קראד לימון
.כממרח מפנק על לחם
.כמלית לעוגה או טארטלטים
.כקינוח עם קצפת
.כליקוק עם כפית וכיד הדמיון
ובכלל חורף אינו חורף מושלם ללא מספר צינצנות של קראד לימון [זו גירסאת קארד לימון מוצלחת וחמוצה יותר
קארד לימון
החומרים לכוס ורבע קארד -מומלץ להכפיל כמויות

28/02/2010

*February 28 מלח מתובל כבר הכנתם? +עדכונים נוספים


מלחים מתובלים : Creative Use of Salts

השף אריק מדגים כיצד הוא מכין מלחים מתובלים. תערובות של מלח גס עם תבלינים/עשבי תיבול טריים יוצרות מגוון מלחים צבעוניים וארומטים לתיבול שפע מנות.השף חי בעברו הקרוב 15 שנה ביפן ועם שובו לארה"ב כיכב בתוכנית טלויזיה,הוציא לאור ספרי בישול ויצר את ה
Break away cook
כדאי לעקוב אחר עבודת השף בסרטון המצורף האורך מספר הדקות
לאתר השף לחצו כאן
לבלוג השף לחצו כאן

רשימת ה- 100 של מגזין סוואר ינואר-פברואר 2010
המגזין הפופולרי קרא לקוראיו מרחבי העולם לציין מהם המרכיבים, השפים הכלים והטיפים האהודים ביותר. משפע הרעיונות נוצרה רשימת ה - 100 שיכולה להוות השראה לכל בשלן
לרשימה המלאה לחצו כאן . הפתיע אותי למצוא את השמאלץ היהודי במספר 82 ברשימה
"..
Schmaltz makes everything taste better. That staple of Jewish cooking—rendered chicken fat flavored with a little onion—goes into all my favorite dishes:"

רשימת ה- 43 של מונחי אוכל

הרשימה כוללת מונחי מזון/שמות מאכלים שבדר"כ לא מבטאים אותם נכון הרשימה הזו איננה סופית וכל קורא רשאי להציע מונחים נוספים
לרשימה -
לחצו כאן

Nanaimo bars
ולקינוח , הרי אי אפשר בלי-מנה מתוקה בשלוש שכבות
הלוס אנג'לס טיימס בכתבה חדשה על עוגה ותיקה בלבוש חדש: לקריאת המתכון והכתבה - לחצו כאן - מי יכול לעמוד בפני מנה כזו ?..תעצמו הפעם את העיניים יש פה הרבה מאוד קלוריות

27/02/2010

*February 27 ~~~צ'יפס תפוחי אדמה ,אפוי~~~

~~~צ'יפס תפוחי אדמה, אפוי~~~
לטעמי ולאחר נסיונות, נמצא המתכון הטעים ביותר לטוגני תפוחי אדמה אפויים. הם פריכים, שזופים היטב, מתובלים וקלים להכנה. הפטנט למרקם הפריך של תפוחי האדמה הוא השרייתם במים וייבושם היטב לפני האפייה. האפייה נעשית במספר כפות שמן רגיל בלבד ותיבול בסיסי - מלח ופלפל שחור. המתכון מומלץ וכדאי להכפיל את הכמויות. תפוחי האדמה נאפים בתנור/ בטוסטר אובן בחום גבוה מאוד למשך פחות משעה בסה"כ
 


תפוחי אדמה אפויים - כמו צ'יפס
:החומרים
שש מאות ושבעים גרם תפוחי אדמה = 3 גדולים או כ- 6 קטנים חתוכים לטריזים
ארבע +1 כפות שמן קנולה
מלח גס לפי הטעם
פלפל שחור גרוס טרי

:ההכנה
.לחמם תנור/טוסטר לחום של 250 מעלות
לשים את טריזי תפוחי האדמה בקערה גדולה ולכסות במים חמים. להשרות 10-30 דקות (השרתי למשך כ- 20 דקות) יצקתי על תפוחי האדמה מי ברז ואח"כ מעט מים רותחים
לשים 4 כפות מכמות השמן בתבנית אפייה ולנער שכל התבנית תהיה משומנת, אני ריפדתי את התבנית קודם בנייר כסף. לבזוק על התבנית בנדיבות מלח גס ופלפל שחור גרוס. להניח בצד
לסנן את תפוחי האדמה מהמים. לייבשם היטב עם מגבות נייר. לייבש את הקערה בה הונחו קודם תפוחי האדמה ולהחזירם לקערה. להוסיף את כף השמן הנותרת ולערבב. לסדרם על תבנית האפייה בשכבה אחת
:אפייה

26/02/2010

*February 25 עוגיות עם קוקוס ואגוזים

עוגיות גם לפורים

השנה 1964, ערב חג המולד, סינדי פלטצ'ר מאנדיאנפוליס רוכנת במטבחה מעל מגש העוגיות. היא מעטרת כל עוגיה במלית גבינה וקוקוס, מקשטת בזיגוג שוקולד נוזלי מלמעלה. העוגיות זוכות להצלחה במשפחתה וסינדי מחליטה לשלוח את המתכון לתחרות מתכוני חמאה שהתקיימה באותו הזמן. היא לא זוכה באחד מהמקומות הראשונים בתחרות אבל המתכון שלה זוכה לפרסום באגד מתכונים קטן ומופץ לכל קוראי מגזין הרידר דייג'סט האמריקאי באותו החודש


היום לעת ערב במטבחי הקט אני מנסה לשחזר בדיוק רב את העוגיות של סינדי. העוגיות כמעט כבר בתנור ואני נזכרת שאין לי גבינת שמנת במקרר. אני נועלת מגפונים, יורדת למטה בריצה בדרכי למכולת השכונתית. יורד גשם, אני עולה הביתה, נוטלת מטריית פיטרייה שקופה (של ילדים) ויוצאת למכולת . אשר בעל המכולת שללא ספק סובב אחריו בצעירותו ראשי לא מעט נשים ואולי בעצם גם היום ..מסדר כבר את המכולת ועומד לסגור כל רגע. אני נעמדת מול המקרר מחפשת בעיני גבינת שמנת. מוצאת אחת ניגשת לאשר ושואלת אותו אם יש לו סוגי גבינת שמנת נוספים (זאת היתה שאלה מיותרת..) . אשר שואל אם כוונתי לגבינות צרפתיות.. אני משלמת ואצה חזרה הביתה. העוגיות כבר בתנור. חום התנור מזייף ..לבסוף העוגיות מוכנות וזהובות. לאחר קרור קצר אני מטביעה כל עוגיה במלית העשויה עם גבינת השמנת, אבקת סוכר, קוקוס ואגוזים. 36 עוגיות מתקררות להן על השולחן ממתינות לזיגוג שוקולד
עוגיות
הכמות : 36 עוגיות
:לבצק העוגיות
מאה ועשרים גרם חמאה רכה
חצי כוס אבקת סוכר = 90 גרם
כפית תמצית וניל אמיתית
כוס + כף קמח רגיל =140 גרם +כף קמח
assets Creative Commons License