04/04/2010

*April 4 סלט תפוזים סלק ושומר

סלט תפוזים סלק ושומר- הויטמינים כבר בפנים


סלט תפוזים סלק ושומר
המתכון מבוסס על אתר דה קיטצ'ן
החומרים ל-2 מנות

ראש שומר בינוני
ארבעה סלקים קטנים
שלוש כפות מיץ תפוזים
זסט מתפוז או חצי תפוז לפי הטעם
שלוש כפיות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור טחון טרי
שניים עד ארבעה תפוזים

:ההכנה
.לחתוך את קצוות השומר ולרחוץ אותו.לפרוס את ראש השומר דק מאוד במנדולינה או סכין חדה
.בקערית לערבב את השומר עם שתי כפות מיץ תפוזים ושתי כפיות שמן זית. לתבל במלח ופלפל בנדיבות

.לשטוף,לקלף את הסלקים ולגרדם דק . בקערית לערבב את הסלקים, זסט תפוזים,כף מיץ תפוזים וכפית שמן זית

.לקלוף ולפרוס את התפוזים
:להגשה
.לסדר פרוסות תפוזים על צלחת.לסדר מעל מהסלק ולמעלה לסדר מהשומר המתובל
להגיש טרי
--
:יום הפאי הבינלאומי

יום הפאי נחגג בחודש מרץ .כמדי שנה אופים נותנים את ידם במאפה מתוק בדרך כלל המסמל פאי. קלודט יצרה עוגה יצירתית במיוחד. העוגה מכוסה כולה במאה ספרות שמהוות את השבר העשרוני של המספר פאי=היחס בין היקפו של מעגל לבין קוטרו.מלית העוגה שלה עשירה וכוללת מגוון פירות יער .העוגה תככב בקמפיין יום הפאי בשנה הבאה. מקור התמונה ותמונות עוגות פאי נוספות כאן
תכירו פרי חדש: אננסתות

פרי קייצי שנראה כתות שדה לבן אך טעמו וריחו כשל אננס.הפרי ישווק כבר האביב בבריטניה למשך חמישה שבועות
:ריבה מתפוזי דם ותפוחים

רנה כותבת על ריבה עונתית המבוססת על תפוזי דם,תפוחים ותפוזים רגילים. תהליך ההכנה אורך יומיים והתוצאה נראת מבטיחה.מקור הצילום הנהדר של התפוזים החצויים כולל המתכון המפורט כאן
:ביף סטרוגנוף

ביף סטרוגנוף:מנה עשירה על פי מתכון של השף תומאס קלר.שילוב של בשר עם פטריות ופסטה ברוטב שמנת.מנה קלאסית מהמטבח הצרפתי.מקור התמונה והמתכון המפורט : כאן
:פרושוטו ואספרגוס על הגריל

כמה פשוט ככה זה נראה מעורר תיאבון. מקור התמונה בפליקר - כאן
Bitchin’ Kitchen תוכנית הבישול

נדיה בפרסומת לתוכנית הבישול המכושפת שלה בערוץ הפוד נטוורק. מקור התמונה,סרטון ופרטים כאן

01/04/2010

April 1 je t'aime מסעדת בראסרי

je t'aime מסעדת בראסרי
:הקדמה
הקדמה
התלבשת כמו לארוחת ערב.." כך הוא. ואני ,מחייכת לעצמי. קצת מתגנדרת.עגילים תלויים שמצאתי לאחרונה . חולצה שחורה עם מחשוף עמוק (מאוד) החולצה חדשה,מחמיאה וקייצית . וחצאית שחורה.כמה כייף ללכת בחצאית.התאהבתי לגמרי בלבוש הזה.קצת שחור על וסביב העיניים שיהיה.השחור הזה גורם לי להרגיש טוב... תכף הולכים לאכול צהריים אני מרגישה יפה, נו אני קצת רעבה..

אני לא מתאהבת בקלות.ולא, לא בכל אחד.אבל שאני מאוהבת זה עם עוצמה ,תשוקה,נתינה והשקעה וכייף שלא נגמר..היום בצהריים , התאהבתי ,הפעם במסעדה
--
je t'aime בראסרי
קראתי המלצות טובות על המסעדה. מאנשים שדעתם מוערכת על ידי . הוא קיבל המלצה אישית חמה מחבר הסועד וחוגג שם קבוע. בדקתי ברשת . סקרנו את התפריט ..החלטנו לחגוג לו יום הולדת מאוחר במסעדת בראסרי .וזה קרה היום
-
אתמול לעת ערב הוא שולח לי סמס: "מקומות לבראסרי כבר הזמנת? " ואני ממושמעת ..מתקשרת למקום. אני נענית שאין צורך להזמין מקומות לצהריים. מקסימום נמתין מעט .וכך היה
שעת צהריים קרוב לשעה 14:00 . המסעדה מלאה מאוד, בחוץ ובפנים. התבקשנו להמתין קצת. התפנה מקום לשניים בחוץ תוך דקות ספורות . התיישבנו.יחד עם התפריט נשאלנו עם נרצה לחם או מצה. קיבלנו סלסלה עם 4 פרוסות עבות של לחם טרי נהדר ולצידו חמאה.בהמשך הסלסלה מולאה מחדש לבקשתו .הלחם ללא חיוב.הנה התפריט שהיווה לי בעייה.. .הכל נקרא לי טעים ומפתה לטעום..


ישנו התפריט הרגיל וישנו גם תפריט מיוחד נוסף לחודש אפריל עם מנות מיוחדות. ישנה אפשרות לקבל מנה עיקרית ותוספת במחיר של מנה עיקרית.אנו סוקרים את כל המנות.הבחירה לא פשוטה.לפתיחה אני מזמינה מהמגוון : מרטיני תות-22 :שקל .המשקה מרענן, כולל חתיכות תות וגם גבישי קרח

:מנות ראשונות
:הוא מזמין מולים,טעמתי אחד (אני לא אשת מולים) טעים לו, הנה המנה הכוללת עשבי תיבול ולימון- 56 שקלים


אני מזמינה סלט אטריות אורז בסויה,עשבי תיבול ובוטנים קלויים - מחיר המנה מתפריט החודש כלול במחיר המנה העיקרית שלי- בהמשך, הנה הסלט

.הסלט מרענן, הרוטב נהדר. שאריות הרוטב נאכלו עם הלחם. הצלחת שלי מבהיקה בנקיונה בסיום המנה

הזמנו יין. לא צילמתי. אני אשת יינות לבנים הזמנתי את כוס יין מתפריט חודש אפריל-פינו -גריג'יו-עשרים שקל.הוא הזמין כוס פפאפנהיים גוורצטרמינר-39 שקלים.שני היינות היו לי טעימים
.בין לבין שולחננו נוקה, הוחלפו מפיות
התנועה במסעדה ערה.אנשים מגיעים כל הזמן.משפחות, צעירים , מבוגרים.המלצרים עובדים במקצועיות.בשיתוף פעולה.שולטים ומתקתקים הכל. השירות שלהם נעים,קשוב ויעיל.בינם שוררת נעימות.המלצרית 'שלנו' שמרה איתנו על קשר עין. השקיפה לוודא שטעים לנו. פינת מיידית צלחת ריקה.תענוג
:מנות עיקריות
לו: דג לברק בגריל. דג שלם עם לימון עשבי תיבול- טעים.עצמות הדג נותרו על הצלחת הגדולה. מחיר המנה 96 שקלים. צורפה גם מנת סלט עגבניות ומוצרלה הכלולה במחיר,הנה המנה.הוזמן גם צ'יפס.הכל נאכל עד תום

מנה עיקרית שלי : פילה קוד על ירקות אסייתים עם כוסברה ושמן שומשום.הוזמנה גם מנת צ'יפס ליד(הגיע גם מנת אורז שהחזרנו מבלי לטעום כי רצינו רק צ'יפס)
:הנה המנה שלי מחירה: 86 שקלים

הדג רך, נמס בפה.מצויין. השעועית הירוקה דקיקה הרוטב נהדר. הצי'יפס דקיק וטעים לי מאוד. לו הצ'יפס מלוח ופחות טעים
.אנו מבקשים תפריט קינוחים ושני אספרסו
הוא בוחר בטארט טאטן המוגש עם מנת שמנת מעל, לא טעמתי .לדבריו מצויין .ניגוד הטעמים של העוגה והשמנת מושלם.38 :שקלים , הנה המנה שלו


:אני מזמינה מוס שוקולד, מנה גדולה וגבוה במיוחד במחיר של 38 שקלים, הנה

אני חופרת לאט לאט עם הכפית שלי במוס השוקולד... בפנים מתגלה גם מוס לבן.המוס עוטה גלימת שוקולד כהה קשיחה מעט .הבסיס שוקולדי עוד יותר .זה טעים לי כל כך.אני מתמוגגת. סיכום הארוחה:היה לנו נעים,טעים.נשארנו עם טעם של עוד
נכון ,תמחור המנות היה יקר, ידענו על כך מראש פחות או יותר . זה ביקורנו הראשון במקום. נחזור ללא ספק ונמשיך להמליץ. .טוב לדעת שבכל רגע שמתחשק במרחק נסיעה.. יש ארוחה טובה במקום הפתוח 24 שעות ביממה
je t'aimeמסעדת בראסרי

? אמרתי כבר שאינני מתאהבת בקלות, לא כן

:וקצת תמונות מהטיול של אחרי


חנית©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

31/03/2010

*March 31 מעשה ב- 5 תפוחים :עוגת תפוחים לפסח

מעשה ב- 5 תפוחים :עוגת תפוחים לפסח
 
האם גם אצלכם זה קורה ? מגירת הירקות במקרר מלאה תפוחי עץ מכל מיני סוגים ובכל מיני צבעים חלקם עבר זמנם ואף אחד לא רוצה כבר לאכול
בערב החג אפיתי מחלק מהתפוחים הללו כקינוח לחבר'ה ששומרים על גיזרתם (כולם בעצם..) זילפתי מעט דבש על התפוחים השלמים ושילחתי אותם לתנור. חמישה תפוחי עץ נוספים נותרו במגירה
 

המתכון (מספר הבישול היהודי של ארתור שוורץ ) הגיע בדיוק בזמן. מדובר בעוגת תפוחי עץ קלה להכנה המשלבת שכבות של בצק רך מוקצף, שכבות תפוחי עץ ושכבות אגוזים בסוכר וקינמון. העוגה נאפית כשעה והיא טובה גם כמנת קינוח. אפיתי את העוגה בטוסטר אובן וכיסיתי בנייר כסף לאחר 20 דקות אפייה. לדעתי כדאי יותר לאפות את העוגה דווקא בתנור וכך להימנע מקבלת תחתית מעט כהה המתקבלת בטוסטר. יופי של מתכון המכיל קמח מצה (ללא אבקת אפייה) מעט שמן ובאמת בכלום עבודה. טעם העוגה לא 'פסחי' והריח המתפשט בבית נהדר

עוגת תפוחים לפסח
:החומרים
:ציפוי
חצי כוס אגוזים קצוצים- אגוזי מלך או פקנים
שלושת רבעי כוס סוכר לבן - שמתי רק חצי כוס סוכר=100= גרם
כף קינמון טחון או תערובת תבלינים שתכיל קינמון, מוסקט וג'ינג'ר - שמתי 2 כפיות קינמון

:לבצק
שלוש ביצים גדולות
שלושת רבעי כוס סוכר לבן
שליש כוס שמן קנולה
שלושת רבעי כוס קמח מצה
חמישה תפוחי עץ מסוג אחד/כמה סוגים עדיפות לתפוחים זהובים ופריכים-לקלוף את התפוחים, לחצות, להוציא ליבתם ולפרוס דק
שליש כוס צימוקים- לא חובה, אני לא הוספתי

תבנית פיירקס ריבועית 20 ס"מ
:אופן ההכנה
לחמם תנור לחום בינוני 175 מעלות. לשמן היטב את תבנית האפייה
להכנת הציפוי: בקערית לערבב את האגוזים, סוכר וקינמון. לשמור בצד
:הכנת הבצק
בקערת מיקסר במהירות בינונית לטרוף את הביצים. בהדרגה להוסיף את הסוכר, 2 כפות בכל פעם. להמשיך להקציף את התערובת עד שהיא קצפית והיא מסמיכה. להמשיך להקציף ולזלף פנימה את השמן
.להוציא את קערת המיקסר וידנית לקפל פנימה את קמח המצה. לערבב היטב

.לצקת מחצית מתערובת העוגה לתבנית המוכנה
.לפזר מעל מחצית מכמות ציפוי האגוזים
לסדר למעלה מחצית מכמות התפוחים. במידה ואתם מוסיפים צימוקים פזרו כעת את כולם מעל התפוחים
.כעת לנטף את המחצית השניה של הבצק מעל התפוחים
.לסדר מעל את יתרת התפוחים. למעלה לפזר את יתרת ציפוי האגוזים
לאפות את העוגה כשעה ורבע או עד ששולי העוגה נפרדים מהדפנות. הציפוי יימס ויתקרמל מעט. (אין צורך לבדוק את העוגה עם קיסם כי הוא כן יתקבל לח וזה בסדר)
.לפני ההגשה לצנן את עוגה לגמרי בתוך התבנית
המתכון מתורגם ומעובד קלות לפי ספרו של ארתור שוורץ
Arthur Schwartz's Jewish Home Cooking: Yiddish Recipes Revisited

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על תכנים והתמונות
עולם קולינרי עשיר מוגש לכם בעברית

30/03/2010

*March 30 מרק כרישה תפוחי אדמה ופטריות

 מרק אביבי של כרישה-תפוחי אדמה ופטריות
מרק מכרישות, תפוחי אדמה ופטריות. בסיום הבישול מזלפים למרק החם בלילה של ביצה ומיץ לימון- לא מומלץ לוותר על זה. צבע המרק ישתנה והטעם מעולה. כדאי לתבל בנדיבות במלח, פלפל שחור גרוס. תתקבלנה כ 8 מנות מרק נדיבות
מרק כרישה-תפוח אדמה ופטריות
:החומרים
שש כרישות בגודל בינוני
רבע כוס שמן
ארבעה תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
מאתיים עד 250 גרם פטריות לבחירתכם=סלסלה אחת-נקיים ופרוסים
שמונה כוסות מרק עוף או מים
ביצה
שלוש כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס

:אופן ההכנה
לחתוך את קצוות הכרישה:בחלק של השורש ומצידה השני, לחתוך את מרבית החלק הירוק. לשטוף ולחצות כל כרישה לאורכה. לפרוס לחתיכות בגודל של כ- 2 ס"מ. להניח את הכרישה הפרוסה בקערת מים גדולה לשטוף עד שהיא נקייה ולסנן
בסיר גדול על להבה בינונית לחמם את השמן. להוסיף את הכרישות, תפוח האדמה והפטריות. לערבב ולבשל במשך 5 דקות בבחישה
להגביר את הלהבה ולהוסיף לסיר את הנוזלים. להביא לרתיחה. להנמיך את הלהבה, לכסות את הסיר ולבשל את המרק במשך כארבעים דקות או עד שהירקות מתרככים
קערית לטרוף את הביצה עם מיץ הלימון. להוסיף לקערית מספר כפות של המרק- החם והמתבשל- נוזלים בלבד ולערבב
להנמיך את הלהבה,לצקת לסיר את תערובת הביצה בזילוף עדין ובבחישה מתמדת. לבשל דקה בלבד לא להרתיח
לתבל את המרק במלח ופלפל שחור לפי הטעם/בנדיבות. להגיש חם/חמים או לאחר חימום

24/03/2010

* March 24 חדשות מזון - דברים יפים

[ג'יין פיטרס - צלמת מזון - [אתר
ג'יין תושבת המבורג אינה מצלמת רק מזון אבל צילומי האוכל שלה תופסים את העין. הדוגמאות המצולמות-מאתר של ג'יין

לאשלי הוא אתר מקסים העוסק בלייף סטייל- אומנות,עיצוב וסטייל
האתר הפועל מסוף שנת 2008 מהווה אוסף של פריטים מעוצבים המהווים מקור השראה לרבים וכולל גם: אביזרים, כלי מטבח, פריטי אופנה והרבה טעם.
קחו הצצה
 
פילה בקר אספרגוס ותפוחי אדמה- מהגלרייה של רוני יופה בקפה דה מרקר
ציורים אמיתיים" כך קוראת רוני לגלרייה שלה, מעט אוכל ,הרבה פורטרטים ויופי.מקור התמונה וכל הגלרייה כאן "
ממש כצילום- ציור הידיים הקולפות את התפוח של הציירת יהודית שני  
מקור הציור בגלריה של יהודית שני בקפה דה מרקר. הנה האתר של יהודית שני - נהדר
טינה רופ - צלמת
טינה מתמחה בעיקר בצילום ילדים, מזון וספרי בישול- הנה האתר שלה- יופי של עבודות
דברים יפים נוספים אפשר לקרא את מלוא הפוסט גם כאן - פוד פורנו להמונים
 

**March 24 פירוגי -גברת קוסטירה(אמא של מרתה) וסוד הכיסנים המושלמים

~~~~פירוגי - כיסנים ממולאים תפוחי אדמה~~~~

פירוגי או - גברת קוסטירה(אימא של מרתה סטיוארט) וסוד הכיסנים המושלמים
הידעתם שאמא של מרתה סטיוארט -הגברת קוסטירה היא אימא פולניה אמיתית? או
בואו נחסל קצת ממלאי הקמח שבבית .. חג הפסח קרב ובא
מרתה סטיוארט כותבת השבוע על פירוגי.הכתבה שלה
"The hands-on goodness of pierogi"
התגלגלה למייל שלי לא במקרה באותו היום שהועלתה לרשת. קראתי כל מילה בכתבת שלושת העמודים וצפיתי בסרטון המתעד את מרתה ואימא מכינות יחדיו פירוגי - כיסנים ממולאים בתפוחי אדמה. מיד כשסיימתי הלכתי לצייץ על זה בטוויטר שלי, מאז מרתה סטיוארט עוקבת אחרי, מזל שרק בטוויטר
היום לעת ערב הכנתי את המתכון המפורט (רק בשבילכם קיצרתי אותו עד כמה שניתן) במטבחי הקט עם שינויים קלים. המתכון הפולני הזה נדיב בטיפים ומדויק לגמרי, זהו למעשה תיעוד שלב אחר שלב מפי אימא הבשלנית של מרתה סטיוארט (ידעתם שאימא של מרתה היתה בשלנית? אני לא ידעתי ..). מרתה תיעדה את מתכוני האם במשך שנים על מנת שישמרו לעד
 

 
בפתיח הכתבה של מרתה היא תוהה מהו המאכל/המטבח שהיא אוהבת במיוחד. ה- מאכל החביב כל כך מבית אימא הם הפירוגי. האם הכינה אותם שנים רבות וכעת, כותבת מרתה ,שנתיים לאחר מות אימא, זה הזמן להכינם שוב. אוכל נוסטלגי, מנחם ורך. הבצק הוא רב שימושי לכיסנים מבושלים וניתן למלא אותו במליות מלוחות או מתוקות. מגוון המילויים מלבד תפוחי אדמה כולל: כרוב (לבן)אפרסקים, פירות יער, שזיפים ומשמש- כל אחד לחוד. מעניין היה לצפות בסרטון הוידאו (מרתה אומרת השבוע שזה אחד מנפלאות הטכנולוגיה) המתעד את שתי הנשים במטבח מכינות את הפירוגי. חלוקת העבודה, הערות האם שנראית כמו סבתא טובה, פחות מודרנית. אחד הסודות של הפירוגי המשובחים הם חומרי גלם טובים ומתאימים- בשימוש בכרוב כמלית יש לבחור כרוב לאו דווקא טרי מאוד. בחירת זן תפוחי האדמה שיתאימו יותר למלית הכיסנים: בעלי צבע צהבהב (לאחר הקילוף) וטעם עשיר

בצק הכיסנים מכיל שמנת חמוצה. גברת קוסטירה אומרת שמנסיונה השמנת יחד עם החלב מעניקים לבצק הכיסנים רכות. את הבצק ניתן לרדד דק אך יש צורך בזמן הרידוד ביותר קמח מרגיל. את הבצק המרודד יש לחתוך לעיגולים עם חותכן עוגיות או כוס בקוטר של כ- 7 ס"מ. יש לחתוך עיגולים צפופים על מנת לקבל כמה שיותר עיגולי בצק ברידוד הראשון. שאריות מהבצק יש לאחד יחד וללוש שוב ,לרדד ולחתוך לעיגולים רק פעם אחת נוספת. עם הרידוד מתווספת לבצק כמות מסויימת של קמח ויוצרת כיסן עבה ומעט קשה יותר. שני רידודים מכל חלק בצק ולא יותר
ההמלצה בכתבה ובסרטון ללוש את הבצק ידנית. ניסיתי להכינו במיקסר וזה מוצלח מאוד. הלישה הסופית על משטח סיליקון מקומח נעשתה ידנית. שיניתי מעט את מרכיבי המלית המוצעת והפחתתי את כמות תפוחי האדמה (במקום 2.2 ק"ג שמתי 1.8 ק"ג ונשאר אפילו קצת עודף מלית ). בנוסף, למלית לא הוספתי כפי שהוצע גבינת שמנת והרבה חמאה. במקום זה שמתי בצל מטוגן, הרבה פלפל שחור, מספר קוביות חמאה שנמסו על המחית החמה ומספר כפות שמנת חמוצה. המתכון המלא נמצא כאן
לצפייה בסרטון הכנת הפירוגי לחצו כאן -6 דקות שוות במיוחד
~~~פירוגי במלית תפוחי אדמה~~~
:החומרים לבצק
ביצה גדולה
שתי כפות שמנת חמוצה 15% ,כדאי לרכוש מיכל שלם של שמנת לשימוש גם למלית
כוס חלב
כוס מי ברז
חמש כוסות קמח לבן רגיל = 700 גרם

18/03/2010

*March 18 חדשות מזון ועוגת שוקולד לבן חגיגית

:מדור האוכל של הלוס אנג'לס טיימס
מקור התמונה
This no-bake cheesecake is drizzled with a stout and sugar syrup, wow! (Andre J. Jackson/Detroit Free Press/MCT)

הצעה לעוגת גבינת שמנת מיוחדת במינה המכילה גם בירה מרפי'ס אירית וגם ליקר אייריש קרים בעוגה עשירה עם סירופ כהה על בסיס הבירה- מקור התמונה והמתכון כאן
 
לא רק סופרבאול מעתה יש גם את המצהבאול - הפרטים כאן
--
מארק ביטמן מדגים בסרטון מעורר תאבון במיוחד כיצד מכינים סטייק טוב. תיבול בסיסי וגם לעסות בהרבה שום משני צידי הבשר. להגיש עם חסה וללקק את האצבעות. רואים שהאיש נהנה- לצפייה בסרטון לחצו -כאן
--
Fast Company

ליצור עם קשים לשתייה בכל מיני צבעים. מקור התמונה ודוגמאות נוספות כאן

פרצוף מחייך על הצלחת עם דבר מזון מעל גרם לי לחייך - מקור התמונה ופרטים - כאן
--
ביצים קשות, מעט גזר, פלפל אדום וזיתים שחורים, זה כל מה שנחוץ ע"מ ליצור את המשפה השלמה. פוסט עם תמונות שלב אחר שלב כולל מקור התמונה - כאן

השעה שלוש ומשהו לפנות בוקר, אני יושבת במטבח. ערמות של עוגיות מעל מפיות פרחוניות מסודרות כבר בתבניות. על השולחן עוגת שוקולד לבן. אני מזלפת עוד קצת עיטורים מסביב. אורזת את העוגה שתסע ביום המחרת לבסיס."תודה רבה אימא" ו- "העוגה היתה הצלחה! " זה הטלפון שהגיע אחר הצהריים. האמת ? חיכיתי לו. עוגה עם מרכיב פחות שיגרתי אינה לטעמם של כולם. כמובן שזה לא המקרה (ולא חייבים לגלות מראש על הבטטה שבפנים..) . העוגה הזו גדולה מכל בחינה והפעם יש הרבה עבודה. העוגה שווה כל ביס. הצילום ישן מהפעם הקודמת
עוגת בטטה ושוקולד לבן
חומרים לעוגה
קילו בטטות שוות בגולדן,רחוצות ולא קלופות
כוס+רבע כוס שמן קנולה
שתי כוסות קמח לבן= 280 גרם קמח
ארבע ביצים גדולות
כוס ושלושת רבעי הכוס סוכר לבן = 350 גרם
שתי כפיות אבקת אפייה= 8 גרם
חצי כפית מלח
שתי כפיות קינמון
קורט מוסקט
שתי כפיות תמצית וניל
שלוש כפות ברנדי
כוס אגוזי מלך קצוצים
:החומרים למלית הקרם
ארבע מאות וחמישים גרם שוקולד לבן
שתי כוסות= 2 מיכלי שמנת מתוקה= 500 מ"ל

תבנית :קפיצית 24 ס"מ

אופן ההכנה
לחמם תנור אפייה לחום גבוה 200 מעלות. לרפד תבנית אפייה גדולה בנייר אפיה
להניח את הבטטות בתבנית המוכנה. למרוח אותן ברבע כוס שמן מכמות השמן הרשומה. לאפות עד שהבטטות רכות 30 עד 40 דקות
לצנן מעט, לקלף - קל לעשות את זה עם היד בלבד. למעוך למחית חלקה, לצנן את מחית הבטטה
להנמיך את חום התנור ל160 מעלות.
לרפד את תחתית התבנית בנייר אפייה. לשמן מעט את דפנות התבנית
בקערת מיקסר (אפשר להכין את העוגה ללא מיקסר) לטרוף את הביצים והסוכר במהירות בינונית במשך 5 דקות. תתקבל תערובת תפוחה מעט בצבע צהוב בהיר. לזלף פנימה ולהמשיך להקציף את כוס השמן הנותרת
להוסיף למיקסר את מחית הבטטה הצוננת לבחוש היטב בעזרת המיקסר
בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון ומוסקט. בזמן שהמיקסר עובד להוסיף תערובת זו ולבחוש היטב
להסיר את קערת המיקסר. לקפל פנימה ידנית את האגוזים הקצוצים
לצקת את עיסת העוגה לתבנית המוכנה וליישר
לאפות כחמישים דקות או עד שקיסם מתקבל יבש
לצנן את העוגה לגמרי
בינתיים להכין את מלית הקרם
לשבור את השוקולד לקוביות לתוך קערה בינונית עמידה בחום. להביא לרתיחה כוס שמנת מתוקה ולצקת אותה מעל השוקולד. לנער את הקערה ולבחוש עד שהשוקולד נמס. להכניס למקרר למשך 40 דקות לפחות
כשקרם השוקולד צונן, להקציף במיקסר את כוס השמנת מתוקה הנותרת במשך 3 דקות עד קבלת קצפת יציבה. לקפל את הקצפת לקרם השוקולד הלבן
לערבב בעדינות עד שכל הקצפת נבלעה לקרם הצהבהב
לחתוך את העוגה הצוננת ל 4 שכבות שוות
להניח שכבה אחת על צלחת הגשה או מגש עגול ונאה
למרוח מעל שכבה בעובי בינוני מהקרם
להניח מעל שכבת עוגה נוספת, למרוח בקרם ולסדר באותו האופן את כל שכבות העוגה
את יתרת הקרם למרוח על פני העוגה וסביב
לצנן לילה במקרר, להגיש למחרת
טיפ קישוט
להשאיר בצד בקערית קטנה מעט מקרם השוקולד הלבן לפני הוספת הקצפת. בעזרת כפית ניתן יהיה לצקת ממנו על העוגה. אותו הדבר עם הקצפת
העוגה מומלצת במיוחד
 
:הנה הבטטות שהשתתפו בחגיגה

15/03/2010

*March 15 רשימת הטופ- עשרת בלוגי האוכל הנבחרים

ארגון פרזנטנס שמשרדיו שוכנים בעמק רפאים שבירושלים ועוסק בעידוד חדשנות ויזמות חברתית מפרגן לבלוגי אוכל יהודים ולבלוגרים בפרט.[אודות הארגון ניתן לקרא כאן
הכתבה החדשה פורסמה אתמול במהדורה מספר 10 ונכתבה על ידי ג'ו מנדל כהן. ג'ו ילידת לונדון ותושבת ירושלים בהווה היא בעלת בלוג אוכל משובח משל עצמה. היא אוהבת לטייל, לבשל, את בעלה וגם לקפוץ. באודות בבלוג שלה היא מצולמת על גמל
בכתבה שבמגזין ברשת מצויינים לשבח עשרה בלוגרים שעוסקים באוכל וכתובים באנגלית. לשמחתי והפתעתי גם בלוג האוכל שלי דובר האנגלית בן ה- 5 שנים - מתכוני אימא זוכה לאזכור בכתבה (בלוג מספר 3 ברשימת הנבחרת של המגזין
הכתבה חושפת לנו הקוראים ,לעולם היהודי בפרט ולכל המתעניין בלוגי אוכל איכותיים, מושקעים הכתובים על ידי בשלנים מנוסים, חלקם בקבוצת גיל הביניים וכולם כותבים ומצלמים בטוב טעם. על חלק מהבלוגים הומלץ בעבר גם כאן בבלוג



: הינה החמישייה הפותחת את הכתבה ומה זה בלוג אוכל יהודי כדאי לבדוק
My Mom’s Recipes and More (http://momsrecipesandmore.blogspot.com/
The Jew and the Carrot (http://www.jcarrot.org/
לקריאת הכתבה המלאה - עשרת הבלוגים הנבחרים - לחצו כאן
כרזה של פרזנטנס


13/03/2010

**March 13 פיצוחי חומוס-זה ממכר

~~~~!פיצוחי חומוס-זה ממכר ~~~~~


! חומוס אפוי- פיצוחי חומוס -הלהיט הבא שלכם -באחריות
פיצוחי חומוס -זה ממכר!. לא להאמין עד כמה פשוט להכין בבית פיצוחים מחומוס. החומוס האפוי (שרק נראה מטוגן) פריך, קראנצ'י ונהדר. החומוס מהווה נשנוש בריא ומשביע. אצלנו ,החומוס הפך ללהיט. פרסום ראשון למתכון ברשת הישראלית. החומוס ישמר ימים אחדים בחוץ בקופסא אטומה ..אך יגמר מהר עוד לפני
:החומרים
שלוש מאות גרם גרגירי חומוס יבש
שמן זית
מלח גס
פלפל
כמון
תבלינים לטעם
:איך מכינים
להשרות את החומוס לפחות ללילה בהרבה מי ברז. למחרת לבשל בהרבה מים במשך כמחצית השעה (סיר רגיל) או עד שהחומוס מתרכך. (לא להוסיף מלח וגם לא סודה לשתייה למי הבישול).לסנן את החומוס מהמים. בעודו חם לתבל אותו בשמן זית, מלח גס (אני אוהבת לתבל במלח אטלנטי אפור) כל מלח גס אחר לטעמכם יתאים, פלפל שחור גרוס טרי, מעט כמון/תבלינים לפי הטעם. מכמות החומוס היבש המצויינת תתקבל כמות של 650 גרם חומוס מבושל שתתאים לתבנית תנור בגודל סטנדרטי. לשטח את החומוס על נייר האפייה שבתבנית בשכבה אחת של חומוס

**March 13 פיצוחי חומוס-זה ממכר

~~~~!פיצוחי חומוס-זה ממכר ~~~~~


! חומוס אפוי- פיצוחי חומוס -הלהיט הבא שלכם -באחריות
פיצוחי חומוס -זה ממכר!. לא להאמין עד כמה פשוט להכין בבית פיצוחים מחומוס. החומוס האפוי (שרק נראה מטוגן) פריך, קראנצ'י ונהדר. החומוס מהווה נשנוש בריא ומשביע. אצלנו ,החומוס הפך ללהיט .פרסום ראשון למתכון ברשת הישראלית. החומוס ישמר ימים אחדים בחוץ בקופסא אטומה ..אך יגמר מהר עוד לפני
:החומרים
שלוש מאות גרם גרגירי חומוס יבש
שמן זית
מלח גס
פלפל
כמון
תבלינים לטעם
:איך מכינים
להשרות את החומוס לפחות ללילה בהרבה מי ברז. למחרת לבשל בהרבה מים במשך כמחצית השעה (סיר רגיל) או עד שהחומוס מתרכך. (לא להוסיף מלח וגם לא סודה לשתייה למי הבישול).לסנן את החומוס מהמים. בעודו חם לתבל אותו בשמן זית, מלח גס (אני אוהבת לתבל במלח אטלנטי אפור) כל מלח גס אחר לטעמכם יתאים, פלפל שחור גרוס טרי, מעט כמון/תבלינים לפי הטעם. מכמות החומוס היבש המצויינת תתקבל כמות של 650 גרם חומוס מבושל שתתאים לתבנית תנור בגודל סטנדרטי. לשטח את החומוס על נייר האפייה שבתבנית בשכבה אחת של חומוס
assets Creative Commons License