~~~~בבקה - עוגת שמרים במלית שוקולד ואגוזים~~~~
בצק בריוש משובח ממולא בשוקולד ובאגוזים, מעל הבצק נבזק סוכר זהוב שלאחר האפייה מזכיר שטרויזל. עוגת שמרים נוסטלגית (כמו של סבתא) רכה ומפנקת
בבקה שוקולד ואגוזים
:החומרים
מאה ושמונים מ"ל חלב חמים
ארבעה עשר גרם שמרים יבשים = 4 כפיות מדידה או פי 3 הכמות שמרים טריים
חצי כוס סוכר לבן =100 גרם
ארבע מאות שמונים גרם קמח לבן רגיל = כ 3.5 כוסות מדידה
שתי ביצים גדולות
חלמון מביצה, לשמור את החלבון לציפוי
מאתיים גרם חמאה רכה, מחולקת ל- 150+50 גרם
מאה גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד
מאה גרם שוקולד מריר -לפחות 56% מוצקי קקאו קצוץ דק
-
שתי תבניות מוארכות קטנות בגודל 10 על עשרים ס"מ לערך
-
:אופן ההכנה
:הכנת בצק השמרים
בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני לערבב את החלב עם השמרים וכף סוכר. לכסות ולהתסיס כ-7 דקות
.להוסיף ולערבב פנימה 75 גרם קמח (כמחצית הכוס) מכמות הקמח הכללית
.להוסיף ביצים, חלמון, סוכר וקורט מלח (1/4 כפית). לערבב היטב
.להוסיף את יתר כמות הקמח וללוש מעט
להוסיף 150 גרם חמאה - חתיכות קטנות בכל פעם (להוסיף חתיכת חמאה וללוש את הבצק עד שהיא נבלעת וכך הלאה). ללוש את הבצק 5-7 דקות עד שהוא רך, חלק ומבריק
להניח את כדור הבצק בקערה משומנת קלות. לכסות ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו, משך שעה עד שעה וחצי
בבקה שוקולד ואגוזים
:החומרים
מאה ושמונים מ"ל חלב חמים
ארבעה עשר גרם שמרים יבשים = 4 כפיות מדידה או פי 3 הכמות שמרים טריים
חצי כוס סוכר לבן =100 גרם
ארבע מאות שמונים גרם קמח לבן רגיל = כ 3.5 כוסות מדידה
שתי ביצים גדולות
חלמון מביצה, לשמור את החלבון לציפוי
מאתיים גרם חמאה רכה, מחולקת ל- 150+50 גרם
מאה גרם אגוזי מלך קצוצים דק מאוד
מאה גרם שוקולד מריר -לפחות 56% מוצקי קקאו קצוץ דק
-
שתי תבניות מוארכות קטנות בגודל 10 על עשרים ס"מ לערך
-
:אופן ההכנה
:הכנת בצק השמרים
בקערת מיקסר או קערה לערבוב ידני לערבב את החלב עם השמרים וכף סוכר. לכסות ולהתסיס כ-7 דקות
.להוסיף ולערבב פנימה 75 גרם קמח (כמחצית הכוס) מכמות הקמח הכללית
.להוסיף ביצים, חלמון, סוכר וקורט מלח (1/4 כפית). לערבב היטב
.להוסיף את יתר כמות הקמח וללוש מעט
להוסיף 150 גרם חמאה - חתיכות קטנות בכל פעם (להוסיף חתיכת חמאה וללוש את הבצק עד שהיא נבלעת וכך הלאה). ללוש את הבצק 5-7 דקות עד שהוא רך, חלק ומבריק
להניח את כדור הבצק בקערה משומנת קלות. לכסות ולהתפיח עד שהבצק מכפיל את נפחו, משך שעה עד שעה וחצי