08/01/2012

*עוגיות קוקוס:קערה אחת,6 מרכיבים,15 דקות אפייה וזה מוכן

עוגיות קוקוס
עוגיות הקוקוס יפות ועגולות כל כך. מערבבים עם כף את כל המרכיבים. לי זה לקח שתי דקות .מרטיבים את הידיים ומגלגלים לכדורים, משגרים לתנור ולאחר כ-15 דקות יש עוגיות !. רכשו קוקוס טרי, את יתר החומרים יש לכם לבטח בבית
!"מתכון של להדפיס-לשמור-לרוץ ולהכין"

*קוביות ג'לי טריפל סק לימון

מתכון מיוחד- שוטים ג'לי טריפל סק לימון
.במקום כוסית משקה אפשרי להגיש 'קוביה' שקופה בטעם לימוני אלכוהולי. טעים ומעט כהיל
.יש להכין את הקוביות כשש שעות לפני הגשה או יום לפני
.המתכון מעובד מבלוג מתכוני הג'לטין :  מטבח הנסיונות של הג'לי שוט

05/01/2012

*תערוכת הבירה של ישראל: BEERS 2012 - אירוע טעימות בירה וסיידר-

טעמי דבש ,קרמל ,ארומה פרחונית, בננה מקורמלת, וניל, הדרים, סיידר ישראלי (מעולה!) , ג'ינג'ית, בהירה, אדמונית, בלונדית, כהה עם סיומת כמו של אספרסו לאחר ארוחה טובה
."בירה - " יש לה גוף שקשה להתעלם
.כל זה ועוד בערב של טעימות 11 סוגי סיידר והרבה בירה - פתיח מסקרן לתערוכת הבירה לשנת 2012 
BEERS 2012
.התערוכה תתקיים ביום ד' 11 לינואר 2012 בין השעות 16:00 ל 23:00 (היכל נוקיה ת"א) ואנחנו היינו שם בשביל לטעום קודם וגם לדווח

02/01/2012

* השאירו אותי לבד (!) ..עם פודינג סולת חם וקערית סוכר- וזה כייף גדול

פודינג סולת -חלב ,שמנת ווניל
?איך מכינים
מערבבים בסיר: חלב, שמנת לבישול -רכשו קרטון קטן וסטנדרטי של שמנת לבישול, סוכר, קורט מלח ווניל. במידה ואין ברשותכם מקל וניל השתמשו בתמצית וניל, איכותית בלבד. את המקל חשוב לחצות או לרוקן תוכנו לתוך החלב. אני אוהבת לבשל את המקל בחלב בגלל חיבה עזה לטעם ונילי. מביאים לרתיחה ומזלפים פנימה את הסולת. מבשלים על להבה מתונה 10 דקות עד שמסמיך
.יוצקים לכלי הגשה אישיים ומגישים חם, פושר או קר מהמקרר
.ניתן לבזוק מעט סוכר על הרפרפת החמה אבל זה לא חובה, הפודינג מושלם ככה
הערה: דייסת סולת 'רגילה' לא נאכלת בשיגרה כשהיא קרה. אבל זה לא 'סתם' דייסה וטעים מאוד גם קר. ישמר במקרר ימים אחדים בכלי הגשה אישיים או כלי אחד גדול


מה צריך ? חלב -אבל הרבה חלב. שמנת לבישול 15 אחוזי שומן, ככה, לא הרבה מדי. סוכר, שיהיה קצת מתוק על הלשון, וניל שיהיה ריח וטעם גן עדן .. וסולת שיהיה סמיך, הפודינג המנחם שלנו

בצילום:מימין, שמנת לבישול 15% , במרכז סוכר + חצי מקל וניל חצוי, משמאל- הסולת

01/01/2012

** מיני עוגות שוקולד פאדג' צרפתיות

.עוגות שוקולד פאדג' צרפתיות כה מוצלחות, מתברר שלעיתים לא צריך לעבוד קשה בשביל ללקק את האצבעות...זמן קצר לאחר מכן. קערה אחת, קלחת אחת, חומרים זמינים ויש עוגות קטנות, כמו קאפקייקס, אפויות במידה, רכות עם תוך קצת נוזלי -זה מעדן

 

29/12/2011

חמדתי לצנון - 2 סלטים מצנון ובצל בתחמיץ

צנון אחד גדול מאוד (במשקל של כמעט 600 גרם) שכב אצלנו במטבח כבר יומיים. אנו מאוד אוהבים צנון וצנוניות. נזכרתי בשני סלטים ותיקים של אמא. סלט הצנון-ביצה ובצל היה סלט קבוע בילדותנו, הסלט היפני מככב אצלנו לערך כעשור. בשיחת הטלפון אמי הנחתה אותי כיצד מכינים את הסלטים, פחות כמויות על הגרם (כפי שאני אוהבת..)  אבל יותר טיפים שווים -בהמשך הפוסט


:מהצנון הכנתי
סלט צנון, בצל וביצה קשה *
סלט צנון וג'ינג'ר*
.את שני הסלטים מומלץ להכין ולאכול טריים
.קבלו מתכון נוסף: בצל סגול בתחמיץ
סלטי הצנון והן הבצל בתחמיץ קלים להכנה, את מרכיבי סלטי הצנון יש לגרד במגרדת עבה - זו עם החורים הגדולים. את הבצל לקצוץ כרגיל, ולהניח לו לעמוד מעט
טעם הבצל הקצוץ שבתחמיץ מרוכז וארומטי, קחו ממנו כמות קטנה כתוספת או על כריך. התיבול בסיסי ומדויק
.את סלטי הצנון מומלץ לאכול לארוחת בוקר/צהריים, פחות בשעות הערב
בצילום: למעלה בצל סגול מוחמץ, מימין: סלט הצנון והג'ינג'ר. משמאל: סלט הצנון, הביצה והבצל


*חמדתי לצנון - 2 סלטים מצנון ובצל בתחמיץ

צנון אחד גדול מאוד (במשקל של כמעט 600 גרם) שכב אצלנו במטבח כבר יומיים. אנו מאוד אוהבים צנון וצנוניות. נזכרתי בשני סלטים ותיקים של אמא. סלט הצנון-ביצה ובצל היה סלט קבוע בילדותנו, הסלט היפני מככב אצלנו לערך כעשור. בשיחת הטלפון אמי הנחתה אותי כיצד מכינים את הסלטים, פחות כמויות על הגרם (כפי שאני אוהבת..)  אבל יותר טיפים שווים -בהמשך הפוסט


:מהצנון הכנתי
סלט צנון, בצל וביצה קשה *
סלט צנון וג'ינג'ר*
.את שני הסלטים מומלץ להכין ולאכול טריים
.קבלו מתכון נוסף: בצל סגול בתחמיץ
סלטי הצנון והן הבצל בתחמיץ קלים להכנה, את מרכיבי סלטי הצנון יש לגרד במגרדת עבה - זו עם החורים הגדולים. את הבצל לקצוץ כרגיל, ולהניח לו לעמוד מעט
טעם הבצל הקצוץ שבתחמיץ מרוכז וארומטי, קחו ממנו כמות קטנה כתוספת או על כריך. התיבול בסיסי ומדויק
.את סלטי הצנון מומלץ לאכול לארוחת בוקר/צהריים, פחות בשעות הערב
בצילום: למעלה בצל סגול מוחמץ, מימין: סלט הצנון והג'ינג'ר. משמאל: סלט הצנון, הביצה והבצל

דברים יפים

אתר משקאות
.liqurious אל תשתכרו מהמבחר
.האתר מבית נוטקוט מאפשר לכל קורא להעלות צילומים של משקאות או קוקטיילים
?..הציעו צילום מקורי שהכנתם , אולי חצי עולם יראה לכם. אז מהי התשוקה שלכם היום


תות
?.. התות הזה צולם אתמול במטבחנו רגע לפני שנאכל, מי מתלונן פה

28/12/2011

**~~~~משקאות יוגורט ופרי - להכין בבית~~~~~

משקאות יוגורט ופרי
תיבת עץ נאה למראה בגודל בינוני קרצה לי אתמול בחנות כלי בית מקומית. לצידה היתה מונחת תיבה קטנה מלאה כפות עץ גדולות. הרמתי את התיבה הגדולה, בחנתי, בדמיוני ראיתי מה הייתי מכניסה לתוכה. בתום הקניות בחנות, ביקשתי וקיבלתי מהמוכרת את הגדולה ואצתי לסופר הקרוב. רשימת הקניות היתה ארוכה אך קוצר הזמן וכיבוי האורות החלקי (עמדו לסגור..) הריצו אותי לקחת רק מה שדחוף


נכנסו לעגלתי גם מיכל יוגורט גדול עד מאוד, סלסלה של תותים, אפרסמונים, קיווי, אגסים חומי קליפה ועוד דבר או שניים

26/12/2011

**נגיסוני תפוחי אדמה וגבינת פרמזן אפויים בתנור

קטנים רכים וממכרים-נגיסונים
הפעם מפינת המתכון המהיר הפתעה טעימה במיוחד: נגיסוני תפוחי אדמה וגבינת פרמזן. הנגיסונים טבולים בביצה ופרורי פאנקו ואפויים בתנור/בטוסטר אובן. מתכון קל וכייפי להכנה, רך ומפנק. לכל נגיסון קרום חיצוני דק ופריך ותוך רך. הקטנים הללו מתייצבים עם הקרור, ניתן לאכול חם חם וגם פושר. הרכב של פירה מצ'ופר ועשיר בחמאה, חלב וגבינה מגוררת שאפשר לאכול ככה.. ישר מהסיר. התאפקתי
?מה צריך
.תפוחי אדמה, תבלינים, מעט חמאה, גבינת פרמזן, ביצה ופירורי פאנקו
.הנגיסונים בצילום נאפו בטוסטר אובן
:טיפים
.מומלץ להכפיל כמויות
.במידה ואתם אופים את הנגיסונים בתנור ולא בטוסטר אובן הפחיתו את זמן האפייה בהתאם
נשארו נגיסונים ? שמרו אותם בקופסא במקרר. למחרת חממו אותם כעשר דקות בחום של 150 מעלות. מעולה























נגיסוני תפוחי אדמה ופרמזן
הכמות : 27-30 יחידות קטנות 
:החומרים
ארבע מאות וחמישים עד 470 גרם תפוחי אדמה, לקלוף ולחתוך לקוביות
כף חלב
שלושים גרם חמאה
קורט מלח דק= כ 1/8 כפית
קורט פלפל שחור גרוס טרי
שליש כוס גבינת פרמזן מגוררת = 40 גרם
:לציפוי
.ביצה גדולה טרופה עם 1-2 כפיות מים- לשים בקערה בינונית
.כוס פירורי פאנקו, לתבל במלח ופלפל- לשים בקערה בינונית
:אופן ההכנה
בקלחת לבשל את קוביות תפוחי האדמה במים- להביא לרתיחה ולבשל מכוסה עד לריכוך, משך כ 10 דקות
.לסנן את תפוחי האדמה מהמים ולהחזיר ללהבה לייבוש מהיר
:למעוך את התפודים (בתוך הקלחת) בעזרת מזלג. להוסיף ולערבב פנימה
.מלח, פלפל שחור, וחמאה
.כעת להוסיף :חלב וגבינת הפרמזן. לערבב למחית חלקה ולצנן על השיש
:אפייה
.לחמם תנור או טוסטר אובן לחום גבוה 190-200 מעלות
.בעזרת כפית ליטול ממחית התפודים - כמות של כפית (15 גרם מחית) לגלגל לכדור
.להמשיך לגלגל את כל המחית לכדורים ולהניחם על צלחת
.לטבול בסבבים את הכדורים בקערה עם הביצה הטרופה. לגלגל את הכדורים בפרורי הפאנקו
לסדר את הכדורים בשורות בתבנית האפייה, לרפד קודם את התבנית בנייר אפייה ולהבריש את כולה בשמן זית
.לאפות בתנור החם 10-13 דקות
להוציא ובזהירות להפוך את כל הכדורים (אחד אחד עם כף) להמשיך לאפות עוד 10-13 דקות עד שהנגיסונים
זהובים היטב ופריכים
.רצוי להגיש חם, אפשרי גם פושר
assets Creative Commons License