עוגות דניש : מאפה שמרים מדנמרק
מאפה כרוך מבצק שמרים בעל מתיקות עדינה, פריך וטעים. פריכות הבצק מתקבלת על ידי הכנת בצק שמרים שלתוכו מקופלת חמאה. הבצק קל להכנה וניתן לאפייה באותו היום ועל ידי כל אחד. לא נחוץ נסיון קודם
.מומלץ לאכול את המאפה טרי או מחומם לאחר הקפאה והפשרה
.מומלץ לאכול את המאפה טרי או מחומם לאחר הקפאה והפשרה
עוגות דניש : מאפה שמרים מדנמרק
הכמות: 20-25 יחידות
:החומרים לבצק
קורט סוכר
כוס חלב חמים (בטמפרטורה של 43 מעלות) = 250 מ"ל
ארבע וחצי כפיות שמרים יבשים= 14 גרם
ארבע כוסות קמח רגיל=560 גרם
חצי כפית מלח
מאתיים גרם חמאה
ביצה גדולה
--
מעט מים להברשת הבצק
:למלית
שלוש כפות סוכר חום כהה= 40 גרם
חצי כפית קינמון , או קצת יותר לפי הטעם
שליש כוס צימוקים כהים או בהירים= 50 גרם
--
תבנית גדולה של תנור סטנדרטי מרופדת בנייר אפייה
:הכנת הבצק
.בכלי/קערה בינונית לערבב את החלב החם עם קורט סוכר (רבע כפית) .לפזר מעל את השמרים ,לנער ולערבב להמסתם
.להתפיח למשך 5 דקות. לערבב קלות
הכמות: 20-25 יחידות
:החומרים לבצק
קורט סוכר
כוס חלב חמים (בטמפרטורה של 43 מעלות) = 250 מ"ל
ארבע וחצי כפיות שמרים יבשים= 14 גרם
ארבע כוסות קמח רגיל=560 גרם
חצי כפית מלח
מאתיים גרם חמאה
ביצה גדולה
--
מעט מים להברשת הבצק
:למלית
שלוש כפות סוכר חום כהה= 40 גרם
חצי כפית קינמון , או קצת יותר לפי הטעם
שליש כוס צימוקים כהים או בהירים= 50 גרם
--
תבנית גדולה של תנור סטנדרטי מרופדת בנייר אפייה
:הכנת הבצק
.בכלי/קערה בינונית לערבב את החלב החם עם קורט סוכר (רבע כפית) .לפזר מעל את השמרים ,לנער ולערבב להמסתם
.להתפיח למשך 5 דקות. לערבב קלות