30/01/2012

*פנק אותה עם פנקוטה ברוטב תפוזים

להתפנק עם פנקוטה ברוטב תפוזים

קינוח לבן עם וניל אמיתי, קרמי, מפנק


היום ילדים.. נאכל (לצהריים) : פנקוטה
עם רוטב וקליפות תפוזים

29/01/2012

כרזות פרסומת מצטיינות - ינואר 2012

כרזות פרסומת מצטיינות - ינואר 2012
:שנת 2012 החלה בסימן יצירתיות בתחום הפרסום. שפע כרזות מעוררות השראה, עניין והומור. קבלו מדגם
.לצפייה נוחה ניתן ללחוץ על התמונות להגדלתן

28/01/2012

* ~~~~ עוגיות בשלושה שלבים: מערבבים, מגלגלים ואופים~~~~~~~

.השמש באה והולכת ... " אני אומרת לו כשהוא מתעורר"
"? האם זו התחלה של שיר "
..את יודעת.. זה כמו בסרטים המצויירים כשרואים איך הריח זורם באויר"
"..ואז.. אתה קם, עדיין סהרורי והולך .. נמשך אחר הריח
? כבר שעתיים יש ריח של עוגיות בבית ! .. מה הכנת הפעם

עוגיות בשלושה שלבים: מערבבים, מגלגלים ואופים
:לערבב
:לגלגל

לאפות : 12דקות


עוגיות
הכמות : 22 עוגיות גדולות
 אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני גבוה 190 מעלות. להכין תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
בקערה אחת לערבב בעזרת מטרף ידני: שליש כוס סוכר לבן+ שליש כוס סוכר חום כהה+ 2 ביצים גדולות+ 1/2 כוס שמן (קנולה)+כפית תמצית וניל
בקערה שניה לערבב: כוס קמח רגיל מנופה +כוס קמח מלא+שלושת רבעי כפית סודה לשתיה +חצי כפית מלח דק
.להוסיף תערובת הקמחים לתערובת השמן-סוכר-ביצים, לבחוש
להוסיף 100-120 גרם שוקולד מריר קצוץ עם סכין (60% מוצקי קקאו או אחר) + 100 גרם חמוציות יבשות-המיובאות טובות
.לערבב הכל בעזרת כף. התערובת תהיה סמיכה
עם כף ליטול כמות של כף בינונית תערובת. לגלגל לכדור (עם יד רטובה מעט) להניח על נייר האפייה במרחקים, שישה עשר עוגיות בתבנית גדולה
.לאפות את העוגיות 12-14 דקות בתנור החם. לצנן על רשת ולאחסן בקופסא אטומה
.לגוון : להמיר חלק מהשוקולד בשוקולד לבן או לשים רק שוקולד צ'יפס או חלק שוקולד צ'יפס לבן
.טיפ: לקבלת עוגיות מוצקות עוד יותר אפו אותן 14 דקות
 

27/01/2012

*גאדג'טים חדשים למטבח 27.1.2012

גאדג'טים חדשים למטבח
קיט להכנת עוגיות מקרונס
.הערכה כוללת משטח סיליקון (לאפייה עד טמפרטורה של 220 מעלות) ומזלף גדול להכנת העוגיות

26/01/2012

*קובץ 11 עוגיות אהובות

הרשומה הזו גדושה בעוגיות טעימות (11 מתכונים) .מתכונים ותיקים הנאפים במשפחתנו זה שנים. כל המתכונים מוצלחים ,כייפים ומהירי הכנה (מלבד חיתוכיות הלינצר והביסקוטי). לחלק מהמתכונים צורפו אותם הצילומים מפעם. אתם מוזמנים למלא צינצנות בעוגיות וגם לתת מתנה.זה הולך להיות טעים
במידה ואתם חובבי אפיה/מתוקים בדקו את הרשומה מאוחר יותר מכיון שהיא תתעדכן עם מתכוני עוגיות נוספותעודכן
.ובינתיים .. רוצו להכין .. חומרי גלם טובים וגם הרבה מרץ, סגרירי וקר שם בחוץ
חיתוכיות לינצר

.זוהי אחת מהגירסאות הקלאסיות של עוגת הלינצר המפורסמת, הנקראת ע"ש העיר לינץ באוסטריה
חלק מהגירסאות טוענות לעוגת לינצר טורט - שם העוגה עגולה וממולאת בשכבת ריבה עבה וכמובן פסי הבצק (דקיקים)מעל
גירסה זו היא של עוגת לינצר בתבנית מלבנית גדולה שנחתכת לריבועים או מלבנים בגודל הרצוי
.ניתן להכין (מתכון שונה) עוגיות לינצר אישיות במגוון צורות: לבבות או עיגולים
.המשותף לכולם עוגות הלינצר: בצק פריך עשיר ונימוך הכולל אגוזים/שקדים טחונים, חלמונים וחמאה כמובן
.המלית תהיה כמעט תמיד ריבת פירות יער אדומים, לעיתים משמש
.ומעל תמיד אותם הפסי בצק, מונחים שתי וערב
.בעוגות לינצר המקוריות אין תוספות שוקולדיות למינהן
אני מביאה פה, תרגום שלי של גירסת חיתוכיות לינצר, הלקוחה מחוברת התפירה הותיקה בורדה 
אימי נהגה להכין את העוגה הזו הרבה בילדותנו והיום נהנת לקבל מאתנו משלוח עוגות לינצר על מגש או בקופסא
.הערה: הייתי חייבת לעדכן את המתכון הישן לימנו
. הבצק הוכן במיקסר, מידות התבנית אולתרו (לא צויינו במקור), והעוגה יצא מצויינת
קל יותר להכין את העוגה בימי החורף או ימים קרירים (או עם מיזוג במטבח..) פסי הבצק יחתכו יפה ודק ולא ימסו לכם בידיים

*לשחק עם אוכל:לב(בות) שאפשר לאכול, וזה גם בריא

מספר רעיונות לסוגי מזון בצורת לבבות אכילים וגם יפים
! מותר לשחק עם אוכל ושיהיה לבריאות ובתאבון
כריך לבבות תות שדה

I am baker הבלוג
Valentines Dessert for Kids הפוסט
איך: יש ברשומה הוראות שלב אחר שלב מצולמות. הבסיס -בראוניז שנאפים שטוחים. התותים חתוכים ומסודרים כלבבות
.טיפ: המון תותים ואהבה בסוג של כריך. קצת משחק ,אבל הילדים ישמחו גם לעזור
לבבות פירות על שיפוד

25/01/2012

*כל מיני דברים יפים 25.1.2012

הרשומה הזו היתה אמורה להתחיל קצת אחרת. גם בשלן מנוסה יודע שבדרך לעוד תבשיל מוצלח ישנם גם פאשלות. השאלה האם צריך לכתוב על זה ?.. התשובה מוחלטת : כן ! - זה קורה לכולם וככה אנו בעצם למדים
. (משפט המתאים למורה? ..אני לא )
זה קרה לי אתמול. אינני יודעת אם זה היה החום שעלה בגופי או פיזור הדעת הרגעי. נכנסתי למטבח בחדווה (עם כמה חדווה שהרגשת חולי יכולים לספק או אקמול אחד קטן שעובד אחר 5 שעות ..סוף סוף). על השולחן הנחתי את חומרי הגלם למרמלדה אנגלית משובחת
היו שם לימונים שנקטפו מהעץ (לא שלנו) דבש ניגר, ג'ינג'ר טרי וגם סוכר לבן. התהליך היה ארוך וקצת מייגע אבל מהנה, מלמד ומסקרן

24/01/2012

*כן בחושה, לא לקלוריות:עוגה בחושה דיאט

.מתכון לעוגה מופחתת קלוריות וטעימה בחמש דקות הכנה
העוגה קלת הכנה -דרושות שתי קערות, מרכיבים טעימים שניתן לגוון לפי טעמכם האישי ואין נקיפות מצפון בגלל עודף הקלוריות
..את החמאה שמתי כבר במאפי הדניש ברשומה מאתמול [קישור] לכן כאן בעוגה תמצאו 3 כפות שמן בלבד
.ניתן לאבק את העוגה הקרה במעט אבקת סוכר

כיכר תפוז אגוזים
:החומרים
כוס ושלושת רבעי קמח לבן רגיל= 245 גרם
כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח שולחני
רבע כפית מוסקט טחון
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
חצי כוס סוכר לבן= 100 גרם
חצי כוס ריוויון או יוגורט=120 גרם
רבע כוס אגוזי מלך או פקאנים קצוצים , להקפיץ את האגוזים קודם מעט במחבת יבשה,לצנן
שלוש כפות חלב
שלוש כפות שמן רגיל, קנולה למשל
שלוש כפות ריבת תפוזים או ריבת מישמש או ריבה בטעם אהוב אחר
שתי כפיות גרידת תפוז, אפשרי גרידה מתפוז קטן שלם
שתי ביצים גדולות

23/01/2012

*עוגות דניש : מאפה שמרים מדנמרק

עוגות דניש : מאפה שמרים מדנמרק
מאפה כרוך מבצק שמרים בעל מתיקות עדינה, פריך וטעים. פריכות הבצק מתקבלת על ידי הכנת בצק שמרים שלתוכו מקופלת חמאה. הבצק קל להכנה וניתן לאפייה באותו היום ועל ידי כל אחד. לא נחוץ נסיון קודם
.מומלץ לאכול את המאפה טרי או מחומם לאחר הקפאה והפשרה

עוגות דניש : מאפה שמרים מדנמרק
הכמות: 20-25 יחידות
:החומרים לבצק
קורט סוכר
כוס חלב חמים (בטמפרטורה של 43 מעלות)  = 250 מ"ל
ארבע וחצי כפיות שמרים יבשים= 14 גרם
ארבע כוסות קמח רגיל=560 גרם
חצי כפית מלח
מאתיים גרם חמאה
ביצה גדולה
--
מעט מים להברשת הבצק
:למלית
שלוש כפות סוכר חום כהה= 40 גרם
חצי כפית קינמון , או קצת יותר לפי הטעם
שליש כוס צימוקים כהים או בהירים= 50 גרם
--
תבנית גדולה של תנור סטנדרטי מרופדת בנייר אפייה
:הכנת הבצק
.בכלי/קערה בינונית לערבב את החלב החם עם קורט סוכר (רבע כפית) .לפזר מעל את השמרים ,לנער ולערבב להמסתם
.להתפיח למשך 5 דקות. לערבב קלות

21/01/2012

* עיצוב חדש ומדליק

בניין - מראה: סוג של אשלייה אופטית
האמן לינדרו ארליך יצר עבודת אומנות מיוחדת במינה. במבט ראשון נראה שהאנשים 'תלויים' על הבניין ועוד רגע אם לא יחזיקו חזק יפלו. 'הבניין' ממוקם על סוג של משטח כריצפה. על ידי שימוש במראות נוצרת אשליית השיקוף 
עבודת האומנות מוצגת עד חודש מרץ 2012 בתערוכה בפריז (מקום הנקרא לה 104). העובדה שהעבודה מוצגת בפריז עושה אותה כמובן יפה עוד יותר

ב

Sean Dufrene עבודות צילום
.מטבח - מיטה ומה שבינהם גם. עבודות צילום נועזות ללא ספק. כאן 2 דוגמאות. את היתר גשו לראות בעצמכם
assets Creative Commons License