20/02/2012

מתכון לבצל סגול אפוי בחרדל

ספרתי לכם לא אחת שתמונה מפתה במיוחד של אוכל יכולה להריץ אותי מהר מאוד למטבח. זה קרה לי שוב בסוף השבוע האחרון ,עת שעילעלתי במגזין האוכל הבריטי החדש. צילום של 4 בצלים סגולים אפויים , מונחים על תבנית אפורה, מעליהם פיסת רוזמרין.. הצבע העז, הרוטב השחום בו שחו ,העסיס שנטף מהתמונה היו נפלאים בעיני. בדקתי מה יש בבית ורצתי.. למטבח
ערכתי במתכון שינויים : ויתרתי על הרוזמרין כי לא היה בנמצא בבית (זה כן יכול להוסיף) . השתמשתי בחרדל דיז'ון חלק ולא גרגירי ואפיתי זמן ממושך קצת יותר מכיון שהבצלים שלי היו גדולים יותר ולא התרככו לגמרי ע"פ זמן האפייה המומלץ.כמו כן בגלל הכמות הקטנה של הבצלים (ניסוי עושים בקטנה..) אפיתי בכול בטוסטר אובן ולא בתנור האפיה הגדול.  ההפתעה התגלתה בתום האפייה -הבצלים היו מעדן של ממש . חייבים לאכול אותם חמים. זו מנת תוספת קלה להכנה ומפתיעה שתתאים גם למנה בשרית
אגב, נסו לערבב חרדל חלק עם קצת סוכר זהוב,עד שלא נותרים גרגירי סוכר- זה טעים מאוד ככה עם .. כפית
?למעלה , במהלך האפיה: חרדל.. מישהו
בצילום: כך נראה הבצל שלי

פנקייק לארוחת בוקר, צהריים או ערב

פנקייק שיבולת שועל,צימוקים וסירופ מייפל



מתכון מוצלח לפנקייק שמנמן , משביע המחביא בתוכו גם הפתעות של שיבולת שועל ,צימוקים וסירופ מייפל. הכמות תספיק לכ- 10 פנקייקים. תערובת הפנקייקס תעמוד ו'תתפח' דקות ספורות לפני הטיגון. אל תשכחו למזוג (שפע) סירופ מייפל אמיתי ופירות טריים סביב. לפנק עם פנקייק

18/02/2012

* עיצובים חדשים 18.2.2012

מטרף מטריף
אחד מסיפורי ההצלחה בשבוע העיצוב בשטוקהולם: מטרף עשוי ניילון צבעוני ובעל טבעת החובקת אותו
 
בסיום השימוש ולאחסון יעיל יש להשחיל הטבעת לאורכו ואז מתגלה וו עגול לתליית המטרף(מכניקה). המטרף עוצב בשמונה צבעים מרהיבים וקיבל השראתו מערימת תבן

"This whisk is divine"
 Hanover studio Ding3000 עיצוב
 Normann Copenhagenעוצב עבור המותג הדני

14/02/2012

צ'אטני סלק - זה טעים

.הצ'אטני הזה מתובל ועשיר טעמים. ישמש כמו ריבה, כמנת תוספת טעימה או כמתנה מקורית מהמטבח
.אל תשכחו לצרף סרט צבעוני ופתק אישי


צ'אטני סלק
הכמות: לצינצנת אחת גדולה
:החומרים
שש מאות גרם סלק, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
בצל לבן קלוף וקצוץ
תפוח עץ , קלוף ומרוסק גס
מיץ וגרידה מתפוז גדול
כפית זרעוני חרדל שלמים
חצי כפית ציפורן טחונה או יותר לפי הטעם
כפית קינמון טחון
מאתיים ארבעים מ"ל חומץ בן יין אדום
כוס סוכר זהוב - דמררה

13/02/2012

*להכין בבית :כוס(יות) שוקולד למילוי

~~~~כוסות שוקולד למילוי~~~~~
והפעם מפינת המתכון הזריז: כוסות שוקולד
.הן דקיקות, עדינות ויפיפות. ניתן להכינן גבוהות או נמוכות. הן יקבלו באהבה כל מלית שתכינו
.הכוסיות מוכנות תוך דקות ספורות וישמרו במקרר עד וגם לאחר שתמלאו אותן


11/02/2012

* ממטבח הניסויים: צ'יפס אפוי מטבעות תפוחי עץ

כנראה של'סיפור הקצר' בפוסט הקודם אודות אשת הרופא.. שאכלה שני תפוחים (אבל זה לא עזר לה) היתה איזו השפעה.הערב מצאתי עצמי במטבח עומדת ומשחקת עם שני תפוחים. הרעיון היה ליצור צ'יפס מתפוחי עץ, על ידי שימוש בתפוחים, מעט חמאה, סוכר וקינמון. הניסוי הצליח בגדול !קיבלתי ערימה של טבעות תפוחי עץ פריכות וטעימות. הפריכות מושלמת וניתן ממש לשבור אותם לחתיכות
! למה זה טוב ? לנישנוש כחטיף טבעי או לקישוט מנות אחרונות. זה מעולה מאוד

**רק (7) : דברים יפים - 11.2.2012

קנקן הקפה הקטן בעולם
Mini coffeepot
זה אמיתי! קנקן קפה מכסף (כסף סטרלינג) כל גובהו כשני סנטימטרים ומשקלו איננו עולה על 4 גרם.  הקנקן מוצג למכירה באתרו של היוצר הצורף והמורה האיטלקי פייטרו מרמו  וימכר תמורת כחמישים יורו. פיטרו בן ה- 54 מתהדר בשלושים שנות יצירה העשויה בעיקר כסף וזהב. עבודותיו נמכרות ברחבי העולם
.הצילומים בסאן הבריטי [קישור] ממחישים את הקוטן של קנקן הקפה
.[אתר האמן [קישור

09/02/2012

* עוגיות מקמח שומשום קלוי

שומשום
כמה יפה ! מפלצת העוגיות טרם הלכה מכאן. היום יש מתכון חדש לעוגיות. הוא מצידו אומר לי שמותר לי עוד עוגיה כי : עוד עוגיה, פחות עוגיה קטנה זה לא ניכר על הגיזרה
.העוגיות הללו מכילות מעט מרכיבים והן קלות להכנה. העוגיה מכילה קמח שומשום ולא שומשום שלם
איך מכינים? קולים את השומשום במחבת גדולה יבשה או בתנור עד שהוא מזהיב היטב. לאחר מכן טוחנים אותו במעבד מזון לקמח. בזמן הטחינה תרגישו בריח מוכר של טחינה(הרוטב) ..לקמח השומשום מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים לבצק, דקה זה לוקח והבצק כייפי למגע. בידיים לחות מגלגלים את הבצק לגלילים צרים ומכניסים לתנור לאפייה קצרה. חשוב: לרכוש שומשום טרי או לרכוש לפי משקל בחנות תבלינים מהימנה על מנת שטעם השומשום לא יהיה מריר


06/02/2012

**עוגיות להמונים -עוגיות כמו מקונדיטוריה הכי טובה, אצלכם בבית

לקחתי לי אתמול משימה פשוטה לכאורה. להכין 2 בצקי עוגיות (חדשות), שניהם מצריכים קרור במקרר של שעתיים לפחות. היה פשוט להכין את בצקי העוגיות במיקסר אחד אחרי השני מבלי לנקות אחרי (את המיקסר).. חסכתי גם קערות נוספות .. כשאת הקמח ניפיתי ישירות לקערת המיקסר ולא לתוך קערה נפרדת. כל העוגיות נאפות בחום גבוה ונאפו אחת אחרי השניה בתנור
 

העוגיות מוצלחות. מתיקותם עדינה (יותר בסגנון אירופאי ולא אמריקאי) וצורתן נאה. את הבצקים יש לרדד לא דק מדי ולקרוץ או לחתוך עוגיות. מתקבלות עשרות עוגיות מושלמות


05/02/2012

מתנה מהמטבח :לחם שיבולים

.את לחם השיבולים הזה לא שוכחים אצלנו במשפחה
את לחם השיבולים הכנתי לפני שנים אחדות . לאור בקשות קוראים מובאות כאן הוראות הכנה מפורטות בעברית. הלחם ייצג את ישראל בחגיגות יום הלחם השנתי העולמי וגם עיטר את שולחן המאפים בארוע משפחתי חגיגי במיוחד , האטרקציה היתה גדולה. אחד האורחים סבב סביב הלחם כשהוא מביט בי וקורץ. לבסוף לא יכל להתאפק , קרב ושאל אם הוא יכול לטעום מהלחם.. מופתעת הנהנתי .. הלחם הנגוס בפינה נותר כך עוד ימים רבים
מדובר על לחם יפה ומעוצב. הלחם עשוי מבצק שמרים טעים ואכיל אבל לא נועד דווקא להגשה/לאכילה אלא יותר כאטרקציה או לקישוט השולחן
עיצוב הלחם מצריך דיוק והיצמדות להוראות (להדפיס את המתכון ולשמור במטבח- תמונות מכל שלבי ההכנה :כאן) אבל מובטח לכם שאף אחד לא יישכח את מראה הלחם הזה
! הגישו אותו כמתנה למישהו מיוחד
[IMG_4870.JPG]

לחם שיבולים
assets Creative Commons License