16/03/2012

*סיפורה של מנה- מסעדה באוסטרליה

סיפורה של מנה
המסעדה
Royal Mail Hotel
המיקום : אוסטרליה
Dunkeld, Victoria
השף
Dan Hunter
צוות המסעדה רויאל מייל הוטל שבויקטוריה מכין מנות אוכל ממרכיבים הטריים ביותר. המרכיבים גדלים בגינת הירק הסמוכה למסעדה
דן הנטר השף הראשי של המקום מדגים כיצד מרכיבים טריים וטעימים (ואורגניים) מרכיבים את המנות המוגשות במקום, זה מעורר תיאבון בהחלט
סרטון הוידאו כולל צילומים יפים אך גם מספק הסבר על זני עגבניות, זרעים וטעם משובח
סמיט' ג'ורנל :קרדיט צילום +ידיעה
בסרטון השף נותן דגש על מרכיבי שלוש מהמנות המוגשות במקום
Tomato on toast, hand-made sheep's ricotta
Eel and bone marrow, eggplant, pickled vegetables
Rare breed pancetta

15/03/2012

גרנולה ברס ו(עוד)דברים יפים

הגרנולה ברס נארזו אחד אחד יפה (כמו סוכריות) ונסעו לצבא. עם שובו של המפקד שאהב את הטעם והמארז.. ננסה לצלם גרנולה בר אחד, כמובן שבמידה וישאר משהו. והפעם מתכון חדש לגמרי, טעים וקל להכנה .ניתן לפורר את המאפה ולהוסיפו למנת היוגורט (נטול סוכר ותוספים) היומית- זה בדיוק מה שאכלתי הבוקר לפני העבודה. וגם ניתן להקפיא את הגרנולה ברס בחתיכות או מפוררים בקופסא/שקית . המלצה שלי : הכינו למישהו אהוב במיוחד
בצילום: רשימת החומרים
גרנולה ברס
הכמות: 12 יחידות
:החומרים
מאה גרם חמאה
שלוש כפות דבש
שבעים גרם סוכר דמררה זהוב
מאה ארבעים גרם שיבולת שועל לבישול ,לא שיבולת שועל שלמה
חמישים גרם קוקוס
שלוש כפות שומשום
מאה גרם תערובת פירות יבשים ואגוזים- לבחירתכם , קצוץ
-
תבנית ריבועית 22 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה

12/03/2012

מטבל חמאת בוטנים- נוסחא מנצחת

לא, אין דברים כאלו.. הוא חוזר ואומר לי בעודו טובל פלח תפוח נוסף במטבל חמאת הבוטנים החדש. קחו נוסחא מנצחת למטבל קרמי,  גדול בטעם המכיל 4 מרכיבים ולוקח שתי דקות הכנה בלבד !  המטבל יתאים גם לטבילת קרקרים, פלחי תפוחי עץ ומקלוני סלרי
כל שצריך - קערה אחת, מזלג או מטרף וזהו ! יש מטבל
צבע המטבל יפה והוא יסמיך קצת עם הקירור

* האריה שאהב גרניטה תות שדה

טעים לי ! זה מה שאמר הטועם הראשון שאכל מלוא הספל 'סוג של' גרניטה תות שדה. 'טעם התות מודגש' אמר. קראי לרשומה -האריה שאהב גרניטה ..תות
:לקראת סוף המערכה הראשונה נזרקה זעקה מהקהל שכוונה לגיבור המחזה
?קח אותה או זרוק אותה לכל הרוחות .. אבל איך אתה יכול להישאר אדיש כלפיה 
כמה נשים .. כותבות היום מכתבי אהבה
 

11/03/2012

* מרק קרם כרובית עם תרד

מרק קרם כרובית עם תרד
 מרק כרובית מוקרם, קרמי ללא תוספת שמנת. הוספת עלי התרד למרק הקרמי וללא בישול נוסף (של התרד) היא הברקה טעימה מאוד. התרד מתרכך מיד במרק הרותח ומוסיף צבע וטעם למרק. בזמן טחינת המרק המבושל השאירו מעט חתיכות ירק קטנות ושלמות. תבלו את המרק בתיבול נוסף ומעניין לבחירתכם. אהבתי את המרק עם פלפל שחור גרוס ומעט צ'ילי. טעים להגיש את המרק חם או מחומם בזילוף יוגורט ושמן זית

10/03/2012

* *~~ביסקוטי עם פירות יבשים~~

~~~~~ביסקוטי עם פירות יבשים~~~
כמה כייף וטעים לנגוס בביסקוטי הללו.. אך לפני כן, ראו את דוגמניות המטבח- פרחי הנורית משוק הפרחים (תודה יקירי) שהחזיקו יפה כל כך שבוע תמים עד אתמול. הנה הן יממה לפני קמילתן

שישים ביסקוטי משובצים במשמש יבש, ג'ינג'ר מסוכר וגם אננס יבש ואיכותי. אתם מוזמנים לגוון את הפירות היבשים והתבלינים לטעמכם. רשימת מרכיבים קצרה יחסית הניבה יופי של ביסקוטי שאפשר לחתוך גם דק מאוד ללא שיתפוררו לכם! לאפות פעמיים בחום בינוני נמוך לאט

בתמונה למעלה :קמח, סוכר לבן, ביצים, שמן, פירות יבשים- משמש, ג'ינג'ר ואננס, תבלינים


בצילום : חלק מהביסקוטי ארוזים כבר באריזת מתנה - קופסא מפח שנמצאה השבוע בבית
ביסקוטי עם פירות יבשים
הכמות: כ 60 עוגיות
:חומרים
שלוש כוסות קמח רגיל= 420 גרם
כוס ורבע סוכר לבן = 250 גרם
כפית ורבע אבקת אפיה
חצי כפית מלח דק
חצי כפית ג'ינג'ר טחון
חצי כפית קינמון טחון
חצי כפית מוסקט טחון
כוס פירות יבשים קצוצים דק
חצי כוס שמן רגיל
ארבע ביצים גדולות
--
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
.בקערת המיקסר לערבב מרכיבים יבשים [מסומנים בצבע בורדו] ופירות יבשים קצוצים דק
.בקערה בינונית נפרדת לטרוף את הביצים והשמן
בזמן שהמיקסר עובד במהירות בינונית נמוכה להוסיף בהדרגה את תערובת הביצים והשמן. קל לעשות זאת על ידי העברת הנוזלים מהקערה לכוס המדידה. לערבב קצרות לקבלת בצק. הבצק יהיה דביק
להרטיב את הידיים ולחלק את הבצק שבתוך הקערה (או להעבירו למשטח עבודה) לשלושה חלקים שווים
להעביר כל חלק בצק לתבנית וליצור ממנו (במידת הצורך ,להרטיב שוב את הידיים במי הברז) כיכר קטנה ומוארכת. .לשמור על מרחקים בין 3 הכיכרות. הן יתפשטו לרוחב. כולן תכנסנה לתבנית אחת
.לאפות את 3 הכיכרות 35-40 דקות עד שהן זהובות ומוצקות למגע היד
.להוציא מהתנור. להעביר לרשת ולצנן לחלוטין
.בעזרת סכין גדולה ומשוננת ('סכין לחם') לחתוך כל כיכר לפרוסות אלכסוניות דקות יחסית. 15-20 יחידות מכל כיכר
.הכיכרות נפרסות נהדר ולכל עובי שתרצו ושומרות על יציבותן
להחזירן לתנור כשכל פרוסה במצב 'שכיבה' לאפייה נוספת באותו החום. שתי כיכרות יכנסו לסבב הראשון. את יתר הביסקוטי אפו בסבב השני
.יש לאפות את הביסקוטי עוד 7-10 דקות. ניתן להופכן במהלך האפייה
.לצנן לגמרי על רשת
.הביסקוטי ישמרו טובים בכלי אטום במשך מספר שבועות


ממרח אגוזי הלוז 'כמו נוטלה' התגלה שוב כטעים ביותר. המתכון המלא כאן. אגוזי הלוז (130 גרם) שנרכשו במרכול במחלקת הפירות היבשים (במארז שקול וארוז מראש)  היו טעימים מאוד.נשנשתי אותם בכל פעם קצת .. מזל שלממרח נחוצה כוס אגוזים אחת.. קלייתם ארכה פחות מעשר דקות ומיד בתום הקלייה הם הונחו במפית בד קטנה. שפשפתי אותם בזריזות וקליפתם נשרה חיש קל. לאחר מכן טחנתי את האגוזים, הוספתי את יתר החומרים (כפית וניל) וטיפה יותר שמן ויש יופי של ממרח
.הכמות המתקבלת היא כוס ומחצה. כדאי להכפיל כמוויות על מנת שיהיו לכם יופי של מתנות ארוזות יפה

 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

04/03/2012

מתכון ללחמניות רום מתקתקות

לאחר שהלחמניות יצאו מתנור האפייה , נאנחתי (לעצמי): יום לימודים ארוך .. עבדתי עליכן, אך - אתן שוות כל ביס. לדן לאפרד האופה הבריטי החביב עלי יש רעיונות ומתכוני אפייה נהדרים. עד היום הוציא לאור מספר ספרי אפייה, הוא מתחזק אתר, פורום, טור ואפילו כתב לי פעם מזמן שבביקורו בארץ חיבב במיוחד את הלחמים שאכל ביפו. לחמניות הברנדי המתקתקות של דן הן גירסא אישית שלו למספר לחמניות אנגליות מסורתיות/מאפיות מובחרות. המשותף לכולן- מתיקות ובצק עשיר. לקחתי את הרעיון של דן והפכתי אותו הלחמניות - שניים עשר במספר היו נפלאות. קרומן פריך, הניחוח עדין של רום (דן משתמש בברנדי) ומעל גבישי סוכר לבן. דן מציע לאכול את הלחמניות עם הריבה הטובה ביותר שברשותכם

28/02/2012

**רק (9) דברים יפים 29.2.2012

עיצוב בנרות : נרות סירה כמו אורגימי
:לחוד או יחדיו: הנרות הללו יוצרים צבעוניות ענוגה וקסומה. דוגמא
[הנרות במשקל 50 גרם כל אחד מיוצרים ב -6 צבעים. פרטים וצילומים נוספים [קישור
Roman Ficek היוצר

עיצוב סלובקי כאן עוד הרבה

22/02/2012

* רעיון - פירות הדר אפויים בגריל, פשוט וטעים

המטבח מלא אותם: פירות הדר מכל סוג וצבע, גם האדמדמים האהובים. אנו אוכלים אותם כמה שיותר טריים מפולחים או סחוטים למיץ תפוזים (הודות למפנק שדואג לבריאותנו..) . השבוע החלטתי לאפות (בגריל) מספר פלחי הדרים מעורבים
.מלאכת צילום הפרי היתה מענגת לא פחות מהפירות האפויים



?איך הכנתי
רחצתי אשכולית אדומה אחת, תפוז דם (שהיה אדמדם בלבד) וקלמנטינה. כמות הפרי תספיק ל 2-4 מנות

21/02/2012

* תביא לי כסא (10) בבקשה- תערוכת כיסאות

שפע של כסאות מסתובבים אצלי(במייל), חלקם יפים במיוחד, קחו דגימה ממה שאהבתי השבוע
הרך: כורסא רכה, רכה
TANTO: שם המוצר
Sunbrellaיצרן
.כורסא רכה עשויה בד (כביס וגם  100% כותנה) ברוחב של 120 ס"מ
!פרטים, תמונות ותרשימים של המוצר [כאן בקישור] מקסים
:כדברי האתר
it’s the perfect place where you can to read (and write) fairy tales
למה אהבתי ? אני בעד פינוקי גוף רכים וגם כירבולים נעימים

assets Creative Commons License