המטבח מלא אותם: פירות הדר מכל סוג וצבע, גם האדמדמים האהובים. אנו אוכלים אותם כמה שיותר טריים מפולחים או סחוטים למיץ תפוזים (הודות למפנק שדואג לבריאותנו..) . השבוע החלטתי לאפות (בגריל) מספר פלחי הדרים מעורבים
.מלאכת צילום הפרי היתה מענגת לא פחות מהפירות האפויים
?איך הכנתי
.מלאכת צילום הפרי היתה מענגת לא פחות מהפירות האפויים
רחצתי אשכולית אדומה אחת, תפוז דם (שהיה אדמדם בלבד) וקלמנטינה. כמות הפרי תספיק ל 2-4 מנות
.חתכתי כל פרי לרבעים עם הקליפה. את האשכולית חתכתי לשמיניות
מרחתי כלי חרס אישיים שטוחים יחסית - בקוטר 12 ס"מ במעט חמאה על התחתית והדפנות. הנחתי בכל כלי מספר פלחי פירות הדר לאחר שהסרתי מהם (זה קל) את הקליפה והחרצנים. פיזרתי מעט חתיכות חמאה קרות על הפלחים, בזקתי מעט מאוד סוכר זהוב מעל. לדעתי סוכר וניל אמיתי יתאים כאן מאוד
אתם תחליטו כמה חמאה .. וסוכר תשימו. בתום האפייה, החמאה והסוכר מתקרמלים ויוצרים מעט רוטב המשתלב נהדר במיוחד עם פירות ההדר המרירים מעט. תענוג
אתם תחליטו כמה חמאה .. וסוכר תשימו. בתום האפייה, החמאה והסוכר מתקרמלים ויוצרים מעט רוטב המשתלב נהדר במיוחד עם פירות ההדר המרירים מעט. תענוג
.אפיתי בחום של 200 מעלות בטוסטר אובן (אפשר גם בתנור אפיה) על מצב גריל- חום עליון בלבד
משך האפיה ישתנה בהתאם לתנור, לתבנית ולפרי וגם למידת ה'עשייה' בו תרצו את הפרי. הפרי נותר עסיסי, חרוך מעט וטעים כל כך.הארכתי את זמן האפייה שהיה לערך 20 דקות. מתחשק לי כבר מנה נוספת.. זה ממכר
.עלי הנענע - לקישוט בלבד
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012
No comments:
Post a Comment