13/06/2012

* עוגת שוקולד בננה,מופחתת קלוריות

היום יש לנו עוגת שוקולד בננה מופחתת קלוריות. מתיקות העוגה עדינה והיא קלה להכנה. מרקם העוגה רך ואוורירי גם הודות להקצפת חלבוני שתיים מהביצים


עוגת שוקולד בננה
:החומרים
מאה ושישים גרם סוכר לבן
מאה מ"ל שמן רגיל, קנולה למשל
מאה שמונים גרם קמח לבן רגיל
כפית אבקת אפיה, מנופה
חצי כפית סודה לשתיה מנופה
ארבע עד 5 כפות אבקת קקאו, מנופה
מאה גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו , לחתוך את השוקולד עם סכין חדה לקוביות קטנות
בננה וחצי קלופה ומעוכה עם מזלג למחית = כ 180 גרם סה"כ
שלוש ביצים גדולות בטמפרטורת החדר, 2 מופרדות
חמישים מ"ל חלב
--
תבנית מוארכת קטנה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
:בקערה בינונית לערבב
.קמח, שני חומרי התפחה, סוכר, קקאו וקוביות שוקולד
:בקערה שניה לערבב
.מחית בננות,ביצה שלמה, חלמוני שתי הביצים
.להוסיף בטריפה (ידנית) את השמן והחלב
.בקערת מיקסר להקציף את החלבונים ללא כל תוספת לקצף מוצק
.לערבב את התערובת הנוזלית לתוך תערובת המרכיבים היבשים, לבחוש קצרות
.להוסיף לקערה כמות קטנה מקצף החלבונים ולקפל בעדינות
.לקפל פנימה את כל יתר קצף החלבונים
.לצקת לתבנית המוכנה ולישר
.לאפות את העוגה בתנור החם כשעה עד שעה ורבע, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
.לצנן את העוגה לפני החיתוך

העוגה ניתנת להקפאה פרוסה- מומלץ להפריד בין פרוסות העוגה טרם ההקפאה עם נייר סנדוויץ חתוך לריבועים בגודל פרוסת עוגה. ההפשרה מהירה -על ידי הוצאת העוגה מהמקפיא דקות לפני אכילתה


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

07/06/2012

**~~~חלה לשבת- חלה מושלמת עם צימוקים ושקדים~~~

חלה לשבת
חלה עשויה מבצק הדומה לבצק בריוש משובח, עשיר וחמאתי, זרויה בצימוקים מבפנים ופיסות שקדים מלמעלה. בצק השמרים רך ומתקתק קצת יותר מבצק בריוש מסורתי. החלה מושלמת בטעם גם במראה. הקרום מעט פריך והתוך רך ומזמין. תלשו חתיכת חלה בעודה טרייה, אכלו כפי שהיא או מרחו בחמאה טובה וריבה משובחת ! החלה ניתנת לפריסה, תהיה מצויינת ביום אפייתה וגם למחרת. פראנץ' טוסט מחלה כזו כבר אכלתם ?..את החלה הנותרת פרסו והקפיאו בשקיות הקפאה
 

לפני שנתחיל להכין את החלה דאגו לרכוש - צימוקים כהים, שקדים מולבנים פרוסים וקמח מיוחד ללחם. אני אוהבת לחלוט ולייבש את הצימוקים טרם הכנסתם לבצק, באופן זה הם נקיים ורכים יותר. הבצק קל להכנה במיקסר וגם ידנית. כייף גדול למסור את החלה כמתנה מהמטבח הפרטי שלכם, זה מה שעשיתי
הצילומים ניתנים להגדלה
חלה לשבת
:החומרים
שניים עשר גרם שמרים יבשים= 4 כפיות מדידה
כוס חלב חמים= 250 מ"ל
חצי כפית מלח דק
מאה גרם סוכר לבן = חצי כוס
שתי ביצים גדולות- לטרוף כל ביצה בקערית קטנה נפרדת
שבע מאות גרם קמח לבן מיוחד ללחם
מאה גרם חמאה רכה
חמישים גרם צימוקים כהים, במידה והצימוקים גדולים חצו לשניים כל צימוק
עשרים גרם שקדים מולבנים, פרוסים
-
קערה גדולה להתפחת הבצק
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
:(לקערת מיקסר לצקת את החלב החמים, להוסיף בערבוב (בינתיים עם כף
שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים), מלח, סוכר, ביצה אחת שלמה טרופה, שלושת רבעי כמות מהביצה הטרופה השניה. (הכמות הקטנה הנותרת מהביצה תשמש לזיגוג החלה) חשוב לערבב לאחר הוספת כל מרכיב
לערבב לקערה כמות קטנה של קמח. להוסיף את כל כמות הקמח בהדרגה, ללוש היטב. להשאיר כשליש כוס קמח להוספה לקראת סיום הלישה
להוסיף בהדרגה חתיכות מהחמאה הרכה. ללוש עם המיקסר (וו לישה) עד שכל החמאה נבלעת בבצק. לצקת פנימה את יתרת הקמח(1/3 הכוס) וללוש לבצק חלק ואחיד. הבצק מצויין, איננו דביק ונעים למגע
להעביר את כדור הבצק לקערה משומנת קלות, לכסות ולהתפיח כ- 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו
.לקראת סיום תפיחת הבצק לחמם את תנור האפייה לחום גבוה - 200 מעלות
:עיצוב ואפייה
להכות בבצק התפוח, להניח על משטח רידוד מקומח מעט, ללוש לבצק את כל הצימוקים
.בעזרת סכין חדה לחלק את כדור הבצק ל- 3 חלקים שווים. כל שליש בצק ישקול 400 גרם
.לרדד כל שליש בצק לחבל באורך 50 ס"מ
.לקלוע את 3 החבלים לצמה
.להעביר את החלה על נייר האפייה בתבנית הגדולה. בגלל גודלה מומלץ להניח את החלה באלכסון התבנית
.למרוח את החלה בביצה הטרופה הנותרת
.לפזר על החלה את פרוסות השקדים
.להתפיח רק כ 10-15 דקות
.לאפות את החלה בתנור החם 25-30 דקות עד קבלת חלה זהובה ושחומה

:מוזמנים לצפות בקווין ספייסי, אני אהבתי מאוד
'The Ventriloquist' starring Kevin Spacey [OFFICIAL]

מקור
 הכתבה על הסרט בפייפר מגזין : כאן
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

04/06/2012

*לחמניות קינמון (בצק שמרים) להמונים

דמיינו את הריח - לחמנייה טרייה מגולגלת בהרבה קינמון וסוכר חום, חמאתית ורכה מבפנים כעת התקרבו והביטו


ללחמניות הקינמון קרום פריך, תוך רך, חמאתי וטעים. כל לחמניה תספיק לארוחת הבוקר הקלה או לשעת הקפה וגם תוכלו להתחלק בה עם מישהו שאתם אוהבים כי היא באמת.. גדולה. את הלחמניות מומלץ לשמור בהקפאה ולחמם על חום נמוך להפשרה, תקבלו לחמניית קינמון כמו יצאה כעת מהתנור
 !בואו, תראו כמה קל להכין לחמניות קינמון אצלכם בבית

02/06/2012

*מאפה חצילים, קישואים ועגבניות המתכון הקל

מאפה חצילים, קישואים ועגבניות בקלי קלות

?איך מכינים
בווק/מחבת מטגנים ב- 3 כפות שמן זית עד להזהבה עמוקה:2 בצלים גדולים קצוצים יחד עם 3-4 שיני שום גדולות קצוצות לבחוש מעט, משך כ- 10 דקות


31/05/2012

** לשחק עם בננה ושוקולד

?  בננה מצופה בשוקולד אכלתם כבר
הרעיון הותיק הזה של בננה מצופה בשוקולד (נשמר במקפיא) התגלה כקל הכנה וטעים ביותר ואיננו דורש שום מיומנות. בננות יש לכם? שוקולד טעים יש בבית ..?  אפשר להשתמש בשוקולד חלב או שוקולד מריר או שוקולד בטעמים אהובים. נחוצים גם - קיסמי שיניים, מגש פלסטיק או קלקר או מגש מחומר אחר שיתאים להקפאה וכלי להמסת השוקולד. זמן ההקפאה קצר ויש לכם בננות בשוקולד ! -וכמה שהשילוב הזה טעים
והשוס- טעים לאכול את הבננות לאחר זמן הקפאה קצר אבל גם לאחר שעות הקפאה רבות. פשוט לנגוס בעדינות
אתמול ניגשתי לשחק עם שתי הבננות האחרונות שנותרו בבית. הבננות היו בשלות (לא מדי) מוצקות וטעימות גם לאכילה כפי שהן. הנה שתי הבננות


.הבננות קולפו, כל בננה גדולה נפרסה ל- 6 חתיכות
:קיסם שיניים ננעץ במרכז כל 'פרוסת' בננה
 

את חתיכות הבננה יש להניח על מגש קלקר/פלסטיק הניתן להקפאה ולהקפיא למשך כשעתיים, אין צורך לכסות
 

לאחר שחתיכות הבננה קפואות (לא הקפאה עמוקה) יש להמיס כ- 100 גרם שוקולד שבור לקוביות על סיר כפול או בתוך קערית על מים חמים מאוד. כמות השוקולד (100 גרם) תספיק לכ- 2 בננות בגודל בינוני
כעת חשוב שתעבדו בזריזות: אחזו בקיסם שבחתיכת הבננה הראשונה, טבלו בקערית השוקולד המומס ועשו סיבוב של הבננה עמוק בשוקולד, הוציאו מיד. (חשוב שציפוי הבננה בשוקולד יהיה דק לכן אל תשקיעו את הבננה בתוך השוקולד....) אפשרי לטבול את הבננה המצופה גם במעט קוקוס או אגוזים קצוצים. הניחו את חתיכת הבננה על מגש הפלסטיק. טבלו בזריזות את כל יתר הבננות בשוקולד (וגם בקוקוס,לא חובה) והניחו על המגש. מומלץ שקערית השוקולד תהיה בתוך המים החמים עד לסיום הטבילה

.הקפיאו את מגש הבננות בשוקולד למשך כ- 30 דקות או עד שציפוי השוקולד מתקשה
! אכלו בהנאה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

30/05/2012

להכין (שוב) ממרח חומוס בבית

.אתמול הכנתי ממרח חומוס טרי וטעים. "שהחומוס יהיה קצת גרגירי.." ביקש ממני הפיינשמקר שאוהב לנגב חומוס בבית 
אז לילה לפני השרתי 3 כוסות חומוס יבש (אני אוהבת את החומוס של סוגת) בקערה גדולה עם הרבה מי ברז וללא שום תוספת. כמובן שחשוב לברור את החומוס היטב לפני ההשרייה וגם לשטוף אותו מספר פעמים לקבלת מי השרייה נקיים
:כאן בצילום - החומוס לאחר הבישול, ממש נמס בתוך ידי

למחרת , בושל החומוס מכוסה בהרבה מי ברז בסיר רגיל וגדול (8 ליטר) כחמישים דקות לאחר תחילת הרתיחה. לקראת סוף הבישול הוספתי מעט מלח שולחני 
.הנחתי לגרגירי החומוס לעמוד מעט (כמחצית השעה) מכוסים במי הבישול, בסיר
מבעוד מועד הכנתי לימון גדול, שיני שום גדולות וקלופות, ביצים קשות חמות, טחינה גולמית משני סוגים, פטרוזיליה קצוצה,מלח אטלנטי,פפריקה ופלפל שחור גרוס טרי
טחנתי את החומוס עם מי הבישול בסבבים. לקראת סוף הטחינה הוספתי בהדרגה טחינה גולמית, מיץ לימון ושיני השום הפרוסות
העברתי את ממרח החומוס לקערה (זו היפה שבתמונה) ועירבבתי הכול. כל שנותר לאכול חומוס טרי וחמים או - להעביר  לקופסאות. כל קופסא עוטרה בגרגירי חומוס מבושלים שלמים שנותרו בסיר, פלפל שחור, פפריקה, מלח אטלנטי, פטרוזיליה קצוצה ולא מעט.. שמן זית
 !מעדן

 ..לאכול טרי
:) הגדילו התמונות , אל נא התעצלו 

.הכנתם גם כן חומוס בבית ? שתפו אותי ושלחו לי תמונות של מנת החומוס שלכם
.תמונות 'טעימות' יפורסו כאן בפוסט עם ציון שם השולח/ת

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012 

29/05/2012

*מטבל גרעיני דלעת - Sikil Pak

על המטבל המיוחד הזה למדתי מהשף האמריקאי מייק איזבלה. השף בעל מסעדת באנדולרו בוושינגטון [כאן תמונות מהמסעדה] משדך למטבל המוגש במסעדה חטיפי צ'יפס ומשקה מרגריטה מעושנת. המטבל עבר במטבחנו מקצה של שינויים אך הרעיון והמרכיב המרכזי: גרעיני דלעת נותר בעינו. המטבל מוכן תוך דקות ספורות , הוא ירקרק, עשיר, נתון לגיוונים וכייף לטבול בו משולשי פיתה קריספיים או כל שתרצו וגם לאכול עם כפית. אפשרי לחזק תיבול על ידי תוספת של מיץ לימון ושום וגם לטחון יחד פלפל אחד חריף קצוץ גס
:שמו המקורי של המטבל
Sikil pak
מוצאו של המטבל במקסיקו והוא ידוע בגירסאותיו השונות ובאופן טחינתו: יש המוסיפים למטבל עגבניות, פלפל חריף, יותר מסוג אחד של גרעיני דלעת וללא תוספת עלי הפטרוזיליה

24/05/2012

*ידיעה: מכונת אספרסו המדפיסה הודעת טקסט בספל הקפה

  את מכונת האספרסו הזאת, טקסטפרסו אין אפשרות לרכוש. המכונה הייחודית הנמצאת במשרדי חברת זיפוויפ בוושינגטון יודעת להדפיס הודעת טקסט על גבי הקצף שבכוס הקפה. המכונה יודעת לקרא את ההודעה הנשלחת לה מסמארטפון עם אנדרואיד

!ואל דאגה - ה'דיו' שבתוך ספל הקפה אכיל לגמרי
מכונת הטקסטפרסו בעלת יכולת לשלוח ולקבל הועות טקסט.במכונת הקפה מדגם ג'ורה 90 הותקנה אפליקציית אנדרואיד, מנועי סרבו מיקרו-קונטרולר ומדפסת זעירה
.השירות במכונה יוצר ספל אספרסו אישית על ידי הדפסת ספרות מתוך מספר הסמארטפון של המזמין
למעשה חברת זיפוויפ יצרה את מכונת הטקסטפרסו על מנת להציג את שירותיה החדשניים. כל החפץ יכול להשתמש בקוד הפתוח בעצמו ולהרכיב לעצמו מכונה אישית
זיפוויפ - בלוג החברה
דף הפייסבוק של החברה
Zipwhip Powers World's First Text-Enabled Espresso Machine ככה זה עובד


23/05/2012

*בצל כבוש וחדשות אוכל 24.05.2012

חדשות אוכל טריות
sunset
20 delicious ways with strawberries


.עשרים מתכונים עם תות שדה [קישור לכתבה] - עוגות, ארטיקים, סלטים וקינוחים

22/05/2012

*חדשות אוכל 23.05.2012


Sotheby's Announce In-House Champagne
למעלה:בקבוקי השמפנייה,הפרייבט-לייבל החדש של סוטביס'
הכתבה
assets Creative Commons License