12/07/2012

Pommarola -~זה רוטב עגבניות~~~salsa di pomodoro

מאוחר בלילה הוכנסו העגבניות היפיפיות למטבח. יחד איתן הונחו על השולחן ענפי בזיליקום טרי. תודה יקירי. לחגיגה הוספתי גם בצל סגול, גזר, ושיני שום כתושות. חיש קל התבשל לו על הגז רוטב עגבניות סמיך אדום עז וריחני כל כך
Pommarola -זה רוטב עגבניות 
salsa di pomodoro: באיטליה הרוטב נקרא גם
מכר טוסקני (תודה שף) גילה לי מקצת 'סודות' הכנת רוטב העגבניות שלו, למדתי ויישמתי. הרוטב בסיסי ויתאים לכל מנה הדורשת רוטב עגבניות מבושל, כגון - מנות פסטה מגוונות, פיצות וכדומה


הרוטב מורכב מעגבניות טריות, שמן זית, שום,מעט גזר, עלי בזיליקום, בצל (לבן או סגול), מלח ופלפל שחור
באילו עגבניות להשתמש? כל סוג עגבניה יתאים. לעגבניות בגודל קטן-כבצילום שלי (לא עגבניות שרי) או בגודל בינוני או עגבניות מזן תמר יש עדיפות, הן טעימות יותר. הרוטב נחשב רוטב עגבניות 'בסיסי'  הוא טעים מאוד כפי שהוא. טעם הבזיליקום מודגש. בזמן כתיבת הפוסט אני טועמת מצינצנת הרוטב המצולמת למטה, רוטב קר מהמקרר טעים גם כן. לשימוש על פסטה חמה: אין צורך(בקיץ) לחמם את הרוטב, רק להוציאו מהמקרר כמחצית השעה לפני האוכל
אין צורך להתעכב על חיתוך העגבניות. חיתכו כל עגבניה (קטנה) למספר חתיכות גדולות ומלאו הכל בקערה. ברגע הנחוץ צקו את תכולת כל קערת העגבניות ישירות לסיר הבישול הגדול
מכמות עגבניות במשקל 1.700 קילו התקבל קילו רוטב. הרוטב עובר בישול כפול כשלאחר הבישול הראשון הוא נטחן
.משך ההכנה קצר יחסית. הרוטב הטרי יישמר במקרר כחמישה ימים, ובפריזר למשך שבועות אחדים

רוטב העגבניות מתובל באופן בסיסי, גוונו את הטעם עם עשבי תיבול כיד הדמיון. אני ממליצה להכין כמות גדולה יותר של הרוטב על ידי הכפלת הכמוויות. העגבניות הן בשיא עונתן וטעמן כעת


Pommarola -רוטב עגבניות
 הכמות: קילו רוטב
:המרכיבים
שש כפות שמן זית כתית טהור
שש שיני שום קלופות וכתושות
גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
כוס עלי בזילקום טרי, פרוס
בצל גדול סגול או לבן קצוץ- ניתן להגדיל את כמות הבצל בסה"כ: כוס בצל קצוץ
קילו ושבע מאות גרם עגבניות (1.7 קילו) חתוכות לחתיכות
מלח - שמתי כפית וחצי מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס לטעם

הכלים : סיר גדול, מעבד מזון או מיקסר, צינצנות/שקיות 'רוכסן' להקפאה
:אופן ההכנה
.בסיר גדול לחמם את שמן הזית. להוסיף: שום, גזר, מחצית מכמות עלי הבזיליקום והבצל
.לבשל על להבה בינונית -נמוכה במשך כ- 25 דקות או עד שהגזר מתרכך, לבחוש מדי פעם
.להוסיף לסיר את חתיכות העגבניות ולבשל בבחישה מדי פעם כ- 40-50 דקות
.להסיר מהלהבה ולהוסיף את יתרת עלי הבזיליקום, לבחוש
לצנן את הרוטב דקות ספורות. לטחון למחית במעבד מזון עמיד בחום או במיקסר. קל לעשות זאת גם בסבים אחדים
.להחזיר את הרוטב לסיר ולהמשיך לבשל במשך 25-30 דקות, לערבב מדי פעם
.במידה והרוטב המתבשל (מבעבע קלות, השתמשו במכסה בזמן הבישול ) סמיך מדי, דללו במעט מים
.לתבל את הרוטב במלח ופלפל שחור גרוס טרי
.לצנן מעט את הרוטב ולהעביר לצינצנות לאחסון במקרר או מיכלים/שקיות המיועדות להקפאה
 
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

** Pommarola -~זה רוטב עגבניות~~~salsa di pomodoro

מאוחר בלילה הוכנסו העגבניות היפיפיות למטבח. יחד איתן הונחו על השולחן ענפי בזיליקום טרי. תודה יקירי. לחגיגה הוספתי גם בצל סגול, גזר, ושיני שום כתושות. חיש קל התבשל לו על הגז רוטב עגבניות סמיך אדום עז וריחני כל כך
Pommarola -זה רוטב עגבניות 
salsa di pomodoro: באיטליה הרוטב נקרא גם
מכר טוסקני (תודה שף) גילה לי מקצת 'סודות' הכנת רוטב העגבניות שלו, למדתי ויישמתי. הרוטב בסיסי ויתאים לכל מנה הדורשת רוטב עגבניות מבושל, כגון - מנות פסטה מגוונות, פיצות וכדומה


הרוטב מורכב מעגבניות טריות, שמן זית, שום,מעט גזר, עלי בזיליקום, בצל (לבן או סגול), מלח ופלפל שחור
באילו עגבניות להשתמש? כל סוג עגבניה יתאים. לעגבניות בגודל קטן-כבצילום שלי (לא עגבניות שרי) או בגודל בינוני או עגבניות מזן תמר יש עדיפות, הן טעימות יותר. הרוטב נחשב רוטב עגבניות 'בסיסי'  הוא טעים מאוד כפי שהוא. טעם הבזיליקום מודגש. בזמן כתיבת הפוסט אני טועמת מצינצנת הרוטב המצולמת למטה, רוטב קר מהמקרר טעים גם כן. לשימוש על פסטה חמה: אין צורך(בקיץ) לחמם את הרוטב, רק להוציאו מהמקרר כמחצית השעה לפני האוכל
אין צורך להתעכב על חיתוך העגבניות. חיתכו כל עגבניה (קטנה) למספר חתיכות גדולות ומלאו הכל בקערה. ברגע הנחוץ צקו את תכולת כל קערת העגבניות ישירות לסיר הבישול הגדול
מכמות עגבניות במשקל 1.700 קילו התקבל קילו רוטב. הרוטב עובר בישול כפול כשלאחר הבישול הראשון הוא נטחן
.משך ההכנה קצר יחסית. הרוטב הטרי יישמר במקרר כחמישה ימים, ובפריזר למשך שבועות אחדים

רוטב העגבניות מתובל באופן בסיסי, גוונו את הטעם עם עשבי תיבול כיד הדמיון. אני ממליצה להכין כמות גדולה יותר של הרוטב על ידי הכפלת הכמוויות. העגבניות הן בשיא עונתן וטעמן כעת


Pommarola -רוטב עגבניות
 הכמות: קילו רוטב
:המרכיבים
שש כפות שמן זית כתית טהור
שש שיני שום קלופות וכתושות
גזר בינוני, קלוף וחתוך לקוביות
כוס עלי בזילקום טרי, פרוס
בצל גדול סגול או לבן קצוץ- ניתן להגדיל את כמות הבצל בסה"כ: כוס בצל קצוץ
קילו ושבע מאות גרם עגבניות (1.7 קילו) חתוכות לחתיכות
מלח - שמתי כפית וחצי מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס לטעם

הכלים : סיר גדול, מעבד מזון או מיקסר, צינצנות/שקיות 'רוכסן' להקפאה
:אופן ההכנה
.בסיר גדול לחמם את שמן הזית. להוסיף: שום, גזר, מחצית מכמות עלי הבזיליקום והבצל
.לבשל על להבה בינונית -נמוכה במשך כ- 25 דקות או עד שהגזר מתרכך, לבחוש מדי פעם
.להוסיף לסיר את חתיכות העגבניות ולבשל בבחישה מדי פעם כ- 40-50 דקות
.להסיר מהלהבה ולהוסיף את יתרת עלי הבזיליקום, לבחוש
לצנן את הרוטב דקות ספורות. לטחון למחית במעבד מזון עמיד בחום או במיקסר. קל לעשות זאת גם בסבים אחדים
.להחזיר את הרוטב לסיר ולהמשיך לבשל במשך 25-30 דקות, לערבב מדי פעם
.במידה והרוטב המתבשל (מבעבע קלות, השתמשו במכסה בזמן הבישול ) סמיך מדי, דללו במעט מים
.לתבל את הרוטב במלח ופלפל שחור גרוס טרי
.לצנן מעט את הרוטב ולהעביר לצינצנות לאחסון במקרר או מיכלים/שקיות המיועדות להקפאה
 
 
:שלום חנוך - הלילה
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

08/07/2012

*תפוחי עץ בגלימה של בצק פריך- עם סילאן

כשסיפרתי ליקירי שהכנתי תפוחי עץ בגלימה, נאנחתי בו זמנית קלות והוספתי שהעשייה הזו היתה קצת ..'פצ'קריי'. פצ'קריי - כך נהג אבי לקרא למשחקים עם אוכל שהותירו הררי כלים. המשחקים במקרים רבים היו מוצלחים אך לטעמו היה יתרון לאוכל בייתי וטעים על הצלחת ללא עודף קישוטים ובלי יום לימודים ארוך גדוש בהכנות במטבח 
ככה זה היה בבית של הסטייק והמושדיי (השום הכתוש במי מלח) הרומני וביצת הפצ'ה פצ'ה המקושקשת .. זה כמובן שייך לסיפור אחר.  אמא מפליאה עד היום בבישוליה למשפחה וכמובן מפנקת אותנו עם מאפים משובחים אחד אחד!. ואני ? חושבת שלכול דבר יש מקום-לפשוט ולמקושט. חלקנו, בלוגרי האוכל הרי כבר 'חצי קונדיטורים' ...אם לא יותר עם נסיון של עשרות שנים באפייה יצירתית במטבח. ואצלי במטבח - שמונה תפוחי עץ, התפוחים הקטנים נרכשו במרכול הקרוב והתגלו כלא פריכים במיוחד


תפוחי העץ נאפים בתוך מעטפת של בצק פריך. את הבצק יש להכין זמן קצר לפני האפייה. קל להכין את הבצק . מומלץ להשתמש במיקסר עם קרס לישה של בצקים ועוגיות (ולא וו לישה) . כמובן שניתן להכין את הבצק ידנית, זה רק יארך זמן רב יותר

05/07/2012

*~~~עוגיות בטעם סחלב~~~

עוגיות בטעם סחלב
את מתכון העוגיות הללו רקחתי עבורכם רגע לפני שהגיע סוף השבוע. אנו חובבי קינוח הסחלב כפודינג - חם מאוד ונוזלי ישר מהסיר.. זרוי בהרבה קינמון ואגוזים בחורף וכמובן צונן מהמקרר נתון בכוסיות יפות בימות הקיץ. עוגיות אלו מכילות מעט אבקת סחלב, הן בעלות מתיקות עדינה וקלות מאוד להכנה. שימו לב לטיפים ולשדרוגים
איך מכינים ?- יש לערבב את המרכיבים לפי הסדר בהוראות ההכנה במזלג בלבד ולאחר מכן ביד בקערה אחת. טעם אבקת הסחלב העדינה מורגש בכל ביס


:טיפים ושידרוגים
.ניתן להכפיל כמויות
.הבצק ניתן להכנה ידנית או במיקסר
.את אבקת הסוכר קל להכין בבית על ידי טחינת הסוכר במטחנת תבלינים חשמלית
.את אגוזי המלך ניתן להחליף בשקדים או בפיסטוקים
את אבקת הסחלב ניתן להמיר בקורנפלור בכמות זהה + להוסיף תיבול נוסף במקום,תקבלו עוגיות אגוזיות
.יש להשתמש באבקת סחלב המיועדת לבישול סחלב
.יש לעבד את האגוזים במעבד מזון רגע לפני טחינתם. האגוזים יהיו במרקם קצוץ דק מאוד אבל לא טחון
.את כמות המים הקטנה שתאחד את הבצק ניתן להחליף בכף מי ורדים
.יש לאחסן את בצק העוגיות במקרר למשך כ- 25-30 דקות
.ניתן לבזוק מעט קינמון טחון על כל/חלק מהעוגיות לפני האפיה - לא חובה
.העוגיות האפויות יתקשו (לא מאוד) עם הקירור על הרשת

30/06/2012

*סרטון: ביקור במאפייה צרפתית

How to Visit a French Bakery   ארבעה כללים למבקר במאפייה צרפתית
...את הסרטון הבא מומלץ לצפות על בטן מלאה
לצפייה בסרטון בפורמט גדול - לחצו כאן . הפתעות ומתכונים חדשים (הכינו עגבניות..) 


26/06/2012

דברים יפים- 26.6.2012

דברים יפים 26.6.2012
טירמיסו בכוסות אישיות

Tiramisu au chocolat
מקור הצילום והמתכון בצרפתית : כאן
Tam McKinley Wilson: הצלמת
!היא מצלמת נעליים וכסאות אדומים. צילומי שחור לבן ,נופים, פרחים וגם אוכל- כמה יפה















-
אתר הצלמת : כאן

13/06/2012

* עוגת שוקולד בננה,מופחתת קלוריות

היום יש לנו עוגת שוקולד בננה מופחתת קלוריות. מתיקות העוגה עדינה והיא קלה להכנה. מרקם העוגה רך ואוורירי גם הודות להקצפת חלבוני שתיים מהביצים


עוגת שוקולד בננה
:החומרים
מאה ושישים גרם סוכר לבן
מאה מ"ל שמן רגיל, קנולה למשל
מאה שמונים גרם קמח לבן רגיל
כפית אבקת אפיה, מנופה
חצי כפית סודה לשתיה מנופה
ארבע עד 5 כפות אבקת קקאו, מנופה
מאה גרם שוקולד מריר 60% מוצקי קקאו , לחתוך את השוקולד עם סכין חדה לקוביות קטנות
בננה וחצי קלופה ומעוכה עם מזלג למחית = כ 180 גרם סה"כ
שלוש ביצים גדולות בטמפרטורת החדר, 2 מופרדות
חמישים מ"ל חלב
--
תבנית מוארכת קטנה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני נמוך 160 מעלות
:בקערה בינונית לערבב
.קמח, שני חומרי התפחה, סוכר, קקאו וקוביות שוקולד
:בקערה שניה לערבב
.מחית בננות,ביצה שלמה, חלמוני שתי הביצים
.להוסיף בטריפה (ידנית) את השמן והחלב
.בקערת מיקסר להקציף את החלבונים ללא כל תוספת לקצף מוצק
.לערבב את התערובת הנוזלית לתוך תערובת המרכיבים היבשים, לבחוש קצרות
.להוסיף לקערה כמות קטנה מקצף החלבונים ולקפל בעדינות
.לקפל פנימה את כל יתר קצף החלבונים
.לצקת לתבנית המוכנה ולישר
.לאפות את העוגה בתנור החם כשעה עד שעה ורבע, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
.לצנן את העוגה לפני החיתוך

העוגה ניתנת להקפאה פרוסה- מומלץ להפריד בין פרוסות העוגה טרם ההקפאה עם נייר סנדוויץ חתוך לריבועים בגודל פרוסת עוגה. ההפשרה מהירה -על ידי הוצאת העוגה מהמקפיא דקות לפני אכילתה


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

07/06/2012

**~~~חלה לשבת- חלה מושלמת עם צימוקים ושקדים~~~

חלה לשבת
חלה עשויה מבצק הדומה לבצק בריוש משובח, עשיר וחמאתי, זרויה בצימוקים מבפנים ופיסות שקדים מלמעלה. בצק השמרים רך ומתקתק קצת יותר מבצק בריוש מסורתי. החלה מושלמת בטעם גם במראה. הקרום מעט פריך והתוך רך ומזמין. תלשו חתיכת חלה בעודה טרייה, אכלו כפי שהיא או מרחו בחמאה טובה וריבה משובחת ! החלה ניתנת לפריסה, תהיה מצויינת ביום אפייתה וגם למחרת. פראנץ' טוסט מחלה כזו כבר אכלתם ?..את החלה הנותרת פרסו והקפיאו בשקיות הקפאה
 

לפני שנתחיל להכין את החלה דאגו לרכוש - צימוקים כהים, שקדים מולבנים פרוסים וקמח מיוחד ללחם. אני אוהבת לחלוט ולייבש את הצימוקים טרם הכנסתם לבצק, באופן זה הם נקיים ורכים יותר. הבצק קל להכנה במיקסר וגם ידנית. כייף גדול למסור את החלה כמתנה מהמטבח הפרטי שלכם, זה מה שעשיתי
הצילומים ניתנים להגדלה
חלה לשבת
:החומרים
שניים עשר גרם שמרים יבשים= 4 כפיות מדידה
כוס חלב חמים= 250 מ"ל
חצי כפית מלח דק
מאה גרם סוכר לבן = חצי כוס
שתי ביצים גדולות- לטרוף כל ביצה בקערית קטנה נפרדת
שבע מאות גרם קמח לבן מיוחד ללחם
מאה גרם חמאה רכה
חמישים גרם צימוקים כהים, במידה והצימוקים גדולים חצו לשניים כל צימוק
עשרים גרם שקדים מולבנים, פרוסים
-
קערה גדולה להתפחת הבצק
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
:(לקערת מיקסר לצקת את החלב החמים, להוסיף בערבוב (בינתיים עם כף
שמרים יבשים (או 30 גרם שמרים טריים), מלח, סוכר, ביצה אחת שלמה טרופה, שלושת רבעי כמות מהביצה הטרופה השניה. (הכמות הקטנה הנותרת מהביצה תשמש לזיגוג החלה) חשוב לערבב לאחר הוספת כל מרכיב
לערבב לקערה כמות קטנה של קמח. להוסיף את כל כמות הקמח בהדרגה, ללוש היטב. להשאיר כשליש כוס קמח להוספה לקראת סיום הלישה
להוסיף בהדרגה חתיכות מהחמאה הרכה. ללוש עם המיקסר (וו לישה) עד שכל החמאה נבלעת בבצק. לצקת פנימה את יתרת הקמח(1/3 הכוס) וללוש לבצק חלק ואחיד. הבצק מצויין, איננו דביק ונעים למגע
להעביר את כדור הבצק לקערה משומנת קלות, לכסות ולהתפיח כ- 40 דקות או עד שהבצק מכפיל את נפחו
.לקראת סיום תפיחת הבצק לחמם את תנור האפייה לחום גבוה - 200 מעלות
:עיצוב ואפייה
להכות בבצק התפוח, להניח על משטח רידוד מקומח מעט, ללוש לבצק את כל הצימוקים
.בעזרת סכין חדה לחלק את כדור הבצק ל- 3 חלקים שווים. כל שליש בצק ישקול 400 גרם
.לרדד כל שליש בצק לחבל באורך 50 ס"מ
.לקלוע את 3 החבלים לצמה
.להעביר את החלה על נייר האפייה בתבנית הגדולה. בגלל גודלה מומלץ להניח את החלה באלכסון התבנית
.למרוח את החלה בביצה הטרופה הנותרת
.לפזר על החלה את פרוסות השקדים
.להתפיח רק כ 10-15 דקות
.לאפות את החלה בתנור החם 25-30 דקות עד קבלת חלה זהובה ושחומה

:מוזמנים לצפות בקווין ספייסי, אני אהבתי מאוד
'The Ventriloquist' starring Kevin Spacey [OFFICIAL]

מקור
 הכתבה על הסרט בפייפר מגזין : כאן
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

04/06/2012

*לחמניות קינמון (בצק שמרים) להמונים

דמיינו את הריח - לחמנייה טרייה מגולגלת בהרבה קינמון וסוכר חום, חמאתית ורכה מבפנים כעת התקרבו והביטו


ללחמניות הקינמון קרום פריך, תוך רך, חמאתי וטעים. כל לחמניה תספיק לארוחת הבוקר הקלה או לשעת הקפה וגם תוכלו להתחלק בה עם מישהו שאתם אוהבים כי היא באמת.. גדולה. את הלחמניות מומלץ לשמור בהקפאה ולחמם על חום נמוך להפשרה, תקבלו לחמניית קינמון כמו יצאה כעת מהתנור
 !בואו, תראו כמה קל להכין לחמניות קינמון אצלכם בבית

02/06/2012

*מאפה חצילים, קישואים ועגבניות המתכון הקל

מאפה חצילים, קישואים ועגבניות בקלי קלות

?איך מכינים
בווק/מחבת מטגנים ב- 3 כפות שמן זית עד להזהבה עמוקה:2 בצלים גדולים קצוצים יחד עם 3-4 שיני שום גדולות קצוצות לבחוש מעט, משך כ- 10 דקות


assets Creative Commons License