02/09/2012

עוגיות (השוקולד) של יונתן

הפעם, סלחו לי קוראי היקרים, אין לי צילום של העוגיות. הילד אכל את כולן. לא, לא בבת אחת כמובן. ובלי כיבודים, כן ? מהיום בעצם מאתמול, שונה שמן של העוגיות הללו בישראל (במשפחה שלנו) ל'עוגיות השוקולד של יונתן'. במגזין האוכל של הבי בי סי קוראים לעוגיות הללו עוגיות וינטאג' והן פשוטות כל כך להכנה, גם לילדים

בצילום למעלה: השוקולד בטעם תפוז שנכנס כולו לעוגיות
נ' הקוראת הנאמנה שלי, מדפיסה כל מתכון עוגיות מהבלוג וכותבת שכבר יש לה ב'אוסף' מעל מאה מתכונים! הנה לך יקירתי  אחד נוסף, זה לא מיועד רק לילדים. החלפתי את סוג וכמות השוקולד המומלץ במתכון המקורי והשתמשתי בשוקולד שאני אוהבת במיוחד:שוקולד מריר תפוז 70% של חברת לינדט השוויצרית. את השוקולד קצצתי לקוביות קטנות בעזרת סכין גדולה
.הכמות המומלצת היא 200 גרם ,אבל בחפיסה השניה.. המותחלת נמצאו רק 170 גרם, הילד לא התלונן, גם אנו לא
:קחו מתכון לעוגיות מפינת הגאון

* עוגיות (השוקולד) של יונתן

הפעם, סלחו לי קוראי היקרים, אין לי צילום של העוגיות. הילד אכל את כולן. לא, לא בבת אחת כמובן. ובלי כיבודים, כן ? מהיום בעצם מאתמול, שונה שמן של העוגיות הללו בישראל (במשפחה שלנו) ל'עוגיות השוקולד של יונתן'. במגזין האוכל של הבי בי סי קוראים לעוגיות הללו עוגיות וינטאג' והן פשוטות כל כך להכנה, גם לילדים

בצילום למעלה: השוקולד בטעם תפוז שנכנס כולו לעוגיות
נ' הקוראת הנאמנה שלי, מדפיסה כל מתכון עוגיות מהבלוג וכותבת שכבר יש לה ב'אוסף' מעל מאה מתכונים! הנה לך יקירתי  אחד נוסף, זה לא מיועד רק לילדים. החלפתי את סוג וכמות השוקולד המומלץ במתכון המקורי והשתמשתי בשוקולד שאני אוהבת במיוחד:שוקולד מריר תפוז 70% של חברת לינדט השוויצרית. את השוקולד קצצתי לקוביות קטנות בעזרת סכין גדולה
.הכמות המומלצת היא 200 גרם ,אבל בחפיסה השניה.. המותחלת נמצאו רק 170 גרם, הילד לא התלונן, גם אנו לא
:קחו מתכון לעוגיות מפינת הגאון

30/08/2012

** ממולאים בנוסח יווני - מתכון מיוחד

ממולאים : פלפלים ועגבניות
:פלפלים ועגבניות ממולאים באורז ודברים טובים
החבר'ה שלי רמזו לאחרונה שכדאי לפרסם כאן קצת 'אוכל' ממש.. מלבד עוגות, עוגיות , לחמים ומנות קינוח. באדיבותם הרבה נתנו לי כמה אתגרים ..השבוע מומש אחד מהם- טעים במיוחד: פלפלים ועגבניות ממולאים באורז בנוסח יווני. בכלל, אימא'שלו טוענת כל הזמן שבמידה והמילוי של הממולאים טעים ככה (..ואפשר לאכול אותו ישר מהמחבת או הסיר) אזי הממולאים יהיו טעימים. ואני ? ניסיתי (ניקיתי את המחבת..) אזי אני גם מאמינה
רקחתי מגוון טעמים שמילאו פלפלים ירוקים ועגבניות בשלות. מנה צמחונית אפויה בתנור שתתאים לארוחת הצהריים וגם לאורחים לסוף השבוע. מומלץ לקרא את המתכון המלא טרם ההכנה, כולל הטיפים. בפעם השנייה שתכינו, מובטח לכם, זה ילך בקלי קלות ומהר הרבה יותר ! בכל מקרה, אני בטוחה שתרגישו אלופים כבר בהגשה הראשונה

:טיפים לפני שמתחילים
בחרו עגבניות בגודל אחיד, בינוני - אדומות ובשלות אבל לא רכות מדי בכדי שישמרו על צורתן לאחר האפייה
.בחרו בפלפלים ירוקים כהים, אחידים בגודלם, לא גדולים מדי
.יפה להותיר את עוקצי הפלפלים והעגבניות
.עוד לפני מילוי הירק, חיתכו 'מכסה' לכל פלפל ועגבניה והחזירו את המכסה לירק.. לשם התאמה אישית
.באופן זה יקל לכם לרוקן את תוכן העגבניות
.ניתן להחליף את הצימוקים הכהים בצימוקים בהירים
.המלית עשירה וכל כך טעימה !- אל תשנו דבר
במידה והצימוקים גדולים מאוד, קצצו אותם. החליטה הקצרה במים רותחים מנקה אותם אך תורמת לעסיסיותם במלית
.במידה ואינכם אוהבים קינמון, השמיטו. הוסיפו תיבול אחר אהוב או וותרו
.חיתכו מעט וישרו את בסיסי הירקות על מנת שיוכלו לעמוד 'ישר' בתוך התבנית
השתמשתי באורז 'פרסי', אתם יכולים להחליפו בסוג אורז אחר לבחירתכם,שנו את כמות הנוזלים בהתאמה
.האורז במלית יהיה עשוי היטב אבל לא רך מדי לפני מילוי הירקות
.המלית המבושלת צריכה להיות יבשה יותר ובתום הבישול תכיל פחות נוזלים
.מלית האורז תספיק לקילו וחצי ירק לערך. את הפלפלים יש למלא ביותר מלית בגלל גודלם
.מנת הגשה מומלצת לסועד: 3 יחידות ירק בגודל בינוני
.ניתן להגדיל את כמות שמן הזית לשלושת רבעי הכוס
סה"כ כמות הירק בתבנית שלי = 14 יחידות לא גדולות מאוד, אפשרי להכפיל כמויות ולאפות בתבנית גדולה יותר
.זמן אפייה משוער הוא קרוב לשעה וישתנה בהתאם לגודל וסוג הירק שלכם
.קשטו את המנה המוכנה בפטרוזיליה טרייה וקצוצה, המוסיפה טעם ויופי
.את הממולאים מומלץ לאכול חם מהתנור או פושרים
.הממולאים טובים מאוד גם יום למחרת - מחוממים הטב בתנור/בטוסטר אובן
.יתרת הממולאים שלא אכלתם תשמר במקרר ימים אחדים
!המתכון נחל אצלנו להצלחה גדולה ! - רוצו להכין


ממולאים בנוסח יווני
:החומרים
שמונה פלפלים ירוקים כהים
שש עגבניות
משקל הירק הכולל = קילו וחצי לערך
מאה גרם צנוברים, שטופים וקלויים במחבת יבשה
מאה גרם שקדים שלמים -לא מולבנים, קלויים, קצוצים דק מאוד במעבד מזון
בצל בינוני לבן קלוף וקצוץ דק
כחצי כוס שמן זית כתית טהור= 125 מ"ל
מאה גרם אורז פרסי שטוף ומסונן
מאה עשרים גרם צימוקים כהים, לחלוט וליבש
שן שום גדולה קצוצה או שתיים קטנות
כפית קינמון טחון
כוס מיץ עגבניות = 250 מ"ל, השתמשתי בכוס מהרוטב הזה מופשר, היה בפריזר בשקית הקפאה
חופן עלי נענע קצוצים
מלח לטעם - לערך כפית מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
מעט סוכר לבן
חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
-
מחבת גדולה
-
.תבנית אפיה בגודל 20 על 30 ס"מ לערך (או קטנה יותר) בעלת דפנות גבוהות יחסית
:אופן ההכנה
.לחתוך מעט את בסיסי הפלפלים והעגבניות
.לחתוך את החלק העליון (לא עבה מדי) בכל פלפל ובכל עגבניה על מנת ליצור 'מכסה' לירק
.מהפלפלים להסיר עם היד את כל הגרעינים
בעזרת כפית 'תפוחן' להוציא את תוכן העגבניות. את תוכנן לקצוץ דק ולשים בקערה קטנה יחד עם נוזלי העגבניה
:הכנת מלית האורז
במחבת גדולה לטגן את הבצל ב- 3 כפות שמן זית (מתוך כמות שמן הזית הכוללת)  לבחוש משך כ4 דקות
.הבצל ישאר זהוב
.להוסיף למחבת את האורז ולבחוש היטב
.להוסיף למחבת: צימוקים, שום קצוץ, קינמון טחון , צנוברים ושקדים. לערבב הכל
.להוסיף את תוכנן של העגבניות, לערבב
.להוסיף את מיץ העגבניות ומי ברז - לערך כוס מים לכיסוי המלית בנוזלים
.לבשל כ12-15 דקות. ללא מכסה, לבחוש מדי פעם
.בסיום הבישול להוסיף למחבת את עלי הנענע הקצוצים (עלים בלבד) לערבב, להסיר מהלהבה
.לתבל במלח לטעם ופלפל שחור גרוס טרי
.לשמן מעט את תחתית תבנית האפייה בשמן זית
.לסדר בתבנית את הפלפלים והעגבניות
.לפזר מעט סוכר על דפנות כל פלפל וכל עגבניה
.בעזרת כף למלא כל ירק במלית. בכמות של 2-3 כפות מלית ובהתאם לגודל הירקות
.לסגור את הירקות עם מיכסהן
.לצקת משמן הזית הנותר על כל פלפל וכל עגבניה
.לאפות את הממולאים בתנור החם למשך כשעה או עד שהם רכים ומוכנים
.מומלץ להוציא את התבנית לפחות פעם במהלך האפייה ,בעזרת כף לנטף על הירקות מהנוזלים שבתבנית
.להגיש חם או פושר
בצילום למעלה : לארוז ולשנע.. לכל מי שאתם אוהבים
.הערה מאוחרת : החבר'ה שלי טוענים שהפלפלים טעימים אף יותר מהעגבניות כי.. יש הרבה מילוי


בצילום למעלה : המנה שלי
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

29/08/2012

*~~~עוגת הדבש הטובה בעולם~~~~

דבש . דבש
השבוע נמצאו בחנות כלים חד פעמיים תבניות מיני יפות וצבעוניות עשויות קרטון. התלהבתי מצורתן וצבען של התבניות ורכשתי מספר יחידות. בבית מדדתי: אורך התבנית 18 ס"מ ורוחבה 7 ס"מ. עלות כל תבנית 80 א"ג.  תכולת כל תבנית 500 מ"ל. אין צורך לשמן את התבניות לפני האפייה והעוגה הצוננת מחליקה מהתבנית בקלות. הכנתי את עוגת הדבש הקבועה, חילקתי את תערובת העוגה ל-3 התבניות המיני. זמן האפייה התקצר ל-45 דקות. בתבנית כיכר אחת אפו עשר דקות נוספות. בהמשך הפוסט מתכון לעוגת הדבש הטובה והקלה להכנה (הכול מתערבב בקערה אחת). הגישו עוגות מיני דבש כמתנה לראש השנה/לחגים, עיטפו כל עוגה בתבנית בנייר צלופן וקשרו סרט יפה. שהשנה תהיה רק דבש 

.לאפייה אחידה וטובה, מומלץ להניח את תבניות הקרטון על משטח אפיה (תבנית ללא שוליים) עבה 
:הכנת עוגות מיני דבש
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות

26/08/2012

*ביסקוויטים : הבטטה כבר בפנים

ביסקוויטים : הבטטה כבר בפנים
אחרי הביסקוויט השלישי או הרביעי (מי סופר?.) עצרתי. יש גבול לכמה אפשר 'רק לטעום'. הביסקוויטים הללו ממכרים, באחריות. את הרעיון הבסיסי אימצתי מגיליון ישן של מגזין 'מזון ויין' האמריקאי. המתכון עובד והותאם על ידי לטעם המשפחה. בסקוויטים שדומים ללחמניות קטנות, בתוספת מחית בטטה אפויה כמה שהכתום הזה יפה וטעים. הבצק נעים ונוח לרידוד וצבעו כתמתם בהיר (כמעט וצילמתי לכם את הבצק). מעבדים את הבצק בזריזות במעבד מזון או במיקסר. מרדדים אותו עבה יחסית על משטח עבודה מקומח היטב (רצוי משטח סיליקון), קורצים עיגולים או חותכים לריבועים/מקלונים קצרים ואופים בחום גבוה דקות ספורות. בתום האפייה, כל שנחוץ זה ..מעט חמאה. אפשר לחצות כל ביסקוויט ולשים בפנים קוביית חמאה. נסו את זה בבית
.הביסקוויטים פריכים ובצבע תפוזי. אכלו אותם כחטיפים חמים, לארוחת הערב או לצד תבשיל בשרי חם
.לרגישים לטעם אבקת הסודה לשתייה (גם אנו): המתכון מכיל כמות קטנה שכמעט אינה מורגשת
! יש לכם אורחים? הכפילו כמויות- זה נחטף


.טיפים : נפו את אבקות ההתפחה יחד עם הקמח, ניתן להחליף את היוגורט בריוויון
ביסקוויטים עם בטטה
:החומרים
הכמות: כ- 20 ביסקוויטים
בטטה אחת קטנה במשקל של כ 220 גרם- משקל המחית האפויה = 130 גרם= 3/4 כוס מדידה
מאתיים ארבעים וחמישה גרם קמח לבן רגיל
כף סוכר זהוב - דמררה
שתיים וחצי כפיות אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח דק
מאה גרם חמאה קרה, חתוכה לחתיכות קטנות
שליש כוס יוגורט קר
 
מעבד מזון או מיקסר או קערה גדולה לערבוב הבצק

25/08/2012

**עוגיות ביסקוצ'וס - להתאהב בהן

חם וטרי מהתנור : עוגיות ביסקוצ'וס
עד שלא תכינו ביסקוצ'וס לא תדעו עד כמה העוגיות הללו קלות להכנה וגם טעימות ! מוצאן של העוגיות מיהדות ספרד. העוגיות מכילות מרכיבים ספורים בלבד-שמן ולא חמאה, ביצים, סוכר-מתיקותן עדינה, קמח, אבקת אפייה ומעט חומרי טעם. צורתן הטבעתית יפיפיה. ניתן לתבל את בצק העוגיות בקינמון ומי פריחת הדרים. תיבלתי בתמצית וניל. אל תשכחו לפזר על העוגיות שומשום או אגוזים קצוצים דק ואפו אותן היטב בכדי שיהיו מעט יבשות. מתאים לקפה ..מתכון של לגזור ולשמור וגם לחלק למשפחה ולחברים

:הערות
יוצאי טורקיה ויוון נוהגים לפזר על הביסקוצ'וס שומשום. אני השתמשתי לצד שומשום רגיל גם בשומשום שחור
ניתן ליצור עוגיות עבות וקטנות יותר, פשוט גלגלו את הבצק לגלילים באורך של כ- 10 ס"מ וסגרו לטבעת קטנה

23/08/2012

~~~~סלט פלפלים ועגבניות נוסח טוניס~~~~

הסלט שלנו היום הוא מהמטבח הטוניסאי: סלט פלפלים אדומים ועגבניות. הגירסאות לסלט מגוונות, הן ביחס המרכיבים וגם בתיבול. אצלנו זה שבוע של סלטי פלפלים .. סלט נוסף של פלפל אדום  הוכן (איטלקי) ושונה לגמרי. הסלט הטוניסאי קל וכייפי להכנה. איך מכינים ? - אופים את הירקות בתנור, קולפים אותם בקלות מקליפתם הדקה וחותכים לקוביות קטנות. בקערה מתבלים את הפלפלים והעגבניות במיץ לימון סחוט טרי, שמן זית, מלח ופלפל
.זהו ! הסלט מוכן
מומלץ להכפיל את כמויות הסלט. הסלט נשמר היטב ימים אחדים במקרר. בקיץ ניתן להגישו קר כסלט מרענן כמנת פתיח או כתוספת


.לטעמנו, כדאי להקפיד על משקל זהה של הפלפלים האדומים והעגבניות
מומלץ לבחור בפלפלים ועגבניות יפים (לא גדולים במיוחד) בגודל הדומה אחד לשני על מנת שאפייתם תהיה אחידה
לגיוון :אפו באותה התבנית מספר שיני שום שלמות בקליפתם. בתום האפיה הוסיפו את תוכנן הרך לסלט


סלט פלפלים ועגבניות נוסח טוניס
?איך מכינים
.מחממים תנור/טוסטר אובן לחום גבוה - 220 מעלות
.על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה/נייר כסף הפוך (אין צורך לשמן) מניחים פלפלים ועגבניות נקיים ושלמים
.בצילומים: הכנתי מחצי קילו פלפלים וחצי קילו עגבניות
אופים את הירק במשך כמחצית השעה. יש להפוך את הפלפלים והעגבניות (זהירות! זה חם) פעם אחת במהלך האפיה
.אפו את הירקות בתבנית עד שהפלפלים ישחימו מעט ויתרככו
הוציאו את התבנית מהתנור. העבירו את כל הירקות למסננת גדולה וכסו - אפשרי בנייר הכסף שאפיתם עליו את הירקות. להניח למשך כ- 20 דקות, זה יקל על מלאכת הקילוף
.לקלוף את הפלפלים מקליפתם הדקה. להרחיק גרעינים. לחתוך לקוביות קטנות
לקלוף את העגבניות מקליפתם הדקה. להרחיק את העוקץ ומעט מהגרעינים ולחתוך לקוביות קטנות. להוסיף לקערת הפלפלים
.להניח את קוביות הירק על מסננת ,לסנן מעודף נוזלים
.להעביר את הפלפלים והעגבניות לקערה
.לסחוט מיץ לימון ולהוסיף לקערה. הוספתי מיץ מחצי לימון ענק
.לתבל במלח אטלנטי או מלח גס/רגיל ופלפל שחור גרוס טרי לטעם
.להוסיף שמן זית. לערבב הכול
.מומלץ להניח את הסלט בקרור למשך שעות ספורות (2-3) לפני ההגשה
........
--
:קחו הצצה ל"ירושלים" הספר החדש של הצמד הנפלא
Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi talk about their 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

*~~~~סלט פלפלים ועגבניות נוסח טוניס~~~~

הסלט שלנו היום הוא מהמטבח הטוניסאי: סלט פלפלים אדומים ועגבניות. הגירסאות לסלט מגוונות, הן ביחס המרכיבים וגם בתיבול. אצלנו זה שבוע של סלטי פלפלים .. סלט נוסף של פלפל אדום  הוכן (איטלקי) ושונה לגמרי. הסלט הטוניסאי קל וכייפי להכנה. איך מכינים ? - אופים את הירקות בתנור, קולפים אותם בקלות מקליפתם הדקה וחותכים לקוביות קטנות. בקערה מתבלים את הפלפלים והעגבניות במיץ לימון סחוט טרי, שמן זית, מלח ופלפל
.זהו ! הסלט מוכן
מומלץ להכפיל את כמויות הסלט. הסלט נשמר היטב ימים אחדים במקרר. בקיץ ניתן להגישו קר כסלט מרענן כמנת פתיח או כתוספת


.לטעמנו, כדאי להקפיד על משקל זהה של הפלפלים האדומים והעגבניות
מומלץ לבחור בפלפלים ועגבניות יפים (לא גדולים במיוחד) בגודל הדומה אחד לשני על מנת שאפייתם תהיה אחידה
לגיוון :אפו באותה התבנית מספר שיני שום שלמות בקליפתם. בתום האפיה הוסיפו את תוכנן הרך לסלט


סלט פלפלים ועגבניות נוסח טוניס
?איך מכינים
.מחממים תנור/טוסטר אובן לחום גבוה - 220 מעלות
.על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה/נייר כסף הפוך (אין צורך לשמן) מניחים פלפלים ועגבניות נקיים ושלמים
.בצילומים: הכנתי מחצי קילו פלפלים וחצי קילו עגבניות
אופים את הירק במשך כמחצית השעה. יש להפוך את הפלפלים והעגבניות (זהירות! זה חם) פעם אחת במהלך האפיה
.אפו את הירקות בתבנית עד שהפלפלים ישחימו מעט ויתרככו
הוציאו את התבנית מהתנור. העבירו את כל הירקות למסננת גדולה וכסו - אפשרי בנייר הכסף שאפיתם עליו את הירקות. להניח למשך כ- 20 דקות, זה יקל על מלאכת הקילוף
.לקלוף את הפלפלים מקליפתם הדקה. להרחיק גרעינים. לחתוך לקוביות קטנות
לקלוף את העגבניות מקליפתם הדקה. להרחיק את העוקץ ומעט מהגרעינים ולחתוך לקוביות קטנות. להוסיף לקערת הפלפלים
.להניח את קוביות הירק על מסננת ,לסנן מעודף נוזלים
.להעביר את הפלפלים והעגבניות לקערה
.לסחוט מיץ לימון ולהוסיף לקערה. הוספתי מיץ מחצי לימון ענק
.לתבל במלח אטלנטי או מלח גס/רגיל ופלפל שחור גרוס טרי לטעם
.להוסיף שמן זית. לערבב הכול
.מומלץ להניח את הסלט בקרור למשך שעות ספורות (2-3) לפני ההגשה
........
--
:קחו הצצה ל"ירושלים" הספר החדש של הצמד הנפלא
Yotam Ottolenghi and Sami Tamimi talk about their new cookbook - Jerusalem
--------


NOWNESS.com presents: Ottolenghi: Love is the Right Word
--



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

22/08/2012

רפרפת לייט

.השבוע הכנתי סוג של רפרפת 'לייט' שמרכיבה העיקרי הוא ריוויון
מתכון נחמד (סלחו לי על איכות הצילום הפעם..)שאפשר לאכל ישירות מהמקרר כבר באותו היום או גם ימים למחרת. המנה ממותקת קלות לכן מומלץ להגישה בתוספת פרי עונתי/רוטב או ריבה טובה.מתכון קצר מפינת המתכון המהיר

?פודינג ריוויון לייט- איך מכינים
.הכמות תספיק ל-13 כוסיות בתכולה של 80 מ"ל
.לוקחים מיכל שמנת מתוקה 38% שומן.150 מ"ל מהמיכל מקציפים לקצפת רכה ושומרים את הקצפת במקרר
את יתרת השמנת מתוקה יוצקים לסיר בינוני, מוסיפים 3/4 כוס סוכר לבן (150 גרם) .מבשלים בבחישה על להבה נמוכה להמסת הסוכר
.בקערית ממיסים שקית ג'לטין ללא טעם (=14 גרם) ברבע כוס מים חמים
.להוסיף ג'לטין מומס לסיר, לערבב לשנייה ולהסיר מהלהבה
.לערבב היטב למניעת גושי ג'לטין
.לצקת את התערובת לקערה חסינת חום. להוסיף 600 מ"ל ריוויון ולבחוש היטב
.לקפל פנימה קצפת וכפית תמצית וניל
.לצקת לכוסיות הגשה ולצנן לפחות שעתיים לפני ההגשה
.אפשר להגיש את הפודינג לייט בכוסיות או להעביר סכין סביב השוליים ולהפוך על צלחת הגשה

19/08/2012

*פפרונטה - סלט פלפלים ועגבניות איטלקי Peperonata

פפרונטה - סלט פלפלים ועגבניות איטלקי
סלט פפרונטה איטלקי כבר אכלתם ? סלט מבושל המורכב בעיקר מפלפלים אדומים ועגבניות. הקיץ הכנתי את הסלט מספר פעמים על מנת להגיע לנוסחא מדוייקת ואהובה על כולנו. יש ! זה הצליח . ישנם ימים שאנו אוכלים את הסלט ישר מהסיר ..פרוסת לחם טריה ליד ולא צריך יותר. זמן בישול הסלט קצר יחסית. את הסלט אפשר לאכול טרי ופושר או לאחר ימים ספורים במקרר מחומם קלות. בצילום -מחצית כמות הסלט המבושל ללא עלי דפנה 

קילוף העגבניות: רחצו את העגבניות. עגבניות קטנות יחסית על אשכול טעימות יותר. בעזרת סכין חדרה עשו חתך 'איקס' לא עמוק מדי בתחתית כל העגבניה. הניחו את העגבניות בקערה עמידה בחום. צקו מים רותחים טיפה מעל גובה העגבניות. הניחו לשתי דקות. סננו, צננו מעט וקלפו את העגבניות
ישנם מתכוני פפרונטה נוספים המכילים יחס פלפלים-עגבניות שונים וגם תוספת של עשבי תיבול. שחקו עם המתכון לטעמכם האישי. קבלו במחיאות כפיים- סלט פפרונטה בגירסא אישית
פפרונטה
הכמות: 6 מנות
:המרכיבים
חצי כוס שמן זית
מאתים וחמישים גרם בצל סגול או בצל לבן = 2 בצלים בינוניים, לקלוף ולפרוס דק
שתי שיני שום קלופות וקצוצות דק
קילו פלפלים אדומים, להסיר חרצנים,לחתוך לרצועות
שני עלי דפנה - לא חובה
כפית סוכר לבן
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
קילו עגבניות קלופות חתוכות לרבעים
שתי כפיות חומץ בן יין אדום
-
כלים: סיר גדול
-
:אופן ההכנה
 בסיר לחמם את שמן הזית. להוסיף את הבצל ולבשל 10 דקות על להבה בינונית. הבצל צריך להתרכך בלבד ולא להשחים
.להוסיף לסיר את השום ולבשל דקה נוספת
להוסיף את הפלפל האדום הפרוס ועלי הדפנה. לערבב, להנמיך את הלהבה. לבשל 10 דקות עם מכסה. לערבב מדי פעם
.להוסיף לסיר את יתר המרכיבים, לערבב ולבשל מכוסה משך 5 דקות
להסיר את מכסה הסיר ולבשל את הפפרונטה (לבחוש מדי פעם) כמחצית השעה על להבה מתונה עד לצימצום הנוזלים
.לצנן ולשמור במקרר עד 3 ימים
.להגיש את הסלט בטמפרטורת החדר ולא קר

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012
assets Creative Commons License