18/07/2023

גלידת נוגט, מתכון נפלא ללא מכונת גלידה

~~~גלידת נוגט~~~
גלידת נוגט רכה, מבושמת בדבש ופיסות שוקולד קטנטנות. קל להכין ואין צורך במכונת גלידה. הגלידה ניתנת להגשה ישר מהפריזר. והנה יש לנו מנת קינוח מושלמת


:גלידת נוגט ככה תכינו
טורפים 2 חלבונים גדולים (בטמפרטורת החדר) מביצים L לקצף רך אך יציב להשאיר את הקצף בקערת המיקסר.
בקלחת מערבבים 1/3 כוס מדידה דבש (רצוי דבש לא סמיך), 1/2 כוס מדידה סוכר לבן ורבע כוס מדידה מים. לבשל על להבה נמוכה בבחישה עד שהסוכר נמס.
להגביר את הלהבה ולהביא לרתיחה. לבשל *ללא בחישה* שתי דקות. להסיר מהלהבה.
להפעיל שוב את המיקסר עם החלבונים המוקצפים (להפעיל שוב כדקה לפני הוספת הסירופ), לצקת את הסירופ החם מאוד בזרם עדין מאוד . להמשיך להקציף במהירות בינונית גבוה כ 6 דקות או עד קבלת קצף יציב ופושר (הקערה, אצלי ממתכת תהיה חמימה פושרת אך הקצף התקרר). הקצף המוכן יעמוד יפה על המקצף, הנה צילום.


בקערה נפרדת להקציף כוס וחצי מדידה שמנת מתוקה קרה 38% (שמנת טרייה וללא תוספים), להקציף רק עד קבלת קצפת רכה אך יציבה. במהלך ההקצפה ניתן ומומלץ להוסיף לשמנת חופן שוקולד קצוץ דק (יש להקפיא קודם את חתיכות השוקולד ולחתוך שוב דק ולפני ההוספה).
* (השתמשתי בשוקולד עם שקדים ודבש, פרטים בפרטי).
לקפל בעדינות את שתי התערובות יחד ולהעביר למיכל הקפאה.
לאחסן את הגלידה ללילה במקפיא.
הגלידה רכה יחסית וניתן לאכול מיד לאחר ההוצאה מהפריזר וזה נפלא !!.
קרדיט לבסיס המתכון: ברוס ויינשטיין

I LOVE YOU, I HATE YOU  הסרטון


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על הצילומים, התכנים והתמונות שלי 2005-2023 מטעמים הום-מייד, מתנות מהמטבח, מוצרי קרושה, כתיבת תוכן איכותי ומקורי https://www.facebook.com/lemongingerBlog

No comments:

assets Creative Commons License