12/10/2012

**עוגיות תאנים איטלקיות Crostate Di Fichi - מתכון מיוחד

כמה כייף לסור למשתלת הצמחים הקרובה ולרכוש שפע עציצים פורחים: פרחי אמנון ותמר, פורטולקות -פרחי השמש הצבעוניים, קקטוסים קטנים, ועוד. לתת את חלקם במתנה. מרובם, ליצור 'גינה' קטנה על עדן אחד מחלונות הבית


את הפורטולקות הרווה הגשם שהעיר אותנו הבוקר. עם שמש הבוקר נפתחים הפרחים הקטנים לאט לאט. עם רדת הערב נסגרים הם וישנים
בינות לכל העציצים, סדרתי פסלוני גמדים, צב גדול, משפחת צבים חייכנית, כדים ..חלק מהעציצים הקטנים נתונים בתוך קופסאות שימורים ריקות ויפות- של עגבניות איטלקיות, מחית ערמונים צרפתית וגם זיתים פיקנטיים

08/10/2012

** ~~~עוגת אגסים צרפתית - מתכון מיוחד~~~

אגסים . אגסים
כייף היה להכין את עוגת האגסים החדשה ולמסור אותה כמתנה. פשטות מראה העוגה איננה מגלה עוגה מושקעת, יפיפיה המחביאה בתוכה הרבה אגסים מבושלים בסירופ סוכר ווניל. מתובלים בריבה ובליקר קוואנטרו
לעוגה יתאימו אגסים ירוקי קליפה ואלו חומי הקליפה הגדולים יתאימו אף יותר. על שמם נקראת העוגה בצרפתית. ראו כאן
 ניתן להגדיל את כמות האגסים אף לקילו. דאגו שהאגסים יהיו טריים ומוצקים
את תערובת העוגה מערבבים בקערה אחת (ידנית) בקלי קלות. על פני העוגה מסדרים יפה את האגסים ואופים. כחמש דקות לפני תום האפייה, יוצקים על העוגה את סירופ הוניל שצמצמנו בסיר ואופים דקות נוספות.
הסירופ מבושם, מנוקד בוניל וטעים להפליא !

בצילום למעלה: האגסים לפני הבישול בסירופ הסוכר והווניל
:בצילום למטה : הצעה לסידור האגסים כפרח

05/10/2012

*~~~~חלה בנוסח ויז'ניץ ? - חלה טעימה לשבת~~~

אכן, אכלתי מהחלה המקורית של מאפיית ויז'ניץ. החלה היתה ריחנית, טעימה, שחומה (מתקתקה) ונפלאה יותר מכל האחרות. לפני זמן פורסם ברשת ה'מתכון הסודי' של החלה. כפי שנכתב, החלה שתאפו בביתכם על פי המתכון הסודי לא תצא זהה לזו שבמאפייה. ציוד אחר, טכניקות שונות ועוד
הסקרנות הריצה אותי למטבח. לקחתי את המתכון שפורסם ברשת והמרתי אותו לכמות של חלה אחת ,לנסיון
-הנה החלה שלי


:הנה המתכון מהרשת

~~~חלה בנוסח ויז'ניץ ? - חלה טעימה לשבת~~~

אכן, אכלתי מהחלה המקורית של מאפיית ויז'ניץ. החלה היתה ריחנית, טעימה, שחומה (מתקתקה) ונפלאה יותר מכל האחרות. לפני זמן פורסם ברשת ה'מתכון הסודי' של החלה. כפי שנכתב, החלה שתאפו בביתכם על פי המתכון הסודי לא תצא זהה לזו שבמאפייה. ציוד אחר, טכניקות שונות ועוד
הסקרנות הריצה אותי למטבח. לקחתי את המתכון שפורסם ברשת והמרתי אותו לכמות של חלה אחת ,לנסיון
-הנה החלה שלי


:הנה המתכון מהרשת

04/10/2012

~~~פלפלצ'ומה -רוטב שום ופפריקה~~~

 ! פלפלצ'ומה -רוטב שום ופפריקה נוסח שרי אנסקי- זה להיט
פלפל צ'ומה
כשעושים סדר זורקים לא מעט וגם מוצאים מציאות. בימי החג האחרונים המתין לי הר של חוברות מתכונים ישנות: לסדר, לנגב אבק ולמיין ..באחת מחוברות 'גורמה' הישנות של פעם, נמצאה כתבה עם מתכון לפלפלצ'ומה של שרי אנסקי. הערב, נגשתי להכין
אתם זוכרים נכון, לפני שבועיים וקצת הכנתי גם כן פלפלצ'ומה -על פי גיל חובב. לטעמי זו של היום 'משוכללת' יותר
קילוף השום הלך בקלי קלות, שיני השום היו גדולות ממש. חציתי כל שן שום והסרתי את הקליפה
!שיניתי מעט את המתכון והוספתי פחות שמן מהכתוב. יצא מצויין טעמתי עם כפית וחזרתי לכתוב.. אז הכול בסדר איתי
:זיכרו
Don't Give Up
פלפלצ'ומה- רוטב שום ופפריקה

מתכון ע"פ שרי אנסקי , פורסם במגזין 'גורמה' ישן
:החומרים
ראש אחד של שום
שתי כפיות מלח גס- שמתי כפית וחצי
שתיים עד 4 כפות פפריקה חריפה - שמתי 2 כפות
כפית מיץ לימון או חומץ טבעי - שמתי כפית חומץ בן יין לבן
חצי כוס עד שלושת רבעי כוס שמן תירס או חמניות - שמתי רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית איטלקי
:ההכנה
.מקלפים וכותשים את שיני השום בקערה, עם המלח
.מוסיפים פפריקה ומיץ לימון או חומץ, ומערבבים
.מוסיפים את השמן תוך ערבוב, עד שמתקבל ממרח סמיך
.הרוטב נשמר לפחות חודש במקרר


:הצעות גיוון ע"פ שרי אנסקי
.לתבל גם בטיפ טיפה מלח לימון
.לתבל בקימל וכמון טחונים
.להכין פלפלצ'ומה מפפריקה מתוקה או מתערובת של פפריקה מתוקה וחריפה
:הצעות הגשה
למרוח על לחם
כתוספת לסנדוויץ
כתוספת לגבינה לבנה
כתוספת לקופסת טונה
תוספת לכל מאכל שדורש קורטוב חריפות
 

הצעה שלי - הכפילו כמויות, מלאו צינצנות קטנות והגישו כמתנה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

*~~~~פלפלצ'ומה -רוטב שום ופפריקה~~~

 ! פלפלצ'ומה -רוטב שום ופפריקה נוסח שרי אנסקי- זה להיט
כשעושים סדר זורקים לא מעט וגם מוצאים מציאות. בימי החג האחרונים המתין לי הר של חוברות מתכונים ישנות: לסדר, לנגב אבק ולמיין .. באחת מחוברות 'גורמה' הישנות של פעם, נמצאה כתבה עם מתכון לפלפלצ'ומה של שרי אנסקי. הערב, נגשתי להכין
אתם זוכרים נכון, לפני שבועיים וקצת הכנתי גם כן פלפלצ'ומה -על פי גיל חובב. לטעמי זו של היום 'משוכללת' יותר
.קילוף השום הלך בקלי קלות, שיני השום היו גדולות ממש. חציתי כל שן שום והסרתי את הקליפה
!שיניתי מעט את המתכון והוספתי פחות שמן מהכתוב. יצא מצויין. טעמתי עם כפית וחזרתי לכתוב.. הכול בסדר איתי
:זיכרו
Don't Give Up
 .השיר .. למטה בפוסט
פלפלצ'ומה- רוטב שום ופפריקה

*בצלצלי פנינה כבושים - מתכון מיוחד

בצלצלי פנינה כבושים
, מכירים את צינצנות הבצלצלים הפיקנטיות הנמכרות בכל מרכול
אוהבים את הטעם החמצמץ? את הפריכות המורגשת בכל נגיסה? מהיום אפשר להכין את זה בבית ובקלות. הבצלצלים יפים להגשה כמתנה מהמטבח. כאן גירסא נוספת


כבר שבועיים לערך הם מונחים על השיש שבמטבח. אני מביטה בהם.. הם מביטים בי. ושום דבר אינו קורה. נתונים הם בקערית זכוכית שקופה, כה יפים

03/10/2012

*לאפות קובנה בפעם הראשונה

לאפות קובנה , בפעם הראשונה
כמעט ואמרתי -"בא, טעם.. יש גם קובנה טרייה. הקפה השחור מתבשל לו בפינג'אן.." אך לא היום. ניגשתי לתלוש חתיכה ראשונה מלחם הקובנה הטרי.. להכין בפעם הראשונה מנת אוכל או דבר מאפה זו חוויה מיוחדת, אתגר, סיפוק ויצירה שלמה. לימוד עצמי. באופן אישי : פחות תאוות הזלילה יותר התשוקה שביצירת החדש. פיי לוי ממנה למדתי להכין את לחם הקובנה כותבת בספרה אוכל יהודי בינלאומי שזהו לחם תימני ייחודי. לחם הנאפה כל הלילה בסיר מכוסה. את הלחם אופים בדרך כלל כל הלילה לארוחת בוקר של שבת או ארוחת בראנץ'. הלחם נאפה באופן שונה מכל לחם אחר בזכות טמפרטורת האפייה הנמוכה, מספר שעות האפייה רבות וכמובן המכסה ההדוק של הסיר או תבנית האפייה שיוצרים לחם עסיסי ולח

01/10/2012

**טארט בצל צרפתי מיוחד - Pissaladiere

Pissaladiere - טארט בצל צרפתי
גירסאות רבות קיימות לטארט הבצל הצרפתי הזה. הפעם הכנתי לנו גירסא מיוחדת בטעמה וקלת הכנה. כולם אהבו אצלנו את הטארט. את הבצק מערבבים בקלות ידנית בקערה (אל תפעילו מיקסר בשביל זה) והוא מכיל 4 מרכיבים בלבד: קמח, מעט מלח, שמן זית ומים קרים. יופי של בצק, גם בריא וגם נוח לעבודה. לאחר מנוחה קצרה ניתן לרדד את הבצק בקלות על משטח סיליקון. הבצק נמתח ומסתדר יופי בתבנית הטראט, גמיש לגמרי. המלית בסיסית ומורכבת מקילו בצל לבן (כן, הרבה בצל ,לאחר הבישול כלל אינו חריף) שתי ביצים ושמנת. הפעם בעת הטיפול בבצל ..קילפתי, פרסתי ועוד פרסתי בצל דק דק..  הזלתי דמעות לרב. החבר'ה שלי אומרים שהדמעות לא היו לחינם

לבצל המבושל במעט שמן זית (לא מטוגן להשחמה רק לשקיפות) יש להוסיף ביצים, מעט (יחסית) שמנת מתוקה ותיבול בסיסי. בצק הטארט נאפה קודם באפייה עיוורת וללא מלית. הבצק נותר בהיר לאחר האפייה הראשונה אבל מחזיק את עצמו יפה. את הטארט יש לאפות עם המלית במשך כ 40 דקות נוספות. קדימה.. לעבודה. היה לי כייף להכין את המנה הזו

30/09/2012

*עוגת תפוחים צרפתית -מאפיית מקס פואלן -פריז Gateau Aux Pommes

יש לה את כל המעלות שצריך. הכל בדיוק במידה הנכונה ומתיקותה נפלאה. היא מחייכת אותו ..ואותה. רכה, מפנקת, זרויה בשבבי תפוחים - עוגת תפוחים צרפתית. מתכון מנצח שלמדתי להכין מאוולין הצרפתיה. המתכון התפרסם בספר השווקים של פריז (יצא לאור בשנת 2000). המתכון הוא של מאפיית מקס פואלן הפריזאית. מכינים אותו ידנית בשתי קערות ובדקות ספורות בלבד. רשמו מתכון פשוט והגישו אותו חם (לצד כדור גלידת וניל משובחת או קצפת) למישהו שאתם אוהבים, במיוחד


Gateau Aux Pommes
עוגת תפוחים צרפתית
:החומרים
שמונה כפות קמח רגיל
שלוש כפות סוכר לבן
כפית אבקת אפייה, מנופה
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל
שתי כפות שמן קנולה או שמן חמניות
שבע כפות חלב
ארבעה תפוחי עץ בגודל בינוני, קלופים, מחולקים לרבעים, מגולענים ופרוסים דק- כ 400 גרם תפוחים סה"כ
חמאה לשימון התבנית
assets Creative Commons License