30/10/2012

*ביצי תה סיניות Tea Eggs

ביצי תה סיניות

-מתכון מפתיע וקל הכנה. אפשר להכין כמות חלקית: חלקו את כל המרכיבים ביחס שווה
הביצים טעימות מאוד כפי שהן (במליחות עדינה). התיבול מדוייק. תוך הביצה נותר כמו ביצה קשה רגילה- בהיר, גם החלמון
 

? איך מכינים

27/10/2012

*לחם קופים - המתכון

לחם קופים- מאנקי ברד
עשרים כדורי בצק השמרים חברו יחדיו לעוגה אחת גבוהה מאוד. שפע של סוכר זהוב, חמאה וצימוקים דבוקים סביבם. כשהלחם חמים יש רק לתלוש חתיכה ולאכול. "לחם קופים" - מאנקי ברד- שמו של הלחם החדש שלנו. מתברר שגם לאמריקאים, שם נולד הלחם, אין מענה מהיכן הגיע השם המצחיק משהו של הלחם הזה
שימוש ראשון בקערת האמייל הגדולה שהגיע הביתה רק אתמול. הקערה היתה של סבתי מצד אבא, נראת חדשה לגמרי. למטה, ראו גם את ארגז הלחם שמצאתי בבית -היה של סבתי מצד אמא. נהנתי להכין את הלחם. פרסום ראשון ללחם קופים בבלוג אוכל ישראלי. כלים נאים, נוסטלגיה, ריחות טובים, חדוות עשייה, טוב כך לפתוח שבוע עבודה
:צילומים משלבי ההכנה
:הבצק מונח להתפחה בקערת האמייל. מעליו ארגז הלחם החתיך מאמייל 


:עברה שעה , הבצק תפוח

כעת, יש לחלק את הבצק לכדורים. טובלים אותם אחד אחד ברוטב חמאה, סוכר זהוב וצימוקים. מסדרים אותם בשתי שכבות בתבנית

*~~~אגסים מתובלים - מתכון חדש~~~

מתכון האגסים הזה לא דומה לשום דבר אחר, טעם האגסים מעודן ומיוחד. הבוקר, כתבתי ברשת החברתית, שכדאי להחביא את הצינצנת (עמוק) במקרר. אלו אגסים בסוג תחמיץ עם תיבול מעניין. למה סוג של תחמיץ ? מכיוון שהאגסים אינם חמוצים כלל, התחמיץ מתקתק. הרעיון של מרי קדוגן ממגזין האוכל של הבי.בי.סי. גוד פוד. ארך זמן מה עד שמצאתי אגסים מתאימים וקשים יחסית שמתאימים למתכון
איך מכינים ? מבשלים תחמיץ המורכב ברובו מחומץ בן יין לבן, סוכר לבן ותבלינים. מבשלים את חצאי האגסים זמן מועט בתחמיץ. מניחים אותם בצינצנת נאה. מצמצמים את התחמיץ ויוצקים אותו על האגסים. זהו. אפשר לאכול מיד. קר מהמקרר זה רק ישביח


:הערות/הצעות הגשה

26/10/2012

*להכין בבית כפיות שוקולד

כפיות שוקולד
ברגע שסיימתי את הקניות התחיל לרדת הגשם השוטף. הבטיחו לנו גשם והוא מבורך אבל נו, העיתוי.. יצאתי לסידורים ברגל, עם כפכפי אצבע ששבו בוהקים, לאחר שהגשם שהציף את המדרכות והכבישים שטפו אותם היטב.. שבתי עייפה מעט אבל מרוצה מאוד. יום מאיר פנים ומספק. באותה חנות כלים רכשתי מפה לפי מטר (10 ש"ח למטר) בדוגמא של שושנים זעירות באדום. המציאה שהתגלתה על המדף בכניסה לחנות היתה תבנית קטנטנה מסיליקון. על התבנית התכולה היה הכיתוב: "תבנית שוקולד דגם כפיות". רכשתי אותה במחיר 13.99 ש"ח , צבע תכלת, זה גם יפה


.בצילום למעלה: צידה האחורי של תבנית הסיליקון. כן אתם רואים נכון, התבנית מעט רטובה
התבנית גמישה ועמידה בקור של מינוס 40 מעלות, כך שהיא מתאימה להקפאה וגם לאפייה בתנור עד חום 230 מעלות

23/10/2012

*לחם תירס מהיר וקל הכנה

והיום, קוראי היקרים מתכון חדש מפינת 'המתכון המהיר' - יש לנו לחם תירס! . לחם מהיר הכנה המכיל אבקת אפיה כחומר התפחה. נחוצות שתי קערות לערבוב קצר מאוד וכ- 20 דקות אפייה. מתקבל יופי של לחם תירס רך, חם וטרי לארוחת הערב או לאכילה, מתי שרק תרצו . ללחם הנאפה בתבנית ריבועית קרום חמאתי ומתפצפץ בפה. מתכון להיט בסגנון אמריקאי, הקבוע שלנו לאחרונה. זהו עיבוד קל למתכון שפורסם השנה באתר המצויין צ'או וע"פ קריסטין גאלרי

לחם תירס מהיר הכנה
Cornbread

21/10/2012

* עוגות קטנות עם קארד לימון

הבטתי מוקסמת ביציורותיו של לורנצו הספרדי, איזו אומנות נפלאה עשויה על עלים גדולים, גם עלי שלכת ותהיתי מתי יגיע לכאן קצת גשם ? קרירות נעימה.. סתיו של ממש. הקוסמתי מהאיש הספרדי. אל תפספסו אף תמונה או סרטון וידאו שלו. רגע אחרי הופיעה לי בפייסבוק, צילום עוגות קטנות בטעם לימוני. זה היה בדיוק הרגע שניגשתי למעמד הירקות והפירות שבמרפסת, סופרת כמה לימונים נשארו לנו שם

.עוגות הלימון הקטנות הללו נרקחו חיש קל במטבח. מיעוט מרכיבים, כולם בהישג יד, זרזו את ההכנה
את העוגות הקטנות בחשתי בקערה אחת עם מטרף ידני. אין צורך להפעיל מיקסר בשביל זה אלא אם תכפילו כמויות לעשרים עוגות

19/10/2012

~~~ריבועי קוקוס אגוזים - עוגה לשבת בקלי קלות~~~~

כמה כייף היה לקום הבוקר, יום שישי עם רעננות שכזו ושפע חדווה לאפייה וכמובן עם מטבח מסודר.. לרקוח מתכון טעים וקל וכמובן, לארוז כמעט הכול למתנות (מתן מתנות זה כייף). לצלם, לתעד, לכתוב ולרוץ להפיץ לכם את המתכון שתספיקו להכינו אולי עוד היום
 המתכון לריבועי הקוקוס/אגוזים הללו מוצלח ומיוחד !(קצרו שמו וקראו להם "ריבועי קסם")-מומלץ להדפיס- ולרוץ -ולהכין
 המתכון קל הכנה ומושלם להגשה, לאירוח וכעוגה טובה לצד ספל הקפה. הריבועיות (בסגנון חיתוכיות אמריקאיות) מורכבות משתי שכבות: שכבת בצק דקיקה ופריכה ומעליה שכבה -חצי רכה המורכבת בעיקר מסוכר חום, קוקוס ואגוזים
העוגה בעלת מתיקות מאוזנת. ניתן לחתוך אותה בקלות לריבועים או מלבנים בכול גודל רצוי לאחסן בחוץ או במקפיא. עוגות חיתוך הנאפות בתבניות גדולות, מזכירות לי עוגות 'סבתא' עם טעם מיוחד
!!עדכון:יום שישי שעה 16:00-תודה ליקרתי שקבלה ראשונה את מארז העוגיות הטריות והתקשרה לספר שטעים לה מאוד

:הערות

**~~~ריבועי קוקוס אגוזים - עוגה לשבת בקלי קלות~~~~

כמה כייף היה לקום הבוקר, יום שישי עם רעננות שכזו ושפע חדווה לאפייה וכמובן עם מטבח מסודר.. לרקוח מתכון טעים וקל וכמובן, לארוז כמעט הכול למתנות (מתן מתנות זה כייף). לצלם, לתעד, לכתוב ולרוץ להפיץ לכם את המתכון שתספיקו להכינו אולי עוד היום
 המתכון לריבועי הקוקוס/אגוזים הללו מוצלח ומיוחד !(קצרו שמו וקראו להם "ריבועי קסם")-מומלץ להדפיס- ולרוץ -ולהכין
 המתכון קל הכנה ומושלם להגשה, לאירוח וכעוגה טובה לצד ספל הקפה. הריבועיות (בסגנון חיתוכיות אמריקאיות) מורכבות משתי שכבות: שכבת בצק דקיקה ופריכה ומעליה שכבה -חצי רכה המורכבת בעיקר מסוכר חום, קוקוס ואגוזים
העוגה בעלת מתיקות מאוזנת. ניתן לחתוך אותה בקלות לריבועים או מלבנים בכול גודל רצוי לאחסן בחוץ או במקפיא. עוגות חיתוך הנאפות בתבניות גדולות, מזכירות לי עוגות 'סבתא' עם טעם מיוחד
!!עדכון:יום שישי שעה 16:00-תודה ליקרתי שקבלה ראשונה את מארז העוגיות הטריות והתקשרה לספר שטעים לה מאוד

:הערות

18/10/2012

*כעכי שומשום - השומשום כבר בפנים

השומשום כבר בפנים: כעכי שומשום
והפעם מפינת המתכון הזריז: כעכי שומשום, על פי מתכון של בני (צימר ליד החרמון) פורסם לפני שנים בקפה דה מרקר. בני כתב על הכעכים "יותר עבאדי מעבאדי" והאמנתי לו. הכנתי מחצית הכמות בצק וקבלתי 50 כעכים. מתכון מוצלח וקל מאוד להכנה
? איך מכינים
הכמות:100  עוגיות
לערבב קילו קמח לבן רגיל, שתי כוסות שומשום (אפשרי לקלות את השומשום קודם במחבת יבשה),כף גדושה מלח דק
.להוסיף שתי כוסות בירה קרלסברג, חצי כוס מים וכוס וחצי שמן רגיל
ללוש לבצק. ליצור כעכים ע"י גלגול הבצק לגלילים בקוטר כס"מ. להצמיד את הקצוות ולהדקם יחד. במידה ונותנים לבצק לנוח מעט הוא מתמסר יותר..כותב בני וצודק. אבל לא חובה להניח לבצק
לאפות בחום בינוני 180 מעלות כחצי שעה. אני מוסיפה טורבו ב- 5 דקות האחרונות של האפייה. בני מציע לייבש את העוגיות בתנור מכובה .. שיהיו קצת שרופים

-----------

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2012

17/10/2012

*אומנות פיסול בג'לטין - liz hickok

liz hickok
.ליז היקוק היא אומנית מסן פרנסיסקו. ליז מתמחה בצילום, וידאו, פיסול ואומנות פיסול גם בג'לטין
.הסרטון הבא מציג את מדבר לאס וגאס המתכסה במאות בתי ג'לטין קטנים המוחלפים לבתים חדשים וגדולים יותר
.אפשר להתרשם מעבודות נוספות של האומנית באתרה
Suburban Growth (Las Vegas in Jell-O)


האתר של ליז : כאן
assets Creative Commons License