.שני מתכונים חדשים מפינת 'המתכון המהיר'. תודות להמוני הנרשמים החדשים לבלוג ! כמה כייף לי שאתם קוראיי
מרק דלורית,תפודים ובצלים
.מרפדים תבנית בינונית בנייר כסף (הפוך) או נייר אפייה, משמנים את הנייר במעט שמן רגיל או שמן זית
.מחממים תנור אפייה או טוסטר אובן לחום של 200 מעלות
לתוך התבנית חותכים קוביות של דלורית קלופה ומגולענת , כ- 700 גרם נטו, שניים עד 3 תפוחי אדמה בינוניים במשקל כולל של ארבע מאות גרם ,חתוכים לקוביות גדולות ושניים עד שלושה בצלי שאלוט קלופים וחצויים
.מתבלים הכול במלח גס/אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי (אפשרי מעט תבלין הרב דה פרובאנס). מנטפים מעל שמן זית
.אופים 30-40 דקות עד לריכוך הירקות. באמצע זמן האפייה, להוציא את התבנית ולהפוך את הירקות לצידם השני