09/01/2013

*בואו נכין -לחמניות סטיקי באנס שוקולד

סטיקי באנס שוקולד
נכון, הלחמניות שלנו רכות וטעימות בדיוק כפי שהן נראות ולא פחות. אלו לחמניות ממשפחת הסטיקי באנס. הסטיקי = הדביק הזה טעים ! .לחמניות בסגנון אמריקאי המיוחד בהן הוא האפייה בתוך רוטב מתוק ואגוזי. הרטבים ללחמניות בסגנון הסטיקי באנס עשויים בדרך כלל מתערובת של חמאה, סוכר (על כל צבעיו) וסירופ תירס. על הרוטב בתבנית מפזרים חצאי אגוזי פקאן או אגוזי מלך. בתום האפייה הופכים את הלחמניות . צידן התחתון עשיר ברוטב ואגוזים. יאמי
 החלטתי לגוון מתכון ותיק ומוצלח. הלחמניות נאפו על רוטב בטעם טופי שוקולד. הרוטב החם טעים לאכילה ככה ... עם הצינון הרוטב מעט יתקשה (מהרו לטעום בעודו חמים). את המתכון התיישבתי לכתוב רק לאחר מסע ליקוקים וטעימות. בסופה והקור שבחוץ, לחמניה חמימה ומתוקה היא בהחלט משהו מנחם ומחמם
.שמונה עשר לחמניות תקבלו, טעימות ויפות אחת אחת
 
:טיפים
להכנת הבצק השתמשו במים חמים בחום של 40 מעלות. טבלו את האצבע במים, במידה וזה חם-נעים ולא פושר זה יתאים
פזרו את השמרים היבשים על המים ונערו מעט. לאחר המסתם לתוך המים, ערבבו עם כפית.אין צורך להתפיחם
.חמאה הולנדית תשפר את טעם המאפה אך חמאה רגילה תתאים גם כן
.הבצק רך מאוד. במידה והבצק דביק מעט, הוסיפו בהדרגה כף עד 3 כפות קמח נוספות

18/12/2012

**פרוסות בטטה, אגוזים,פרמזן וטימין- מתכון להיט

!חדש מהמטבח: פרוסות בטטה, אגוזי מלך, גבינת פרמזן וטימין- רוצו להכין

בצילום: פרוסות הבטטה לפני האפייה
פרוסות בטטה,אגוזים,פרמזן וטימין
?איך מכינים
שוטפים היטב (במים וסבון) בטטה אחת בינונית במשקל של כ- 400 גרם, לא קולפים אך מקרצפים מה שנחוץ
קוטמים ולא שומרים קצוות (שפיצים קטנים משני הצדדים). חותכים את הבטטה ל- 8 פרוסות בעובי כ 1 ס"מ
.מניחים את פרוסות הבטטה בתבנית אפיה משומנת בשמן זית (על נייר אפייה/כסף הפוך) בשכבה אחת
.מורחים כל פרוסת בטטה בנדיבות בשמן זית
:בקערה מערבבים
שבעים עד 80 גרם אגוזי מלך קלויים מעט קצוצים גס עם סכין
שתי כפות גבינת פרמזן (יבוא איטלקי) מגוררת
כף עלי טימין טרי
פלפל שחור גרוס טרי ומלח אטלנטי לטעם
שלוש כפות שמן זית
-
.שמים מהתערובת על כל פרוסת בטטה
.מקשטים במעט עלי טימין טרי
.אופים בתנור (180-200 מעלות) או בטוסטר חם עד שהפרוסות רכות
.בטוסטר בחום 180 מעלות יספיקו כ- 20 דקות אפייה אבל.. האגוזים ישחימו מעט
.בתנור יש לאפות כ 30-40 דקות
.להגיש את הבטטה חמה לצד יוגורט יווני או שמנת חמוצה

13/12/2012

פינוקים חדשים לפודיס

 !פינוקים חדשים לפודיס מתפרסמים בכל יום מחדש . ואני אומרת.. :-) קחו רעיונות ,אלתרו והכינו בעצמכם בבית 
סוכריות קרמל (גם על מקל) עם מלח ורוד  *
מקור

:הממתק מכיל

12/12/2012

* משקה בננה יוגורט ותמרים

:היום ה 12.12.12 יש לנו 2 מתכונים מתקתקים וקלי הכנה
.משקה בננה תמרים ויוגורט ומוס דובדבנים
המשקה סמיך, מתוק בזכות התמרים והבננה. ניתן לתבלו במעט מוסקט טרי מגורר (מהאגוז) או מעט קינמון לטעם
.הכמות תספיק לכוס גדולה ליחיד או שתי מנות קטנות יותר ומספקות בהחלט לשניים
.הכינו את המשקה סמוך להגשתו במערבל מזון קטן או בבלנדר
.השתמשו בתמרים מזן מג'הול רכים ולא יבשים מאוד או תמרים מזן אחר
.את המשקה ניתן לשתות עם קשית או לאכול עם כפית
.למשקה 'חלק' יותר הסירו מעט מקליפת התמרים, אך זה לא חובה
.המשקה טעים מאוד ובצבע צהבהב יפה יותר מבתמונה שצולמה בתנאי תאורה לא אופימליים


משקה בננה יוגורט ותמרים

09/12/2012

* לביבות תפוחי עץ

לביבות מתפוחי עץ
קראו להם לביבות, לטקס, פנקייק.. בכל שם וגודל הן טעימות, מוכנות בדקות ספורות בלבד מחומרים זמינים בכל בית. רשמו מתכון ללביבות שיתאימו גם לחג החנוכה ולכל ארוחה, ותודה לנייג'לה על רעיון הלביבות - היא מוסיפה ללביבות גם קינמון, ממתיקה אותן עם כמות נוספת של סוכר ומטגנת בקצת יותר שמן


לביבות תפוחי עץ
:בקערה אחת טורפים
ביצה גדולה
שליש כוס יוגורט לבן
שליש כוס חלב

:בקערה שנייה מערבבים
כוס קמח לבן רגיל = 140 גרם
חצי כפית אבקת אפייה
רבע כפית סודה לשתיה
 כף וחצי עד 2 כפות סוכר לבן

07/12/2012

*ממתק שוקולד חמוציות ואגוזים - מתכון חדש

ממתק שוקולד בשתי שכבות עם חמוציות ואגוזים

ממתק קל להכנה, מעט כלים, מעט מרכיבים טובים וללא צורך באפייה. הכינו את הממתק שעות לפני הגשתו או מסירתו מתנה מכיוון שנחוץ זמן להתמצקות השוקולד. השתמשו במרכיבים האיכותיים (ולאו דווקא היקרים) שתוכלו למצא 
 

*מרק קרם תפוחי אדמה ושום קלוי

מרק קרם תפוחי אדמה ושום קלוי
מרק מהיר הכנה, בהיר, קרמי טעים ומזין. אל תוותרו על תוספת הטימין הטרי גם לבישול המרק וגם לקישוט כל מנה

מרק קרם תפוחי אדמה ושום קלוי
:החומרים
שניים וחצי ראשי שום, להפריד את השיניים- לא לקלוף. משקל שיני השום = 140 גרם
שתי כפות שמן זית
שני בצלים גדולים= 300 גרם, קלופים וקצוצים
כף עלי טימין טרי + מעט עלים לקישוט המרק המוכן
קילו תפוחי אדמה רצוי אדומי קליפה, קלופים וקצוצים גס
ליטר ורבע מרק צח או מים
מלח אטלנטי לטעם - ככפית
שלושת רבעי הכוס שמנת לבישול 10-15% שומן

06/12/2012

*לביבות בטטה

לביבות בטטה
!כמה פשוט, ככה טעים. שתי דקות עבודה והטעם מעולה  


לביבות בטטה
?איך מכינים 
הכמות: כ- 10 לביבות
קולפים ומגרדים במגרדת גסה - בטטה גדולה במשקל כ- 450 גרם
במידה ומשקל הבטטה פחות מ 450 גרם , הוסיפו תפוח אדמה קטן וקלוף. הלביבות שבתמונה מכילות בטטה גדולה ותפוח אדמה קטן

03/12/2012

*רוטב קרמל מלוח - מתכון חדש

קרמל. קרמל
? האם כבר חשבתם במה לטבול את הסופגניות השנה
האם חיפשתם רוטב לנטף על גלידה, להכין משקה קרמלי, לאכול עם כפית ?..למרוח על עוגה, לטבול תפוח, לקשט כל קינוח. אין צורך לחפש סיבות נוספות על מנת להכין את רוטב הקרמל הטעים הזה
! אזהרה .. ! רוטב הקרמל הזה קל להכנה וממכר ביותר, באחריות  

הכייף הגדול הוא שהרוטב אינו מצריך שום מיומנות מיוחדת בבישול סוכר לקרמל. גם אין צורך במד-חום והרוטב מצליח תמיד במידה ונצמדים להוראות ההכנה
.בצילומים: רוטב הקרמל טרי. הרוטב מסמיך עם הקירור

?איך מכינים

01/12/2012

*חדשות עיצוב - כן,אוכלים את זה Eat me

:כסא עשוי מלחם, עט לעיס, נרות שוקולד, סכום מבצק ועוד - 7 רעיונות של להשתמש ולזרוק ולאכול
Molten Lava Chocolate Candle נרות שוקולד
:יוצר
Stéphane Bureaux

.יצירת עוגת שוקולד עם 'לבה' חמה ונוזלית על ידי הדלקת 'נר' שוקולד


מנורה אכילה - Bite Me Desk Lamp
:יוצר
Victor Vetterlein
.המוצר מגיע בארבעה טעמים טבעיים: תפוז, דובדבן,אוכמניות ותפוח
זה נראה כפלסטיק אך עשוי גליצרין ירקות ואגר אגר. לדברי המעצב כשנמאס לכם מהאהיל, פרקו את אביזר התאורה, חתכו ואכלו או הניחו כדשן בגינה. יש להשרות את המוצר כשעה במים לפני האכילה
תמונות נוספות גם על הצלחת ומקור התמונה : כאן


Edible electronics 'מכשירי חשמל עשויים לחם '
: יוצרת ישראלית מבצלאל- ניצן דבי
Nitsan Debbi
.שילוב של אפייה ואלקטרוניקה יצרו שעונים, מכשירי רדיו ואביזרי תאורה


מקור הצילום ותמונות נוספות: כאן
The Baked Table כלי אוכל אכילים
:יוצר ספרדי
Andere Monjo

סכו"ם, צלחות, קערות, מפות בדמוי בדי טקסטיל וכלי הגשה נוספים העשויים מקמח, מים וזרעונים קטנים

מקור הצילום ,צילומים נוספים ופרטים: כאן
assets Creative Commons License