13/05/2013

*ניוקי תרד וריקוטה - מתכון חדש

ניוקי תרד וריקוטה- קטנים, רכים וכה טעימים. הגישו עם חמאה או שמן זית וגבינת פרמז'ן. מומלץ להכפיל כמויות
 ניוקי  תרד וגבינת ריקוטה
:החומרים
מאתיים וחמישים גרם עלי תרד טריים -לחתוך קצוות העלים, לשטוף היטב וליבש
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
שלושים גרם חמאה רכה
מאה ושלושים גרם גבינת ריקוטה
כוס קמח לבן רגיל= 140 גרם
ביצה גדולה
-
כלים נחוצים: קערה גדולה, סיר בינוני לבישול, מסננת
:אופן ההכנה
.לשים את כל עלי התרד בסיר
לבזוק מעל העלים מעט מלח ופלפל. לבשל על להבה בינונית בסיר מכוסה דקות ספורות עד לריכוך מוחלט של העלים
.אין צורך להוסיף לעלים שבסיר מים. לערבב מדי פעם במהלך הבישול הקצר
.לצנן מעט את עלי התרד המבושלים, לטחון דק במעבד מזון
.בקערה למעוך את החמאה בעזרת מזלג
.להוסיף לקערה את הגבינה ולערבב היטב עם החמאה
.להוסיף את התרד הטחון ולערבב
.להוסיף לקערה: הביצה, מלח,פלפל שחור גרוס ואת הקמח. לערבב הכל יחד
.בסיר בינוני להרתיח מים, להוסיף מעט מלח דק
.בעזרת שתי כפיות או ידיים מקומחות ליצור כופתאות קטנות
.לבשל את הניוקי בסבבים במים הרותחים
.כשהניוקי צפים הםכבר מוכנים
.להגיש חם/מחומם עם חמאה מומסת/שמן זית וגבינת פרמז'ן

בצילום: תערובת הניוקי לפני הוספת הקמח
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

11/05/2013

*ריבועי שומשום וסוכר חום


ריבועי שומשום וסוכר חום- מתכון קל הכנה
...מתכון קל הכנה, רך, טעים ויפה להגשה. מומלץ להכין היום ולאכול לאחר יממה, במידה ונותר משהו
 
 
ריבועי שומשום וסוכר חום
:החומרים
רבע כוס שומשום בהיר
חצי כוס קמח לבן רגיל= 70 גרם
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
רבע כפית מלח דק
חצי כפית קינמון טחון
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
ארבעים וחמישה גרם חמאה
שני שליש כוס (115 גרם) עד 3/4 כוס (130 גרם) סוכר חום כהה
ביצה גדולה
-
תבנית ריבועית 20 ס"מ משומנת בתחתית ובדפנות

* ריבועי שזיפים ושיבולת שועל בטעם של פעם

ריבועי שזיפים (יבשים), אגוזים ושיבולת שועל בלי קלות
. עוגה קלת הכנה, קערה אחת, קלחת קטנה ומרכיבים זמינים כמעט תמיד ובכל בבית. בעוגה שלנו יש הרבה שזיפים יבשים (מגולענים),אגוזים, שיבולת שועל וקורט ג'ינג'ר. העוגה הזו מזכירה לנו עוגה בטעם של פעם, של עוגות הסבתא הפרטית ובכלל עוגת סבתא- תבנית עוגה גדולה שחותכים להרבה ריבועים ורוצים עוד
 
 
את בצק התחתית הפירורי מערבבים ידנית בקערה אחת. הבצק מכיל חמאה מומסת והוא מוכן בשתי דקות. לא יתקבל כדור בצק אלא פירורים גדולים אותם נשפוך לתוך התבנית ונהדק בעזרת האצבעות.  חשוב לשמור כוס מתערובת הפירורים לבזיקה על מלית השזיפים
 
 
את מלית השזיפים נכין בקלחת קטנה: נבשל שזיפים יבשים מגולענים במים משך רבע שעה. נוסיף קצת סוכר, קמח, מיץ לימון ותיבול ונניח לצינון קצר. המלית מזכירה משהו בטעמה הטוב את ריבת הפובידל הותיקה
להרכבת העוגה, נמרח את מלית השזיפים הכהה על שכבת התחתית שבתבנית, מעל נפזר את יתרת הפירורים ומיד נכניס לתנור לאפייה קצרה. העוגה נחתכת יפה לאחר צינון מוחלט
.אני חתכתי את העוגה בעזרת המרית התכולה (שהיתה של סבתי) - בצילום למעלה
.שאריות עוגה מומלץ לשמור במקרר או בפריזר. בואו ניגש לעבודה
בצילום (בנייד) : השזיפים בקלחת לפני הבישול ועדיין ללא מים
:טיפים
השתמשו בשיבולת שועל המיועדת לבישול בלבד ולא בזו המלאה. המוצר המיובא נמכר (בעיקר) בקופסאות פח ויספיק למאפים רבים ומגוונים
השתמשו בשזיפים יבשים מגולענים. אני אוהבת להשתמש בשזיפים המיובאים (כמו אלו מקליפורניה) המוכנים ונקיים לשימוש וגם אין צורך לחלוט ולייבש אותם
כמובן שניתן לרכוש שזיפים יבשים עם גלעינים ולגלען בעצמכם. אל תשכחו לשקול את השזיפים לאחר הגלעון
את השזיפים המגולענים (שרכשתם כך) מומלץ לבדוק ידנית (למשמש אותם) אחד אחד לפני בישולם. לעיתים נשאר פה ושם גלעין או חתיכת גלעין
.כמות הסוכר החום אינה גדולה, אל תחליפו אותו בסוכר לבן
.את אגוזי המלך הקצוצים ניתן להחליף באגוזי פקאן קצוצים. אפשרי לשבור/לקצוץ את האגוזים גס ידנית
-
ריבועי שזיפים ושיבולת שועל
:החומרים לתערובת הפירורים
כוס וחצי קמח לבן רגיל=210 גרם
כוס וחצי שיבולת שועל המיועדת לבישול (לא שיבולת שועל 'שלמה') = 135 גרם
שלושת רבעי הכוס סוכר חום כהה = 130 גרם
חצי כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים גס
חצי כפית מלח דק
מאה ושישים גרם חמאה מומסת, חמימה או פושרת

07/05/2013

*דבש וקינמון בעוגיה אחת גדולה

עוגיות דבש וקינמון
והיום מתכון חדש לעוגיית ענק (בגודל) בצורת האות 'אס'. העוגיה בעלת מתיקות עדינה ומכילה גם דבש וקינמון. הכנה זריזה וקלת הכנה. העוגיות חצי רכות ונאפות תוך 20 דקות בלבד 

עוגיות דבש וקינמון
הכמות: 16 עוגיות גדולות מאוד
:החומרים
ארבע מאות ועשרים גרם קמח לבן רגיל = 3 כוסות
כפית אבקת אפיה, מנופה
כפית וחצי קינמון טחון
מאה גרם חמאה רכה
שליש כוס דבש נוזלי
שליש כוס סוכר חום כהה
שתי ביצים גדולות
שלוש כפות חלב
כפית וחצי תמצית וניל
-
:כלים נחוצים
. שתי קערות בגודל בינוני
.תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
 את בצק העוגיות ניתן להכין במיקסר או ידנית. הבצק מצריך קירור של שעה

05/05/2013

* להכין בבית: עוגיות ספקולוס וממרח מהעוגיות,בקלי קלות

להכין בבית :עוגיות ספקולוס וממרח מעוגיות ספקולוס ביתיות 
הברקה, בעצם שתיים לטעמנו, שהוכנו והצליחו עד מאוד בסוף השבוע: 2 מגשי עוגיות תבלינים הנקראות גם ספקולוס וממרח העשוי מאותן העוגיות
רשמו שני מתכונים מוצלחים, קלי הכנה ומפתיעים במיוחד. להכנת המתכונים נעזרתי הפעם (עם שינויים נחוצים) במתכונים מרחבי הרשת. מכאן המתכון החכם והקל להכנה העוגיות. ומכאן הרעיון לממרח הכולל חלק קטן מהעוגיות האפויות
  העוגיות
 העוגיות מתובלות בשפע תבלינים. ודורשות לאחר הכנת הבצק ועיצובו, חצי שעת קירור בלבד. חיתוך החמאה הקרה לקוביות קטנות מסייע להכנה הזריזה של הבצק ללא צורך בריכוך החמאה או הוצאתה מראש מהמקרר. ממתכון זה יתקבלו עשרות רבות של עוגיות
ניתן לשנות את כמות התבלינים ולהשמיט אחדים. לא הוספתי פלפל לבן וגם לא מוסקט טחון. פשוט נעלמו לי מהעין לרגע
בצילום : עוגיות הספקולוס וממרח העוגיות הטרי. (על מפית שסרגתי לפני שנים) הממרח מסמיך עם הקירור במקרר
עוגיות ספקולוס - עוגיות תבלינים הולנדיות
:החומרים

04/05/2013

שומר אפוי עם עגבניות שרי - תוספת טעימה וקלת הכנה

שומר אפוי עם עגבניות שרי
.רעיון למנת תוספת טעימה וקלת הכנה
:המלצות
בחרו בשומרים קטנים וטריים. שומרים גדולים יותר יש לחתוך לרבעים או שמיניות לאורכם או להכנה מהירה יותר לפסים לרוחב
 .השתמשו בחופן עגבניות שרי, שטופות וחצויות
.הניחו את העגבניות על התבנית בין חתיכות השומר
.במידה ואתם משתמשים בנייר כסף (הפוך) כמוני, הברישו אותו במעט שמן זית
. אפו את הירקות המתובלים בתבנית גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
על הירקות ,לפני האפייה פזרו בנדיבות: מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי, עלי רוזמרין טרי או תבלין הרב דה פרובאנס
קבלתי תבלין הרב דה פרובאנס אוריגינלי מחו"ל והוא מתאים כאן . החליפו את התיבול בהתאם למצאי/טעמכם האישי
.בזקו מעל הירקות שמן זית בנדיבות
זמן האפייה בחום גבוה 200 מעלות ישתנה בהתאם לגודל השומר ומידת הרכות שתרצו. זמן אפייה משוער 30-45 דקות
.הגישו את הירקות על פסטה מבושלת טרייה או כמנת תוספת, רצוי חמה
:וכך לאחר האפייה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

**שומר אפוי עם עגבניות שרי - תוספת טעימה וקלת הכנה

שומר אפוי עם עגבניות שרי
.רעיון למנת תוספת טעימה וקלת הכנה
:המלצות
בחרו בשומרים קטנים וטריים. שומרים גדולים יותר יש לחתוך לרבעים או שמיניות לאורכם או להכנה מהירה יותר לפסים לרוחב
 .השתמשו בחופן עגבניות שרי, שטופות וחצויות
.הניחו את העגבניות על התבנית בין חתיכות השומר
.במידה ואתם משתמשים בנייר כסף (הפוך) כמוני, הברישו אותו במעט שמן זית
. אפו את הירקות המתובלים בתבנית גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה
על הירקות ,לפני האפייה פזרו בנדיבות: מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס טרי, עלי רוזמרין טרי או תבלין הרב דה פרובאנס
קבלתי תבלין הרב דה פרובאנס אוריגינלי מחו"ל והוא מתאים כאן . החליפו את התיבול בהתאם למצאי/טעמכם האישי
.בזקו מעל הירקות שמן זית בנדיבות
 
 
זמן האפייה בחום גבוה 200 מעלות ישתנה בהתאם לגודל השומר ומידת הרכות שתרצו. זמן אפייה משוער 30-45 דקות
.הגישו את הירקות על פסטה מבושלת טרייה או כמנת תוספת, רצוי חמה
:וכך לאחר האפייה
 
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

*גריסיני אניס - מתכון פשוט וקל

גריסיני בטעם אניס - מתכון פשוט וקל
מתכון קל הכנה לגריסיני בטעם עדין ומרומז של אניס. בצק השמרים מוכן בזריזות במעבד מזון והוא קל לעיבוד ובכלל - היה נעים להכין את הגריסיני הללו
:הערות לפני שמתחילים
מומלץ להכין את הבצק במעבד מזון. הבצק מתערבב מהר מאוד. דרך פתח המעבד יש להוסיף את הנוזלים בו בזמן שהמעבד עובד ומערבב את המרכיבים היבשים. כמובן שאפשרי להכין את הבצק במיקסר עם וו לישה או ללוש קצרות ידנית
.ניתן להשמיט את טעם האניס
.ניתן להשמיט את הברנדי ולהשתמש בקוניאק או ברום- לא התמצית
.ניתן לתבל את הבצק במעט (חצי כפית) וניל
.לתיבול אניסי מודגש הגדילו את כמות תמצית האניס
.תמצית אניס איכותית ניתן לרכוש בבתי /רשתות טבע - בקבוקון קטן ומיובא
.רכשתי תמצית אניס טבעית, בקבוקון 29 מ"ל בחנות טבע (מחיר כ-20 ש"ח) -יבוא אמריקאי


את מקלוני הבצק התפוחים ולפני האפייה ניתן למרוח בחלבון טרוף במעט מים, זה יקנה למאפה מעטה מבריק. לא חובה
ניתן לפזר על המקלונים המוברשים בחלבון מעט מלח או סוכר או שומשום או כל ציפוי אחר. לגריסיני שלי- אין ציפוי
הגריסיני הללו חצי רכים. לקבלת גריסיני פריכים: האריכו מעט את זמן האפייה ורדדו כל מקלון מעט דק יותר
.מומלץ לאכול את הגריסיני חמימים או מחוממים
.מומלץ לשמור גריסיני נותר במקפיא

גריסיני אניס
הכמות: 24 יחידות
:החומרים

03/05/2013

* מאה אחוז עוגיות מקרון, שלב אחר שלב- סרטון

עוגיות מקרון אוריגינל
:חומרי גלם משובחים (+ כמה סודות ) והדגמה מקצועית כיצד מכינים את עוגיות המקרון כולל המליות 
 

 

28/04/2013

~~~~~מעדן (מוס) שוקולד ויוגורט~~~~~


מוס שוקולד ויוגורט - 2 גירסאות
צירוף מקרים שכזה! כך זה היה: ישבתי וסיימתי ללקק את שאריות היוגורט מהמיכל הגדול (של יעקבס) בזמן שנתקלתי במקרה במתכון הזה: [קישור]. מתכון למוס שוקולד עם יוגורט !. אני אכלנית גדולה של יוגורט, מכל מיני סוגים, מכאן ברור שאכניס יוגורט גם למוס השוקולד והיוגורט של מריה ספאק

...רגע אחרי, רצתי למטבח וחפשתי שוקולד
הכנת המוס או קרם השוקולד או מעדן שוקולד יוגורט או איך שתרצו לקרא לו, היא קלה ומהירה מאוד ודורשת דקות עבודה אך צינון של מספר שעות במקרר. מספר המרכיבים קטן והתוצאה מצויינת. בדקתי ואני כאן להעביר הלאה
מריה מציעה להגיש את המעדן השוקולדי מתובל בליקר גראן מרנייה ובקישוט מרמלדת תפוזים

שתי הקעריות שלמטה הן המוס עם היוגורט היווני- מתכון ראשון. הקערית שלמעלה - מתכון שני, למטה
:הערות
.מריה מכינה את המוס שלה עם יוגורט יווני. אני מציעה להכינו עם יוגורט כבשים
. חשוב שהיוגורט יהיה סמיך במיוחד
.השתמשו בשוקולד איכותי בעל אחוזי מוצקי קקאו גבוהים, לפחות 60%
.שוקולד בעל אחוזי מוצקי קקאו גבוהים יותר יניב מעדן כהה יותר
.את השוקולד ניתן לקצוץ דק בעזרת סכין. נעזרתי הפעם במעבד מזון. השוקולד צריך להיות פירורי ממש
.ככל שהשוקולד יהיה קצוץ דק יותר, הוא יימס בקלות ובמהירות
..שני המתכונים הם בעלי מתיקות עדינה, קלים לאכילה ולמצפון גם כן
.הכינו את המעדן יממה או לילה מראש
.המוסים יישמרו היטב ימים אחדים במקרר. כסו כל מנה אישית בניילון נצמד או מכסה

בצילום: המוס עדיין טרי ולאחר שהייה של שעות ספורות בלבד בקירור
מוס שוקולד ויוגורט
הכמות : 4 מנות
:החומרים
מאה ושבעים גרם שוקולד מריר קצוץ לפחות 60% מוצקי קקאו, יעבוד גם עם שוקולד 'חלב' בעל אחוזי מוצקי קקאו נמוכים יותר אך טעים יותר עם שוקולד מריר 60-70%
חצי כוס חלב = 120 מ"ל
כף או 2 כפות ליקר גראן מרנייה או ליקר בטעם תפוזי אחר, לטעמכם
כוס יוגורט סמיך = 240 מ"ל
לקישוט : מעט מרמלדה בטעם תפוזים או קצפת
-
כלים: קלחת קטנה, קערה, 4 כלי הגשה

:אופן ההכנה
.לשים את השוקולד הקצוץ בכלי/קערה חסינת חום
.לחמם את החלב בקלחת/סיר קטן עד סף הרתיחה
.לצקת את החלב על השוקולד ולהניח למשך 2 דקות
בעזרת מטרף ידני או כף לבחוש את החלב והשוקולד עד להמסת מוחלטת של השוקולד וקבלת קרם חלק
.להוסיף לקרם השוקולד כף או 2 ליקר
.במידה והקרם חמים מעט יש להניחו על השיש לדקות ספורות
.לערבב לתוך קרם השוקולד את כוס היוגורט
.לחלק את המוס לכלי הגשה
.לכסות. לאחסן במקרר ללילה, המוס חייב להתגבש
:להגשה
.להגיש קר. לעטר כל מנה בכפית מרמלדה (תפוז) וגם/או קצפת

מוס שוקולד ויוגורט - גירסא 2
מוס זה דומה יותר לטעמי למעדן חלב. המרכיבים כמעט זהים למוס הקודם אך היחס בניהם שונה. המוס פחות סמיך ומעט פחות שוקולדי וכייף מאוד ל'חפור' בו לאחר שהייהתו יומיים במקרר. גם אותו מומלץ להכין יממה מראש. מתאים אולי יותר לקטנים שבחבורה
.קשטו את פני המוס כיד הדמיון


הכמות: 6 מנות
:החומרים
מאתיים וחמישים גרם שוקולד מריר קצוץ דק 60-70% מוצקי קקאו
כוס חלב = 240 מ"ל
שלוש כפות סוכר לבן
מעט משחת וניל או תמצית וניל איכותית
שתי כוסות יוגורט סמיך

:אופן ההכנה
.בקלחת לערבב ולחמם את החלב, סוכר ווניל
.לערבב להמסה על להבה בינונית ועד סף הרתיחה. להסיר מהלהבה
.להוסיף את השוקולד הקצוץ לקלחת, להניח לדקה/שתיים
לטרוף את השוקולד לתערובת החלב לקבלת קרם חלק ואחיד. במידה וחמים, יש לצנן דקות אחדות על השיש
.לקפל פנימה את 2 כוסות היוגורט
.לחלק את הקרם לכלי הגשה. לכסות ולאחסן במקרר ללילה
.להגיש קר
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
assets Creative Commons License