להכין בבית :עוגיות ספקולוס וממרח מעוגיות ספקולוס ביתיות
הברקה, בעצם שתיים לטעמנו, שהוכנו והצליחו עד מאוד בסוף השבוע: 2 מגשי עוגיות תבלינים הנקראות גם ספקולוס וממרח העשוי מאותן העוגיות
רשמו שני מתכונים מוצלחים, קלי הכנה ומפתיעים במיוחד. להכנת המתכונים נעזרתי הפעם (עם שינויים נחוצים) במתכונים מרחבי הרשת. מכאן המתכון החכם והקל להכנה העוגיות. ומכאן הרעיון לממרח הכולל חלק קטן מהעוגיות האפויות
העוגיות
העוגיות מתובלות בשפע תבלינים. ודורשות לאחר הכנת הבצק ועיצובו, חצי שעת קירור בלבד. חיתוך החמאה הקרה לקוביות קטנות מסייע להכנה הזריזה של הבצק ללא צורך בריכוך החמאה או הוצאתה מראש מהמקרר. ממתכון זה יתקבלו עשרות רבות של עוגיות
ניתן לשנות את כמות התבלינים ולהשמיט אחדים. לא הוספתי פלפל לבן וגם לא מוסקט טחון. פשוט נעלמו לי מהעין לרגע
עוגיות ספקולוס - עוגיות תבלינים הולנדיות
:החומרים
מאה גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
שליש כוס סוכר לבן = 70 גרם
שלושת רבעי כוס סוכר חום כהה = 165 גרם
רבע כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
שתיים וחצי כפיות קינמון טחון
שלושת רבעי כפית מוסקט טחון
שלושת רבעי (אפשר להסתפק בחצי) כפית ציפורן טחונה
חצי כפית זנגויל (ג'ינג'ר) טחון
רבע כפית פלפל לבן טחון
רבע כפית הל טחון
כפית וחצי תמצית וניל איכותית
ביצה גדולה
כוס ושלושת רבעי הכוס קמח לבן רגיל = 240 גרם
-
תבנית גדולה או שתיים מרופדות בנייר אפייה
-
את הבצק ניתן וקל להכין במיקסר או ידנית
:אופן ההכנה
.לחתוך את החמאה הקרה לקוביות קטנות
.לשים את קוביות החמאה בקערת המיקסר המצויידת בקרס ה- ק
:להוסיף לקערה
.שני סוגי סוכר, אבקת סודה לשתייה, מלח ותבלינים
.להפעיל את המיקסר ולהקרים את החמאה עם המרכיבים היבשים
.להוסיף תמצית וניל וביצה ולערבל היטב
.להוסיף את כל כמות הקמח ולעבד קצרות לקבלת כדור בצק
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני גבוה - 190 מעלות
.לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים
.לרדד חלק ראשון על משטח מקומח קלות לעובי 60 מ"מ
לקרוץ עוגיות או לחתוך בעזרת סכין, פסים שתי וערב לקבלת עוגיות מלבניות בגודל הרצוי
להניח את העוגיות על נייר אפייה שבתבנית. לרווח מעט בין העוגיות. לכסות ולהניח במקרר למשך 30 דקות
לאפות את העוגיות בתנור החם משך 10-14 דקות, בתלות בעובי הבצק
.להוציא את העוגיות מהתנור. לצנן דקות ספורות בתבנית
.להעביר את העוגיות לרשת לצינון מוחלט
.להכין מחצית שנייה של הבצק באותו האופן בדיוק
הברקה, בעצם שתיים לטעמנו, שהוכנו והצליחו עד מאוד בסוף השבוע: 2 מגשי עוגיות תבלינים הנקראות גם ספקולוס וממרח העשוי מאותן העוגיות
רשמו שני מתכונים מוצלחים, קלי הכנה ומפתיעים במיוחד. להכנת המתכונים נעזרתי הפעם (עם שינויים נחוצים) במתכונים מרחבי הרשת. מכאן המתכון החכם והקל להכנה העוגיות. ומכאן הרעיון לממרח הכולל חלק קטן מהעוגיות האפויות
העוגיות
העוגיות מתובלות בשפע תבלינים. ודורשות לאחר הכנת הבצק ועיצובו, חצי שעת קירור בלבד. חיתוך החמאה הקרה לקוביות קטנות מסייע להכנה הזריזה של הבצק ללא צורך בריכוך החמאה או הוצאתה מראש מהמקרר. ממתכון זה יתקבלו עשרות רבות של עוגיות
ניתן לשנות את כמות התבלינים ולהשמיט אחדים. לא הוספתי פלפל לבן וגם לא מוסקט טחון. פשוט נעלמו לי מהעין לרגע
בצילום : עוגיות הספקולוס וממרח העוגיות הטרי. (על מפית שסרגתי לפני שנים) הממרח מסמיך עם הקירור במקרר |
:החומרים
מאה גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
שליש כוס סוכר לבן = 70 גרם
שלושת רבעי כוס סוכר חום כהה = 165 גרם
רבע כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
שתיים וחצי כפיות קינמון טחון
שלושת רבעי כפית מוסקט טחון
שלושת רבעי (אפשר להסתפק בחצי) כפית ציפורן טחונה
חצי כפית זנגויל (ג'ינג'ר) טחון
רבע כפית פלפל לבן טחון
רבע כפית הל טחון
כפית וחצי תמצית וניל איכותית
ביצה גדולה
כוס ושלושת רבעי הכוס קמח לבן רגיל = 240 גרם
-
תבנית גדולה או שתיים מרופדות בנייר אפייה
-
את הבצק ניתן וקל להכין במיקסר או ידנית
:אופן ההכנה
.לחתוך את החמאה הקרה לקוביות קטנות
.לשים את קוביות החמאה בקערת המיקסר המצויידת בקרס ה- ק
:להוסיף לקערה
.שני סוגי סוכר, אבקת סודה לשתייה, מלח ותבלינים
.להפעיל את המיקסר ולהקרים את החמאה עם המרכיבים היבשים
.להוסיף תמצית וניל וביצה ולערבל היטב
.להוסיף את כל כמות הקמח ולעבד קצרות לקבלת כדור בצק
:עיצוב ואפייה
.לחמם תנור לחום בינוני גבוה - 190 מעלות
.לחלק את הבצק ל- 2 חלקים שווים
.לרדד חלק ראשון על משטח מקומח קלות לעובי 60 מ"מ
לקרוץ עוגיות או לחתוך בעזרת סכין, פסים שתי וערב לקבלת עוגיות מלבניות בגודל הרצוי
להניח את העוגיות על נייר אפייה שבתבנית. לרווח מעט בין העוגיות. לכסות ולהניח במקרר למשך 30 דקות
לאפות את העוגיות בתנור החם משך 10-14 דקות, בתלות בעובי הבצק
.להוציא את העוגיות מהתנור. לצנן דקות ספורות בתבנית
.להעביר את העוגיות לרשת לצינון מוחלט
.להכין מחצית שנייה של הבצק באותו האופן בדיוק
ממרח עוגיות תבלינים
הכמות: 200 גרם ממרח = צינצנת קטנה
:החומרים
מאה עשרים וחמישה גרם עוגיות ספקולוס אפויות וצוננות (הכוונה לעוגיות מצוננות ולא חמות מהתנור) - המתכון למעלה
או כמות זהה מהעוגיות הקנויות- אז הממרח -- דומה, 'חלק' עוד יותר וללא נקודות תבלינים
שמינית כוס סוכר חום כהה
מאה מ"ל חלב קוקוס
כף חמאה = 15 גרם
כפית מיץ לימון
רבע כפית קינמון טחון
-
מעבד מזון קטן
:אופן ההכנה
.במעבד מזון לטחון את העוגיות והסוכר
להוסיף את חלב הקוקוס ולערבל דקות ספורות. בעזרת מרית לגרד את צידי מיכל מעבד המזון
.להמס את החמאה ולהוסיפה למעבד המזון יחד עם מיץ הלימון והקינמון. לערבל קצרות הכול יחד
.יתקבל ממרח נוזלי, זה בסדר. ממרח העוגיות יסמיך במקרר
.להעביר את הממרח לצינצנת ולאחסן במקרר
.הכמות איננה גדולה, אפשר להכפילה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
הכמות: 200 גרם ממרח = צינצנת קטנה
:החומרים
מאה עשרים וחמישה גרם עוגיות ספקולוס אפויות וצוננות (הכוונה לעוגיות מצוננות ולא חמות מהתנור) - המתכון למעלה
או כמות זהה מהעוגיות הקנויות- אז הממרח -- דומה, 'חלק' עוד יותר וללא נקודות תבלינים
שמינית כוס סוכר חום כהה
מאה מ"ל חלב קוקוס
כף חמאה = 15 גרם
כפית מיץ לימון
רבע כפית קינמון טחון
-
מעבד מזון קטן
:אופן ההכנה
.במעבד מזון לטחון את העוגיות והסוכר
להוסיף את חלב הקוקוס ולערבל דקות ספורות. בעזרת מרית לגרד את צידי מיכל מעבד המזון
.להמס את החמאה ולהוסיפה למעבד המזון יחד עם מיץ הלימון והקינמון. לערבל קצרות הכול יחד
.יתקבל ממרח נוזלי, זה בסדר. ממרח העוגיות יסמיך במקרר
.להעביר את הממרח לצינצנת ולאחסן במקרר
.הכמות איננה גדולה, אפשר להכפילה
בצילום: החומרים מהם הוכן הממרח- עוגיות, חלב קוקוס, חמאה,סוכר חום וטיפה מיץ לימון, הקינמון לא בתמונה |
בצילום מימין : העוגיות הטחונות עם הסוכר החום |
No comments:
Post a Comment