גריסיני בטעם אניס - מתכון פשוט וקל
מתכון קל הכנה לגריסיני בטעם עדין ומרומז של אניס. בצק השמרים מוכן בזריזות במעבד מזון והוא קל לעיבוד ובכלל - היה נעים להכין את הגריסיני הללו
:הערות לפני שמתחילים
מומלץ להכין את הבצק במעבד מזון. הבצק מתערבב מהר מאוד. דרך פתח המעבד יש להוסיף את הנוזלים בו בזמן שהמעבד עובד ומערבב את המרכיבים היבשים. כמובן שאפשרי להכין את הבצק במיקסר עם וו לישה או ללוש קצרות ידנית
.ניתן להשמיט את טעם האניס
.ניתן להשמיט את הברנדי ולהשתמש בקוניאק או ברום- לא התמצית
.ניתן לתבל את הבצק במעט (חצי כפית) וניל
.לתיבול אניסי מודגש הגדילו את כמות תמצית האניס
.תמצית אניס איכותית ניתן לרכוש בבתי /רשתות טבע - בקבוקון קטן ומיובא
.רכשתי תמצית אניס טבעית, בקבוקון 29 מ"ל בחנות טבע (מחיר כ-20 ש"ח) -יבוא אמריקאי
את מקלוני הבצק התפוחים ולפני האפייה ניתן למרוח בחלבון טרוף במעט מים, זה יקנה למאפה מעטה מבריק. לא חובה
ניתן לפזר על המקלונים המוברשים בחלבון מעט מלח או סוכר או שומשום או כל ציפוי אחר. לגריסיני שלי- אין ציפוי
הגריסיני הללו חצי רכים. לקבלת גריסיני פריכים: האריכו מעט את זמן האפייה ורדדו כל מקלון מעט דק יותר
.מומלץ לאכול את הגריסיני חמימים או מחוממים
.מומלץ לשמור גריסיני נותר במקפיא
גריסיני אניס
הכמות: 24 יחידות
:החומרים
שלוש וחצי כוסות קמח לבן מיוחד ללחם= 490 גרם קמח
שלושת רבעי כפית מלח דק, או כפית מדידה של מלח דק
שתי כפות סוכר לבן
חצי עד כפית מדידה תמצית אניס או מעט יותר תמצית לפי הטעם
שתיים ורבע כפיות שמרים יבשים = 7 גרם או פי 3 הכמות שמרים טריים בגרגירים
כוס מים חמימים = 240 מ"ל
כף שמן זית
כף ברנדי או קוניאק
מעט תמצית וניל- לא חובה
-
:לציפוי
חלבון גדול טרוף קלות עם מזלג +כפית מים
:לזרייה
מעט מלח גס/סוכר/שומשום- לא חובה
-
שתיים עד 3 תבניות גדולות מרופדות בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.למיכל מעבד מזון - (מותקן בו להב הפלדה ) להוסיף : קמח, מלח, סוכר ושמרים
.להפעיל את המעבד קצרות לערבוב כל המרכיבים
:בזמן שהמעבד מופעל ודרך פתח הכנסת הנוזלים יש להוסיף
.תמצית אניס, שמן זית, ברנדי ואת כוס המים בהדרגה
.לערבל את המרכיבים קצרות עד לאיחודם וקבלת כדור בצק
.להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות, ללוש קצרות
.להעביר את כדור הבצק לקערה, לכסות ולהתפיח כ- 40 דקות/ עד להכפלת נפח הבצק
.להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות, ללוש מעט
:רידוד הבצק ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום 200 מעלות
. לרדד את הבצק למלבן ארוך במידות:60 ס"מ אורך ו- 18 ס"מ רוחב
לחתוך את הבצק ל- 24 רצועות. לחתוך מהצד הרחב= רצועות קצרות. קל לעשות זאת ע"י חיתוך הבצק לחצי
כל מחצית לחצי וכך הלאה עד קבלת 24 פסי בצק
.רוחב כל פס בצק = 2.5 ס"מ
.לגלגל כל רצועת בצק בעזרת 2 הידיים על משטח הרידוד לאורך 38 ס"מ
להניח את מקלוני הבצק במרווחים על נייר האפייה שבתבניות. להניח לתפיחה- (אין צורך לכסות) למשך 15 דקות
.להבריש את המקלונים מלמעלה בחלבון הטרוף קלות עם המים. לזרות מעל מעט מלח/סוכר
.לאפות בתנור החם 13-14 דקות או עד קבלת גריסיני מעט רך/פריך ובצבע זהוב- חום
:שיח הורדים החדש שלנו, תודה ליקירי
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
מתכון קל הכנה לגריסיני בטעם עדין ומרומז של אניס. בצק השמרים מוכן בזריזות במעבד מזון והוא קל לעיבוד ובכלל - היה נעים להכין את הגריסיני הללו
:הערות לפני שמתחילים
מומלץ להכין את הבצק במעבד מזון. הבצק מתערבב מהר מאוד. דרך פתח המעבד יש להוסיף את הנוזלים בו בזמן שהמעבד עובד ומערבב את המרכיבים היבשים. כמובן שאפשרי להכין את הבצק במיקסר עם וו לישה או ללוש קצרות ידנית
.ניתן להשמיט את טעם האניס
.ניתן להשמיט את הברנדי ולהשתמש בקוניאק או ברום- לא התמצית
.ניתן לתבל את הבצק במעט (חצי כפית) וניל
.לתיבול אניסי מודגש הגדילו את כמות תמצית האניס
.תמצית אניס איכותית ניתן לרכוש בבתי /רשתות טבע - בקבוקון קטן ומיובא
.רכשתי תמצית אניס טבעית, בקבוקון 29 מ"ל בחנות טבע (מחיר כ-20 ש"ח) -יבוא אמריקאי
את מקלוני הבצק התפוחים ולפני האפייה ניתן למרוח בחלבון טרוף במעט מים, זה יקנה למאפה מעטה מבריק. לא חובה
ניתן לפזר על המקלונים המוברשים בחלבון מעט מלח או סוכר או שומשום או כל ציפוי אחר. לגריסיני שלי- אין ציפוי
הגריסיני הללו חצי רכים. לקבלת גריסיני פריכים: האריכו מעט את זמן האפייה ורדדו כל מקלון מעט דק יותר
.מומלץ לאכול את הגריסיני חמימים או מחוממים
.מומלץ לשמור גריסיני נותר במקפיא
גריסיני אניס
הכמות: 24 יחידות
:החומרים
שלוש וחצי כוסות קמח לבן מיוחד ללחם= 490 גרם קמח
שלושת רבעי כפית מלח דק, או כפית מדידה של מלח דק
שתי כפות סוכר לבן
חצי עד כפית מדידה תמצית אניס או מעט יותר תמצית לפי הטעם
שתיים ורבע כפיות שמרים יבשים = 7 גרם או פי 3 הכמות שמרים טריים בגרגירים
כוס מים חמימים = 240 מ"ל
כף שמן זית
כף ברנדי או קוניאק
מעט תמצית וניל- לא חובה
-
:לציפוי
חלבון גדול טרוף קלות עם מזלג +כפית מים
:לזרייה
מעט מלח גס/סוכר/שומשום- לא חובה
-
שתיים עד 3 תבניות גדולות מרופדות בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.למיכל מעבד מזון - (מותקן בו להב הפלדה ) להוסיף : קמח, מלח, סוכר ושמרים
.להפעיל את המעבד קצרות לערבוב כל המרכיבים
:בזמן שהמעבד מופעל ודרך פתח הכנסת הנוזלים יש להוסיף
.תמצית אניס, שמן זית, ברנדי ואת כוס המים בהדרגה
.לערבל את המרכיבים קצרות עד לאיחודם וקבלת כדור בצק
.להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות, ללוש קצרות
.להעביר את כדור הבצק לקערה, לכסות ולהתפיח כ- 40 דקות/ עד להכפלת נפח הבצק
.להעביר את הבצק למשטח מקומח קלות, ללוש מעט
:רידוד הבצק ואפייה
.לחמם תנור אפייה לחום 200 מעלות
. לרדד את הבצק למלבן ארוך במידות:60 ס"מ אורך ו- 18 ס"מ רוחב
לחתוך את הבצק ל- 24 רצועות. לחתוך מהצד הרחב= רצועות קצרות. קל לעשות זאת ע"י חיתוך הבצק לחצי
כל מחצית לחצי וכך הלאה עד קבלת 24 פסי בצק
.רוחב כל פס בצק = 2.5 ס"מ
.לגלגל כל רצועת בצק בעזרת 2 הידיים על משטח הרידוד לאורך 38 ס"מ
להניח את מקלוני הבצק במרווחים על נייר האפייה שבתבניות. להניח לתפיחה- (אין צורך לכסות) למשך 15 דקות
.להבריש את המקלונים מלמעלה בחלבון הטרוף קלות עם המים. לזרות מעל מעט מלח/סוכר
.לאפות בתנור החם 13-14 דקות או עד קבלת גריסיני מעט רך/פריך ובצבע זהוב- חום
:שיח הורדים החדש שלנו, תודה ליקירי
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013
No comments:
Post a Comment