17/05/2013

צעצועים חדשים למטבח

? צעצועים למטבח
:קערת סלט מקורית- שוטי שוטי סלטי
פרטי רכישה של הקערה: כאן
---------------------------------------------------------------------------
Business Card Is A Mini Cheese Grater
פרטים על המוצר
-
טוסטר מאוזן

מקור ופרטים

-
מחזיקי בקבוקי יין בצורת חיות
פרטים, מקור התמונה וצילומים נוספים
Designer: Choi Jinyoung – Conte bleu
-
מטרף המפריד ביצים
The Eggstractor


מקור,פרטים על המוצר ותמונות נוספות
Designer: Ivan Zhang

15/05/2013

**~~~~טארט כרישה מופלא~~~~

טארט כרישה וגבינה בולגרית
איך, איך זה שלא צלמת את זה..? נשאלתי שוב ושוב. אין ספק, שטארט הכרישה והגבינה הבולגרית היה הצלחת הערב
..."ואני.. הוסיפה האחות ה'קטנה' אוהבת כרישה בכל צורה, כמה שהירק הזה נהדר"
".תארזו לי מה שנשאר.. אם נשאר"
טארט כרישה גבינה ושמנת - קל להכנה וטעים באופן בלתי רגיל. המאפה מורכב מבצק המכיל גם שקדים טחונים. המלית- בעיקר כרישה מבושלת ומעל שמנת מתוקה וגבינה.. חגיגה מפנקת, גם לצעירים שבחבורה. רשמו מתכון ורוצו להכין
עציץ הטימין שלנו
:טיפים
.השתמשו בשקדים לא מולבנים, רצוי קלויים
.קל לטחון את השקדים במעבד מזון
.את השקדים בבצק ניתן (לא מומלץ) להחליף באגוזי מלך טחונים
.את הבצק קל להכין במעבד מזון
.הבצק דורש קירור קצר של לפחות 30 דקות. ניתן להכינו יממה מראש ולשמור במקרר
.הוסיפו לבצק 2-3 כפות מים קרים. בהדרגה הוסיפו מים קרים נוספים לקבלת כדור בצק
בימים אלו נמכרת הכרישה בחלק מהשווקים במארזי ניילון. זוג כרישות במשקל משתנה נמכר בקרוב ל-9 שקלים, בחרו מארז אחד גדול המכיל שתי כרישות, סה"כ משקל הכרישות לפני ניקוי 500-600 גרם. הסירו וזרקו עלים וקצוות. פרסו את הכרישות דק, הניחו בקערה גדולה מלאה במים ושטפו עד שהכרישה נקייה. סננו מהמים לתוך מסננת גדולה
.גבינה בולגרית- השתמשתי בגבינה בולגרית 16% שומן. ניתן להמיר בגבינה רזה/שמנה יותר
.שמנת מתוקה - השתמשו בשמנת 32% שומן, תמיד ניתן להמיר לשמנת 38%, כאן זה מיותר
.המאפה ישביע 8-10 סועדים רעבים
 
טארט כרישה וגבינה בולגרית
:החומרים לבצק
מאה ושמונים גרם קמח לבן רגיל
חצי כפית מלח דק
פלפל שחור גרוס טרי
כפית סוכר חום כהה
חמישים גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
חמישים גרם שקדים טחונים דק
כף מיץ לימון
מספר כפות מים קרים

**קיש בצל סגול וגבינה עם תחתית מקמח תירס

קיש בצל סגול וגבינה
הכול החל כשחיפשנו בצלים סגולים, נמצאו בצלים סגולים ענקיים ממש שלא התאימו. כשמצאתי את הקטנים יותר, מלאתי שקית בצלים סגולים, הנה חלק מתכולת השקית - יפים אחד אחד
:בבית קלפנו קילו בצלים. לא, נצפו כאן הפעם דמעות 

14/05/2013

~~~~עוגת הגבינה הטובה ביותר בעולם~~~~

עוגת גבינה חגיגית
.לקראת חג השבועות (ואצלנו עוגות גבינה בכל ימות השנה) מתכון לעוגת גבינה חדשה ומיוחדת במינה
.לטעמנו, העוגה יכולה להתחרות בכל עוגת גבינה הנמכרת בקונדיטוריה מובחרת. נסו והיווכחו בעצמכם
העוגה קלה יחסית להכנה. מומלץ לקרא את כל שלבי ההכנה לפני תחילת מלאכת האפייה. חובה להכין את העוגה לילה לפני לפחות, מכיוון שהעוגה דורשת התמצקות וקירור של לילה שלם במקרר. בצק התחתית הדק וכן משולשי הבצק שמקשטים את העוגה מלמעלה נאפים משך דקות ספורות בתנור. המלית העשירה מבושלת ומוקצפת ואינה דורשת אפייה
.העוגה קרמית ונהדרת. ניתן לחתוך יותר משולשי בצק לקבלת מנות קטנות יותר
עוגת גבינה מיוחדת
הכמות: 12 מנות גדולות

*~~~~עוגת הגבינה הטובה ביותר בעולם~~~~

עוגת גבינה חגיגית
.לקראת חג השבועות (ואצלנו עוגות גבינה בכל ימות השנה) מתכון לעוגת גבינה חדשה ומיוחדת במינה
.לטעמנו, העוגה יכולה להתחרות בכל עוגת גבינה הנמכרת בקונדיטוריה מובחרת. נסו והיווכחו בעצמכם
העוגה קלה יחסית להכנה. מומלץ לקרא את כל שלבי ההכנה לפני תחילת מלאכת האפייה. חובה להכין את העוגה לילה לפני לפחות, מכיוון שהעוגה דורשת התמצקות וקירור של לילה שלם במקרר. בצק התחתית הדק וכן משולשי הבצק שמקשטים את העוגה מלמעלה נאפים משך דקות ספורות בתנור. המלית העשירה מבושלת ומוקצפת ואינה דורשת אפייה
.העוגה קרמית ונהדרת. ניתן לחתוך יותר משולשי בצק לקבלת מנות קטנות יותר
 
 
עוגת גבינה מיוחדת
הכמות: 12 מנות גדולות

13/05/2013

*ניוקי תרד וריקוטה - מתכון חדש

ניוקי תרד וריקוטה- קטנים, רכים וכה טעימים. הגישו עם חמאה או שמן זית וגבינת פרמז'ן. מומלץ להכפיל כמויות
 ניוקי  תרד וגבינת ריקוטה
:החומרים
מאתיים וחמישים גרם עלי תרד טריים -לחתוך קצוות העלים, לשטוף היטב וליבש
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
שלושים גרם חמאה רכה
מאה ושלושים גרם גבינת ריקוטה
כוס קמח לבן רגיל= 140 גרם
ביצה גדולה
-
כלים נחוצים: קערה גדולה, סיר בינוני לבישול, מסננת
:אופן ההכנה
.לשים את כל עלי התרד בסיר
לבזוק מעל העלים מעט מלח ופלפל. לבשל על להבה בינונית בסיר מכוסה דקות ספורות עד לריכוך מוחלט של העלים
.אין צורך להוסיף לעלים שבסיר מים. לערבב מדי פעם במהלך הבישול הקצר
.לצנן מעט את עלי התרד המבושלים, לטחון דק במעבד מזון
.בקערה למעוך את החמאה בעזרת מזלג
.להוסיף לקערה את הגבינה ולערבב היטב עם החמאה
.להוסיף את התרד הטחון ולערבב
.להוסיף לקערה: הביצה, מלח,פלפל שחור גרוס ואת הקמח. לערבב הכל יחד
.בסיר בינוני להרתיח מים, להוסיף מעט מלח דק
.בעזרת שתי כפיות או ידיים מקומחות ליצור כופתאות קטנות
.לבשל את הניוקי בסבבים במים הרותחים
.כשהניוקי צפים הםכבר מוכנים
.להגיש חם/מחומם עם חמאה מומסת/שמן זית וגבינת פרמז'ן

בצילום: תערובת הניוקי לפני הוספת הקמח
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

11/05/2013

*ריבועי שומשום וסוכר חום


ריבועי שומשום וסוכר חום- מתכון קל הכנה
...מתכון קל הכנה, רך, טעים ויפה להגשה. מומלץ להכין היום ולאכול לאחר יממה, במידה ונותר משהו
 
 
ריבועי שומשום וסוכר חום
:החומרים
רבע כוס שומשום בהיר
חצי כוס קמח לבן רגיל= 70 גרם
רבע כפית אבקת סודה לשתיה
רבע כפית מלח דק
חצי כפית קינמון טחון
רבע כפית אגוז מוסקט טחון
רבע כפית פלפל אנגלי טחון
ארבעים וחמישה גרם חמאה
שני שליש כוס (115 גרם) עד 3/4 כוס (130 גרם) סוכר חום כהה
ביצה גדולה
-
תבנית ריבועית 20 ס"מ משומנת בתחתית ובדפנות

* ריבועי שזיפים ושיבולת שועל בטעם של פעם

ריבועי שזיפים (יבשים), אגוזים ושיבולת שועל בלי קלות
. עוגה קלת הכנה, קערה אחת, קלחת קטנה ומרכיבים זמינים כמעט תמיד ובכל בבית. בעוגה שלנו יש הרבה שזיפים יבשים (מגולענים),אגוזים, שיבולת שועל וקורט ג'ינג'ר. העוגה הזו מזכירה לנו עוגה בטעם של פעם, של עוגות הסבתא הפרטית ובכלל עוגת סבתא- תבנית עוגה גדולה שחותכים להרבה ריבועים ורוצים עוד
 
 
את בצק התחתית הפירורי מערבבים ידנית בקערה אחת. הבצק מכיל חמאה מומסת והוא מוכן בשתי דקות. לא יתקבל כדור בצק אלא פירורים גדולים אותם נשפוך לתוך התבנית ונהדק בעזרת האצבעות.  חשוב לשמור כוס מתערובת הפירורים לבזיקה על מלית השזיפים
 
 
את מלית השזיפים נכין בקלחת קטנה: נבשל שזיפים יבשים מגולענים במים משך רבע שעה. נוסיף קצת סוכר, קמח, מיץ לימון ותיבול ונניח לצינון קצר. המלית מזכירה משהו בטעמה הטוב את ריבת הפובידל הותיקה
להרכבת העוגה, נמרח את מלית השזיפים הכהה על שכבת התחתית שבתבנית, מעל נפזר את יתרת הפירורים ומיד נכניס לתנור לאפייה קצרה. העוגה נחתכת יפה לאחר צינון מוחלט
.אני חתכתי את העוגה בעזרת המרית התכולה (שהיתה של סבתי) - בצילום למעלה
.שאריות עוגה מומלץ לשמור במקרר או בפריזר. בואו ניגש לעבודה
בצילום (בנייד) : השזיפים בקלחת לפני הבישול ועדיין ללא מים
:טיפים
השתמשו בשיבולת שועל המיועדת לבישול בלבד ולא בזו המלאה. המוצר המיובא נמכר (בעיקר) בקופסאות פח ויספיק למאפים רבים ומגוונים
השתמשו בשזיפים יבשים מגולענים. אני אוהבת להשתמש בשזיפים המיובאים (כמו אלו מקליפורניה) המוכנים ונקיים לשימוש וגם אין צורך לחלוט ולייבש אותם
כמובן שניתן לרכוש שזיפים יבשים עם גלעינים ולגלען בעצמכם. אל תשכחו לשקול את השזיפים לאחר הגלעון
את השזיפים המגולענים (שרכשתם כך) מומלץ לבדוק ידנית (למשמש אותם) אחד אחד לפני בישולם. לעיתים נשאר פה ושם גלעין או חתיכת גלעין
.כמות הסוכר החום אינה גדולה, אל תחליפו אותו בסוכר לבן
.את אגוזי המלך הקצוצים ניתן להחליף באגוזי פקאן קצוצים. אפשרי לשבור/לקצוץ את האגוזים גס ידנית
-
ריבועי שזיפים ושיבולת שועל
:החומרים לתערובת הפירורים
כוס וחצי קמח לבן רגיל=210 גרם
כוס וחצי שיבולת שועל המיועדת לבישול (לא שיבולת שועל 'שלמה') = 135 גרם
שלושת רבעי הכוס סוכר חום כהה = 130 גרם
חצי כוס אגוזי מלך או אגוזי פקאן קצוצים גס
חצי כפית מלח דק
מאה ושישים גרם חמאה מומסת, חמימה או פושרת

07/05/2013

*דבש וקינמון בעוגיה אחת גדולה

עוגיות דבש וקינמון
והיום מתכון חדש לעוגיית ענק (בגודל) בצורת האות 'אס'. העוגיה בעלת מתיקות עדינה ומכילה גם דבש וקינמון. הכנה זריזה וקלת הכנה. העוגיות חצי רכות ונאפות תוך 20 דקות בלבד 

עוגיות דבש וקינמון
הכמות: 16 עוגיות גדולות מאוד
:החומרים
ארבע מאות ועשרים גרם קמח לבן רגיל = 3 כוסות
כפית אבקת אפיה, מנופה
כפית וחצי קינמון טחון
מאה גרם חמאה רכה
שליש כוס דבש נוזלי
שליש כוס סוכר חום כהה
שתי ביצים גדולות
שלוש כפות חלב
כפית וחצי תמצית וניל
-
:כלים נחוצים
. שתי קערות בגודל בינוני
.תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
 את בצק העוגיות ניתן להכין במיקסר או ידנית. הבצק מצריך קירור של שעה

05/05/2013

* להכין בבית: עוגיות ספקולוס וממרח מהעוגיות,בקלי קלות

להכין בבית :עוגיות ספקולוס וממרח מעוגיות ספקולוס ביתיות 
הברקה, בעצם שתיים לטעמנו, שהוכנו והצליחו עד מאוד בסוף השבוע: 2 מגשי עוגיות תבלינים הנקראות גם ספקולוס וממרח העשוי מאותן העוגיות
רשמו שני מתכונים מוצלחים, קלי הכנה ומפתיעים במיוחד. להכנת המתכונים נעזרתי הפעם (עם שינויים נחוצים) במתכונים מרחבי הרשת. מכאן המתכון החכם והקל להכנה העוגיות. ומכאן הרעיון לממרח הכולל חלק קטן מהעוגיות האפויות
  העוגיות
 העוגיות מתובלות בשפע תבלינים. ודורשות לאחר הכנת הבצק ועיצובו, חצי שעת קירור בלבד. חיתוך החמאה הקרה לקוביות קטנות מסייע להכנה הזריזה של הבצק ללא צורך בריכוך החמאה או הוצאתה מראש מהמקרר. ממתכון זה יתקבלו עשרות רבות של עוגיות
ניתן לשנות את כמות התבלינים ולהשמיט אחדים. לא הוספתי פלפל לבן וגם לא מוסקט טחון. פשוט נעלמו לי מהעין לרגע
בצילום : עוגיות הספקולוס וממרח העוגיות הטרי. (על מפית שסרגתי לפני שנים) הממרח מסמיך עם הקירור במקרר
עוגיות ספקולוס - עוגיות תבלינים הולנדיות
:החומרים
assets Creative Commons License