21/06/2013

*שזיפים אפויים במרלו - קינוח מיוחד

שזיפים אפויים עם מרלו
קינוח קל שבקלים וטעים להפליא - שזיפים אדומים אפויים על מצע של עוגיות בישקוטי. מעל השזיפים מנטפים יין מרלו, רום וסוכר. אופים בתבנית יפה בתנור, בחום גבוה, אוכלים חם או פושר או גם קר עם כדור גלידת וניל או קרם פרש או קרם אנגלייז או גבינת מסקרפונה או הר של .. קצפת. רוצו להכין


 
:הערות לפני שמתחילים
השתמשו בעוגיות בישקוטי קנויות או הכינו את עוגיות 'אצבעות הגברת' בעצמכם. הכנתי תבנית עוגיות וטחנתי אותן במעבד מזון. (מישהו אתגר אותי.. ששזיפים חייבים תחתית עוגיות בישקוטי וכל כבר סגור ולא כדאי לוותר...). העוגיות שהכנתי הערב רכות במקצת מאלו הקנויות. על מנת לחסוך זמן ועבודה  עוגיות קנויות יעשו יופי את העבודה. השתמשו ב- 100 גרם עוגיות לערך- טחנו את העוגיות במעבד מזון או שברו לפירורים. העוגיות צריכות לכסות בשכבה יפה את כל תחתית התבנית
שזיפים אדומים - רכשו שזיפים קטנים יחסית ואחידים בגודלם. בתבנית שלי נכנסו 800 גרם שזיפים לא קטנים במיוחד והיה מקום לעוד אחד ..או שניים שלא היו בבית. קחו בחשבון כקילו עד קילו ורבע שזיפים אדומים
ליקר/יין- השתמשו בקירש או ביין מרלו מעורב במעט רום איכותי, הרום איננו חובה. השתמשתי במרלו של מנזר לטרון. את היתרה בכוס לא השארתי לאף אחד. הרום שאני אוהבת והוסף לשזיפים הפעם הוא רום סנט ג'מס רויאל אמברה


פורסם בדף הפייסבוק הזה
.סוכר- השתמשו ברבע עד שליש כוס סוכר לבן, לפי הטעם ומידת חמיצות השזיפים
.אפשר לאבק את השזיפים האפויים במעט אבקת סוכר, זה יפה
קרם פרש - בימים אלו אני מכינה בבית (ניסוי חדש..) קרם פרש. במידה וזה יצליח .. המתכון יפורסם ביומיים הקרובים, שיהיה לכם עם מה להגיש את .. השזיפים, לפינוק מושלם

16/06/2013

*~~~~~עוגת תפוחים יפיפיה גם עם קמח מלא~~~~~~

עוגת התפוחים
מתכון לעוגת תפוחים חדשה, טעימה וקלת הכנה. העוגה מכילה גם קמח מלא, סוכר זהוב, כמות מדודה של שומן וביצים ותיבול של קינמון
התפוחים שמעל מסודרים בקלות כמניפה. המתכון ניתן לגיוון על ידי החלפת סוג התפוחים, התיבול ומי השריית התפוחים
 
 
עוגת תפוחים
:החומרים
מאה ועשרים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
מאה ועשרים גרם קמח מלא
שתי כפיות אבקת אפייה, מנופה
כפית קינמון טחון
תפוח וחצי במשקל 200 גרם סה"כ , המשקל - לפני קילוף וגלעון
שמונים גרם חמאה, רכה
מאה וחמישים גרם סוכר דמררה זהוב = 2/3 כוס + כף מדידה
קליפה מגוררת/זסטים של תפוז - לא חובה
שתי ביצים גדולות, טרופות
שתי כפות חלב קר = 30 מ"ל
-
:לציפוי
שניים עד 3 תפוחי עץ, רצוי עם קליפה אדמדמה
חצי כוס מיץ תפוזים או חצי כוס מיץ תפוחים או מים מעורבים בכף סוכר וכפית תמצית וניל
-
שתי כפות סוכר לבן לפיזור על התפוחים לפני האפייה
:לזיגוג
שלוש כפות ריבה בהירה חלקה- משמש או תפוז, מחוממת
-
תבנית קפיצית- עגולה 24 ס"מ מרופדת בתחתית בנייר אפייה, דפנות משומנים בחמאה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה לערבב קמחים, אבקת אפייה וקינמון
את התפוח וחצי לקלוף, לגלען ולחתוך לקוביות. לערבב את קוביות התפוח עם 2.5 כפות מתערובת הקמח
בקערת מיקסר או קערה גדולה לטרוף את החמאה,הסוכר הזהוב וקליפת התפוז לקבלת תערובת אחידה ואוורירית
.להוסיף את הביצים ולערבב
.להוסיף את תערובת הקמח והחלב
.לקפל פנימה את קוביות התפוח המקומח
.להעביר את התערובת (היא סמיכה) לתבנית האפייה וליישר
:ציפוי התפוחים
.לחצות את התפוחים, לא לקלוף. לגלען את שני החצאים
.לפרוס את חצאי התפוחים דק. לטבול לרגע את פרוסות התפוחים במיץ התפוזים
לסדר את פרוסות התפוחים (ללא נוזלים) על העוגה כספירלה ובצפיפות. כל פרוסת תפוח להשקיע מעט לתוך העוגה
.לפזר על התפוחים את 2 כפות הסוכר
.לאפות את העוגה בתנור החם (180 מעלות) כשעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש
.להניח לעוגה למשך דקות אחדות
.לחמם את הריבה להמסה
.בעזרת מברשת, להבריש את פני העוגה - על התפוחים בריבה החמה
 
 

12/06/2013

* קציצת ירק מחומוס וברוקולי


קציצות מחומוס וברוקולי
קטנות ומשביעות הן קציצות הירק החדשות. קציצה משפע חומוס וברוקולי וגם גבינת פרמזן. מתכון קל הכנה, טעים ויופי של תוספת או  ארוחה קלה

 


:לפני שמתחילים
חומוס: השתמשו בגרגירי חומוס יבשים (הדורשים השריית לילה ובישול) או בגרגירים המוכנים - קפואים או מקופסא
ברוקולי - דרושה כמות מעטה מהירק. השתמשו בתפרחת הברוקולי (מזר ברוקולי גדול) ומעט מהגבעול הקרוב לתפרחת
.קל ומומלץ להכין את תערובת הקציצות במעבד מזון
.תבלו את תערובת הקציצות בנדיבות במלח (אטלנטי) ופלפל שחור
.תערובת הקציצות תשמר במקרר מספר שעות וגם למחרת
.צרו קציצות קטנות יחסית, באופן זה הן תשמורנה על צורה נאה
את הקציצות ניתן לטגן במעט שמן זית. לחלופין ניתן גם לאפות את הקציצות. האפייה תהיה קצרה יחסית בחום בינוני. דאגו לנייר אפייה משומן היטב. בדקתי, אתמול: קציצות אפויות תהיינה מעט יבשות ופחות עסיסיות מאלו המטוגנות
.נותרו קציצות ? אחסנו במקרר וחממו היטב בטוסטר אובן, משך דקות ספורות בחום 150 מעלות
 
קציצות חומוס וברוקולי
.לילה לפני ההכנה להשרות במים - כוס מדידה (250 מ"ל) מלאה בגרגירי חומוס
למחרת לבשל את החומוס בשפע מים עד לריכוך. לסנן ולשקול 400 גרם חומוס מבושל- זוהי מרבית תכולת הסיר ללא נוזלי הבישול
.לשטוף 200 גרם ברוקולי תפרחת ומעט מהגבעול
.לבשל את הברוקולי (לשבור גס לחתיכות או שלם) דקות אחדות במים רותחים עד שהוא חצי מבושל. לסנן מהמים
.במחבת בינונית לחמם כ- 2 כפות שמן זית
.לקצוץ בצל בינוני ולהוסיפו למחבת
.לכתוש 2-3 שיני שום ולהוסיפן למחבת
.לטגן את הבצל והשום לריכוך והזהבה בלבד
:למיכל מעבד מזון להכניס
.בצל והשום, גרגירי החומוס המבושל והמסונן,ביצה גדולה, חמישים גרם גבינת פרמזן מגוררת , זסטים מחצי לימון
.את פרחי הברוקולי לקצוץ גס ולהניח בצד
.את גבעולי הברוקולי לקצוץ גס ולהכניסתם למעבד המזון
.להפעיל את מעבד המזון ולטחון הכול לתערובת גסה
.להעביר לקערה
.להוסיף את פרחי הברוקולי הקצוצים
.לתבל במלח ופלפל שחור גרוס
.ליצור קציצות קטנות, כמות של כף בערך: לכדרר ביד ולשטח מעט
.לטגן את הקציצות במחבת חמה במספר סבבים ובמספר כפות שמן זית
.לאכול חם או מחומם



בלוגר אוכל מעולה מרומניה
!הכירו את בלוג האוכל של מיכיי. לחצו כאן לכניסה לבלוג. הוא מתעד את האוכל שהוא אוכל- היופי שבפשטות
--
.וכאן , פרחים שפגשתי בטיול רגלי. כייף ללכת 5.5 ק"מ כמעט מבלי להרגיש.. את ההליכה. צולם בנייד


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

07/06/2013

עוגת אגסים ודבש איטלקית- קטנה ומטריפה

עוגת אגסים ודבש איטלקית
חמה מהתנור- עוגה איטלקית קטנה ומטריפה!
עוגה נהדרת וקלה להכנה. תערובת העוגה לפני האפייה ריחנית ונראת כגלידת אגוזים משובחת. בגלל קוצר זמן, צולם הביס שלי בינתיים בנייד
:מתכון על פי מגזין האוכל האיטלקי והמשובח
LA CUCINA ITALIANE
.מחודש נובמבר 2010
.במקור העוגה האפויה מוגשת עם ציפוי מגבינת ריקוטה, קצפת וסוכר
 עוגת אגסים ודבש איטלקית
Torta di pere e miel
:החומרים
90 גרם חמאה רכה מאודרבע כוס אגוזי לוז- שמתי אגוזי מלך
כוס + 3 כפות קמח רגיל
חצי כפית מלח דק (במקור כפית)
3/4 כפית אבקת אפיה, מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
רבע כוס דבש אקליפטוס+ 2 כפות דבש נוספות לציפוי - שמתי דבש הדרים ולציפוי כף דבש רוזמרין
רבע כוס סוכר חום כהה
רבע כוס סוכר לבן
ביצה גדולה
חלמון מביצה גדולה 
חצי כוס חלב
  חצי כפית תמצית וניל- שמתי חצי כפית משחת וניל
3/4 כוס קוביות אגס קלוף- שמתי אגס אדום שלם קלוף בקוביות
-
תבנית עגולה - 22 ס"מ מרוחה בחמאה
--
:ההכנה
.מחממים תנור לחום 180 מעלות
.משמנים תבנית עגולה 22 ס"מ בחמאה
.טוחנים את האגוזים עם כף קמח - מכמות הקמח הכוללת
:להעביר אגוזים הטחונים עם הקמח לקערה בינונית ולהוסיף
.יתר הקמח, מלח, אבקת אפיה וסודה לשתיה.לערבב
-בקערה נפרדת או במיקסר , אני ערבבתי ידנית
.להקרים חמאה, דבש, סוכר חום וסוכר לבן
.לטרוף 10 דקות
.להוסיף ביצה ולערבב. להוסיף חלמון ולטרוף היטב 
.בקערית נפרדת לערבב חלב ווניל
.להוסיף לסירוגין וב- 3 פעמים תערובת קמח והחלב לתערובת החמאה
.להוסיף קוביות אגס
.לצקת את התערובת לתבנית האפיה וליישר
.לאפות עד שמוכן 40-45 דקות
.מיד לאחר ההוצאה מהתנור להבריש בדבש - כף או 2 שהומס
.לצנן את העוגה על רשת

05/06/2013

מתכון ל קרוקטים עדשים

קרוקטים עדשים
רוז אליוט הבריטית מגלה שהיא צמחונית זה כבר עשרות שנים. למעשה , היא נולדה להורים צמחוניים ולא טעמה בשר מעולם . לרוז אליוט יש טור קבוע במגזין האוכל המשובח של הבי.בי.סי. (גוד פוד) . הגברת הוציאה לאור כבר למעלה משישים ספרי בישול וידה עוד נטויה . אתגר מיוחד עבורה, הוא יצירת מתכונים צימחוניים מזינים ומשביעים לחובבי בשר דווקא.. ובכלל, הבישול הצמחוני של פעם השתנה לדבריה עם השנים ולכן יש צורך במדריכים חדשים. לפני כשלוש שנים פרסמה רוז כתבה יפה לרגל צאת ספרה החדש דאז: המדריך הצמחוני המלא
.אחד המתכונים שכיכב על עמוד שלם במגזין הבריטי היה קרוקטים מעדשים
אי אפשר היה להתעלם מצילום הקרוקטים השזופים הנתונים בתוך מחבת תכלת על משטח טורקיז.. להשלמת התמונה הונחה ליד 
קלחת אדומה עם רוטב אדום וסמיך וכף עץ ישנה בעלת ידית ארוכה ומעט רוטב אדום בתוכה... המתכון נקרא מעניין. מרכיבים מעטים ואפשרות הכנת הקרוקטים במספר אופנים
?איך מכינים 

03/06/2013

*טארט אגסים, רוקפור, מסקרפונה, אגוזי מלך וקורנית

טארט אגסים,גבינת רוקפור ואגוזי מלך
טארט נהדר,קל הכנה המשלב בתוכו אגסים, גבינות טובות, אגוזים ותיבול טרי. שילוב המרכיבים נהדר. את בצק הטארט מכינים מחצית השעה מראש. את הגבינות מערבבים בקערה. את האגסים חותכים, אין כלל בישול. שימוש בקערה אחת, מעבד מזון להכנת הבצק.. . המאפה הוא טארט מלוח עם מתיקות מסויימת שמקנים האגסים. רוצו להכין ולפנק בטארט הזה את הסועדים. המאפה חגיגי ומומלץ בכל פה

 
 
טארט אגסים,רוקפור ואגוזי מלך
מתכון מבוסס (ומעובד) על חוברת הבישול הצמחוני הבריטי- אוקטובר 2011
.מומלץ לאכול את הטארט חם או מחומם או אז הגבינות ממש נמסות בפה
.ניתן להשתמש בגבינות 'כחולות' או דניש אחרות, לטעמכם
. חשוב: לא להעביר מהתבנית (המתפרקת) כשהמאפה לוהט על מנת למנוע פירוקו -המתינו מעט
:החומרים לבצק
מאתיים ושלושים גרם קמח לבן רגיל
מאה גרם חמאה קרה ,חתוכה לקוביות. במקור 120 גרם חמאה
חלמון מביצה גדולה
קורט מלח דק
מעט מים קרים = 2 עד 3 כפות

27/05/2013

** להכין קציצות חצילים וגבינת מוצרלה, נהדר

קציצות חצילים ומוצרלה-מינימום עבודה ,מקסימום טעם


הערות לפני שמתחילים
זמן אפיית החצילים בתנור ישתנה בהתאם לגודלם של החצילים, התבנית ותנור האפייה. אפו את החצילים משך 30-40 דקות. הוציאו את התבנית וקלפו מעט מקליפת החציל, במידה והחציל רך דיו, אין צורך בזמן אפייה נוסף
.חשוב לדקור את החצילים לפני האפייה, על כל שטחם עם מזלג
.את גבינת המוצרלה ניתן לגרד גס על פומפיה או בעזרת מעבד מזון
.לא אוהבים כוסברה ? החליפו בחופן פטרוזיליה קצוצה
.פירורי פאנקו- השתמשו בפירורים הנמכרים ללא תיבול נוסף
.תבלו בנדיבות במלח. אני אוהבת את הקציצות שלי מתובלות במלח אטלנטי
.טגנו את הקציצות במספר סבבים במעט שמן קנולה מעורב בשמן זית
.תערובת הקציצות (הנותרת) תשמר במקרר שעות ספורות
.הקציצות טעימות חמות או פושרות
 

 
קציצות חצילים
:החומרים

22/05/2013

*עוגיות זלטי מקמח תירס, צימוקים וצנוברים נוסח ונציה

!עוגיות קמח התירס הכי טעימות בעולם
אתמול בעת סידור ארונית הספרים נמצא אוצר!, ספר בישול שלא זכור מתי נרכש וגם מתי עיינתי בו לאחרונה. השמחה היתה גדולה שהתברר שזהו ספר נוסף (שלישי כאן בבית) של השפית ומחברת ספרי הבישול האיטלקי ג'וליה דה -לגרוצ'ה
:הספר המיוחד כולו לבישול נוסח ונציה וצפון איטליה נקרא
VENETO
Julia della Croce - chef and foodwriter
עזבתי הכול והתמסרתי לספר הנהדר. שפע רב של פרקי עיון, הקדמות מפורטות לכל מתכון, דיוק כפי שצריך וצילומים מרהיבים יש בספר הבישול. הספר יצא לאור לפני עשור בדיוק. הנה דף הפייסבוק של השפית
.לקראת סופו של הספר, פגשו עיניי את עוגיות הזלטי הזהובות, עשויות קמח תירס
היום מיהרתי להכין את העוגיות. נסיון עבר עם עוגיות קמח תירס אחרות מלא אותי חשש,ולכן החלטתי להכין מחצית כמות מהעוגיות של ג'וליה. חשבתי שחילקתי את כל המרכיבים בחצי.. אז חשבתי

 
מתברר שחלקתי את כל המרכיבים בחצי, מלבד החמאה...יחד עם זה, העוגיות התקבלו מושלמות. הכינו כמוני, המלצה חמה
:הערות/טיפים לפני שמתחילים

21/05/2013

*מטבל בצל מיוחד

מטבל/ממרח בצל
מטבל או ממרח בצל וגבינות בטעם מיוחד. את הבצל מבשלים בחמאה קרוב לשעה עד לקרמול. הריח בזמן הבישול נפלא. לאחר שהבצל צונן טוחנים אותו בהדרגה עם יתר המרכיבים. המטבל מסמיך מעט עם הקירור
.טחנתי את הממרח במעבד מזון -בצילום למטה. אפשר לעשות זאת גם בבלנדר
.הממרח אינו חריף אלא בטעם מתקתק
.מומלץ לאכול את הממרח עם קרקרים או על פרוסת לחם
.אפשר לאכול גם בכפית, כמוני



מטבל/ממרח בצל

*סלק ופלפלים קלויים בסגנון ספרדי

סלט סלק ופלפלים צבעוניים - מנה טעימה בסגנון ספרדי
?איך מכינים
הכמות לשתי מנות
.מחממים תנור לחום גבוה 220 מעלות
:על תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה משומן קלות עם שמן זית מסדרים
פלפל אדום בשני חצאים וללא גלעינים
פלפל צהוב בשני חצאים וללא גלעינים
פלפל כתום או ירוק בשני חצאים וללא גלעינים
.את הפלפלים החצויים מסדרים כך שהחתך יהיה על נייר האפייה
.מברישים את הפלפלים במעט שמן זית
.ליד הפלפלים מסדרים טריזים או רבעים של שני סלקים קלופים במשקל כולל של כ-600 גרם
.כל (חלק) של הסלק מומלץ לעטוף בנייר כסף כשהצד האטום כלפי פנים
 
 
אופים את הירקות יחד בתבנית  30-35 דקות. במידה והסלק לא התרככך דיו, מוציאים את הפלפלים לרשת ואת הסלק ממשיכים לאפות עוד 10-15 דקות עד שהוא מתרככך. בשלב זה מומלץ להסיר מהסלק את נייר הכסף
.מצננים מעט את הירקות. קולפים מהפלפלים את הקליפה הדקה
:מסדרים על כל צלחת
assets Creative Commons License