09/07/2013

*לבשל בווק חזה עוף מוקפץ עם אננס ובצל ירוק

לבשל בווק: חזה עוף באננס ובצל ירוק
לארבעה סועדים רעבים
היום יש לנו מתכון חדש לחזה עוף המוקפץ בווק עם בצל ירוק, אננס ורוטב סויה. המתכון מוכן כולו בווק והוא טעים ומשביע
רשימת חומרים : חזה עוף, בצל ירוק, בצל, אננס, רוטב סויה, שמן, קורנפלור, ג'ינג'ר
:הערות
השתמשו באננס טרי או פרוסות אננס מקופסאת שימורים, אפשר גם אננס חתוך. חשוב שהאננס המשומר יהיה במיץ טבעי ולא בסירופ סוכר מתוק
.הוסיפו למנה בנדיבות ובזמן הבישול גבעולי בצל ירוק וגם בצל ירוק פרוס, זה מוסיף טעם ויופי
 
 
חזה עוף באננס ובצל ירוק
הכמות: 4 מנות
:החומרים
חצי קילו חזה עוף, נקי, ללא עצמות ,חתוך לקוביות
שלוש כפות קורנפלור = 45 מ"ל
ארבע כפות שמן קנולה/תירס (לא שמן זית)  = 60 מ"ל
חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף וחתוך ל'גפרורים' דקים
בצל בינוני (או קטן) קלוף ופרוס דק
אננס טרי או 400 גרם אננס מקופסא (משקל נטו ללא נוזלים) = 7 טבעות אננס שלמות, לחתוך לגודל נגיסה
שלוש כפות רוטב סויה = 45 מ"ל
חבילה בצל ירוק
רבע עד חצי כוס מים או מיץ אננס טבעי
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

08/07/2013

*מקלוני גזר ושומשום שחור של גווינת' פאלטרו

מקלוני גזר, ג'ינג'ר ושומשום שחור קלוי

  ?הידעתם שגווינת' פאלטרו הוציאה לאחרונה לאור (עוד) ספר בישול ..
קבלתי דגימה מתוך הספר החדש ורצתי למטבח להכין את מקלוני הגזר בשומשום, זו היתה הצלחה! המנה נהדרת
-: הנה כריכת הספר החדש 
 גווינת' ממליצה לאכול את מנת הגזר הזו כתוספת בעודה חמה או בטמפרטורת החדר ובעצם גם קרה. בדקתי את כל האופציות, היא צודקת. אך יש לי השגה לגבי הכמות.. זה לא יספיק לארבעה סועדים ! לשניים, שאינם פראסרים, אולי. המנה מהירת הכנה, טעימה מאוד והיא דרך מצויינת להגיש גזר. אל תוותרו על השומשום השחור ואל תתפתו להחליפו בשומשום בהיר רגיל. שומשום שחור קלוי יבוא מסין, ניתן לרכישה בבתי הטבע
השומשום השחור שרכשתי (מכיל שומשום שחור קלוי בלבד) כמותו תספיק גם למאפים כקרקרים וגם לקישוט מזון נוסף

 
גזר ,רוטב סויה, שמן זית, ג'ינג'ר ושומשום שחור - לפני הבישול
המתכון עבר במטבחי עיבוד מסויים והתאמה. היה נחוץ לדעתי לשקול את הגזרים (בספר צויינו '4 גזרים גדולים') ולהאריך במעט את זמן הבישול על מנת שהגזר יהיה טיפה יותר מבושל, הוספתי גם יותר מים ממה שצויין. כמו כן, בספר הומלץ לזלף על המנה המוכנה מעט שמן שומשום, וויתרתי
.כמובן שאפשר לחתוך את הגזר לגפרורים דקיקים הרבה יותר, דבר שיפחית מכמות הנוזלים וזמן הבישול
 

מקלוני גזר, ג'ינג'ר ושומשום שחור קלוי
הכמות : 4 מנות
:החומרים

07/07/2013

*~~~~גרגירי תירס בחמאה, אניס ועירית~~~~

גרגירי תירס בחמאה ועירית

הביס הראשון בגרגירי התירס הרכים, בחמאה, מלח אטלנטי, הטעם האניסי המרומז והעירית הקצוצה, הוא טעים מאוד
מתכון היום ע"פ שף אמריקאי, הוא מעניין במיוחד. כריסטופר לי, השף והבעלים של מסעדת סופיה בפילדלפיה מכין את המתכון שלו מקלחי תירס אמיש כפרי ונוהג להגיש את המנה שלו לוהטת עם חריפות מסויימת בתוספת מעט רוטב פלפלים חריפים וגם גרידה של לימון טרי. הנה דף הפייסבוק של מסעדתו של כריסטופר
הכנת המתכון קצרה ומפתיעה. כל שנדרש להכנת מנת תוספת זו, הם קלחי תירס טריים ויפים, כוכב אניס, מעט מים, מלח (אטלנטי או רגיל) חמאה ועירית קצוצה. תוספות אפשריות הן גרידת לימון טרי ופלפל צ'ילי קצוץ. נסו, זו מנה מפתיעה וטעימה

במארז תירס(מגש פלסטיק) סטנדרטי יש בדר"כ 5-6 קלחי תירס, השתמשו בכל תכולת המארז
קרדיט כל הצילומים בבלוג: חניתה הראל

?איך מכינים

06/07/2013

* השף האיטלקי מכין זביונה : קינוח איטלקי מ -3 מרכיבים בלבד Zabaione

זביונה - קינוח איטלקי משלושה מרכיבים בלבד
  Zabaione זביונה
:קינוח איטלקי המוכן משלושה מרכיבים בלבד
.חלמונים, סוכר לבן ויין מרסלה או לימונצ'לו
.את הקינוח מבשלים קצרות על אדים = על באן מרי
Jamie Oliver's Italian mentor Gennaro Contaldo whips up the super-easy Italian dessert Zabaglione. Perched on the cliff tops around his hometown of Minori on the Amalfi Coast, this creamy dessert has just three ingredients.
 

* קינוח אגסים במיץ תפוחים ויוגורט בטעם דבש וניל

אגסים במיץ תפוחים עם יוגורט דבש וניל
*קינוח מהיר - דל קלוריות - וטעים*



















       האגסים עירומים ! ..הוא אומר לי כשאני קרבה עם צלחת האגסים כשרובם כבר קלופים
?..אכן..האם גם אתה רואה את זוג האגסים החבוק שבצילום

 לסוף השבוע יש לנו קינוח אגסים
האגסים הקלופים מבושלים זמן קצר במיץ תפוחים מתובל ברום. לאחר צינון האגסים יש להגישם עם יוגורט יווני או כל יוגורט אחר מתובל בדבש ווניל
.הקינוח בעל מתיקות עדינה
האגסים במיץ התפוחים - לפני הבישול
:הא/ערות לפני שמתחילים

05/07/2013

**לאכול בידיים: כנפי עוף בדבש ותבלינים

לאכול בידיים : כנפי עוף בדבש ותבלינים
 ....או : לעוף עם כנפי עוף בדבש
."נקי את הכנפיים כפי שסבתא היתה עושה.."
כך אמרה לי אימי הבוקר. מצויידת בהוראותיה נכנסתי (בחדווה אמיתית) למטבח. שם כבר המתינו (לי) כנפי העוף (הצעיר) התבלינים, הדבש, רוטב הסויה וכמובן הווק הגדול השחור והכבד שאני כה אוהבת
 
.היום יש לנו מתכון לכנפי עוף המוכן בקלות ובהנאה. וכן, באמת אוכלים את המנה עם הידיים וישר מהווק
אופן הכנה זה ישאיר לכם מטבח נקי קצת יותר ופחות התעסקות עם בשר: בסיר בינוני מביאים לרתיחה הרבה מים. בסבבים חולטים את הכנפיים במים המבעבעים לדקה או שתיים. מוציאים, מסננים את הכנפיים ומניחים על מגבות נייר
טובלים את הכנפיים(היבשות) בתערובת תבלינים יבשה שערבבנו בקערה. מניחים לכנפיים לנוח במקרר שעה עד שעתיים
-לפני הארוחה
בווק גדול מחממים מעט שמן. מקפיצים את הכנפיים - בשני סבבים עד להזהבה טובה, במשך 10-15 דקות
באותו הווק ולתוך השמן המתובל בו טוגנו הכנפיים מטגנים עלי פטרוזיליה. מוסיפים את הכנפיים ומערבבים
.עלי הפטרוזיליה נדבקים לכנפיים וזה יפה
.מוסיפים לווק מעט רוטב סויה וגם דבש נוזלי ומערבבים הכל
!כעת דמיינו את הריח..מומלץ לאכול חם עם הידיים
:הערות וגיוונים
.את הפטרוזיליה ניתן להחליף בעלי כוסברה
.את אבקת הפפריקה המתוקה ניתן להחליף באבקת צ'ילי
.את גרידת הלימון ניתן להחיליף בגרידה מקליפת ליים
אני השתמשתי ב - 12 כנפי עוף צעיר במשקל כולל של 1.5 ק"ג. המארז נקנה השבוע במחיר של 22 ש"ח
*זהו מתכון ראשון מסדרת 'בישול בווק' - מתכונים למנות / ארוחות מלאות המבושלות כולן בווק*
-
כנפי עוף בדבש ותבלינים
הכמות :4 עד 6 מנות
:החומרים

04/07/2013

*~~~~~~~כך מכינים את הלימונדה הטובה ביותר~~~~~~

?טיפ- מטבח : הלימונדה הטובה ביותר

קנזי, עורכת אתר (בלוג) האוכל פוד52 מדגימה כיצד להכין בבית לימונדה משובחת. הטיפ שלה הוא לטפל בלימונים לפני סחיטתם למיץ על מנת להפיק מהם כמות גדולה יותר של מיץ לימון
טרם נוסה אצלנו בבית. זה מעניין והטעם מסקרן. בקערה מעסים את הלימונים בסוכר זהוב, מגלגלים קלות על משטח עבודה (כמו מסאג') ואז חוצים וסוחטים. לסוכר הזהוב המבושם (דמיינו את הריח !) מוסיפים מים, מערבבים להמסה ואז מוסיפים למיץ הלימון
!זהו, הלימונדה מוכנה
מקור והכתבה המלאה - כאן
The Best Lemonade You've Ever Had 
 

03/07/2013

**להכין בבית מטבל מעדשים אדומות

מטבל מעדשים אדומות-'חומוס' עדשים


בישול עדשים חצויות עם בצל, ג'ינג'ר ותבלין העל כורכום [הנה כתבה מצויינת על יתרונות הכורכום] מניב מטבל טעים, משביע וקל הכנה
הכורכומין שבתבלין הכורכום זמין ומועיל יותר לגופנו כשהוא מעורב בבישול עם שמן ופלפל שחור ובכלל כשהוא חם ומבושל ופחות כשהוא קר. נסו לזרות כורכום על ביצת עין, גרסו מעל הביצה פלפל שחור וזרו מלח, אטלנטי למשל- זה טעים מאוד
מומלץ להגיש את מטבל העדשים חם או פושר (ולא קר) עם קלי לחם שאור (בתמונה) או חתיכות פיתה קלויות, שמן זית ופלפל שחור גרוס טרי
בצילום מנה אישית: כלי הגשה חדש, 'אהבה ממבט ראשון' (לא לבישול ,כן לאפייה) נרכש השבוע במחיר מציאה- פרטים במייל

מטבל מעדשים אדומות
כ- 4 מנות הגשה או בתלות בתיאבון הסועדים
:החומרים
כוס ורבע עדשים אדומות חצויות (לא עדשים שלמות הנמכרות גם במשקל) -אני רוכשת עדשים במארזי חצי קילו- בצילום למעלה
כף שמן זית
בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
חצי כפית ג'ינג'ר (זנגויל) טחון
כפית כורכום טחון
מלח (אטלנטי) לטעם
שתי כוסות מים

02/07/2013

* סודות ההכנה של בצק פריך : Pâte Brisée - שני סרטונים

:כך תכינו בצק פריך
 ג'פרי המלמן מציג כיצד מכינים בצק פריך כולל עיצוב מעניין של הבצק ומה עושים עם שאריות החיתוך

חלק ראשון
Pâte Brisée: Part 1
:טיפים הכלולים בסרטון
הקפדה על יחס החומרים
כל מרכיבי הבצק חייבים להיות קרים ,לא רק החמאה
חיתוך החמאה יהיה לקוביות
ערבול איטי של החמאה והקמח לקבלת גרגירים קטנים
לעבוד מהר
להוסיף את המים הקרים בבת אחת
להימנע מערבול יתר
במידה והבצק מתקבל פירורי יש לאחד אותו ליחידה אחת על משטח עבודה ולא 'ללוש' אותו
יש לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולאחסן בקרור או במקפיא עד השימוש
 

 
חלק שני
Pâte Brisée: Part 2
אופן רידוד הבצק הפריך
כיצד נעזרים בתבניות אלומיניום ח"פ להכנת קלתיות פאי בקלות - יופי של רעיון
? ומה עושים .. עם שאריות הבצק המרודד
 

*להכין בבית - פרוזן יוגורט בטעם לימון

פרוזן יוגורט לימון
 
ק י ץ - ללא צורך בבישול, בלי הקצפות, ללא עודפי שומן, ממרכיבים זמינים, בקרירות נעימה.. טעים בפה..וקל הכנה !  - זהו הפרוזן יוגורט החדש שלנו היום
!מתברר שאפשר להכין פרוזן יוגורט ביתי בבית גם ללא מכונת גלידה
? כיצד מכינים פרוזן יוגורט לימון ביתי
מסננים יוגורט לבן (ללא תוספת סוכר או פרי או טעם) מנוזלים למשך שעתיים במקרר. באופן זה היוגורט מגיר נוזלים ועדיין אינו הופך לגבינה, אלא לקרם יוגורט סמיך. משקל היוגורט לאחר הסינון הוא כמחצית ממשקלו לפני כן בתלות בסוג היוגורט וזמן הסינון. בקערה מערבבים את הסוכר, מיץ הלימון, מעט סירופ תירס בהיר וחומרי טעם טבעיים. כשהיוגורט מוכן (בתום הסינון במקרר) מערבבים אותו עם יתר המרכיבים וזהו . מעבירים הכול למיכל של מכונת גלידה ופועלים על פי הוראות היצרן או שמקפיאים לכשעתיים. הקפאתי את היוגורט לשעתיים בתבנית גלידה ותיקה ואהובה. הכנתי מחצית הכמות
לאחר כשעתיים וקצת מעבירים את הפרוזן יוגורט בעזרת כף מטבח, שוברים ממנו חתיכות, למיכל מעבד מזון ומעבדים קצרות לקבלת קרם קר סמיך וחלק. מקפיאים שוב למשך כשעה או יותר. חזורים על הפעולה הזו עוד פעמיים נוספות ומעבירים למיכל הקפאה למשך כ- 5 שעות או ללילה. הפרוזן יוגורט המוכן, איננו קופא מדי. קל לקחת ממנו מנות בעזרת כף גלידה והוא מרענן וטעים. בואו וניגש להכנה


:הערות
.אפשר להכין מחצית הכמות שתספיק ל 3-4 מנות הגשה
משקל היוגורט לאחר סינון ישתנה בהתאם לסוג היוגורט ואחוזי השומן. היצמדו למשקל לאחר סינון הכתוב במתכון
.ניתן להחליף את סוג היוגורט/אחוז השומן לפי טעמכם האישי
 ניתן גם כעת להשיג לימונים צהובים עסיסיים ומלאי מיץ (בצילום, נרכשו בסוף השבוע). לא בכל מרכול תמצאו לימונים צהובים במידה ומצאתם (יש!) רכשו אחדים, הם ישמרו היטב בבית ולכל שימוש. אגב, אני פותחת את הבוקר שלי קבוע בשתיית כף מיץ לימון לאחר לגימת כף שמן זית. וזה עוד.. לפני הקפה הראשון
.סירופ תירס בהיר ניתן לרכוש בחנויות טבע, חלק מהסופרים וחנויות מתמחות

....בצילום: הפרוזן יוגורט עבר בגבורה זמן צילום לא קצר ולא נמס

פרוזן יוגורט לימון
:החומרים
חמישה מיכלי יוגורט המכילים כל אחד 200 גרם-סה"כ קילו יוגורט .אני השתמשתי ביוגורט ביו - פרוביוטי 3 אחוזי שומן- סה"כ משקל היוגורט לאחר סינון כ 500 גרם
שלושת רבעי הכוס = מאה ושמונים מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
מאה ושמונים גרם סוכר לבן= כוס פחות כף לערך
רבע כוס סירופ תירס בהיר = 60 מ"ל
מעט גרידת לימון טרייה או זסט מלימון
כפית תמצית וניל או משחת וניל לטעם
assets Creative Commons License