03/07/2013

**להכין בבית מטבל מעדשים אדומות

מטבל מעדשים אדומות-'חומוס' עדשים


בישול עדשים חצויות עם בצל, ג'ינג'ר ותבלין העל כורכום [הנה כתבה מצויינת על יתרונות הכורכום] מניב מטבל טעים, משביע וקל הכנה
הכורכומין שבתבלין הכורכום זמין ומועיל יותר לגופנו כשהוא מעורב בבישול עם שמן ופלפל שחור ובכלל כשהוא חם ומבושל ופחות כשהוא קר. נסו לזרות כורכום על ביצת עין, גרסו מעל הביצה פלפל שחור וזרו מלח, אטלנטי למשל- זה טעים מאוד
מומלץ להגיש את מטבל העדשים חם או פושר (ולא קר) עם קלי לחם שאור (בתמונה) או חתיכות פיתה קלויות, שמן זית ופלפל שחור גרוס טרי
בצילום מנה אישית: כלי הגשה חדש, 'אהבה ממבט ראשון' (לא לבישול ,כן לאפייה) נרכש השבוע במחיר מציאה- פרטים במייל

מטבל מעדשים אדומות
כ- 4 מנות הגשה או בתלות בתיאבון הסועדים
:החומרים
כוס ורבע עדשים אדומות חצויות (לא עדשים שלמות הנמכרות גם במשקל) -אני רוכשת עדשים במארזי חצי קילו- בצילום למעלה
כף שמן זית
בצל בינוני, קלוף וקצוץ דק
חצי כפית ג'ינג'ר (זנגויל) טחון
כפית כורכום טחון
מלח (אטלנטי) לטעם
שתי כוסות מים
:להגשה
שמן זית ופלפל שחור גרוס טרי

:אופן ההכנה
.לצקת את העדשים לקערה, למלא במים, ולשטוף מספר פעמים (ולברור פסולת). לסנן לתוך מסננת
.אין צורך להשרות את העדשים
.במחבת או בסיר לחמם את שמן הזית
.להוסיף את הבצל הקצוץ, לבשל על להבה בינונית-נמוכה לריכוך והזהבה. לא להשחים את הבצל
.להוסיף למחבת את הכורכום והג'ינג'ר ולערבב במשך דקה
.להוסיף למחבת את העדשים ולערבב. לתבל במלח. להוסיף את כל כמות המים. להביא לרתיחה
.לבשל 15-17 דקות (עד 20 דקות לערך) על להבה בינונית-נמוכה. חשוב לערבב מדי פעם
.למלא צלחות או קערות במטבל החם. לבזוק שמן זית, מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס טרי
--
הערה: נשאר לכם מטבל ? הניחו בקירור. איך לחמם מחדש ? חממו טיפונת שמן זית במחבת. בעזרת כף צקו מספר כפות מטבל קר ושטחו על המחבת. טגנו דקות ספורות, והפכו, טגנו עוד קצת. העבירו לצלחת הגשה ובזקו שמן זית. מעדן



בצילום: משמאל - תבלין הכורכום
 
Simon's Cat in Gromit Unleashed :
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

2 comments:

choulattias said...

אוהבת קטניות

גבריאלה said...

נראה מעולה!
הייתה איזה הודית פעם שהייתה מביאה לעבודה תבשיל דומה לזה אבל עם כרוב וגראמסלה. זה היה חריף טילים וטעים.
אנסה את שלך בקרוב
היום הכנתי ממרח שעועית לבנה וטחינה. תיבלתי בלימון מלח פלפל ומעל כיסיתי בשמן זית. להיט

assets Creative Commons License