פרוזן יוגורט לימון
ק י ץ - ללא צורך בבישול, בלי הקצפות, ללא עודפי שומן, ממרכיבים זמינים, בקרירות נעימה.. טעים בפה..וקל הכנה ! - זהו הפרוזן יוגורט החדש שלנו היום
!מתברר שאפשר להכין פרוזן יוגורט ביתי בבית גם ללא מכונת גלידה
? כיצד מכינים פרוזן יוגורט לימון ביתי
מסננים יוגורט לבן (ללא תוספת סוכר או פרי או טעם) מנוזלים למשך שעתיים במקרר. באופן זה היוגורט מגיר נוזלים ועדיין אינו הופך לגבינה, אלא לקרם יוגורט סמיך. משקל היוגורט לאחר הסינון הוא כמחצית ממשקלו לפני כן בתלות בסוג היוגורט וזמן הסינון. בקערה מערבבים את הסוכר, מיץ הלימון, מעט סירופ תירס בהיר וחומרי טעם טבעיים. כשהיוגורט מוכן (בתום הסינון במקרר) מערבבים אותו עם יתר המרכיבים וזהו . מעבירים הכול למיכל של מכונת גלידה ופועלים על פי הוראות היצרן או שמקפיאים לכשעתיים. הקפאתי את היוגורט לשעתיים בתבנית גלידה ותיקה ואהובה. הכנתי מחצית הכמות
לאחר כשעתיים וקצת מעבירים את הפרוזן יוגורט בעזרת כף מטבח, שוברים ממנו חתיכות, למיכל מעבד מזון ומעבדים קצרות לקבלת קרם קר סמיך וחלק. מקפיאים שוב למשך כשעה או יותר. חזורים על הפעולה הזו עוד פעמיים נוספות ומעבירים למיכל הקפאה למשך כ- 5 שעות או ללילה. הפרוזן יוגורט המוכן, איננו קופא מדי. קל לקחת ממנו מנות בעזרת כף גלידה והוא מרענן וטעים. בואו וניגש להכנה
:הערות
.אפשר להכין מחצית הכמות שתספיק ל 3-4 מנות הגשה
משקל היוגורט לאחר סינון ישתנה בהתאם לסוג היוגורט ואחוזי השומן. היצמדו למשקל לאחר סינון הכתוב במתכון
.ניתן להחליף את סוג היוגורט/אחוז השומן לפי טעמכם האישי
ניתן גם כעת להשיג לימונים צהובים עסיסיים ומלאי מיץ (בצילום, נרכשו בסוף השבוע). לא בכל מרכול תמצאו לימונים צהובים במידה ומצאתם (יש!) רכשו אחדים, הם ישמרו היטב בבית ולכל שימוש. אגב, אני פותחת את הבוקר שלי קבוע בשתיית כף מיץ לימון לאחר לגימת כף שמן זית. וזה עוד.. לפני הקפה הראשון
.סירופ תירס בהיר ניתן לרכוש בחנויות טבע, חלק מהסופרים וחנויות מתמחות
|
....בצילום: הפרוזן יוגורט עבר בגבורה זמן צילום לא קצר ולא נמס |
פרוזן יוגורט לימון
:החומרים
חמישה מיכלי יוגורט המכילים כל אחד 200 גרם-סה"כ קילו יוגורט .אני השתמשתי ביוגורט ביו - פרוביוטי 3 אחוזי שומן- סה"כ משקל היוגורט לאחר סינון כ 500 גרם
שלושת רבעי הכוס = מאה ושמונים מ"ל מיץ לימון סחוט טרי
מאה ושמונים גרם סוכר לבן= כוס פחות כף לערך
רבע כוס סירופ תירס בהיר = 60 מ"ל
מעט גרידת לימון טרייה או זסט מלימון
כפית תמצית וניל או משחת וניל לטעם