31/07/2013

*לחם בננה קל הכנה

לחם בננה הכי טעים

 לחמם תנור ל 180 מעלות.
למעוך עם מזלג בננה אחת קלופה(משקל הבננה עם הקליפה כ 180 גרם).
בקערה אחת להקרים:
100 גרם חמאה רכה
150 גרם סוכר לבן
להוסיף-
2 ביצים. לטרוף לאחר הוספת כל ביצה

בקערה נפרדת לערבב-
230 גרם קמח לבן, מנופה
חצי כפית מלח דק
כפית אבקת סודה לשתייה מנופה
תבלינים לטעם - פלפל אנגלי טחון/מוסקט/ציפורן- או כולם יחד
להוסיף תערובת הקמח לקערת החמאה ולערבב היטב.
להוסיף לקערה:
מיכל (200 מ"ל) יוגורט או שמנת חמוצה
את הבננה המעוכה
כפית או שתיים תמצית וניל
 
לצקת לתבנית אפייה מוארכת בגודל כ- 22 ס"מ על 11 ס"מ
לאפות בתנור החם 45-50 דקות
ניתן לזגג באבקת סוכר מעורבת במעט מיץ לימון, לא חובה




חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

16/07/2013

**קלאפוטי דובדבנים - כזה עוד לא אכלתם

קלאפוטי דובדבנים - קינוח אוריגינלי מפריז
CLAFOUTI  AUX  CERISES
.במתיקות עדינה וטעם נפלא - מדובדבנם טריים או דובדבנים משומרים
 
 
מנת קינוח נפלאה וקלה להכנה. קאלפוטי או קלפוטי דובדבנים. את המנה אכלו חמה (עדיף) או בטמפרטורת החדר. הגישו קלפוטי מאובק באבקת סוכר לצד שמפניה ורודה או כדור גלידת וניל
המנה מכילה בעיקר דובדבנים ובלילה. קלפוטי ניתן להכין בכל ימות השנה- מדובדבנים טריים או דובדבנים מגולענים משומרים
דובדבנים טריים - יש לחרצן. קל לעשות זאת עם צנטר. את הצנטר (עם פתח צר) תוקעים בתחתית הדובדבן ודוחפים אותו כלפי מעלה, הגלעין משתחרר בקלות. דקות אחדות יארך החרצון של כל הדובדבנים. הזהרו.. רק על הבגדים
.דובדבנים משומרים יש לסנן קודם היטב מהסירופ

 
דובדבנים אדומים או כהים - במה להשתמש ? במקור מכינים את הקלפוטי הזה מדובדבנים כהים, הכנתי מתערובת של דובדבנים טריים אדומים וכהים = שני מארזים של 200 ומשהו גרם כל אחד
.וניל - השתמשו בתוכן מקל וניל שלם או חצי. לחלופין השתמשו בתמצית וניל איכותית

14/07/2013

*הכנת פאי קרם קוקוס שוקולד וקרמל, מפתה במיוחד

:סרטון חדש מהסדרה
'The Way I Cook"
הקונדיטור סאם הומן בן ה- 28 מדגים כיצד הוא מכין פאי מפתה במיוחד: פאי קרם קוקוס,שוקולד וקרמל, כך מומלץ לפתוח את השבוע



The Way I Cook: Mr Sam Homan Makes A Coconut Cream Pie

המתכון המפורט כאן

13/07/2013

*פודינג הל עם מנגו - קינוח מרענן וקל הכנה

פודינג הל עם מנגו - קינוח מרענן וקל הכנה
פרסמי את המתכון ! האיצו בי הטועמים היקרים שלי. חרף כאב הראש, עזבתי הכול והנה אני כותבת לכם. היום יש לנו קינוח יפה, צבעוני, רענן וקל להכנה לגמרי. המתכון התפרסם באביב לפני כעשור במגזין סאןסט האמריקאי ועבר התאמה קלה למטבח הישראלי
 
 
?איך מכינים

.מבשלים פודינג פשוט המוכן מחלב, סוכר וקורנפלור. מתבלים את הפודינג בהל
מצננים את הפודינג בכלי הגשה . במעבד מזון מרסקים מנגו בתוספת מועטה של סוכר וליקר ומורחים על הפודינג. זה הכול
.הקינוח בעל מתיקות עדינה וטעים קר מהמקרר. הכמות גדולה ממש ותספיק לשש עד שמונה מנות קינוח
 
הל טחון ניתן לרכישה במחלקת תבלינים בכל מרכול. מיכל בתכולה של 30 גרם עלה לנו בסוף השבוע - 8 שקלים 
פודינג הל עם מנגו
הכמות: 6-8 מנות
:החומרים לפודינג
חצי כפית הל טחון
ארבע ורבע כוסות חלב
רבע כוס סוכר לבן
שליש כוס קורנפלור

10/07/2013

סוכריות קרמל עם מלח אטלנטי

פאשלות במטבח וגם על סוכריות קרמל , קטנות וממכרות
:את הפוסט הזה אני כותבת כשסוכריית קרמל נוספת נמסה אצלי בפה
 לפני למעלה משבוע ימים רציתי לכבוש כרוב סגול. מעבד המזון חתך לי כרוב שלם בדקות ספורות. ערבבתי את הכרוב עם כף מלח אטלנטי ופלפלי צ'ילי יפים ופרוסים. לשתי את הכרוב בידיים. ולשתי שוב.. ואז העברתי לצינצנת גדולה. הכרוב לפני הכבישה היה טעים כסלט. למחרת הכרוב תסס, הכהה צבעו והיה מוכן. היתכן שהכרוב שלי החמיץ כל כך מהר?. שאלתי את המומחית שלנו במשפחה. היא השיבה בשלילה, אך העובדות בשטח היו אחרות. והכרוב הועבר לצינצנות קטנות יותר והוכנס חיש מהר למקרר. מאוחר יותר עבר הכרוב טעימה. הפיינשמקר שהגיע בכלל לא רעב.. טעם על קצה המזלג ופסק נחרצות : "זה לא טעים! ", אני החמצתי קצת פנים ואכלתי מלוא הצלחת כרוב סגול כבוש. זה היה טעים אבל רך לגמרי ולא קראנצ'י כפי שרציתי.. מה לא עבד בסדר ?.. טרם גיליתי

09/07/2013

*לבשל בווק חזה עוף מוקפץ עם אננס ובצל ירוק

לבשל בווק: חזה עוף באננס ובצל ירוק
לארבעה סועדים רעבים
היום יש לנו מתכון חדש לחזה עוף המוקפץ בווק עם בצל ירוק, אננס ורוטב סויה. המתכון מוכן כולו בווק והוא טעים ומשביע
רשימת חומרים : חזה עוף, בצל ירוק, בצל, אננס, רוטב סויה, שמן, קורנפלור, ג'ינג'ר
:הערות
השתמשו באננס טרי או פרוסות אננס מקופסאת שימורים, אפשר גם אננס חתוך. חשוב שהאננס המשומר יהיה במיץ טבעי ולא בסירופ סוכר מתוק
.הוסיפו למנה בנדיבות ובזמן הבישול גבעולי בצל ירוק וגם בצל ירוק פרוס, זה מוסיף טעם ויופי
 
 
חזה עוף באננס ובצל ירוק
הכמות: 4 מנות
:החומרים
חצי קילו חזה עוף, נקי, ללא עצמות ,חתוך לקוביות
שלוש כפות קורנפלור = 45 מ"ל
ארבע כפות שמן קנולה/תירס (לא שמן זית)  = 60 מ"ל
חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי, קלוף וחתוך ל'גפרורים' דקים
בצל בינוני (או קטן) קלוף ופרוס דק
אננס טרי או 400 גרם אננס מקופסא (משקל נטו ללא נוזלים) = 7 טבעות אננס שלמות, לחתוך לגודל נגיסה
שלוש כפות רוטב סויה = 45 מ"ל
חבילה בצל ירוק
רבע עד חצי כוס מים או מיץ אננס טבעי
מלח
פלפל שחור גרוס טרי

08/07/2013

*מקלוני גזר ושומשום שחור של גווינת' פאלטרו

מקלוני גזר, ג'ינג'ר ושומשום שחור קלוי

  ?הידעתם שגווינת' פאלטרו הוציאה לאחרונה לאור (עוד) ספר בישול ..
קבלתי דגימה מתוך הספר החדש ורצתי למטבח להכין את מקלוני הגזר בשומשום, זו היתה הצלחה! המנה נהדרת
-: הנה כריכת הספר החדש 
 גווינת' ממליצה לאכול את מנת הגזר הזו כתוספת בעודה חמה או בטמפרטורת החדר ובעצם גם קרה. בדקתי את כל האופציות, היא צודקת. אך יש לי השגה לגבי הכמות.. זה לא יספיק לארבעה סועדים ! לשניים, שאינם פראסרים, אולי. המנה מהירת הכנה, טעימה מאוד והיא דרך מצויינת להגיש גזר. אל תוותרו על השומשום השחור ואל תתפתו להחליפו בשומשום בהיר רגיל. שומשום שחור קלוי יבוא מסין, ניתן לרכישה בבתי הטבע
השומשום השחור שרכשתי (מכיל שומשום שחור קלוי בלבד) כמותו תספיק גם למאפים כקרקרים וגם לקישוט מזון נוסף

 
גזר ,רוטב סויה, שמן זית, ג'ינג'ר ושומשום שחור - לפני הבישול
המתכון עבר במטבחי עיבוד מסויים והתאמה. היה נחוץ לדעתי לשקול את הגזרים (בספר צויינו '4 גזרים גדולים') ולהאריך במעט את זמן הבישול על מנת שהגזר יהיה טיפה יותר מבושל, הוספתי גם יותר מים ממה שצויין. כמו כן, בספר הומלץ לזלף על המנה המוכנה מעט שמן שומשום, וויתרתי
.כמובן שאפשר לחתוך את הגזר לגפרורים דקיקים הרבה יותר, דבר שיפחית מכמות הנוזלים וזמן הבישול
 

מקלוני גזר, ג'ינג'ר ושומשום שחור קלוי
הכמות : 4 מנות
:החומרים

07/07/2013

*~~~~גרגירי תירס בחמאה, אניס ועירית~~~~

גרגירי תירס בחמאה ועירית

הביס הראשון בגרגירי התירס הרכים, בחמאה, מלח אטלנטי, הטעם האניסי המרומז והעירית הקצוצה, הוא טעים מאוד
מתכון היום ע"פ שף אמריקאי, הוא מעניין במיוחד. כריסטופר לי, השף והבעלים של מסעדת סופיה בפילדלפיה מכין את המתכון שלו מקלחי תירס אמיש כפרי ונוהג להגיש את המנה שלו לוהטת עם חריפות מסויימת בתוספת מעט רוטב פלפלים חריפים וגם גרידה של לימון טרי. הנה דף הפייסבוק של מסעדתו של כריסטופר
הכנת המתכון קצרה ומפתיעה. כל שנדרש להכנת מנת תוספת זו, הם קלחי תירס טריים ויפים, כוכב אניס, מעט מים, מלח (אטלנטי או רגיל) חמאה ועירית קצוצה. תוספות אפשריות הן גרידת לימון טרי ופלפל צ'ילי קצוץ. נסו, זו מנה מפתיעה וטעימה

במארז תירס(מגש פלסטיק) סטנדרטי יש בדר"כ 5-6 קלחי תירס, השתמשו בכל תכולת המארז
קרדיט כל הצילומים בבלוג: חניתה הראל

?איך מכינים

06/07/2013

* השף האיטלקי מכין זביונה : קינוח איטלקי מ -3 מרכיבים בלבד Zabaione

זביונה - קינוח איטלקי משלושה מרכיבים בלבד
  Zabaione זביונה
:קינוח איטלקי המוכן משלושה מרכיבים בלבד
.חלמונים, סוכר לבן ויין מרסלה או לימונצ'לו
.את הקינוח מבשלים קצרות על אדים = על באן מרי
Jamie Oliver's Italian mentor Gennaro Contaldo whips up the super-easy Italian dessert Zabaglione. Perched on the cliff tops around his hometown of Minori on the Amalfi Coast, this creamy dessert has just three ingredients.
 

* קינוח אגסים במיץ תפוחים ויוגורט בטעם דבש וניל

אגסים במיץ תפוחים עם יוגורט דבש וניל
*קינוח מהיר - דל קלוריות - וטעים*



















       האגסים עירומים ! ..הוא אומר לי כשאני קרבה עם צלחת האגסים כשרובם כבר קלופים
?..אכן..האם גם אתה רואה את זוג האגסים החבוק שבצילום

 לסוף השבוע יש לנו קינוח אגסים
האגסים הקלופים מבושלים זמן קצר במיץ תפוחים מתובל ברום. לאחר צינון האגסים יש להגישם עם יוגורט יווני או כל יוגורט אחר מתובל בדבש ווניל
.הקינוח בעל מתיקות עדינה
האגסים במיץ התפוחים - לפני הבישול
:הא/ערות לפני שמתחילים
assets Creative Commons License