28/11/2013

העוגה לשבת וליום ההולדת : הדובדבן שבקצפת

!עוגת גבינה ודובדבנים :זה הדובדבן שבקצפת
עוגת 4 שכבות חגיגית, טעימה וקלת הכנה. בין שכבות העוגה הבהירה מלית גבינת שמנת וקצפת שפע דובדבנים ושוקולד מריר משלימים את החגיגה. אל תוותרו על קישוט השוקולד. העוגה מתאימה להיות עוגת יום הולדת  
..אפשר לברך במזל טוב החל מסוף השבוע הזה או תחילת השבוע
!עוד רגע יש כאן חגיגת יום הולדת, והשמחה רבה  
.מתכון מפורט למטה


 

**העוגה לשבת וליום ההולדת : הדובדבן שבקצפת

!עוגת גבינה ודובדבנים :זה הדובדבן שבקצפת
עוגת 4 שכבות חגיגית, טעימה וקלת הכנה. בין שכבות העוגה הבהירה מלית גבינת שמנת וקצפת שפע דובדבנים ושוקולד מריר משלימים את החגיגה. אל תוותרו על קישוט השוקולד. העוגה מתאימה להיות עוגת יום הולדת  
..אפשר לברך במזל טוב החל מסוף השבוע הזה או תחילת השבוע
!עוד רגע יש כאן חגיגת יום הולדת, והשמחה רבה  
.מתכון מפורט למטה


 

26/11/2013

**~~~עוגיות שוקולד כפולות, טעימות מאוד~~~

עוגיות שוקולד כפולות : הכי טעימות

עוגיות השוקולד החדשות קלות וכייפיות להכנה, מכילות חפיסת שוקולד מריר (מעל 80% מוצקי קקאו או פחות) והן עוגתיות ועשירות. העוגיות מהירות אפייה, את הבצק מומלץ להכין במיקסר. חשוב לא לאפות אותן יותר מדי, להוציאן מהתנור בעודן מעט רכות. עוגיות להיט


עוגיות שוקולד כפולות 
:המתכון לעוגיות מעובד קלות מהפוסט הטעים (פורסם בתאריך 19.11.2013) בבלוג האוכל המשובח
LOVE AND OLIVE OIL
הכמות: כ-24 עוגיות
:מרכיבים
כוס +3/4 כוס קמח לבן מנופה= 250 גרם
חצי כוס אבקת קקאו
רבע עד 3/4 כפית פלפל צ'ילי יבש טחון - שמתי מעט פלפל שאטה, לא חובה להוסיף
שלושת רבעי כפית אבקת אפייה
רבע כפית אבקת סודה לשתייה
רבע כפית מלח דק
מאה גרם חמאה רכה
כוס סוכר זהוב, כ- 200 גרם - אני הפחתתי מהכמות
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
שתי ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס שוקולד צ'יפס - אני שמתי 100 גרם שוקולד בלגי 86% קצוץ דק עם סכין, גם שוקולד מריר/חלב יתאים

:אופן ההכנה

25/11/2013

**סלט ארוחה (2): סלט פתיתים צבעוני וטעים

סלט פתיתים (2) : סלט ארוחה
סלט צבעוני, עשיר , משמח ,מזין, בריא וקל הכנה. סלט – ארוחה , גם צמחוני
הנה סלט נוסף סלט הפתיתים: ארוחה החם
 
 
 
סלט פתיתים (2) קר
 
הכמות: 4 מנות
מרכיבים:
חצי חבילת פתיתים = 250 גרם , למשל פתיתים אפויים קוסקוס "אסם" – להכין על פי הוראות יצרן
400 מ"ל מים רותחים לבישול הפתיתים
מספר עלי חסה, שטופים וקרועים ביד לחתיכות
3-4  עגבניות בגודל בינוני , חצויות - לרוקן תוכנן עם כף/כף מיוחדת, לחתוך לטריזים
2 ביצים גדולות מבושלות לביצים קשות, קלופות וחתוכות לטריזים
2-3 בצלים ירוקים פרוסים דק
חופן זיתים שחורים או זיתי קלמטה, מגולענים ופרוסים
חופן עלי שמיר, קצוץ דק
מלח אטלנטי או מלח גס/דק לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
שן שום גדולה קלופה וחצויה
שמן זית
מיץ לימון סחוט טרי
אופציונלי: רוטב פיקנטי, מתכון למטה
קערת הגשה גדולה
אופן ההכנה:

*טראפלס גרנד מרנייה בציפוי שוקולד, מריר

טראפלס שוקולד מריר:גרנד מרנייה : בציפוי שוקולד
..להכין למישהו אהוב במיוחד
 
 
טראפלס שוקולד מריר
לא חובה לצפות את הטראפלס , אפשר לכדרר באבקת קקאו בלבד
הכמות: 15 יחידות
:החומרים
מאה וארבעים (140) גרם שוקולד מריר 60-70% מוצקי קקאו, קצוץ דק עם סכין
שליש כוס (80 מ"ל) שמנת מתוקה 38%
ארבעים (40) גרם חמאה
שמינית כוס (30 מ"ל) ליקר גרנד מרנייה
-
לגלגול  : כ 1/4 כוס אבקת קקאו
-
:לציפוי השוקולד
שישים (60) גרם שוקולד מריר 60-70% מוצקי קקאו
כחצי כפית שמן קוקוס מוצק
-
לזרייה: מעט מלח אטלנטי, לא חובה
 
:אופן ההכנה

24/11/2013

*זמן הלאטקעס: לאטקעס תפוחי אדמה טעימים במיוחד

לאטקעס:זה הזמן לאכול לאטקעס מתפוחי אדמה
נכון שלאטקעס תפוחי אדמה חמים , עם (הרבה) קצוות 'שזופים' ושמנת חמוצה ליד ...זה טעים מאוד ?
בסוף השבוע התקבל במייל (מאתר חו"ל גדול) מתכון ל'לאטקעס המפורסמים' (כך היה כתוב) של אדם ומקסין.
 הסתקרנתי, חיש קל שינסתי מותניים וניגשתי לבדוק אצלנו במטבח, הכצעקתה ?...
את המתכון נידב אדם רפופורט (האיש של מקסין) ואני הכנתי ממנו מחצית הכמות ,מעט שיניתי כהרגלי הטוב.
אל תספרו לאף אחד מי חיסל את הנגלה הראשונה שיצאה מהמחבת.

לאטקעס הללו אכן מעולים. מומלץ לאכול חם מהמחבת 


מרכיבים עיקריים
 הלאטקעס הללו טעימים יותר מהצילום שכאן למטה. זה לא רק שהשכן הקשיש והטוב מהקומה התחתונה הלך, גם אור השמש הלך איתו .זה זמני ,אני יודעת .הצילום לא משובח כפי שהלאטקעס מאוד.

 כך מכינים את הלאטקעס:
על פומפייה גסה
(או במעבד מזון) מגררים 750 גרם תפוחי אדמה, קלופים ובצל אחד בינוני (או קטן). מניחים את התערובת על נייר סופג/מגבת נייר גדולה בתוך קערה בינונית. סוחטים היטב את כל הנוזלים. את הנוזלים , שופכים 


בקערה מערבבים: 
ביצה אחת גדולה 
חצי כפית מלח דק, פלפל שחור גרוס טרי
כפית אבקת אפייה מנופה
כף עד שתי כפות פירורי לחם יבשים = לטחון לפירורים פרוסת לחם קטנה
.מערבבים את תערובת הביצה + תערובת התפודים- בצל  המגורדים
נוטלים כמות של כף נדיבה מהתערובת, יוצרים ביד לביבה גדולה
מחממים במחבת גדולה שמן - אני השתמשתי בשמן זית מעורב בשמן קנולה 
מטגנים משני הצדדים - 2-3 דקות מכל צד להזהבה טובה. אגב, אדם מטגן בשמאלץ וגם שם 3.5 כפיות מלח (!) לכמות כפולה של לאטקעס.. (האיש בטח מאוהב יותר ממני).
מגישים חם עם/בלי  שמנת חמוצה. 

 חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2013

**סלט - ארוחה: סלט פתיתים עשיר, צבעוני משמח וטעים, מאוד

סלט פתיתים צבעוני וחם
סלט צבעוני, עשיר, משמח ,מזין, בריא וקל הכנה. סלט – ארוחה שהוא גם  צמחוני

 

סלט פתיתים צבעוני וחם

ותודה לאמא שלי על סיעור המוחות , על התמיכה, הפרגון האין  סופי וכמובן על הרעיון לסלט הטעים והאהוב הזה. אני התחלתי עם פלפלים קלויים צבעוניים ופתיתים .. ואת המשכת מכאן הלאה.. אגב, סלט פתיתים נוסף ושונה לגמרי, פרי שיתוף פעולה זה, יפורסם בקרוב מאוד
[אפשרי להשמיט את הדלעת] .
הכמות: 4 מנות

מרכיבים:

חצי חבילת פתיתים = 250 גרם , למשל פתיתים אפויים קוסקוס "אסם" – להכין על פי הוראות יצרן

400 מ"ל מים רותחים לבישול הפתיתים

3 פלפלים גדולים = 1 פלפל אדום, 1 פלפל צהוב, 1 פלפל  ירוק כהה

1 אבוקדו בינוני, קלוף וחתוך לקוביות

מיני דלעת פרוסה לפרוסות בינוניות או חתיכת דלעת (150-200 גרם ) קלופה , חתוכה לקוביות בגודל בינוני

חופן גדול ברוקולי – תפרחת בלבד, לחלוט/לבשל קצרות במים (שהירק יישאר פריך)  לסנן, להפריד/לחתוך לפרחים קטנים

1 בטטה בינונית, קלופה ופרוסה לפרוסות בעובי בינוני

* עוגה טבעונית עם מרכיב סודי ומרק גזר

מרק היום: מרק גזר עם חלב קוקוס,מתכון קל הכנה
.בסיר בינוני ממיסים 3 כפות שמן קוקוס
.מוסיפים כקילו קוביות גזר + בצל לבן קטן פרוס דק
.מבשלים בסיר מכוסה כ- 15 דקות. בוחשים מדי פעם
.מתבלים במלח (אטנלטי) ופלפל שחור גרוס טרי
.מוסיפים לסיר 850-900 מ"ל מרק עוף זך או מים + כ 350 מ"ל חלב קוקוס. להביא לרתיחה
.מבשלים בסיר מכוסה  20-30 , עד לריכוך הגזר
.טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט למרק קרמי וחלק
.מגישים חם עם (מעט יוגורט) ומיץ לימון או ליים סחוט טרי

 
:המלצה

20/11/2013

*טארטלטים גבינה ודובדבנים

גבינה : דובדבנים : שוקולד
אופים את הבסיס בלבד בתבניות טארטלטים אישיות. כשהבסיס מתקרר, ממלאים במלית הגבינה, מסדרים מעל דובדבנים, מזגגים בריבה ומגישים. את בצק הטארטלטים מומלץ להכין במעבד מזון, 2 דקות והוא מוכן. זיגוג הריבה מעל הדובדבנים מקנה להם ברק ומכהה מעט צבעם. מומלץ לאכול את הטארטלטים באותו היום או למחרת, הבצק עשוי להתרכך
ותודה לפיינשמקר שאהב ושימש דוגמן הידיים שלי

 
טארטלטים גבינה ודובדבנים
הכמות: 6 יחידות בקוטר 10 ס"מ
מומלץ להגיש חצי טארטלט לסועד, הם ממש גדולים
:מרכיבים לבצק
מאה גרם שקדים מולבנים ,טחונים- קל לטחון במעבד מזון או לרכוש שקדים כבר טחונים
מאה שלושים גרם קמח לבן, מנופה
שלושים גרם אבקת סוכר, מנופה
תשעים גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
כף מים קרים
 
:מרכיבים למלית הגבינה
ארבע מאות גרם גבינת שמנת מקומית או מיובאת לפחות 30% שומן
כ 6 כפות שמנת לבישול (15%) או שמנת מתוקה לא מוקצפת
כ 2-4 כפות אבקת סוכר , או יותר לטעם
מעט גרידת לימון
כפית תמצית וניל
 
:לציפוי
צינצנת גדולה דובדבנים מגולענים - על הצינצנת כתוב 720 מ"ל - משקל לאחר סינון קרוב ל- 340-400 גרם , מיבוא הונגרי/בולגרי
מומלץ לרכוש צינצנת דובדבנים חמוצים/מתוקים ללא חרצנים בסירופ קל
 
:לזיגוג
כפות אחדות ריבת פירות אדומה חלקה ללא חתיכות פרי
 
שש תבניות מתכת לטארטלטים בקוטר כ - 10 ס"מ
רצוי תבניות דקורטיביות עם דפנות מסולסלות
 
:אופן ההכנה

19/11/2013

*מרק קרמי מדלעת ו(שורש) סלרי

מרק קרמי מדלעת ו(שורש) סלרי
הקופאי החביב בסופר הביט בשפע הירקות על המסוע ושאל שוב אם אני רוצה לעשות כרטיס חבר.. "זה יוזיל לך, ותכסי את עלות הכרטיס עם ההנחה שכבר תקבלי".. תגידי, המשיך -"מה את הולכת להכין משורשי הסלרי הללו ?.. מרק ? " - "כן, מרק עם דלעת.."  השבתי לו. "היום, אנשים קונים הרבה מהמוכן .. לא מכינים בבית" הוסיף בהשתוממות
ראשי שורש הסלרי הפיצו ריח כה טוב וצבעו ידיי בחום אדמדם. היתה בם אדמה רבה וקצת פחות שורש. כן, בחורף השורשים גדולים הרבה יותר. הדלעת היתה כתומה ויפה במיוחד ונחתכה לקוביות אחידות. הוספתי לסיר המרק גם: בצל, שום, טימין, שמן קוקוס, דבש, קרם קוקוס, מלח אטלנטי, פלפל שחור - תענוג של קרם מרק.


מרק דלעת ושורש סלרי
הכמות:4-6 מנות הגשה
:המרכיבים
שלוש כפות שמן זית
שלוש שיני שום קלופות וקצוצות
בצל גדול קלוף , חתוך לקוביות קטנות
שש מאות גרם דלעת נקייה וחתוכה לקוביות קטנות
מאתיים גרם שורש סלרי = משקל השורש הנקי, לחתוך לקוביות קטנות
תשע מאות מ"ל ציר מרק או מים
שמונה עד 10 ענפי טימין טרי
כפית עד 2 שמן קוקוס,מוצק או נוזלי
כפית עד 1.5 כפיות דבש נוזלי
כרבע כוס קרם קוקוס = 60 מ"ל- מומלץ לרכוש קרם קוקוס בקרטון קטן -הוא טעים יותר ומכיל פחות תוספים כמו בקופסת שימורים
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
:להגשה
גרעיני דלעת קלופים וקלויים
-
סיר בינוני בתכולה של 4 ליטר
-
:אופן ההכנה
assets Creative Commons License