24/04/2014

*הג'וב הטעים בעולם

.לוק סטפנסון הבריטי , בחר ותכנן לעצמו את הג'וב הטוב והטעים ביותר בעולם, הוא גם תיעד אותו על הדרך
זה קרה בקיץ שעבר, ב- 25  ימים , 3,500 מילים (כ 5600 קילומטרים)  הוא סבב את החוף הבריטי ודגם בו 99 גלידריות. לאחר שליקק 24 אלף קלוריות , טיולי הגלידה הופכים לספר צילום
.האתר[קישור] של לוק סטפנסון
.עמוד הפייסבוק [קישור] של הקמפיין
.פרטים על הפרוייקט [קישור]  ומקור הצילומים

קרדיט לצילום
האתגר של לוק היה להגיע לגלידרייה שעל הדרך, לבקש מנת גלידה הנקראת 99 פלייק [קישור] ולהספיק לצלם אותה לפני שהיא נמסה

**פנקייק מרוקני עם סולת, באגריר

תחקיר קצר העלה שלפנקייק המרוקני הזה, יש מספר שמות, מגוון מתכונים, הרבה חורים קטנטנים ולא, אני במקרה לא מכירה את המעדן הזה מבית הורי, זו הפעם הראשונה שלי השבוע להכינו
תערובת הפנקייק מוכנה- לאחר תפיחה של 40 דקות
הפנקייק הזה מכונה אלברריר (כך בספרה של רבקה לוי מלול- הבישול המרוקני-למתכון שלה-גללו לתחתית הרשומה), או באגריר וגם בשמות נוספים . מתכוני הפנקייק האלו מתחלקים לשניים בהרכבם: תערובת המוכנה עם שמרים או תערובת הכוללת אבקת אפייה כחומר התפחה
הפנקייק בזמן הטיגון- חלקו העליון עדיין לבנבן ועדיין לא מוכן לגמרי
.שתי תערובות הפנקייק, אלו המכילים שמרים או אבקת אפייה מצריכים זמן תפיחה מסויים, אך קצר
כל גירסא של פנקייק מרוקני תכלול תערובת, בדרך כלל ביחס שווה, של קמח לבן רגיל וסולת. תמיד ימצאו שם ביצים, לא הרבה, ובמקום מוצרי חלב שהם תוספת הכרחית בתערובות מרבית הפנקייקים, כאן ימצאו מים חמים

23/04/2014

*פסטה עם תוספת מיוחדת - מליסה קלארק+קנישס תפודים אפויים


Melissa Clark makes pasta with toasted garlicky bread crumbs, anchovies and fresh parsley
המתכון

קנישס תפוחי אדמה אפויים
הכמות: 40 קנישס קטנים
:מרכיבים

21/04/2014

*האם דייזי לואו היא הנייג'לה החדשה

היו שהכתירו אותה כנערת הרוק הלוהטת בבריטניה, דייזי לואו הדוגמנית (ילידת לונדון) היפיפיה עומדת לפרסם בחודש יולי הקרוב את ספר האפייה הראשון שלה בשם מתוק וקל
Sweetness & Light 
הספר עוסק במיני מתיקה בריאים המכילים מרכיבים טבעיים. חלקם של המתכונים הם ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב ויש גם מתכונים טבעונים לצד מתכוני 'רו פוד' שאינם עוברים כלל תהליך בישול 
בספר,  7 פרקים, גם עוגות, פודינגים וגלידות. דייזי דיגמנה לגדולי המעצבים וחיבתה למטבח החלה כבר בגיל צעיר. הספר מבטיח שימוש בחומרי גלם נפוצים לצד רכישות מרכיבים יחודיים בחנויות טבע
.לדברי דייזי , המעבר לתזונה בריאה תרם להרגשתה הטובה, החיונית, לשינה ערבה וחסינות ממחלות
" I wanted to share these recipes so you can do the same, and love yourself from the inside out."
Photo By Guy Aroch
: מקור הצילום בווג הבריטי
 http://www.vogue.co.uk/news/2014/03/28/daisy-lowe-launches-cookery-book---sweetness-and-light
צילומים נוספים מהספר

19/04/2014

*רוטב משורש חזרת + כרובית בטחינה

 האם נותר לכם שורש חזרת מפסח?.. במידה ולא, או שלא רכשתם (מה נעשה עם השורש הזה?) רוצו לקנות שורש אחד לפחות (לשמור בקירור) לפני שייגמר (ותרו על השורשים עם הכתמים הירקרקים). הרוטב הזה על בסיס שורש החזרת הטרי -פיקנטי, חרפרף, רענן ונהדר (תודה לאלטון בראון על הרעיון משנת 2004). מערבבים חמישה מרכיבים בקערה והרוטב כבר מוכן. מומלץ להכין את הרוטב שעות אחדות לפני ההגשה. וכן, גירוד שורש חזרת במגרדת מזיל דמעות, אבל מעט. הרוטב ישתדך היטב עם סלטי ירקות, ירקות חיים וגם חמים/קרים מבושלים, דגים וגם ככה עם כפית. לשמור במקרר 2-3 שבועות

 
רוטב חזרת קרמי עם שמנת
?איך מכינים
בקערה מערבבים חתיכת שורש חזרת קלוף ומגורד דק (רבע כוס מגורד=25 גרם) + מיכל שמנת חמוצה 15% + כף חרדל דיז'ון (רצוי גרגירי ולא חלק) + חצי כפית מלח אטלנטי /מלח רגיל + שפע (רבע כפית) פלפל שחור גרוס טרי
.שומרים בצינצנת או קערית מכוסה עד 2-3 שבועות בקירור

מנת הכרובית בטחינה מערב פסח
מחממים תנור אפייה לחום גבוה 220 מעלות. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה, משמנים במעט שמן רגיל (למשל שמן קנולה)- לא שמן זית

שוטפים ראש גדול של כרובית יפה. מפרקים לפרחים קטנים בגודל נגיסה. מניחים בשכה אחת בתבנית. בוזקים מעל מעט מלח אטלנטי ושמן קנולה נוסף
אופים כ- 30 דקות או עד שפרחי הכרובים זהובים היטב . באמצע האפייה הופכים את כל הכרובית שבתבנית
מעבירים את הכרובית האפויה לצלחת הגשה
מכינים טחינה טרייה (עם מים רותחים/חמים) מתבלים בנדיבות בשום ומיץ לימון סחוט טרי.
יוצקים את הטחינה על הכרובית.
מזלפים מעל מעט רכז רימונים (לא להחליף ברוטב רימונים).
מקשטים בהרבה עלי פטרוזילה קצוצה.
מגישים מיד

:טעמנו ואהבנו - מוצר חדש
.טחינה 'חצי חצי' עם 55% שומשום מלא תוצרת אחוה
.'הקומוניקט הבטיח 'טחינה חדשה עשירה בסידן, ברזל וויטמינים.. טחינה גולמית משובחת
מומחה הטחינה שלנו , ערבב את הטחינה הגולמית עם מיץ לימון סחוט טרי ומעט מלח (המוצר אינו מכיל תוספת מלח),  התקבלה טחינה חלקה, בהירה ומעודנת בטעמה, נאכלה עם סלט ירקות
.מחיר מומלץ לצרכן:13-15 ש"ח לאריזה של 500 גרם
--
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
ליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

*עוגת סאביוזה איטלקית - (לא רק) לפסח

נשאר לכם עודף של קמח תפוחי אדמה ?- הנה רעיון מתוק ,איטלקי וטעים במיוחד העושה שימוש ב- 200 גרם מהקמח. עוגה (מסוג עוגות 'חול') צהבהבה, מתובלת בלימון ווניל. זרויה בשפע אבקת סוכר, התותים ועלי הנענע הם תוספת שאינה הכרח, אך מייפים את פני העוגה. אפשרי לגוון את העוגה עם כל פרי אחר או פשוט לוותר


עוגת סאביוזה איטלקית
הכמות: עוגה אחת, לא גבוהה בגודל 22 ס"מ
:מרכיבים
כוס ושליש (200 גרם) קמח תפוחי אדמה, מנופה
כפית וחצי אבקת אפיה, מנופה
 מאתיים גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות גדולות
שלושת רבעי כוס סוכר לבן (150 גרם) + כף נוספת של סוכר להקצפת החלבונים
שלוש ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר, מופרדות לחלמונים וחלבונים
כפית תמצית וניל או כפית סוכר וניל
גרידה/זסט מלימון
 
אבקת סוכר מנופה לקישוט
-
תותים ועלי נענע לקישוט- לא חובה
--
. תבנית ריבועית או עגולה בגודל 22 ס"מ, מרופדת בתחתית בנייר אפייה. לשמן את הדפנות
:אופן ההכנה

18/04/2014

*ככה מכינים: סוכר וניל וחזרת

.מפינת המתכונים הקצרים יש לנו שני מתכונים חדשים : סוכר וניל וחזרת קצת חריפה
? איך מכינים סוכר וניל 
סוכר וניל המוכן בבית מכיל 2 מרכיבים טבעיים בלבד: סוכר ווניל אמיתי.מומלץ להכין ולהשתמש במקום סוכר וניל קנוי
לכל 100 גרם סוכר לבן (חצי כוס) משתמשים ב- 7 גרם מקלות וניל. כמות מקלות הוניל היא שניים עד 2.5 מקלות
חוצים את מקלות הוניל לאורכם וקוצצים אותם גס. מעבירים לקערית עם הסוכר. משפשפים את הסוכר ומקלות הוניל זה בזה עד שכל הסוכר מנוקד בוניל וריחו מבושם
.מעבירים הכל לצינצנת ומשתמשים במקום תמצית וניל או בכל מאכל שדרושה בו תוספת וניל
.סוכר הוניל אינו דורש אחסון בקירור ויישמר במטבח חודשים ספורים
.אפשר ומומלץ להכפיל/לשלש כמויות,גם לארוז בצינצנת נאה להגשה כמתנה מהמטבח


?איך מכינים חזרת 
קולפים סלק גדול (או 2 קטנים) במשקל כולל של 500 גרם. חותכים את הסלק לשמיניות. מבשלים במים עד לכיסוי בסיר מכוסה עד לריכוך (לא רך מדי) כ 15 דקות. בזמן הבישול מתבלים את המים במעט מלח וקורט סוכר
.מסננים את הסלק ומצננים מעט על השיש
.מגרדים את הסלק במגרדת דקה עדינה לתוך קערה
.מגרדים דק ומוסיפים לקערה חתיכת שורש חזרת קלוף במשקל 20-30 גרם או יותר
.מתבלים במלח דק לטעם. מוסיפים 1-3 כפיות חומץ בן יין אדום (או חומץ בן יין לבן) או מיץ לימון לטעם
.מעבירים לצינצנת ושומרים במקרר
.במידה והחזרת (חריין) אינה חריפה מספיק אפשר להוסיף עוד מעט שורש חזרת לטעם


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

12/04/2014

*ירקות כבושים בהשראה סצ'ואנית

.את מכינה דליקטסים !" הוא אמר לי לפתע השבוע "
אני פותח את המקרר ומוצא ריבה שהכנת, ממרח (הכי טעים!) שלך, לימונים כבושים -תענוג, וזה טעים לי. זהו שבאותו היום הפיינשמקר הגדיר תחום התמחותי - דליקטסים הום-מייד : מגוון מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים, גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, תערובות יבשות ועוד מיני מתנות מיוחדות מהמטבח שכייף להכין ויותר למסור
. היום נוספו 2 צינצנות כבושים מהירים- פרוסות גזר וצנוניות בתחמיץ
הכבושים מוכנים בין יום וטעמם חמצמץ, חריף וגם מעט מתקתק, מתובל באניס וג'ינג'ר, נהדר וטעים לאכול מהמקרר

כאן בצילומים , הכבושים טריים -צולמו מיד בתום הכנתם. עם הקירור, לאחר יממה במקרר צבעם של פרוסות הצנונית, יהפוך לורוד


:בצילום למטה: הירקות הכבושים לאחר יממה, פרוסות הצנונית כבר ורדרדות

10/04/2014

*עוגיות קצף עם הפתעות

עוגיות עם הפתעות 
את המתכון הזה הכנתי לראשונה בשנת 2004 [כאן כתבתי עליו]. השבוע נותרו מספר חלבונים מיותמים, אז החלטתי להוסיף להם שברי שוקולד, צימוקים כהים, וקצת אגוזי מלך קצוצים ביד ולאפות עוגית קצף עם 'הפתעות' בפנים, מזכירות את המתכון הישן אך מוצלחות יותר
אתם מוזמנים להכפיל/לשלש את כמות העוגיות - לכמות כפולה יש להוסיף 1/8 כפית אבקת קרם אוף טרטר

:לכל 10 עוגיות קצף גדולות נחוץ
חלבון מביצה גדולה (השתמשתי בחלבון אקסטרא לארג' ,גם גדול יתאים) , בטמפרטורת החדר
קורט אבקת קרם אוף טרטר
שליש כוס סוכר לבן = 65 גרם
קורט מלח דק
חופן שוקולד מריר קצוץ דק או כל שוקולד אחר קצוץ עם סכין (גם שוקולד לבן) או שוקולד צ'יפס
חופן צימוקים כהים וקטנים- ראו הערה למטה
חופן אגוזי מלך שבורים ביד

 ? איך מכינים
מחממים תנור אפייה לחום נמוך 120 מעלות (עם טורבו). מרפדים תבנית אפייה שטוחה וגדולה בנייר אפייה
.מקציפים את החלבון עם קורט אבקת הקרם אוף טרטר (לנפות) לקבלת קצף רך
.מוסיפים בהדרגה את הסוכר. ממשיכים להקציף עד קבלת קצף מבריק ונוקשה
.זורים על הקצף את קורט המלח, השוקולד,צימוקים ואגוזי המלך. מקפלים בעדינות
: בעזרת שתי כפיות מנטפים עוגיות במרחקים על נייר האפייה שבתבנית


לאפות בחום נמוך - 120 מעלות, 10 דקות עם טורבו. להמשיך לאפות עוד כ- 20 דקות ללא טורבו, עד שהעוגיות יבשות
.לצנן על רשת. לאחסן בצינצנת נאה


products_raisins_can_s

:המלצה על צימוקים משובחים
מצאתי מציאה השבוע , אז רכשתי 2 קופסאות : מארז צימוקים כהים וקטנים יבוא מקליפורניה(סן מייד).המארז הוותיק מוכר ואהוב אך לא ראיתי יבוא שלו שנים. קופסת הפלסטיק מכילה חצי קילו 100% צימוקים וללא תוספת גופרית(!). יבואן :יורופוד שיווק בע"מ, חיפה.הצימוקים מוכנים לאכילה וכל שימוש, גם לנישנוש בריא ,טעמם נהדר. המארז נרכש במחיר 26 ש"ח


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

*עוגיות קוקוס (גם לפסח) : 3 מרכיבים וקערה אחת

הגיע זמנן של עוגיות הקוקוס הקבועות הדומות לפירמידות קטנות. שלושה מרכיבים, קערה אחת, ערבוב קצר ולתנור. הפחתתי מעט מכמות הסוכר, יצא יופי, התכבדו
:שלבי ההכנה
.עם מטרפה ידננית, טורפים שתי ביצים עם הסוכר הלבן
לטרוף קצרות עד שהסוכר נמס והתערובת קצפית מעט
assets Creative Commons License