מרק חצילים וגבינת פטה
לעיתים השראה למתכון חדש וטעים מגיעה ממקום רחוק ובלתי צפוי. גברת אנגליה לא מוכרת לי החלה לעקוב אחר הטוויטר שלי. נחמד, לא ? .. מהר התברר שחשבון הטוויטר שלה היה פרטי ולא ניתן לצפייה. ביקשתי ממנה יפה שתתן לי פתח, והיא מיד נעתרה.. השפית קארן מרטיני הופיעה אצלה בראש רשימת הנעקבים. משם.. התגלגלתי לאתר של קארן. הוקסמתי מהשפית האוסטרלית החייכנית (הנה דף הפייסבוק שלה). גם האתר שלה מעוצב באופן ייחודי והטעמים.. נהדרים. מנת היום המומלצת של השפית היתה מרק החצילים עם שמן כוסברה וגבינת פטה. הצילום היה מעורר תיאבון ביותר
אתם יודעים כבר מה היה ההמשך.. בשעה לא שעה הגעתי למרכול הקרוב, ממלאה שקית גדולה בחצילים. 'שוקלת' כל חציל ביד. בוררת חופן כוסברה טרי שרק הביאו (בת מזל!) וסרה בזריזות לפינת הגבינות על מנת לרכוש גבינת פטה ושמנת טריה
![]() |
| למעלה : אצלנו במטבח - לחצו כאן הגדילו את הצילום |
כרגיל, ערכתי שינויים במתכון המקורי של השפית. מה למשל ? - קיצצתי מכמות השמן, שקלתי את החצילים, החלפתי את השמנת המתוקה בשמנת רזה לבישול ועוד כהנה. המרק מעניין ומאתגר להכנה, לטעמי יתאים לכל עונה
:הערות לפני שמתחילים


