05/12/2014

* מתכון לעוף ותפוחי אדמה בתנור, עם פטנט

עוף אפוי בתנור היא אחת המנות הפופולרית והאהובות ביותר. הוסיפו לעוף תפוחי אדמה ו/או ירקות ותבלינים והרי לכם ארוחה. השבוע, הכנתי לנו עוף (כרעיים) בתנור עם תפוחי אדמה קטנטנים ותבלינים וגם עם פטנט הכנה נחמד. התיבול פשוט וגם טעים מאוד. תפוחי האדמה מושלמים
 
 
הפטנט הפשוט חוסך כלים ומערבב היטב את חלקי העוף, תפוחי האדמה והתבלינים. איך מכינים ? -  מכניסים את כל המרכיבים לשקית הקפאה עבה ומנערים מעט עד שהכל מצופה בתיבול. יוצקים לתבנית אפייה ואופים בתנור החם. לאחר כשעה אפשר כבר לשבת לאכול. אל תשכחו להגיש סלט ירק טרי ליד
 
 
עוף ותפוחי אדמה בתנור, עם פטנט
הכמות: 4 מנות
:מרכיבים

30/11/2014

**קינוח נפלא : פנקוטה שוקולד מריר ואספרסו

זה קרה לעת ערב. הוא שאל אם יוכל לטעום מהפנקוטה שוקולד קפה שלי וגם לקבל אקסטרא קצפת, ככה בצד
.הנהנתי בהנאה גלויה וניגשתי למטבח
מביטה בו אוכל, כפית אחת כפית. ממתינה למוצא פיו. מתמוגגת מכל מילה. ואתם קוראי היקרים, הכינו וטעמו גם כן: הפנקוטה הזו קלה להכנה מאין כמותה, במתיקות עדינה. מעדן של ממש שיאכיל 8 אנשים שאוהבים את המתוק שלהם באריזה קטנה, כהה ושוקולדית



 
פנקוטה שוקולד מריר ואספרסו
הכמות: 8 מנות
:מרכיבים
כוס ורבע חלב
כפית וחצי אבקת ג'לטין טהור
כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%
רבע כוס סוכר לבן = 50 גרם
קורט מלח דק
כפית אבקת אספרסו או כפית אבקת נס קפה
כפית תמצית וניל
מאה גרם שוקולד מריר 70% מוצקי קקאו, קצוץ דק, בעזרת סכין
--
לקישוט: מעט קצפת נוספת, ממותקת קלות + שוקולד מגורר
כלי הגשה: 8 רמקינים/קעריות הגשה בתכולה של 60-80 מ"ל כל אחד
 
:אופן ההכנה
:הג'לטין
לצקת 1/4 כוס חלב קר (מכמות החלב הכולל) לקערית קטנה. לפזר מעל את אבקת הג'לטין. לא לערבב. להניח ל- 10 דקות
.לאחר 10 דקות, לערבב את הג'לטין בחלב, להניח בצד
:בישול הפנקוטה
.לצקת לסיר את יתרת החלב, השמנת המתוקה, הסוכר וקורט מלח. לערבב להמסת הסוכר
.לבשל ולהביא לרתיחה על להבה בינונית
.להנמיך את הלהבה, להוסיף את אבקת האספרסו או אבקת הנס קפה, לבחוש עד שהיא מעורבת היטב
.בזמן שהקרם רותח בעדינות, להוסיף את תמצית הוניל והשוקולד הקצוץ
.להמשיך לבשל על להבה נמוכה, בבחישה מתמדת עד שהשוקולד מעורב היטב והקרם חלק וקטיפתי
.להסיר מהאש. לבחוש פנימה את הג'לטין המומס. לערבב היטב
.[במידה ונותרים גרגירי קפה, אפשר להעביר את הקרם דרך מסננת]
.לחלק את הקרם לרמקינים. לכסות ולצנן על השיש עד שפושר
.לצנן במקרר 4-5 שעות לפני ההגשה או למשך כל הלילה. בזמן זה הפנקוטה תתמצק
:הגשה
.קצפת מעל ושוקולד מריר מגורר


חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

29/11/2014

* עוגת תפוזים וקמח תירס - עוגה נטולת גלוטן

תפוזים - פולנטה - נטול גלוטן

.עוגת תפוזים טעימה, קלה להכנה ועשירה בסירופ מתקתק. העוגה מכילה קמח תירס ותתאים גם ולא רק למי שחייב לאכול מזון נטול גלוטן
.כל שנחוץ זה קערה אחת וקלחת קטנה לבישול סירופ התפוזים
.אני משתמשת בקמח תירס מיבוא איטלקי. הקמח נמכר בכל מרכול במארזי קילו (אריזת ואקום) ומשמש למגוון רחב של שימושים
מחירו כ- 14.5 ש"ח למארז בממוצע, עם תאריך תפוגה רחוק . לאחר הפתיחה מומלץ לשמור את הקמח בקירור
 
 
עוגת תפוזים וקמח תירס
כמות: עוגת כיכר בינונית
:מרכיבים לעוגה
גרידה/זסטים מ 2 תפוזים בעלי קליפה כתומה ויפה, רצוי ללא ריסוס
חמישים גרם חמאה רכה
מאה ועשרים גרם סוכר לבן
מאתיים וחמישים (250) גרם קמח תירס, רצוי קמח תירס מיבוא איטלקי
כפית וחצי אבקת אפיה, מנופה
שתי ביצים גדולות, טרופות מעט
ארבע כפות חלב
שתי כפות יוגורט לבן (יוגורט בלקני או אחר ללא תוספים/ בעוגה שלי יש יוגורט עיזים) או 2 כפות שמנת חמוצה
 
:מרכיבים לסירופ
מיץ משני התפוזים
מאה וחמישים מ"ל מים
שישים גרם סוכר
--
תבנית כיכר קטנה, במידות 22 ס"מ על 10 ס"מ לערך, מרופדת בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה

28/11/2014

*מרק ארטישוק ירושלמי : נהדר, קרמי ומהיר הכנה

ארטישוק ירושלמי. ירושלמי
הכנתי לכם היום מרק מחמם ונפלא, זה בדיוק מה שאתם צריכים ממש עכשיו: מרק פשוט טעים ונהדר. המרק קרמי וללא טיפת שמנת. המרק מוכן חיש קל מ- 6 מרכיבים בלבד. המלצה חמה שלי: רוצו לקנות ארטישוק ירושלמי, את יתר המרכיבים יש לכם כבר בבית. וכמובן, הכפילו גם כמויות
 
 
ואל תתפלאו שגם אצלכם במרכול הקופאית תחשב לכם את הארטישוק הירושלמי כג'ינג'ר טרי. לכו לקבל זיכוי, הארטישוק זול יותר
מרק ארטישוק ירושלמי ופרמזן
הכמות: 4 מנות הגשה
:מרכיבים
שתי כפות שמן זית
שני בצלים בגודל בינוני (200 גרם סה"כ לפני קילוף) , לקלוף ולקצוץ לקוביות קטנות
ארבע שיני שום, לקלוף, לקצוץ גס
שמונה מאות (800) גרם ארטישוק ירושלמי (משקל לפני קילוף)- לקלוף ולחתוך לפרוסות, לא חייב פרוסות דקות
ליטר ציר עוף או ציר ירקות או מי ברז- אפשרי בזמן הבישול להוסיף 1/4- 1/2 כוס נוזלים נוספים
ארבעים עד 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
-
:להגשה
מלח אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
מעט גבינת פרמזן מגוררת
שמן זית
 
:אופן ההכנה

27/11/2014

עיתון אוכל מליטא, יופי של מגזין, יופי של צילומים ושפע מתכונים בחינם

גיליון סתיו 2014 של בלוגי אוכל מליטא. 86 עמודי צבע עם מתכונים מפתים (באנגלית) וצילומים מרהיבים. ניתן לדפדף במגזין כאן
.וכן, מתברר שאפשר לעשות מגזין אוכל, גם ללא פרסומות

:דפדפו
שפע מתכונים מקוריים
לצפייה, לחצו על החץ הימני בתמונה הקטנה והמשיכו לדפדף. להגדלה, לחצו לחיצה עם העכבר



19/11/2014

*הכנת לחם בקשמיר


 
הכתבה המפורטת : כאן

18/11/2014

שידוך שכזה - מאפה פרחי ברוקולי וכרובית בציפוי פירורים פריך

.שידוך שכזה: מאפה ברוקולי וכרובית. מומלץ לאכול חם מהתנור כשגבינת הפרמזן נמסה וציפוי הפירורים שחום ופריך
.מאפה ירק וגבינה היכול להתאים כמנת תוספת או לארוחת הערב. לאכול חם, מיד בתום האפייה
:הערות לפני שמתחילים

17/11/2014

טרנד חם בעולם שהגיע לכאן ! - תפוחי אדמה קטנים מעוכים אפויים

: הרעיון הזה סובב עולם לאחרונה, כעת הגיע גם לכאן
תפוחי אדמה קטנים מבושלים, מעוכים ואפויים. נכון, השם (המעוך) לא משהו, התוצאה שווה ביותר. מבשלים קצרות תפוחי אדמה במי מלח ומעט חומץ. מועכים ואופים משני הצדדים בתנור או בטוסטר אובן בחום גבוה
 
 
!כמובן שבחגיגה משתתפים גם קצת חמאה ושמן זית. ללא זה, לא נקבל מעדן נחטף שכזה
? האם מישהו מתלונן , כאן

assets Creative Commons License