19/02/2010

*February 19 מיני עוגות שוקולד חמות

עוגת שוקולד קטנה: קטן ומושחת, קשה להסתפק באחד בלבד
 
עוגות המיני שוקולד הקטנטנות שהפכו בין יום ללהיט במשפחתנו. מתברר שדברים טובים באמת מגיעים גם במנות קטנות .זה נכון גם לגבי מיני עוגות שוקולד במלית לבה חמה. הנאה קטנה בשני ביסים. המיני עוגות הללו קטנות בהרבה ממאפינס ונאפות דקות ספורות בתנור החם. מומלץ להגישן חמות כשבתוכן מלית השוקולד הנוזלית. קל להכנה טעים גם ללא מלית
סוג השוקולד בו השתמשתי 
דפדפי שוקולד מריר שוויצרי בטעם תפוז 52% מוצקי קקאו. שברתי דפדף קטן לתוך המאפינס הקטן. ניתן לגוון עם כמות שוקולד גדולה יותר ועם שוקולד כגון: נשיקות שוקולד (כמו של הרשי) מטבעות שוקולד גדולים או קטנים בכל צבע לבן/כהה וכדומה. אפשר לשים יותר ממטבע שוקולד אחד בכל מיני עוגה
 


מיני עוגות שוקולד חמות
:החומרים
מאה ועשרה גרם חמאה
רבע כוס אבקת קקאו = 20 גרם קקאו = כ- 4 כפות
חצי כפית אבקת אספרסו או נסקפה
חצי כוס מים חמים = 120 מ"ל
מאה ועשרים גרם קמח לבן רגיל
מאה ושבעים גרם סוכר לבן (במקור + 20 גרם סוכר)
חצי כפית סודה לשתיה מנופה
רבע כפית מלח שולחני דק
רבע כוס ריוויון או יוגורט או שמנת חמוצה - שמתי ריוויון
ביצה גדולה
כפית תמצית וניל אמיתית
מאה עד מאתיים = 100-200 גרם שוקולד

תבנית: רצוי עשויה סיליקון עם שקעים קטנים מאוד
הכמות : 24-32 מיני עוגות בתלות גודל התבנית

:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום של 200 מעלות
בקלחת להמיס את החמאה. לערבב פנימה קקאו, קפה ומים חמים. להסיר מהלהבה. אין צורך לבשל את התערובת, ניתן לערבב את החומרים לתוך החמאה מיד לאחר המסתה וכיבוי הלהבה
.בקערה לערבב: קמח, סוכר, אבקת סודה לשתיה מנופה ומלח
.לצקת לתוך הקערה את תערובת הקקאו החמימה ולערבב קלות
.לערבב פנימה ריוויון (או יוגורט או שמנת) ביצה ווניל
למלא בעיסה את השקעים הקטנים עד 3/4 מגובהם. הכמות תספיק לשני סבבים לפחות וזאת במידה ותשתמשו בתבנית המכילה 12 שקעים קטנים
לשים חתיכות שוקולד שבורות או 3 מטבעות שוקולד קטנות (לא שוקולד צ'יפס שלא יימס או נשיקה של הרשי במרכז כל מיני עוגה)
.לאפות 10-14 דקות (בתלות גודל המיני עוגות). לצנן קלות ולהוציא בזהירות מהשקעים
.להמשיך לאפות את יתרת העיסה באותו האופן.מומלץ להגיש חם עם שמנת מתוקה מוקצפת
מתכון מעובד מהאתר הזה


המלצה נוספת :עוגיות ברנדי שהוכנו הערב,ללא הציפוי שבמתכון - הנה המתכון

סלט סלרי ותפוח ברוטב חרדל ויוגורט שהוכן כעת : גירסא בריטית לסלט צרפתי
לקלוף ולגרד 500 גרם שורש סלרי במגרדת גסה. להוסיף לו תפוח אחד גרני סמיט קלוף ומגורד גס ,אפשר תפוח מזן אחר
בקערית לערבב: מיץ מלימון בינוני, 2 כפיות חרדל (סוג החרדל לפי טעמכם) מעט מלח גס, 200 מ"ל = מיכל גדול יוגורט שמתי יוגורט בלקני 4.5% שומן
לצקת את הרוטב על הסלרי והתפוח, לערבב ולצנן מעט במקרר
ניתן להגיש את הסלט עם גבינת פטה/ בולגרית מגוררת ומעט עירית קצוצה
 

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

*February 19 הדשא של השכן ירוק- מרק אפונה ושום אפוי

מרק אפונה
 
ריח דשא טרי וקצוץ מורגש באויר, רעננות נעימה. אני ניגשת לחלון, השכן שבבית ליד מכסח את הדשא. המכסחה שלו ידעה ימים טובים יותר ובקושי רב עושה את העבודה. הגבר הגבוה לבוש בחלקו מטייל עם המכסחה בינות עצי הפרי העמוסים לעייפה, ריטואל חינני וקבוע, רק מרעיש מעט
:אני ניגשת למטבח ומגיעה לשתי מסקנות זריזות
גם גברים בני 50+ יכולים להראות טוב
!הערב נאכל מרק אפונה
 

המרק הזה קל להכנה, מוכן בתוך דקות ספורות, מרענן ירוק יותר ממרק המוכן מאפונה יבשה. ניתן להגשה בכוסות או קעריות כשהוא חם/פושר. המתכון מעובד ממגזין בריטי צימחוני
מרק אפונה ושום
:החומרים
חצי קילו אפונה קפואה - השתמשתי באפונה עדינה שהיא קטנה מאפונה רגילה
שני ראשי שום שלמים עם הקליפה
שלושים גרם חמאה
כפית שמן זית
חצי ליטר = 500 מ"ל מים או מרק זך
בצל בינוני קצוץ גס
מלח ופלפל שחור גרוס לטעם

:אופן ההכנה
עוטפים את ראשי השום בנייר כסף ואופים בתנור/טוסטר בחום בינוני כ- 40 דקות (או עד שהשום מתרככך). בסיר בינוני מטגנים את הבצל בחמאה ובשמן משך כ- 3 דקות עד שיתרכך
.מוסיפים את האפונה הקפואה, מערבבים מעט. כעת יש להוסיף את הנוזלים ולהביא לרתיחה
.להנמיך את הלהבה ולבשל 5-7 דקות
.לחתוך את ראשי השום ולסחוט מהם בלחיצה את השום האפוי והרך לתוך סיר המרק הכבוי
.לערבב ולתבל לפי הטעם
.לצנן מעט את המרק ולטחון בבלנדר למחית חלקה. ניתן להגיש עם מעט קרם פרש
.(בתמונה זו גבינה לבנה רזה)
ציור הפרגים: אימא שלי 

 חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

17/02/2010

February 17 מה מתבשל ברשת

אוכל רחוב
הנשיונל ג'יאוגרפיק מפרסם מצגת העוסקת באוכל רחוב מרחבי העולם
לצפייה במצגת לחצו כאן .שתי דוגמאות מצורפות , נקניקיות מגרמניה ודוכן סנדוויצ'ים בויטנאם

לחם טרי

אמי שרבר אהבה תמיד להיות במטבח.היא גדלה במיניסוטה בבית של אם בשלנית וסבתא שהפליאה במאפים.לאחר שסיימה את לימודי הכלכלה והפסיכולוגיה עברה אמי לניו יורק.למדה בישול וגילתה את תשוקתה לאפיית הלחמים
בשנת 1992 היא פתחה את מקום ממכר הלחמים הראשון שלה עם תריסר עובדים.בימים אלו היא חולשת על 3 מקומות עם מאה ושבעים עובדים המעצבים באופן ידני כל כיכר לחם מהמגוון .אמי מספקת לחמים למעל 200 מסעדות בניו יורק
סיפור ההצלחה של אמי הפיק כבר שלושה ספרי לחמים.הכתבה המלאה ומקור התמונה פורסמה במילווקי ג'ורנל כאן
שוקולד
קיוטו יפן- מה חדש בתחום השוקולד
הטיימס היפני מדווח על פיתוח שוקולד מיוחד לרגל הולנטיינס דיי שנחדד לאחרונה ברחבי העולם.שפים יפנים המתמחים בשוקולד רקחו טעם חדש בתחילת השבוע.הם יצרו שוקולד המכיל מרכיבים חדשים כדוגמת שזיפים יפנים ויוזו- פרי ההדר היחודי ליפן שטעמו משתנה ומזכיר תפוז וגם לימון
ז'אן פול הבין שף קונדיטור מפריס המשווק שוקולד לחנויות ביפן,הונג קונג ופריס מדווח על השוקולד החדש המעורב גם באבקת שקדים
הפיתוח הקרוב יהיה שוקולד מעורב בערמונים מתוקים
לקריאת הכתבה המלאה לחצו כאן
השום השחור- האם יהפוך ללהיט הבא ? דיווח של השיקגו סאן טיימס
הטרנד העולמי הבא יהיה שום שחור.פיתוח קוריאני של שום שעובר הליך תסיסה בו הוא הופך להיות שחור. השום השחור עשיר בחומרים נוגדי חימצון ובעל חריפות מתונה עם נגיעות של מתיקות
ומה בנוגע לריחו של השום המיושן?..הדיווח של המגזין הוא על ריח חריף פחות אבל בכל מקרה אל תצפו לריח מנטה רענן
הפיתוח האסייתי התגלה ע"י האמריקאים לפני כשש שנים אבל זכה לתהודה רבה בתוכנית האיירון שף בשנה שעברה
כיצד מבשיל ומשחיר השום ופרטים נוספים בכתבה המלאה הכוללת את תמונת השום כאן

14/02/2010

*February 14 פיתות נוסח סוריה

פיתות נוסח סוריה
 
כבר לילה. שמונה פיתות סוריות עבות, רכות וטעימות ממתינות במטבח לאריזה ואיחסון במקפיא. דקות ספורות לאחר מכן נותרות כבר 7. אחת מהן נמרחה בחופזה בעודה חמה בחמאה קרה
ג'פרי נתן השף בעל תוכנית הטלויזיה האמריקאית, מוציא לאור של ספרי 'בישול יהודי' שבה את ליבי לאחרונה. עיון בספרו שימח אותי בעושר המתכונים הלא שיגרתיים שבו. השילובים המפתיעים, המטבח היהודי החדש והמגוון שהוא ייצר. ג'פרי יודע את העבודה. ספרו קריא, בהירוברור. כל מתכון נפרס על עמוד שלם ויש מספיק מתכונים גם כך בספר המכיל 250 ע"מ. הפרק הפותח את הספר גדוש במנות פתיחה מעוררות תאבון


פטריות אפויות במלית פסטרמה, פטה עוף, טרין גפילטע פיש, קנישס תפודים וכרוב, כבד קצוץ צמחוני (!), חומוס עם פלפל אדום קלוי, ירקות כבושים נוסח פרס ועוד
בפרק המרקים שבספר נמצא: מרק גולאש, בורשט, מרק עוף וכדורי מצה, מרק עוף ספרדי עם סופריטו וכדורי מצה וזעפרן, מרק עוף מיסו יפני..מרק עגבניות ואורז פרא ועוד
בפרק הסלטים ימצאו: סלט טונה ופנה ברוטב לימון, קוסקוס ישראלי עם וינגרייט ליים, סלט חצילים מעושן, סלט טבולה מקינואה ועוד רבים וטובים
בספר פרקים נוספים על בשר, עוף, דגים, פסטה וקטניות, ירקות,תוספות, מנות קינוח ולחמים
פרק הלחמים מעניין אותי יותר. כיכר ביאלי עם הרבה בצל, מקלוני לחם נוסח ברוקלין, פוקאצ'ה תבלינים ובצל, חלת דבש, לחם שיפון ניו יורקי, מלאווח (!)פיצה ..כן גם פיתות נוסח סוריה. המתכון נקרא קל וכלל מרכיבים מצויים. יתקבלו 8 פיתות כיס טעימות.הנה

פיתות
:החומרים
רבע כוס (60 מ"ל) מים חמימים
כפית וחצי דבש נוזלי
כפית ורבע שמרים יבשים
כוס מי ברז קרים
כפית וחצי שמן זית
כפית מלח
שלוש כוסות קמח לבן רגיל= 420 גרם (+2 כפות נוספות לפי הצורך

:אופן ההכנה
לצקת את המים החמימים לקערת המיקסר. לערבב פנימה דבש שיימס. לפזר מעל שמרים, לנער קלות ולהניח ל- 3 דקות
:להוסיף לקערה
.מי ברז, שמן ומלח ולערבב. להוסיף את הקמח בהדרגה וללוש את הבצק במשך 8 דקות
.ליצור מהבצק כדור ולהניח בקערה משומנת קלות. להתפיח במשך כשעה ורבע
ללוש את הבצק שתפח 2 דקות ולחלקו ל- 8 חלקים שווים .שמינית בצק תשקול כ- 90 גרם. לגלגל את חלקי הבצק לכדורים ולהניח על משטח מקומח קלות לרבע שעה
לשטח כל כדור בצק מעט עם היד ולרדד על משטח מקומח בעזרת מערוך לעיגול בקוטר של שניים עשר ס"מ-12.5, כמו הפיתות שלי בתמונה או 15 ס"מ לפיתות גדולות ודקות מעט יותר
להניח את הפיתות על תבנית אפייה במרחקים, להתפיח כ - 35 דקות. בינתיים להדליק את תנור האפיה על חום הגבוה ביותר כ- 250 מעלות
.לאפות את הפיתות דקות ספורות עד שהן תופחות ומזהיבות

:הערות
.ניתן ללוש את הבצק ידנית
.הפיתות ניתנות להקפאה
במידה והתנור שלכם אינו מגיע לרמת החום הגבוהה כמצויין נסו להעזר בטורבו, הניחו את תבנית הפיתות במדף עליון יותר, הפכו אותם לאחר לפחות 5 דקות אפייה והאריכו את זמן האפייה. חשוב לא לפתוח את התנור בארבע הדקות הראשונות של האפייה

Adventures in Jewish Cooking הספר של ג'פרי נתן


קראו לו ממתק למבוגרים או למיליונרים /ממתק ליום האהבה או טוויקס-נו, זה לא הממתק הקנוי.. הממתק הותיק שפורסם כאן בשנה שעברה שוב מעורר עניין הנה הוא בשידור חוזר ולבקשת הקהל

חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

13/02/2010

*February 12 חדשות מזון

stacyandmary
האתר , גם מקור התמונה מציג 3 תיקי עבודות של הצלמת סטייסי ניוג'נט בנושאים: חיי יום יום, אהבה ומזון. כדאי לבחון את כל הגלריות ולהתמקד בגלריית צילום המזון הניתנת לצפייה גם כמצגת. התמונה המצורפת יפה במיוחד וכוללת כלים יפים, אוכל טוב וצבע נהדר
 

דוגמא לעבודת עיצוב (יתר התמונות ומקור התמונה כאן) של המעצב הטורקי אזגי טורקסוי. סדרה של כפות מעוצבות כולן בהשראת נוהגי שימוש בכפות בזמן האוכל. רוצים לתת למישהו טעימה מהצלחת שלכם? יש כף מפוצלת
 

כופתאות מאודות: ציור שמן של הצייר האמריקאי ג'ים לוקאס - כאן ניתן לראות את הצילום מוגדל

ריבועי גבינה ותות
יצרנית החלב המרוכז האמריקאית מציעה מתכון קל להכנת ריבועי גבינה בעיטור בדוגמא של שיש ובטעם תות. מעט מרכיבים והכנה פשוטה - המתכון ומקור התמונה
 

קינוח קר ואלגנטי : Chocolate Elegance
מורכב מגבינת שמנת, סוכר, שמנת מתוקה, שוקולד, אבקת פודינג אינסטנט, חלב ושקדים פרוסים
נראה טוב. כאן המתכון. כאן סרטון ההדגמה
חותכני עוגיות: המסר האוהב כתוב כבר בפנים. לפרטים כאן 

09/02/2010

*February 9 עוגת תפוזים - מתכון משנת 1959

~~~~עוגת  תפוזים~~~
 
ימים ספורים לפני חג הפסח לפני 5 שנים בדיוק, אני יושבת עם אמא שלי צמוד בשולחן הגדול שבפינת האוכל. מדברות על מתכונים, אוכל טעים.. אני מבקשת שתלמד אותי איך היא מכינה קניידלך 'עננים' כאלו לפסח, מתייעצת לגבי בצק שמרים מסויים.. מתרגמות יחד מתכון ארוך וסבוך משוואביה.. ואז אני נזכרת בעוגת התפוזים של אימא ומבקשת את המתכון כאן ועכשיו. זו עוגה שאימא הכינה אין ספור פעמים בכל שנות ילדותינו. עוגה התפוזים הגבוהה, רכה מאוד פשוטה וטעימה. אימי מוציאה פנקס קטן ולבן מודפס כולו בשחור- לבן. הפנקס צורף עוד לפני לידתי לעיתון של המדינה. הפנקס כלל הצעה לתפריט לכל יום + מתכון מומלץ. איזה עיתון של היום ישחזר לנו את זה
בתאריך 29 לנובמבר, כ"ח חשון 1959 היתה רשומה בפנקס המלצה לעוגת התפוזים. זו העוגה שאימא הכינה לנו...! .מתברר שזו עוגה ותיקה ולאו דווקא ילידת ישראל. עוגה אהובה ומוכרת בגירסא זו או דומה מאוד במרבית בתי ישראל. כל העוגות הן על בסיס שמן וכולן ללא יוצא מין הכלל גבוהות מאוד ורכות. מובאת כאן הגירסא כפי שהיתה מודפסת מילה במילה בפנקס הישן


עוגת תפוזים
הפרידי 4 ביצים
הקציפי 4 חלמונים + 3/4 ספל סוכר
הוסיפי 1/2 כוס שמן ואח"כ לסרוגין 3/4 ספל מיץ תפוזים
ו- 2 ספלים קמח תופח מעצמו
הקציפי בקערה נפרדת את 4 החלבונים עם 3/4 ספל סוכר (מלבד הסוכר הנ"ל), והכניסי לתוך העוגה
הכניסי לתבנית ואפי על אש בינונית
-----------------------------------------------------------------------------
:השינויים שאני ערכתי במתכון
השתמשתי בכוסות מדידה ולא ספלים
ניסיתי את העוגה עם ביצים מספר 2 והשבוע עם ביצים גדולות - זה מוצלח באותה המידה
הוספתי קליפת מגוררת מתפוז שלם
ניסיתי את העוגה עם מיץ תפוזים טרי = 2 תפוזים גדולים וגם עם מיץ שהוכן מתרכיז תפוזים קפוא. העוגה עם המיץ תפוזים הטרי טעימה יותר לדעתי. הוספתי לכמות הקמח הרגיל כפית ועוד שלושת רבעי הכפית אבקת אפייה
אפיתי את העוגה בתבנית טבעת מטפלון בקוטר 21 ס"מ במשך 50 דקות בדיוק בחום של 180 מעלות. במקור העוגה נאפתה בסיר פלא על הגז במשך 3/4 השעה
את העוגה יש לשחרר מהתבנית (ששומנה וקומחה קודם) רק לאחר צינון מוחלט
ניתן לאבק באבקת סוכר
שיר ישן ומומלץ [כאן ] שאולי ינעים לכם את היום כמו שלי

עוגת תפוזים
:החומרים
ארבע ביצים מס' 2 או ביצים גדולות בטמפ' החדר, מופרדות
כוס וחצי כוסות סוכר לבן = 300 גרם
חצי כוס שמן קנולה, קליפת תפוז מגוררת
שלושת רבעי כוס מיץ תפוזים סחוט טרי-כ שני תפוזים או מוכן מתרכיז קפוא, שום אופצייה אחרת לא תתאים
שתי כוסות קמח לבן רגיל = 280 גרם
כפית +שלושת רבעי הכפית= 1 3/4 כפיות אבקת אפייה

תבנית טבעת בקוטר 21 ס"מ משומנת ומקומחת
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בקערה גדולה לטרוף את החלמונים עם מחצית מכמות הסוכר = 3/4 הכוס
.להוסיף את השמן וקליפת התפוז
.להוסיף לקערה את מיץ התפוזים לסרוגין (ב- 3 פעמים) עם הקמח המעורב באבקת אפיה
.להקציף את החלבונים לקצף מוצק עם יתרת הסוכר (3/4 כוס) ולקפל אותו לתערובת העוגה
.לצקת את התערובת לתבנית ליישר
.לאפות בתנור החם כ- 45-50 דקות. ניתן לאבק באבקת סוכר


 
חניתה הראל©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי.עולם קולינרי עשיר וטעים

04/02/2010

*February 4 בלוג אוכל עושים מ/באהבה

עשו לי עונג שבת
:והפתעה כפולה
בלוג אוכל עושים מ/באהבה ונעים שמעריכים
*התמונות ניתנות להגדלה *

וכך נכתב היום בשער הקפה דה מרקר
חני הראל
מנהלת את הבלוג "פוד פורנו להמונים" בעכבר קפה שלאחרונה התפרסם במגזין גו כאחד מ- 5 בלוגי האוכל הישראליים שכדאי להכיר
--
וזו הזדמנות לבקשכם קוראי היקרים לכתוב לי כל היזון שתרצו.אני כאן בשביל לקרא ולדעת יותר. תודה

* February 4 ~~~ עוגת גזר קלת הכנה ~~~

גזר, גזר תרדוף- עוגת גזר קלת הכנה ונפלאה


?..האם מוכר גם לכם 
אתם ניגשים לתבנית העוגה, פורסים או חותכים חתיכה אוכלים ונהנים. ואז.. שוב קרבים לתבנית ולוקחים מנה נוספת, אך קטנה יותר ו..כך הלאה
זהו, שאני עד היום בגילי הבוגר ..לא הכרתי את המונח ל"יישר ת'עוגה". בגיל ממש צעיר בבית ההורים גדלנו על נוהגי אוכל מסודרים. עוגה/עוגיה פעם אחת ביום, אין סתם נישנושים בין הארוחות ויש גבולות עם מתוק ובכלל אין ל'חטוף' ורצוי לאכול 'בריא ומסודר'.לא פלא שכולנו בעלי מידות וגזרה נאה. אמא שלי מספרת שעד גיל הגן גדלתי ללא דברי מתיקה כלל!!. פשוט חונכתי שסוכריות 'זה חמוץ'. הגילוי היה מהיר, כשחזרתי יום אחד מהגן של פנינה בישוב הכפרי בו נולדתי אי שם בשרון.. מספרת לאימי שהחמוץ הזה טעים לי
הרווח הנוסף מאי אכילת מתוקים בשנים הראשונות לחיי .. כך טוענים אצלי בבית, אלו שיניים בריאות עד גיל מאוחר ממש
אז הערב יישרתי ת'עוגה החדשה במטבח. אך אינני אשמה, זה בגלל החושך והצימוקים שהפריעו לי לחתוך יישר ובכל פעם שניסיתי
עוגת הגזר הזאת נפלאה. מכינים אותה בדקות ספורות, ולאחר 20 דקות אפייה יש לכם עוגה טעימה מאוד
.שימו את הזמר סיל בפול ווליום.. [השיר] הוא עזר לי לאפות היום את העוגה
--
~~~~ עוגת גזר קלה להכנה ~~~~
:המרכיבים
מאה וחמישים גרם = 150 גרם סוכר דמררה
מאה וחמישים גרם = 150 מ"ל שמן קנולה
שלוש = 3 ביצים גדולות, טרופות קל
גזר אחד גדול = 140 גרם קלוף ומגורד דק
מאה גרם = 100 גרם צימוקים חלוטים
גרידה/זסט מתפוז שלם
מאה שבעים וחמישה גרם = 175 גרם קמח רגיל
כפית אחת אבקת אפיה, מנופה
כפית אחת סודה לשתייה, מנופה
כפית קינמון- אפשרי להוסיף גם מעט מוסקט טחון/מעט פלפל אנגלי טחון
--
תבנית ריבועית 22 ס"מ

:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לשמן ולקמח את תבנית האפייה
.בקערה גדולה לערבב: סוכר,שמן וביצים
.להוסיף לקערה: גזר, צימוקים וקליפת תפוז
.בנפרד לנפות קמח עם חומרי התפחה. להוסיף לקמח את התבלינים
.להוסיף את תערובת הקמח לקערה השנייה עם החומרים הרטובים. לערבב קלות
.לצקת את התערובת לתבנית וליישר. לאפות 20-25 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש
.לצנן על רשת ולחתוך לגודל הרצוי

03/02/2010

*February 3 פנקייק קל הכנה

! פנקייק לארוחת הבוקר
פנקייק עבה וטעים, היה לי היום ארוחת בוקר מפנקת בתוספת סירופ מייפל (אפשר גם דבש) וגבינה לבנה (רזה..). לדעתי מיעוט אבקת האפייה בתערובת מטיב עם הפנקייק .קחו מתכון להכנת פנקייק אמיתי


פנקייק
:החומרים
מאתיים עשרים וחמש גרם לבן קמח רגיל
קורט מלח דק
חצי כפית אבקת אפייה מנופה
שתי כפות דבש נוזלי -3 כפות דבש למי שרוצה מתוק יותר
מאה וחמישים מ"ל יוגורט = מיכל קטן של יוגורט
שתי ביצים גדולות
מאה מ"ל מים
-
מעט שמן קנולה לטיגון

:אופן ההכנה
בקערה לערבב: קמח מנופה + אבקת אפיה ומלח
להוסיף: דבש, יוגורט וביצים. לטרוף היטב
להוסיף מחצית מכמות המים ולערבב. להוסיף את יתר המים ושוב לערבב לקבלת תערובת חלקה
לחמם מעט שמן במחבת קטנה. לצקת כ- 3 כפות מתערובת הפנקייק. לטגן כ- 3 עד ארבע דקות מכל צד
להגיש חם

 

02/02/2010

* February 2 חדשות מזון

Szechuan Chalet מסעדת
מסעדה הממוקמת באפר איסט סייד בניו יורק ומתמחה במנות אוכל בסגנון סצ'ואני
הניו יורק טיימס מציג מנת הגשה מיוחדת ממנות המסעדה- הציפור הזו אכילה לגמרי.מקור
design-3000.de אתר העיצוב הגרמני
מציג מתקן לתליית בננות הנקרא ויקי. מקורי .פרטים כאן
אלטון בראון מדגים כיצד ניתן להכין משקאות טעימים הכוללים מגוון פירות כגון: פירות יער, תותים, אננס, מנגו, פירות קפואים ופירות עונתיים ומוצרי חלב. המשקאות מוכנים בבלנדר בזמן קצר ומלבד טעם מספקים גם שפע ויטמינים. אלטון מספק שני טיפים: לצקת לבלנדר קודם כל את הנוזלים ולהפעיל את הבלנדר קודם במהירות נמוכה. קרוב לדקה הרביעית של הסרטון הוא זונח את ההסברים ומתחיל לעבוד. לשתות טרי

השבוע התחדשתי במשקל מטבח. המשקל הכולל גם טיימר ושעון הוא בעל דיוק של גרם אחד עד חמישה קילו. המשקל מצוייד בכפתור הפעלה וסוללה שטוחה עגולה. נצפה בצבע אדום כמו שלי כאן בצילום וגם בצבע שחור. למעוניינים- פרטי רכישה במייל

הבלוגרית ביקרלה מציעה מגוון של עוגיות על מקל. לא רק לילדים- מקור התמונה ומתכונים - כאן

craftyblog
אומנות שימושית, עיצוב, יצירה וכל מה שביניהם
אלין היא יוצרת ישראלית מוכשרת. וכל מילה מיותרת -
הנה היא כאן לשטוף את העיניים ביופי ובכשרון
Herbes de Provence
איך מכינים את התבלין הנפלא הזה -
הנה רשימת מרכיבים ואופן ההכנה
Photo: Andre Baranowski
שפים חוזרים לאוכל בסיסי
שפים מרחבי העולם משנים את הפוקוס שלהם מהמעבדה לחווה במטרה להבין באופן טוב יותר מהם מקורות המזון שהם מגישים. בוועדה האחרונה שהתקיימה במדריד הועתק הפוקוס ממזון מולקולרי.
הידיעה המלאה

כתיבה של טוויטים קצרים בזמן אמיתי היא מיומנות נרכשת.ליזה ברון מציעה עשרה טיפים שיסייעו למצייצים לצייץ קצר וחכם.חישבו לפני כל ציוץ, הקפידו על תחביר ודקדוק, בידקו כל לינק שצרפתם, עירכו מחדש טוויט לא ברור, כתבו באופן אישי אבל לא מידי ורצוי מחשבונכם הפרטי. הכתבה המלאה כאן כולל מקור התמונה
assets Creative Commons License