18/02/2014

*לימון (תמיד) מוסיף המון: ריבת לימונים מופלאה

בחודש אפריל שנת 2006 פירסם 'איש אחד' מתכון לריבת לימונים. האיש האחד לא היה סתם איש, אלא חבר קבוע בכינוי זה בקהילת האוכל הנהדרת של אורט ישראל. תיאור הכנת הריבה שלו היה קצר, ענייני ומדוייק. בסיום הוראות ההכנה, כתב
."הריבה מצוינת ואני מכין אותה כבר הרבה זמן באותה צורה"
.הוא כמובן צדק, זו אכן ריבה נהדרת
מ'איש אחד' למדתי להכין ריבת לימונים. ישנם מתכונים שאנו למדים מכל מיני אנשים שעוברים בחיינו, מתכונים שנשארים לתמיד, זה אחד מהם. לריבה הזו טעם טוב במיוחד, צבע עמוק (כהה) ריח טוב והיא קלה להכנה. בנוסף, השוק אינו רוויו במיוחד בריבות לימונים
כייף להכין את הריבה הזו, שעות או ללילה לפני הבישול. אני אוהבת להגיש את הריבה הטובה הזו בצינצנות יפות כמתנה מהמטבח
.את הריבה הכנתי הפעם מלימוני ענק שנקטפו עבורי ישירות מעץ הלימונים שבמשפחה
.תבלין הציפורן מינימלי ואינו מודגש מדי (אני חובבת את התבלין הזה) על מקל הקינמון וויתרתי
ריבת לימונים
:מרכיבים
קילו לימונים רחוצים
שמונה מאות גרם סוכר לבן
שני מסמרי ציפורן
מקל קינמון - לא חובה ,אינני מוסיפה
--
צינצת גדולה להשריית הלימונים בסוכר או כלי אחר
סיר בתכולה של 4-5 ליטר עם תחתית עבה
חתיכת בד גבינה או בד גזה שיתאים לעטיפת הגרעינים והתבלינים לבישול הריבה
--
צינצנות מעוקרות לאיחסון הריבה
:אופן ההכנה
.קולפים את הלימונים מקליפתם הצהובה. בריבה זו לא נשתמש בקליפה הצהובה
חותכים את בשר הלימונים לחתיכות קטנות: אני חוצה כל לימון קלוף, חותכת לרבעים ושמיניות .כל שמינית נחתכת למספר פרוסות
.לקבלת קילו לימונים קלופים נחוצים כ 1.250-1.300 גרם לימונים בקליפתם
מרחיקים את הגרעינים מהפלחים אך שומרים אותם בצד- גרעיני הלימון ישמשו כחיזוק פקטין בזמן הבישול
.מפזרים את הסוכר מעל חתיכות הלימון, מערבבים היטב
.מעבירים לצינצנת גדולה ומאחסנים במקרר עד למיצוי הנוזלים ולהמסת הסוכר
.למחרת (או מספר שעות אחרי) , מעבירים את תכולת הצינצנת לסיר, מערבבים
את הגרעינים והתבלינים מגלגלים בבד גזה וקושרים לדופן הסיר. חשוב שהשקיק הקטן יטבול ויתבשל עם הריבה
.מביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל את הריבה על להבה קטנה וללא מכסה כשעה
.מערבבים את הריבה מדי פעם
.לקראת סוף הבישול בודקים את הריבה לפי מבחן הטיפה בצלחת
.בסיום הבישול מעבירים את הריבה לצינצנות. סוגרים היטב. הופכים את הצינצנות ומקררים
.הופכים חזרה רק לאחר שהריבה התקררה
ריבת הלימונים שלנו בושלה 60 דקות בדיוק (מלאחר תחילת הרתיחה) צבע הריבה מתכהה בהמשך הבישול

בצילום: שאריות הריבה המוכנה

בצילום: חתיכות הלימון והסוכר לאחר לילה במקרר

:סרטון מומלץ לצפייה
דייוויד סטיינדל-רסט: רוצים להיות מאושרים? היו אסירי-תודה
יש סחוג טרי ונהדר (הו, הריח) זו הפעם הנוספת בשבוע הזה . הסחוג הוכן בדקות אחדות - כלום עבודה לאחר קילוף כמה מאות גרגרי חומוס.. אחד אחד (חומוס עבודת יד- בקרוב מתכון). הפעם לא הוספתי לסחוג את הזרעונים, מצויין גם ככה

אוהבת סחוג ואוהבת אנשים שאוהבים ומבינים בזחוג  :) .הצינצנות האחרונות כבר נמסרו , אבל, המטבח מלא אותם פלפלים חריפים ירוקים
.
אגב, קל 'לייצר' כפיות משני מרכיבים בלבד:סוכר דמררה וקינמון, הבעיה שהן ממכרות ונגמרות מהר מדי. וזה כבר לרשומה אחרת.
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

17/02/2014

*בננה אפויה ברום ומוס שוקולדי :2 קינוחים טעימים ומהירי הכנה

.היום בפינת המתכון המהיר יש לנו שני מתכונים חדשים ומפתים, מנות קינוח כה טעימות וגם קלות הכנה
? נתחיל עם הבננות האפויות ברום . איך מכינים
אופים דקות אחדות בננות חצויות בחמאה, סוכר חום ורום. הבננות האפויות רכות, נמסות ונהדרות. המרתי את מיץ הליים שבמקור למעט מיץ לימון סחוט טרי, וויתרתי על קורט מוסקט טחון, הוסיפו , במידה ואתם רוצים . כמובן, שמומלץ להכפיל או לשלש כמויות. לנו טעימות הבננות בעודן חמות
[בקרוב..בבלוג : סודות החומוס המושלם- הכינו חומוס גרגירים, טחינה משובחת והרבה מיץ לימון+מתכון לריבת לימון נפלאה]
:בצילום -חצאי הבננות בתבנית קרמית קטנה (תוצרת פורטוגל) רגע לפני כניסתן לתנור
 
 
בננות אפויות ברום
הבננות שלי נאפו בטוסטר אובן
הכמות:  2 מנות
:מרכיבים
שתי בננות מוצקות ולא רכות מדי
מיץ מחצי לימון או מיץ מליים
כף רום כהה - לא תמצית, או יותר מכף
מעט קינמון טחון, כרבע כפית
חצי כף או כף סוכר חום כהה
ככף חמאה חתוכה
--
מעט חמאה לשימון התבנית
תבנית ריבועית קטנה (18-20 ס"מ)- למרוח את תחתית התבנית במעט חמאה
 
:אופן ההכנה

16/02/2014

*רוטב חריף (אש) נוסח פורטו ריקו

ג'וסה אנריקה מציין שאת הרוטב החריף שלו אפשר לאכול עם כל דבר, גם עם לחם, מאמינה לו. כחובבת רצינית ומעשית של רטבים חריפים (אש) מכל סוג הייתי טובלת לחם ברוטב כמותו ובדיוק כמו בסרטון המפתה הזה

הרוטב החריף מורכב מפלפלים חריפים (מספר סוגים) , פלפלים מתוקים, עגבניות טריות, שום, בצל ושמן זית. הירקות נתחנים למחית צהבהבה
.מומלץ להזליף מהרוטב על קרש עץ, ולנגב בחתיכות לחם, לצד גבינה לבנה כפרית
[מתכון מלא לרוטב [קישור 
Jose Enrique, Jose Enrique, San Juan, Puerto Rico
:ומדבריו
"I don't need all these glitzy, glammy things. This sauce is really old school, and it's just done right," says Enrique. "Sometimes that's all you need." 

15/02/2014

*להכין בבית תחליפי חלב : חלב שקדים, שיבולת שועל ואורז

תחליפי חלב
אתר סלאו פוד מציע השבוע להכין בבית תחליפי חלב מהצומח: חלב שיבולת שועל, חלב שקדים וחלב אורז
הרעיון יתאים לרגישים ללקטוז וגם לכל אחד- לגיוון טעם התה, הקפה או לשתיית החלב כפי שהוא או עם תוספי טעם והמתקה טבעיים
 
: כך תכינו
חלב שיבולת שועל
.בצינצנת מערבבים 10 כפות שיבולת שועל בליטר מים
.לאחסן במקרר למשך הלילה
.למחרת לערבל היטב בבלנדר. לסנן דרך בד גבינה או חיתול בד
חלב שקדים
לשים כוס שקדים בקערה (שקדים לא מולבנים, עם קליפתם החומה ולא מומלחים) לכסות במים להשרות ללילה
.למחרת , לסנן ולשטוף במי ברז
.לערבל היטב בבלנדר עם ליטר מים
.לסנן דרך בד גבינה או חיתול בד

חלב אורז
.במחבת יבשה לערבב כוס אורז (חום או לבן) עד שהאורז מקבל מעט צבע
.לשים את האורז בצינצנת או בקערה. לכסות בליטר מים
.להשרות ללילה
.למחרת, לשים את האורז ומי ההשרייה בבלנדר ולערבל היטב
.לסנן דרך בד גבינה או חיתול בד

.את שלושת סוגי החלב הצמחי ניתן להמתיק בדבש או לתבל בוניל או תמרים מגולענים
.חלב השקדים, שיבולת השועל והאורז יישמרו במקרר 3-4 ימים. לנער לפני השימוש
--
הערה: ניסיתי בבית את חלב השקדים. במידה ואתם בספק לגבי השימוש בתחליפי החלב למבוגר/ילד- מומלץ להתייעץ עם תזונאי מוסמך

:המלצה על אתר[קישור] של צלמת(גם מזון)מקצועית מסן פרנסיסקו
Sonya Yu
Professional Food Pornographer
:סוניה מצלמת גם אוכל (שהוכן על ידי שפים), צילומי יופי ואופנה, בעלי חיים, אנשים.הצילומים נהדרים 

http://sonyayu.tumblr.com/ מקור
 

*קציצות סלק , גבינה ושיבולת שועל

הן גדולות, עשירות, עסיסיות, משביעות ומזכירות משהו קציצות לא צמחוניות. נוסחא מדוייקת להכנת קציצות סלק. ומה בפנים ? סלק חי, שיבולת שועל, גבינה, ביצה ומעט תיבול

הקציצות מהירות וקלות להכנה ויהוו מנת תוספת (קציצה אחת או שתיים לסועד) או ארוחה קלה. אפשר כמובן לשים קציצה שמנמנה בלחמניה עשירה בירק

 
:הערות ואפשרויות גיוון
.ניתן להוסיף לתערובת הקציצות חצי בצל קטן מגורד או קצוץ דק
.ניתן להוסיף לתערובת שתי שיני שום קצוצות
.ניתן להחליף את הגבינה הבולגרית בגבינת פטה מגוררת
אפשר להוסיף לתערובת הקציצות חופן עשבי תיבול טריים, למשל- פטרוזיליה או עלי אורגנו או עלי טימין או עלי בזיליקום
.ניתן לגרד את הירקות במעבד מזון
.לא לוותר על מחצית השעה בה התערובת צריכה לנוח, אחרת הקציצות עלולות להתפרק
.קל לטגן את הקציצות במחבת קרמית או מצופה בטפלון, זה יידרוש טיפונת שמן
. לטגן על להבה מתונה על מנת שהסלק יתבשל במידה ולא יהיה חי לגמרי
טיגנתי את הקציצות בשמן קוקוס אורגני. שמן הקוקוס טעים לנו ומקנה טעם מיוחד לקציצות. כמובן שאפשר לטגן בשמן זית או בתערובת של שמן זית ושמן צמחי אחר. כמות השמן מועטה
.אפשר להגיש את הקציצות עם יוגורט מתובל או כל רוטב אחר
.המתכון יניב 4 קציצות ענק. אפשר להכפיל כמויות

 
קציצות סלק
הכמות: 4 קציצות גדולות
:מרכיבים
סלק גדול קלוף, משקל הסלק לאחר הקילוף = 300 גרם
כוס שיבולת שועל לבישול = 75 גרם
מאה גרם גבינה בולגרית מפוררת- השתמשתי בגבינה 5%
כף שמן זית
ביצה גדולה
מלח אטלנטי או מלח רגיל
פלפל שחור גרוס טרי
-
מעט שמן לטיגון
 
:אופן ההכנה
.לגרד את הסלק במגרדת גסה. קל לעשות זאת על ידי גירוד חצי סלק בכל פעם. לבשו כפפות במידה ואינכם רוצים כפות ידיים אדמדמות
. במידה ואתם מוסיפים שום ובצל, גרדו אותם כעת לקערת הסלק
.להוסיף את שמן הזית, הביצה ושיבולת השועל. לערבב הכול
.לפורר ולהוסיף לקערה את הגבינה
.להוסיף עשבי תיבול קצוצים.לתבל במעט מלח ופלפל שחור גרוס
לערבב את כל המרכיבים, להדק/לשטח את התערובת עם כף . להניח לקערה לעמוד בחוץ למשך מחצית השעה. בזמן זה שיבולת השועל תספח את הנוזלים
:עיצוב וטיגון
.לחמם מחבת בינונית (22 ס"מ) על להבה בינונית. להוסיף למחבת מעט שמן קוקוס או שמן זית
.לחלק את תערובת הקציצות שבקערה ל- 4 חלקים שווים
.ליטול חלק אחד ולהדק בידיים לקציצה
.ליצור 4 קציצות ולהניח במחבת החמה. לטגן דקות ספורות עד שהתחתית מזהיבה היטב
.להפוך את הקציצות ולטגן מצידן השני
.לאכול את הקציצות חמות או פושרות
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

12/02/2014

**תפוחי אדמה אפויים בתנור- המתכון הקל והטעים בעולם


תפוחי אדמה
אין צורך לקלוף את תפוחי האדמה, גם לא לבשל אותם קודם: טריזי תפוחי אדמה אפויים בתבלינים, לימון ושומשום בתנור בקלי קלות. לחטוף מהתבנית בעודם חמים ! רוצו להכין והפיצו לעולם- מתכון להיט
 



תפוחי אדמה אפויים עם שומשום

המתכון התפרסם במגזין הבריטי גוד פוד- מרץ 2014
הכמות: ל 4 מנות
:מרכיבים
קילו תפוחי אדמה עם קליפה אדומה- לרחוץ, להשאיר את הקליפה, לחתוך לטריזים
שתי כפות שמן זית
כפית אורגנו יבש
כפית שום גבישי יבש
מיץ מ- 2 לימונים
מאה וחמישים (150) מ"ל ציר עוף או ציר ירקות
שתי כפות שומשום

:אופן ההכנה

**בננה בריבוע: עוגת בננה וצימוקים

בננה. בננה. בננה
.עוגה קלת הכנה, טעימה ואהובה על כולם. השתמשו ברום משובח, טעמו מודגש וטעים

 
ריבועיות בננה צימוקים
הכמות: 16 ריבועים
:מרכיבים
חצי כוס צימוקים כהים או בהירים
שתי כפות רום - אני השתמשתי ברום אמברה , לא להשתמש בתמצית
כוס קמח רגיל , מנופה= 140 גרם
חצי כפית אבקת אפיה, מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתיה, מנופה
רבע כפית מלח דק
שלושת רבע כוס סוכר חום כהה
שישים גרם חמאה רכה
בננה אחת בשלה מעוכה עם מזלג = סה"כ חצי כוס מחית בננה
שלוש כפות יוגורט לבן או ריוויון
כפית תמצית וניל או חצי כפית משחת וניל
שני חלבונים מביצים גדולות
שליש כוס אגוזי מלך קצוצים
-
תבנית ריבועית 20 ס"מ- לרפד את התחתית בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה

11/02/2014

*סלט כרוב , סלרי ואגסים ברוטב נהדר

הסלט החדש הזה קל כל כך להכנה - חותכים ירק ופרי לקערת הגשה. מפזרים מעל אגוזי מלך קלויים ועלי פטרוזיליה טרייה. מזלפים מעל רוטב משגע (המכיל גם חרדל) מערבבים והסלט מוכן לאכילה. הרוטב מיוחד בטעמו והסלט - צבעוני, משמח, רענן, קראנצ'י ונהדר
.רוצו להכין




סלט כרוב סגול,סלרי ואגסים

טיפ מתכון: להכין יום/יומיים מראש את הירק והפרי  ולשמור במקרר: לנקות את הכרוב, לקלוף את שורש הסלרי ולרחוץ את האגסים.לשמור בקערה או בשקית. את הרוטב ניתן להכין מספר שעות לפני ההגשה ולשמור במקרר
.אפשר להכין מחצית הכמות
.הסלט יתאים לנישנוש או ארוחה קלה
הכמות: 6-8 מנות
מתכון מעובד קלות ממגזין דלישס, ע"פ לוקאס הולווג
:מרכיבים לרוטב
שלוש כפות ריבה אדומה חלקה - אני השתמשתי בריבת שזיפים ביתית [המתכון בבלוג]
כף וחצי חרדל דיז'ון גרגירי או רגיל
שלוש כפות חומץ בן יין אדום
מלח אטלנטי או מלח גס או מלח רגיל לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
מאה עשרים עד 150 מ"ל שמן זית

:מרכיבים לסלט
ארבע מאות גרם שורש סלרי- משקל לאחר קילוף, כ- 2 ראשים גדולים, לחתוך למקלונים דקים
ארבעה אגסים קשים, אני השתמשתי באגסים חומי קליפה- לחצות, להרחיק גלעינים ולפרוס
חצי קילו כרוב סגול - לפרוס או לקצוץ לגודל נגיסה

:לקישוט
ארבעה חופנים גדולים עלי פטרוזיליה
ארבע חופנים קטנים אגוזי מלך קלויים במחבת יבשה, קצוצים גס

:אופן ההכנה
.בקערית מערבבים את חומרי הרוטב: הריבה,החרדל והחומץ. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי
.מזלפים לקערית בהדרגה את שמן הזית. טורפים הכל לקבלת רוטב אחיד וסמיך
.בקערת הגשה מסדרים את הכרוב הסגול החתוך
.מעל הכרוב מסדרים את מקלוני הסלרי. מוסיפים את האגסים הפרוסים
.מוסיפים לקערה את האגוזים הקצוצים והקלויים והפטרוזיליה
.מנטפים מעל את הרוטב. מערבבים קלות ומגישים

.הסלט טעים טרי וגם קר מהמקרר- מומלץ לאכול ביום ההכנה
:הערות

10/02/2014

*שבוע המטבח הצרפתי ה-2 בישראל , 9-12 בפברואר 2014


שבוע המטבח הצרפתי ה-2 בישראל כבר כאן !

SO FRENCHY SO TASTY""

9-12 בפברואר 2014

בבאר שבע, חיפה, ירושלים, מצפה רמון, נצרת ותל -אביב

 פסטיבל המטבח הצרפתי בישראל, יתקיים זו השנה השנייה ביוזמת שגרירות צרפת בישראל, המכון הצרפתי בישראל, והמחלקה הכלכלית של שגרירות צרפת
שבוע המטבח הצרפתי בישראל , ייערך  השנה  ב- 6 ערים ברחבי הארץ -  תל אביב, ירושלים, באר שבע, חיפה, מצפה רמון ונצרת
לפסטיבל הגיע נבחרת של 19 שפים מובילים מצרפת, שביחד עם שפים ישראליים מ-19 מסעדות מקומיות, ירכיבו תפריטים מיוחדים ויבשלו מנות מגוונות שיציעו לקהל הישראלי לחוות את המטבח הצרפתי המשובח, בתאריכים 10-12 בפברואר 2014
בנוסף, יקיימו השפים כיתות שף וסדנאות לקהל הרחב, מפגשים לימודיים עם תלמידי בתי ספר, ארוחות גאלה וסיורים קולינריים בהם יבקרו ויערכו היכרות עם יצרני שמן זית, יין, ירקות, פירות וגבינות מרחבי הארץ
השפים הצרפתיים שהגיעו לארץ


08/02/2014

**הסחוג התימני של מלכה אלמוני

את מלכה אלמוני מחברת ספר הבישול התימני (בית-ההוצאה הירושלמי ספריית מעריב- 1983) לא הכרתי. הבישול התימני מסקרן ומאתגר אותי לאחרונה אף יותר. את ספר הבישול התימני רכשתי לפני שנים אחדות בחנות לספרים משומשים במרכז. מתברר, שהרכב הסחוג של מלכה שונה לגמרי מהסחוג שאני רגילה להכין - יש בו רק פלפלים חריפים ירוקים ושום טרי בתוספת תבלינים וללא תוספת כוסברה
 
 
.מלכה הציעה לטחון את כל המרכיבים פעמיים במטחנת בשר (ידנית) ולא בבלנדר
טחנתי הכול דקות אחדות במעבד מזון, לקבלת רוטב גס מעט, שיניתי מעט את יחס המרכיבים. לדעתי חשוב ולא צויין במתכון לטחון בנפרד בעזרת עלי ומכתש את גרגירי הכוסברה וגם תרמילי ההל טרם הוספתם לפלפלים החריפים מכיון שאינם נטחנים היטב במעבד המזון

 
.הסחוג חריף מאוד וריחו נהדר. היום כבר תיבל לנו את החומוס הטרי שבושל והוכן לפני דקות אחדות
 מלכה אלמוני קוראת לסחוג - 'תערובת של עשבים ותבלינים טחונים' ומציעה להשתמש בפלפלים ירוקים קטנים
.הסחוג יתלווה לכל מאכל תימני ובכלל לכל מאכל, למרק, דגים, בשר, ירקות, סלטים וממרחים
 
סחוג/זחוג
:מרכיבים
מאתים וחמישים גרם פלפל ירוק חריף
ראש שום בינוני, מקולף
כפית פלפל שחור טחון
שתי כפיות כמון טחון
חצי כפית ציפורן טחונה- אפשר רבע כפית
כפית עד 2 כפיות גרגירי כוסברה יבשה- כפית תספיק לטעמי
ארבעה תרמילי הל=קרדמון
כפית וחצי מלח דק

:אופן ההכנה
.רוחצים את הפלפלים. מסירים את הגבעולים. חותכים כל פלפל ל 3-4 חלקים
.שמים את הפלפלים וכל יתר המרכיבים במטחנת בשר או במעבד מזון. טוחנים עד שהכול מרוסק היטב
.מעבירים לצינצנות ומאחסנים במקרר

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

04/02/2014

*עוגיות טחינה ושמן קוקוס

קערה אחת, טחינה גולמית, שמן קוקוס, סוכר (במידה) משחת וניל וגם- שומשום- רגיל, שומשום חום או שומשום שחור. לערבב הכול ביד. שלושים ומשהו עוגיות הנמסות בפה
.רשמו מתכון לעוגיות קלות הכנה, עדינות ובריאות כנראה קצת יותר
 
 
עוגיות טחינה ושמן קוקוס
הכמות: 30-35 עוגיות
:מרכיבים
כוס ורבע קמח לבן מנופה = 180 גרם
חצי כפית אבקת אפיה, מנופה
רבע כפית מלח דק
חצי כוס שמן קוקוס רך- לא נוזלי, 100 גרם
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
חצי כוס טחינה גולמית
חצי כפית או כפית משחת וניל, או תמצית וניל איכותית

:לגלגול העוגיות
כארבע כפות שומשום בהיר או שומשום חום או שחור או כף מכול סוג
-
תבנית אפיה גדולה (של התנור) מצופה בנייר אפייה

:אופן ההכנה
.בקערית לערבב את הקמח, אבקת אפייה והמלח
:בקערה בינונית לערבב במזלג את שמן הקוקוס עם הסוכר
בצילום מימין : שמן הקוקוס, לצידו הסוכר הלבן
.להוסיף לקערה את הטחינה והוניל, לערבב היטב בעזרת מזלג
.להוסיף מחצית מכמות תערובת הקמח ולערבב
.להוסיף יתרת הקמח ולערבב (קל ללוש בעזרת הידיים) לכדור בצק
.לעטוף את כדור הבצק ולהניח בקירור למחצית השעה. בינתיים לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות

כדור הבצק
.ליטול כמות של כפית מהבצק. להדק בידיים ורק לאחר מכן לגלגל לכדור
ליצור כדורים מכל הבצק. לגלגל את הכדורים בשומשום. להניח במרווחים לא גדולים על נייר האפייה בתבנית
.לאפות את העוגיות כ- 15 דקות בתנור החם. העוגיות נותרות בהירות
.לצנן את העוגיות בתבנית כ- 10 דקות
.להעביר את העוגיות לרשת, לצנן לחלוטין ולהעביר לכלי אטום



חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014

03/02/2014

*מרק היום: מרק גזר ושומר

ההתלבטות היחידה שהיתה לי עם המרק הטעים הזה- כיצד להשאיר את תוכן תבנית הירק האפוי שלמה, וגם להכין את המרק. הריח משגע גם של הירק במהלך האפייה, וכמובן של המרק המוכן.הירקות מתקרמלים ומתרככים בזמן האפייה הקצרה בחום הגבוה, לנשנש אותם ישר מהתבנית

 
? איך מכינים מרק שומר וגזר
בתבנית גדולה אופים שומר וגזר וגם בצל אחד, פרוסים. תיבול הירק בסיסי וכולל שמן זית, קורט סוכר ומלח. הירקות האפויים מאוד טעימים
את הירק טוחנים עם מרק צח או מים רותחים למרק קרמי. מחממים את המרק, מתקנים תיבול ומגישים עם מעט ירק אפוי (ששמרנו בצד) וגם עם שמן אניס

 
בצילום למעלה: מימין, זירעוני אניס שלמים. משמאל, זרעוני אניס לאחר טחינה במטחנת תבלינים. את 'אבקת' האניס מערבבים עם שמן זית. בשמן זה מעטרים את המרק. התיבול אניסי, עדין ולא משתלט
[זירעוני אניס רכשתי השבוע במארז קטן בחנות התבלינים]

30/01/2014

**~~~~~~~~רושטי סלק ורוזמרין, סלק סלק תרדוף~~~~~~

שלושים ס"מ קוטרה, אדמדמה על גבול צבע הבורדו, מלוחה במידה, מקורמלת, משובצת עלי רוזמרין טרי כלביבת ענק טעימה
? רושטי סלק, כבר טעמתם
מארק ביטמן יוצר המתכון, כתב בטור האוכל שלו בניו יורק טיימס בשנת 2008 על רושטי הסלק הזה. הוא למד את סוד 'פנקייק' הסלק (כפי שהוא מכנה אותו) עוד 20 שנה קודם לכן ממייקל רומנו. מנת תוספת בלתי שגרתית שתתאים לסעודה לצד בשרים וסלט ירק וגם יכולה לשמש ארוחה קלה. הרושטי כנהוג אינו, מכיל תוספת ביצים והוא משביע
 
 הלביבה הענקית מבושלת באיטיות במחבת גדולה משני הצדדים. הסוכרים הטבעיים שבסלק המגורד מתקרמלים בזמן הבישול, הלביבה המוכנה פריכה מעט, התוך שלה רך טעים ומפתיע. החומרים מינימליים ממש וכוללים: סלק, מעט קמח לבן ותיבול בסיסי של מלח, פלפל שחור ועלי רוזמרין טריים
ההכנה פשוטה: קולפים את הסלקים בעזרת קולפן תפוחי אדמה. ומגרדים אותם ידנית על פומפיה גסה או במעבד מזון. במעבד מזון זה קל יותר ויהיה מוכן בדקות ספורות. בצילום, הסלקים המגורדים (במעבד מזון), בתוספת מלח, פלפל שחור גרוס ועלי רוזמרין
.אל תוותרו על תיבול הרוזמרין, הוא עדין
assets Creative Commons License