14/05/2014

**איים צפים או חלב ציפורים ? הקינוח הקל והטעים

הסעודות המשפחתיות אצל הדודים החיפאים זכורות תמיד בערגה. הדודה (אחות של אבא), בשלנית מדופלמת אז והיום, עמלה והכינה ארוחות מרובות מנות לתפארה ולהרבה סועדים. הלזנייה (היום שמעתי ממנה כמה סודות), האוסובוקו שלה, עוגת עקיצת הדבורה (ביננסטיק), קרם הבוואריה הוכנו בנדיבות יחד עם מנות נוספות שלא חסכו מרכיבים וקלוריות - עשירות וטעימות אחת אחת. הדודה שלי, הקוראת אותי היום במגזין הכתוב שהיא מנויה שנים, היא זו שקנתה לי את ספר הבישול המיתולוגי של רות סירקיס וגם את מעבד המזון המשובח (כמתנת חתונה!) ואני לאחר שנים רבות ששכב ארוז בארון, החשוך.. הוצאתי אותו לאור, את מעבד המזון החתיך, הלבן , יד ימיני בכל דבר העובד בשקט, וביעלות. שנים עבדתי קשה מדי, ידנית
אחד הקינוחים הזכורים לי מהארוחות מאז, היה קינוח מפואר בהגשה אישית. קראנו לו אז "חלב ציפורים" -קערה מלאה בקרם אנגלייז צהבהב (לבטח קראנו לו אז קרםוניל), מתובל בוניל אמיתי בו שחו קיצפיות צחורות גדולות. זה היה כל כך מזמן , וזה היה מופלא
לאחרונה, החיפושים אחר מתכונה של הדודה הביאו אותי למצא דווקא את המתכון הצרפתי אוריגינל של רמון בלאן הצרפתי
:ניגשתי למטבח להכין רבע מהכמות שהוא מציין בספר הבישול שלו, לא הוספתי קרמל. זו התוצאה


.מתברר שזהו אחד הקינוחים הקלים להכנה ,גם מהטעימים שיש
קינוח בעל שמות רבים ואופן הכנה דומה, מלבד גירסאות שלוקחות את הבסיס ומשתמשות בחומרי גלם אחרים. אני בעד גיוון, אך נותנת לקלאסיקה בהחלט מקום של כבוד
קראו לו 'חלב ציפורים' או 'איים צפים' - תמיד יהיה לנו בסיס של קרם אנגלייז ומעליו נחות קיצפיות (מחלבונים וסוכר) שבושלו בנפרד בחלב ווניל
אני מביאה כאן את גירסתו המלאה -מבחינה כמותית של השף הצרפתי רמון בלאן, מלבד תוספת הקרמל (לא קרם קרמל) שהוא עושה לקישוט המנה. במידה ואתם חייבים את הקרמל, כתבו לי ואעדכן את המתכון בתוספת
את הקינוח השלם יש להכין קרוב /בסמוך להגשתו. לטעמי הקינוח המורכב בקערה, לא יישמר במקרר או שעות מראש
. הכינו מראש , מספר ביצים על השיש. מיד נפריד אותן לחלמונים וחלבונים ונתחיל בהכנה
.אפשר כמובן להכין מחצית או רבע כמות
רמון בלאן כותב בהקדמה למתכון שזהו מעדן ילדותו האהוב על ילדים ומבוגרים גם כן. קרם (קסטרד) וניל אמיתי, מצופה באיי מרנג ענקיים המצופים בקרמל כהה ופריך. קינוח המלווה כל ארוחה חגיגית בצרפת. מומלץ להשתמש בחלב מלא, חלב לא רזה יתאים גם כן. ואל תוותרו על שימוש במקל וניל אמיתי, (תמצית וניל איכותית ,אפשרית-רק לא תמצית מלאכותית או סוכר וניל קנוי) אני מסכימה עם השף, יש לי חולשה לוניל

איים צפים
הכמות: 4-6 מנות
:מתכון ע"פ רמון בלאן המכנה את מנת ילדותו
"Maman Blanc"
:מרכיבים
:לחלב לבישול המרנג
ליטר ורבע חלב=1250 מ"ל חלב
שני מקלות וניל, חצויים לאורכם
:למרנג
שמונה חלבונים בגודל בינוני, בטמפרטורת החדר
מאתים שבעים וחמישה (275) גרם סוכר לבן

:לקרם אנגלייז/ לקסטרד
שמונה חלמונים מביצים בינוניות
שבעים וחמישה (75) גרם סוכר לבן
החלב בו בושל המרנג/הקצפיות

:אופן ההכנה
:הכנת החלב לבישול המרנג
.לצקת את החלב לכלי בישול בקוטר כ- 30 ס"מ ובעומק כ- 7.5 ס"מ
.לבשל את החלב לנקודת הרתיחה
.בעזרת סכין לגרד את תוכן מקלות הוניל לתוך החלב. להוסיף לחלב גם את מקלות הוניל החצויים
.להביא לרתיחה עדינה. להנמיך את הלהבה ולבשל כ- 5 דקות
:הכנת המרנג
בעזרת מקצף ידני או בקערה עם בלון הקצפה, להקציף את החלבונים והסוכר, במהירות גבוהה כ- 10 דקות
.הקצף המוכן יהיה מבריק ומוצק
:בישול המרנג
.בעזרת כף, ליטול בעדינות4-6 'צ'אנקים' גדולים מהקצף
.להניחם בעדינות לתוך החלב החם והמבעבע בעדינות, לבשל כ- 5דקות
.אני בשלתי על להבה קטנה ונמוכה
.להפוך את המרנגים בעדינות לצידם השני . לבשל 5 דקות נוספות. לשמור שלא יתפרקו
.במידה ובזמן הבישול החלב מבעבע מדי וכמעט גולש, יש להנמיך את הלהבה
להוציא את המרנגים/הקיצפיות המבושלות לתוך צלחת/תבנית אפיה. לדאוג להוציאם ללא חלב הבישול. להמשיך לבשל את יתר המרנג
:הכנת הקרם אנגלייז
.בקערה גדולה לטרוף את החלמונים והסוכר
בהדרגה לטרוף לקערה את החלב החם בו בושלו הקצפיות. מומלץ למזוג קודם מעט חלב חם, לטרוף היטב ולצקת בהדרגה ובטריפה ידנית את כל יתר כמות החלב
.לצקת את תערובת החלב והחלמונים חזרה לסיר
.לבשל על להבה בינונית בטריפה רציפה למשך 4-5 דקות עד שהקרם מתחיל להסמיך
.כשהקרם מוכן, הוא 'יכסה' גב של כף. יש לבדוק לעיתים תכופות על מנת להימנע מבישול יתר
.להסיר מהלהבה
.במידה ובשלתם יותר מדי והקרם התמלא גבשושיות, יתכן שאפשר להצילו על יד ערבול קצר בבלנדר
השף מציע לסנן את הקרם במסננת לתוך קערה ולהמשיך לטרוף 2 דקות נוספות. אני טרפתי 2 דקות לאחר ההסרה מהלהבה, וילאחר מכן יצקתי את הקרם מיד לקערת הגשה
השף מציע להניח את הקרם לצינון בחוץ ולאחר מכן צינון מוחלט במקרר, אני הנחתי את הקצפיות על קרם פושר
:להגשה
.לצקת מקרם האנגלייז לכלי הגשה אישיים, קערות מרק יתאימו
.לצקת מעל כל מנה קיצפיות אחדות או אחת גדולה
אני הגשתי את האיים הצפים שלי עם שקדים פרוסים, סירופ קסיס ודומדמניות. על הסירופ ופרי היער אפשר לטעמי לוותר


:עדכון מאוחר 
חתכתי מהעבודה מוקדם מרגיל וקפצתי לאכול צהריים עם אמא, היא הזמינה, שאני אסרב ?. היה טעים והכי כייף אצלה ואיתה. בשעה היעודה אחה"צ, בזמן שהיא היתה עסוקה במשהו אחר, צילצל הטלפון. זו הדודה מחיפה
ראיתי אותך על 2 עמודים ..היא פתחה את השיחה, משם המשכנו ודברנו על אוכל, שלה, שלי. מיד הזכרתי לה ששוחנו אודות המטעמים שלה היום (וגם הוזכרה כאן ברשומה) וכמובן שחלב הציפורים שלה, הזכור לטובה. (הרבה אוכל אוסטרי עם השפעה אוסטרית בבית ישראלי ממקור רומני). מתברר שהיא מכינה את חלב הציפורים לנכדים עד היום וקבוע (!) . גם הילד בן ה- 9 חולם על חלב הציפורים שיגיע עם סבתא מחיפה בסיר גדול. "אכתוב לך בקרוב את המתכון שלי" , הבטיחה. יהיה מעניין


 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

11/05/2014

*~~~~~מאפה פולנטה קפרזה~~~~~~~~

מאפה צבעוני ועשיר, כארוחה קטנה וקלה בתבנית אחת. בסיס המאפה עשוי פולנטה טרייה ואפוייה מראש. מעל עגבניות שרי מוקפצות בשום ובצל, ומעל הכול עיטור של גבינת מוצרלה ועלי בזיליקום טריים, אני מאוהבת בעלי ומכתש שלי שסייע לי למעוך את עגבניות השרי המובשלות. זו היתה מתנת פסח הכי יפה, ותודה לפיינשמקר


מאפה פולנטה קפרזה עם עגבניות שרי
הכמות :3-4 מנות
הכמויות נמדדו בכלי מדידה בינלאומיים
:מרכיבים
מעט שמן זית- כף עד 2 כפות
כוס וחצי חלב
כוס וחצי מים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
שלושת רבעי כוס קמח תירס צהוב, לא קמח תירס אינסטנט - מומלץ להשתמש בקמח תירס מיובא מאיטליה
חצי בצל קטן, קצוץ
שן שום גדולה או 2 שיני שום קטנות, קצוצות
חצי קילו (500 גרם) עגבניות שרי (סלסלה מוארכת שלמה של עגבניות) נקיות ,חצויות
מאה עד 150 גרם גבינת מוצרלה, פרוסה
עלי בזיליקום אחדים טריים ושטופים, לקישוט
-
תבנית מלבנית ,קרמית/אחרת במידות כ -  27 ס"מ על 21 ס"מ

:אופן ההכנה
.לצקת את החלב והמים לסיר בינוני. להוסיף מעט מלח ולהביא לרתיחה
לזלף לסיר באיטיות את קמח התירס ולבחוש. לבשל את הפולנטה על להבה נמוכה, לערבב תכופות משך 10-20 דקות
.הפולנטה המוכנה תהיה סמיכה. להמליח במלח נוסף (דק או אטלנטי) במידת הצורך
.לשמן את תבנית/כלי האפייה במעט שמן זית ,על התחתית והדפנות
.לצקת את הפולנטה החמה, מיד בסיום הבישול, לתוך תחתית התבנית
.ליישר את הפולנטה בתבנית . להניח על השיש למשך 10 דקות
.את בסיס הפולנטה ניתן להכין יממה או לילה לפני או לקרר אותה לייצוב, קרוב לשעה במקרר
.לחמם תנור לחום גבוה 220 מעלות
.לאפות את הפולנטה בתנור החם להזהבה טובה, 30-40 דקות

:בזמן שהפולנטה נאפיית נכין את רוטב העגבניות
.לחמם מעט שמן זית (אפשר מעט שמן זית מעורב בשמן קנולה) במחבת
.להוסיף למחבת את הבצל והשום הקצוצים. לבשל להזהבה
.להוסיף למחבת את עגבניות השרי החצויות. לבשל בערבוב לריכוך 5-6 דקות
.למעוך את העגבניות בעזרת כף או מזלג (אני מעכתי בעלי ומכתש גדול) . לבשל 2-3 דקות נוספות
.לתבל את העגבניות היטב במלח ופלפל שחור גרוס טרי
.למרוח/לפזר את רוטב העגבניות על תחתית הפולנטה האפויה
.לסדר מעל פרוסות מגבינת המוצרלה
.להחזיר לתנור החם (220 מעלות) לעוד כ- 10 דקות אפייה
.להוציא מהתנור. להניח למספר דקות. לפזר עלי בזיליקום טריים. לחתוך למנות ולהגיש חם או פושר
.נותרו שאריות מאפה? שמרו במקרר וחממו לפני ההגשה דקות ספורות בחום בינוני 

:צילומים משלבי הכנת המאפה
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 

**לחם בציפוי שקדים וחמאה

לחם ושקדים
כיכר לחם עגולה וגדולה, עשויה מבצק שמרים מתקתק וקל הכנה, מצופה בשקדים, חמאה וסוכר זהוב. לאכול חמים וטרי


לחם בציפוי שקדים וחמאה
:מרכיבים
:לבצק
מאתים וחמישים מ"ל חלב
חמישים גרם חמאה
שתיים וחצי כפיות (=7 גרם) שמרים יבשים
ארבע מאות וחמישים גרם קמח לבן מיוחד ללחם, מנופה
שמונים גרם סוכר לבן
חצי כפית מלח דק

:לציפוי
חמישם מ"ל חלב
חמישים גרם חמאה
חמישים גרם סוכר דמררה זהוב
חמישים גרם שקדים מולבנים פרוסים
-
תבנית גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה

:אופן ההכנה
:הכנת הבצק
.בקלחת לחמם 100 מ"ל מכמות החלב עד שהחלב חם מאוד. להוסיף את החמאה, לבחוש להמסתה
.להוסיף לקלחת את יתרת כמות (150 מ"ל) החלב. להעביר לקערת מיקסר או קערה גדולה לערבוב ידני
.בקערה נפרדת לערבב את הקמח עם השמרים
.להוסיף את הסוכר והמלח לקערת המיקסר
.להוסיף לקערת המיקסר,  בהדרגה מתערובת הקמח והשמרים. בתחילה לערבב עם כף
.להוסיף יתרת הקמח וללוש לבצק חלק ואחיד בעזרת וו הלישה
.ללוש את הבצק ידנית או במיקסר כ- 10 דקות
.להעביר את הבצק לקערה, לכסות, להתפיח כשעה, להכפלת נפח הבצק

:כ- 20-30 דקות לפני תום ההתפחה, יש לחמם את התנור לחום 200 מעלות. כעת נכין את הציפוי
. בקלחת לחמם היטב את החלב
.להוסיף את החמאה והסוכר. להביא לרתיחה עדינה
.לבשל דקות אחדות על להבה נמוכה
.להסיר מהלהבה, להוסיף את השקדים הפרוסים

:עיצוב ואפייה
.להכות בבצק התפוח. להעביר למשטח רידוד. ללוש מעט. ליצור כדור בצק
.להעביר את כדור הבצק לנייר האפייה שבתבנית האפייה
.לשטח עם הידיים לעיגול בקוטר כ- 28 ס"מ
.למרוח את הציפוי על הבצק
.לאפות להזהבה כ- 20 דקות בתנור החם
.לחתוך למשולשים ולהגיש חם או פושר

10/05/2014

*~~~~עוגיות קינמון - 6 מרכיבים וקערה אחת~~~~

נמצאו העוגיות שיפתרו לכם חלק מסימני השאלה היומיים : מה לאכול לצד ספל הקפה : עוגיות קינמון בצורת האות 'אס': קערה אחת , 6 מרכיבים פשוטים, לערבב עם מזלג בלבד. הכפילו כמויות, הן יפות נהדרות
עדכון קרקרים: החבר'ה כאן חטפו את הקרקרים, זה להיט. אין לנו (ואולי גם לכם) צורך בלרכוש קרקרים מהמוכן. הקרקרים נשמרים פריכים וטעימים כפי שהם (בשקית רוכסן אטומה, במטבח)עד שהם נגמרים. כמובן שניתן לגוון את הבצק במיני תבלינים יבשים לטעם. הנה המתכון


עוגיות קינמון
הכמות: 18 עוגיות גדולות
מרכיבים נמדדו /נשקלו במשקל ובכלי מדידה בינלאומיים
:מרכיבים
מאה גרם חמאה, רכה - בטמפרטורת החדר
שמונים גרם סוכר לבן
ביצה גדולה, בטמפרטורת החדר
מאה ושלושים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כפית אבקת אפיה, מנופה
כפית עד כפית וחצי קינמון איכותי
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות
.בעזרת מזלג בקערה בינונית, להקרים היטב את החמאה והסוכר
.להוסיף את הביצה ולהערבב היטב
.בקערית נפרדת לערבב: קמח, אבקת האפייה ואבקת הקינמון
.להוסיף בבת אחת את תערובת הקמח לתערובת החמאה. לערבב בזריזות בעזרת המזלג
.לאחד לכדור בצק. לעטוף לצנן במקרר 30-40 דקות
:עיצוב ואפייה
.על משטח מקומח, לחלק את הבצק ל- 3 חלקים שווים
.להחזיר 2 חלקי הבצק למקרר ולעבוד עם שליש בצק אחד
על משטח מקומח , לחלק את שליש הבצק ל- 2 חלקים. לגלגל כל חלק לגליל בעובי עפרון לערך ואורך 30 ס"מ
.כל גליל בצק לחתוך ל- 3 חלקים, באורך 10 ס"מ כל אחד
.נשליש בצק נקבל 6 עוגיות
.להניח את מקלוני הבצק ברווחים גדולים על נייר האפייה בתבנית
.ליצור מכל גליל קטן צורה של האות אס
.לאפות בתנור החם 8-10 דקות או עד שהעוגיות זהובות היטב
.ליצור ולאפות עוגיות באותו האופן משני חלקי הבצק הנוספים. לשמור את הגלילים במקרר עד האפייה
.לצנן את העוגיות על רשת
.להעביר לצינצנת נאה
.העוגיות תשמרנה בחוץ כשבועיים
:העוגיות לפני ולאחרי האפייה

08/05/2014

**קרקרים מקמח תירס: 4 מרכיבים וקערה אחת+ עוגיות פרח איטלקיות

את הקרקרים הללו קל להכין וקשה להפסיק לאכול. בתום האפייה נקבל 64 קרקרים משולשים גדולים במשקל 400 גרם
הקרקרים דקיקים ופריכים וישתדכו היטב לכל מטבל פיקנטי. מערבבים 4 מרכיבים (וגם מים חמים) בקערת מעבד המזון. משטחים את הבצק הרך המחולק ל- 8 חלקים דק, דק. מסמנים משולשים ומשלחים לתנור אפייה לוהט למשך 5 דקות אפייה בלבד


.הקרקרים נאפים באותה תבנית שטוחה וגדולה על אותו נייר אפייה (המשחים מעט בגלל חום התנור) ב- 8 סבבים
אפשר לשבור את הקרקרים האפויים לכל גודל רצוי ולאחסן אותם בשקית רכיסה גדולה או בצינצנת גדולה ואטומה

השבוע גיליתי כנראה מעט באיחור רוטב חרפרף וחמצמץ מעט (נהדר!) מסדרת הרטבים של טבסקו. הרוטב הנמכר בבקבוק גדול מבקבוק הטבסקו הרגיל (תכולה של 150 מ"ל) נקרא - טבסקו- רוטב פלפל חריף בסגנון בפאלו (מכיל פלפל אדום קייאן,חומץ, מים, מלח ושום). מחירו של הרוטב במרכול הקרוב 25 ש"ח. טעים לטבול חתיכות קרקר ברוטב הזה. נסו


קרקרים דקיקים גם מקמח תירס
הכמות: 64 קרקרים משולשים גדולים במשקל 400 גרם סה"כ
המרכיבים נמדדו בכלי מדידה בינלאומיים
:מרכיבים
שתי כוסות קמח רגיל, מנופה
חצי כוס קמח תירס צהוב - לא קמח תירס אינסטנט, מומלץ להשתמש בקמח תירס מיובא מאיטליה
חצי כפית מלח דק
חמישים גרם חמאה , רכה
שלושת רבעי כוס מים חמים מאוד- לא מים רותחים
-
תבנית גדולה של התנור מרופדת בנייר אפייה
:אופן ההכנה
.לחמם תנור לחום גבוה 230 מעלות
.בקערת מעבד מזון או בקערה לערבוב ידני, לערבב קצרות את הקמח הרגיל, קמח התירס והמלח
להוסיף לקערה את החמאה הרכה, בחתיכות. לעבד קצרות עד שהחמאה נבלעת בקמחים והתערובת פירורית ואחידה
.בזמן שמעבד המזון עובד, לצקת לתוכו באיטיות את המים החמים
.לעבד קצרות לקבלת כדור בצק הנפרד מדפנות הקערה
.לחלק את כדור הבצק ל- 8 חלקים שווים
לשטח את חלק הבצק הראשון לדיסקית עבה ועגולה. לרדד לעיגול (לא חייב להיות עגול לגמרי) דק עד כמה שאפשר, בקוטר כ 27-28 ס"מ
.מומלץ שעובי הבצק המרודד יהיה אחיד, בכדי שהאפייה תהיה אחידה
.להעביר את הבצק המרודד לנייר אפייה
במידה וברשותכם מערוך קטן, רדדו עוד מעט את הבצק בתוך התבנית, במידה ויש לכם רק מערוך ארוך רגיל, רדדו את הבצק המונח על נייר האפייה מחוץ לתבנית
.חתכו את עיגול הבצק ל- 8 חלקים, כשהוא מונח על נייר האפייה בתבנית
הכניסו את התבנית למרכז התנור החם . אפו 5 דקות או (דקה נוספת) עד שהקרקרים מתייבשים ומזהיבים היטב
.העבירו את הקרקרים לרשת ,לצינון
.הכינו בדרך זו את יתרת 7 חלקי הבצק. מומלץ לצנן את התבנית (לפושר) בין כל סבב אפייה
.לשמור את הקרקרים בשקית רכיסה או צינצנת גדולה

03/05/2014

* קערות לחם אכילות ועוגיות שקדים נוסח ונציה

KI•RA
.מעצבת יווניה יצרה מיכלי מזון אכילים עשויים בצק לחם, המתאימים לא רק לפיקניק
קוסטנטיה מנטו ילידת סלוניקי, היא ארכיטקטית, מעצבת ויותר מכל, אמנית. היא עובדת על מגוון דיסציפלינות ומגלה לעולם משמעויות חדשות של 'מלאכה ידנית'. משנת 2008, היא עובדת כמעצבת ויועצת פרילנס במגוון תחומי עיצוב. 'קירה' זהו שמה של קולקציה אכילה חדשה שיצרה, הכוללת מגוון מיכלים המתאימים מאוד לפיקניק ואכילה מחוץ לבית
בנוסף להיבט האקולוגי, קערות הלחם הופכות להיות חלק מהמנה ונאכלות בתום הארוחה. חסכנו כלים ?.. והוספנו גם טעם טוב ויופי רב
מיכלי הלחם ניתנים ל'שבירה' ושימוש כצלחות מיניאטוריות. הרעיון הוצג בשבוע העיצוב במילאנו 2014 כחלק מתערוכה  [קישור] שנקראה
קירה היא ערכה פשוטה הכוללת מתכון ללחם שבתום האפייה הוא 'חזק' מספיק לשימוש כקופסא של מזון.  בנוסף, בערכה, כלי קרמי, אביזר אפיה וגם מפה המתאימה לפיקניק
 בראיון [קישור] לפאסט קומפני, ציינה קירה בנוגע למוצרי פיקניק 'סטנדרטיים' ואיכות הסביבה
“No matter the material, there is always waste,” .... “And frankly, the containers are also usually very ugly.”
:קישורים
.הבלוג של [קישור] קוסטנטיה מנטו
קרדיט


.טרי מהמטבח, עוגיות שקדים נוסח ונציה. קערה אחת וכלום עבודה (והעיקר , הפיינשמקר אהב) הכמות 20 עוגיות פריכות וקטנות
? איך מכינים
מפזרים 80 גרם שקדים מולבנים שלמים על תבנית אפייה. אופים דקות אחדות (כ- 5-8 דקות) בתנור בחום בינוני. (אני מערבבת מדי פעם ביד..) עד שהשקדים מזהיבים מעט. מוציאים מהתנור. כשהשקדים פושרים, קוצצים גס בעזרת סכין חדה
:בקערה בינונית מערבבים
כוס ורבע קמח רגיל= 175 גרם
שליש כוס סוכר לבן= 67 גרם
קורט מלח דק

בוחשים פנימה בעזרת כף עץ/ כף רגילה
 שבעים (70) גרם חמאה מומסת פושרת
את השקדים הקצוצים
ביצה אחת גדולה
ומעט תמצית וניל איכותית, אפשר גם תמצית שקדים

התערובת תהיה לחה ומעט פירורית. לאחד בידיים לכדור. לעטוף ולשמור במקרר למשך שעתיים או למשך לילה , או בפריזר ל17-20 דקות
אפייה
לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות. לרפד תבנית גדולה שטוחה (התבנית של תנור סטנדרטי) בנייר אפייה
ליצור מהבצק 18-20 כדורים. להניח במרחקים קטנים יחסית בתבנית. לשטח כל כדור בעזרת האצבע לדיסקית
לאפות 17-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות. לצנן על רשת ולאחסן בצינצנת יפה
 sbrisolone: באיטלקית 

02/05/2014

*קרם לימון וקצפת - קינוח בכוס, קטנה

קרם לימון וקצפת
הכמות : 10-11 יחידות קטנות
:מרכיבים
שלושה חלמונים מביצים גדולות
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
שתיים וחצי כפות קורנפלור, מנופה
זסט או גרידה מלימון
קורט מלח רגיל או מלח גס
כוס ושלושת רבעי חלב= 420 מ"ל
חצי כוס פחות כף, מיץ לימון סחוט טרי

:לציפוי
מיכל שמנת מתוקה 38% שומן = 250 מ"ל
כף סוכר להמתקה
-
כוסיות קטנות

:אופן ההכנה

30/04/2014

*חידושים והמצאות בספל הקפה: כוס עם צג מיוחד

הכירו את מוקי
פיתוח חדשני מפינלנד - מוקי, ספל שתייה עם צג מובנה המציג טקסט או תמונה בעת מזיגת הקפה לספל 
פותח על ידי מותג הקפה הפיני פאוליג ומאפשר ללקוח לשנות את עיצוב ספל הקפה בעזרת אפליקציה ייעודית
.במקום טקסט קבוע, אפשר ל'העלות' לצג הכוס תמונה או טקסט אישיים
.הצג שעל הספל מתחבר למתמר טרמי-חשמלי העושה שימוש בחום המשקה בכדי ליצור חשמל
.כשממלאים את הספל בקפה חם הצג מופעל מיד ומוצגת תמונה
מכיוון שהמסך מצריך כמות מזערית של חשמל, הכוס תציג את תמונה גם כשאין בתוכה כבר קפה כלל
:כך זה פועל



.המוצר נמצא כעת בשלב הבטא, עם כ 2,500 משתמשים ואמור לצאת להפצה בפינלנד בשנת 2015
האתר עם פרטים
דף הפייסבוק

.וכיצד מגיבים ילדים (לא מישראל)  הטועמים לראשונה קפה? הנה

29/04/2014

ידיעה: פיצאיולו ישראל 2014 - Pizzaiuolo Israel

מי יהיה הפיצאיולו (אופה הפיצה) הטוב ביותר בישראל? ב-13.5 נדע את התשובה


!לראשונה בישראל
אליפות הפיצאיולו (אופה הפיצה) של ישראל 2014, יוצאת לדרך.

זה קורה ב-13.5 בבית שגריר איטליה, ברמת גן. 
אחד מבכירי אופי הפיצה של ישראל, יוכרז כפיצאיולו של ישראל, ויטוס לייצג את המדינה,
באליפות העולם בהכנת פיצות, בנאפולי, באיטליה.



מהי אליפות הפיצאיולו? 
מזה 12 שנה, מקיים איגוד הפיצאיולי הנפוליטאני, בשיתוף טחנת הקמח קאפוטו, מייצרת הקמח הטוב בעולם, את אליפות העולם בהכנת פיצה, בה נבחר, הפיצאיולו (אופה הפיצה) הטוב ביותר. 

זה התחיל כאליפות מקומית בעיר נאפולי, אך תוך זמן קצר, התפשט אל מחוץ לאיטליה. יותר ויותר מדינות החלו מאמצות את התחרות המסורתית ובוחרות את הפיצאיולו המצטיין שלהן. 
והשנה גם בישראל.
הפיצאיולו הישראלי הטוב ביותר, שיזכה בגביע קאפוטו, יטוס לנאפולי לייצג את המדינה באליפות העולם, שתיערך בספטמבר.

התחרות השנה מיועדת לאופי פיצה מקצועיים בלבד.
ההרשמה עדיין פתוחה !
לתקנון התחרות  [קישור] להרשמה ולפרטים נוספים
 
 


27/04/2014

**בקערה אחת: קרקרים (משולשים) משיבולת שועל וקמח מלא

לא החלטתי עדיין האם כייף יותר לשחק עם משולשי הקרקרים הללו או פשוט לאכול אותם, אז הלכתי על שניהם. מתכון חדש לקרקרים המוכנים בזריזות בקערה אחת, רצוי בזו של מעבד המזון. במידה ואתם מעדיפים צורות גיאומטריות נוספות, גוונו בחיתוך לריבועים, מלבנים או עיגולים או פשוט העבירו גלגלת במרווחים לא קטנים על הבצק המרודד


.העוגיות מכילות מספר סוגי קמחים, ללא ביצים והן מעט כהות וקלות להכנה
אפשר לגוון את ציפוי העוגיות ולזרות במקום סוכר זהוב - סוכר לבן או סוכר חום כהה או מספר גרגירי שומשום



חשוב: ללוש מעט את בצק הקרקרים לאחר איחוד כל המרכיבים לכדור בצק, על מנת שהבצק לא יתפורר או יתפרק בזמן הרידוד
.האפייה מהירה -  כ- 13 דקות, גם אם השחימו מדי, פה ושם קרקרים או קצוות, הם טעימים מאוד
הכמות תניב כ- 20 קרקרים משולשים (בעזרת חותכן מתכתי 'משולש', אורך כל צלע כ- 7 ס"מ) או כמות גדולה מעט יותר של עוגיות קטנות יותר. קל להכפיל כמויות


מתכון לקרקרים
הכמות: כ- 20 עוגיות בצורת משולשים
:מרכיבים
שמונים גרם קמח מלא, מנופה
שמונים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
עשרים וחמישה גרם שיבולת שועל ,מהירת הכנה
כפית אחת אבקת אפייה, מנופה
רבע כפית מלח דק
ארבעים גרם סוכר זהוב
מאה גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
ארבעים גרם אגוזי מלך קצוצים
מעט חלב קר - כ- 3 כפות
-
:להברשה
מעט חלב + מעט סוכר זהוב- דמררה
-
תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה
.מחממים תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
.מעבירים את הקמח המלא והקמח הרגיל לקערת מעבד המזון או לקערה רגילה
.להוסיף את שיבולת השועל, אבקת האפייה, מלח וסוכר. לערבב קצרות
.להוסיף את קוביות החמאה ולעבד לקבלת תערובת פירורית
.להוסיף את האגוזים ומעט חלב, לעבד קצרות לקבלת כדור בצק
[.את החלב מומלץ להוסיף בהדרגה, יתכן וידרשו רק 2 כפות]
.להעביר את כדור הבצק למשטח רגיל או סיליקון, ללוש מעט
.לשטח את הבצק. לרדד על משטח מקומח קלות דק אך לא דק מדי - 3 או 5 מ"מ
.לקרוץ משולשים או צורות אחרות.  להניח במרחקים קטנים בתבנית האפייה
.במידה וחותכים לצורות, לאסוף ולאחד שוב את השאריות ולרדד אותן מחדש
.להבריש את הקרקרים במעט חלב. לזרות מעט סוכר (זהוב) מעל כל קרקר
.לאפות בתנור החם עד שזהוב היטב כ 13 דקות
.להעביר לרשת לצינון. לאחסן בצינצת אטומה

 

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

26/04/2014

* פאי קרמל וקצפת

?..פאי קרם קרמל מעוטר בקצפת, כבר אכלתם
.פאי אלגנטי עשוי קרמל אמיתי שכל אחד יכול להכין בבית



בצילומים למעלה: מלית הקרמל המוכנה
.לא כדאי להיבהל מהוראות ההכנה המעט ארוכות
:הכנת פאי הקרמל בשלושה שלבים
הכנת קלתית בצק- בצק דקיק שאינו מכיל כלל סוכר. הבצק הפריך, גם לאחר המילוי בקרם הקרמל, מוכן בדקות אחדות, ידנית או במעבד מזון וגם נאפה בזריזות . המשך הכנת פאי הקרמל אינו דורש אפייה
הכנת הקרמל- בשלב זה נהפוך את הסוכר הלבן לקרמל נוזלי וזהוב. חשוב להיצמד להוראות ההכנה המפורטות. זהירות, זה חם. כאן נחוצה סבלנות רבה ודיוק. בשלתם את הסוכר יותר מדי? הוא ישחיר ולא תקבלו קרמל. את הסוכר הלבן ההופך באיטיות לקרמל אין לבחוש או לגעת בסיר
בישול קרם הקרמל - זהו החלק הקל והכייפי שבמתכון שלי. מבשלים קרם קרמל מחלב, חומרי עיבוי וכמובן הקרמל הנוזלי שהכנו קודם. הקרם סמיך, בצבע קרמלי (כמובן) וטעים מאוד. במידה ולא מתחשק לכם פאי קרמל, על בצק -ערבבו את קרם הקרמל הצונן בקצפת מוצקה שהוכנה משמנת מתוקה וטיפונת סוכר, והרי לכם מוס קרמלי. ניתן ליצור מהמוס או שכבות של מוס וקרם קרמל קינוח כוסות מרהיב

למעלה: את קצוות הבצק האפויות, הלא ישרות (מסומנות באיקסים) ישרו בזהירות בעזרת האצבעות, פשוט לשבור חתיכה קטנטנה

.פאי הקרמל הוא במתיקות עדינה, קרם הקרמל משתלב נהדר עם הבצק הפריך שאינו ממותק
...במידה והייתי אוכלת את הפאי לבדי.. הייתי זורה על קרם הקרמל מעט מלח אטלנטי
 
פאי קרם קרמל וקצפת
פאי בקוטר 22 ס"מ
לפאי מעט גבוה יותר (הפאי נמוך) אפו בתבנית בקוטר 20 ס"מ
:מרכיבים
:לבצק
כוס קמח לבן רגיל = 140 גרם, מנופה
קורט מלח דק
חמישים (50) גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
מים קרים מאוד-  מי קרח (מים מקרור)  כ- 3 כפות מדידה
:לקרם הקרמל
חצי כוס סוכר לבן= 100 גרם-להכנת הקרמל
שליש כוס מים חמים מאוד, כמעט רותחים
- - -
חצי ליטר (500 מ"ל) חלב
חמישים גרם חמאה, אין צורך חמאה רכה
שש כפות קמח לבן רגיל
חצי כוס סוכר חום כהה
קורט מלח דק
שתי ביצים גדולות טרופות בקערית

:לקישוט הפאי
מיכל שמנת מתוקה 32% או 38% שומן = 250 מ"ל (כוס) מוקצפת לקצפת יציבה עם מעט אבקת סוכר או סוכר
:כלים ואביזרים

24/04/2014

*הג'וב הטעים בעולם

.לוק סטפנסון הבריטי , בחר ותכנן לעצמו את הג'וב הטוב והטעים ביותר בעולם, הוא גם תיעד אותו על הדרך
זה קרה בקיץ שעבר, ב- 25  ימים , 3,500 מילים (כ 5600 קילומטרים)  הוא סבב את החוף הבריטי ודגם בו 99 גלידריות. לאחר שליקק 24 אלף קלוריות , טיולי הגלידה הופכים לספר צילום
.האתר[קישור] של לוק סטפנסון
.עמוד הפייסבוק [קישור] של הקמפיין
.פרטים על הפרוייקט [קישור]  ומקור הצילומים

קרדיט לצילום
האתגר של לוק היה להגיע לגלידרייה שעל הדרך, לבקש מנת גלידה הנקראת 99 פלייק [קישור] ולהספיק לצלם אותה לפני שהיא נמסה

**פנקייק מרוקני עם סולת, באגריר

תחקיר קצר העלה שלפנקייק המרוקני הזה, יש מספר שמות, מגוון מתכונים, הרבה חורים קטנטנים ולא, אני במקרה לא מכירה את המעדן הזה מבית הורי, זו הפעם הראשונה שלי השבוע להכינו
תערובת הפנקייק מוכנה- לאחר תפיחה של 40 דקות
הפנקייק הזה מכונה אלברריר (כך בספרה של רבקה לוי מלול- הבישול המרוקני-למתכון שלה-גללו לתחתית הרשומה), או באגריר וגם בשמות נוספים . מתכוני הפנקייק האלו מתחלקים לשניים בהרכבם: תערובת המוכנה עם שמרים או תערובת הכוללת אבקת אפייה כחומר התפחה
הפנקייק בזמן הטיגון- חלקו העליון עדיין לבנבן ועדיין לא מוכן לגמרי
.שתי תערובות הפנקייק, אלו המכילים שמרים או אבקת אפייה מצריכים זמן תפיחה מסויים, אך קצר
כל גירסא של פנקייק מרוקני תכלול תערובת, בדרך כלל ביחס שווה, של קמח לבן רגיל וסולת. תמיד ימצאו שם ביצים, לא הרבה, ובמקום מוצרי חלב שהם תוספת הכרחית בתערובות מרבית הפנקייקים, כאן ימצאו מים חמים

23/04/2014

*פסטה עם תוספת מיוחדת - מליסה קלארק+קנישס תפודים אפויים


Melissa Clark makes pasta with toasted garlicky bread crumbs, anchovies and fresh parsley
המתכון

קנישס תפוחי אדמה אפויים
הכמות: 40 קנישס קטנים
:מרכיבים

21/04/2014

*האם דייזי לואו היא הנייג'לה החדשה

היו שהכתירו אותה כנערת הרוק הלוהטת בבריטניה, דייזי לואו הדוגמנית (ילידת לונדון) היפיפיה עומדת לפרסם בחודש יולי הקרוב את ספר האפייה הראשון שלה בשם מתוק וקל
Sweetness & Light 
הספר עוסק במיני מתיקה בריאים המכילים מרכיבים טבעיים. חלקם של המתכונים הם ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב ויש גם מתכונים טבעונים לצד מתכוני 'רו פוד' שאינם עוברים כלל תהליך בישול 
בספר,  7 פרקים, גם עוגות, פודינגים וגלידות. דייזי דיגמנה לגדולי המעצבים וחיבתה למטבח החלה כבר בגיל צעיר. הספר מבטיח שימוש בחומרי גלם נפוצים לצד רכישות מרכיבים יחודיים בחנויות טבע
.לדברי דייזי , המעבר לתזונה בריאה תרם להרגשתה הטובה, החיונית, לשינה ערבה וחסינות ממחלות
" I wanted to share these recipes so you can do the same, and love yourself from the inside out."
Photo By Guy Aroch
: מקור הצילום בווג הבריטי
 http://www.vogue.co.uk/news/2014/03/28/daisy-lowe-launches-cookery-book---sweetness-and-light
צילומים נוספים מהספר

19/04/2014

*רוטב משורש חזרת + כרובית בטחינה

 האם נותר לכם שורש חזרת מפסח?.. במידה ולא, או שלא רכשתם (מה נעשה עם השורש הזה?) רוצו לקנות שורש אחד לפחות (לשמור בקירור) לפני שייגמר (ותרו על השורשים עם הכתמים הירקרקים). הרוטב הזה על בסיס שורש החזרת הטרי -פיקנטי, חרפרף, רענן ונהדר (תודה לאלטון בראון על הרעיון משנת 2004). מערבבים חמישה מרכיבים בקערה והרוטב כבר מוכן. מומלץ להכין את הרוטב שעות אחדות לפני ההגשה. וכן, גירוד שורש חזרת במגרדת מזיל דמעות, אבל מעט. הרוטב ישתדך היטב עם סלטי ירקות, ירקות חיים וגם חמים/קרים מבושלים, דגים וגם ככה עם כפית. לשמור במקרר 2-3 שבועות

 
רוטב חזרת קרמי עם שמנת
?איך מכינים
בקערה מערבבים חתיכת שורש חזרת קלוף ומגורד דק (רבע כוס מגורד=25 גרם) + מיכל שמנת חמוצה 15% + כף חרדל דיז'ון (רצוי גרגירי ולא חלק) + חצי כפית מלח אטלנטי /מלח רגיל + שפע (רבע כפית) פלפל שחור גרוס טרי
.שומרים בצינצנת או קערית מכוסה עד 2-3 שבועות בקירור

מנת הכרובית בטחינה מערב פסח
מחממים תנור אפייה לחום גבוה 220 מעלות. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה, משמנים במעט שמן רגיל (למשל שמן קנולה)- לא שמן זית

שוטפים ראש גדול של כרובית יפה. מפרקים לפרחים קטנים בגודל נגיסה. מניחים בשכה אחת בתבנית. בוזקים מעל מעט מלח אטלנטי ושמן קנולה נוסף
אופים כ- 30 דקות או עד שפרחי הכרובים זהובים היטב . באמצע האפייה הופכים את כל הכרובית שבתבנית
מעבירים את הכרובית האפויה לצלחת הגשה
מכינים טחינה טרייה (עם מים רותחים/חמים) מתבלים בנדיבות בשום ומיץ לימון סחוט טרי.
יוצקים את הטחינה על הכרובית.
מזלפים מעל מעט רכז רימונים (לא להחליף ברוטב רימונים).
מקשטים בהרבה עלי פטרוזילה קצוצה.
מגישים מיד

:טעמנו ואהבנו - מוצר חדש
.טחינה 'חצי חצי' עם 55% שומשום מלא תוצרת אחוה
.'הקומוניקט הבטיח 'טחינה חדשה עשירה בסידן, ברזל וויטמינים.. טחינה גולמית משובחת
מומחה הטחינה שלנו , ערבב את הטחינה הגולמית עם מיץ לימון סחוט טרי ומעט מלח (המוצר אינו מכיל תוספת מלח),  התקבלה טחינה חלקה, בהירה ומעודנת בטעמה, נאכלה עם סלט ירקות
.מחיר מומלץ לצרכן:13-15 ש"ח לאריזה של 500 גרם
--
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2014
ליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog 
assets Creative Commons License