22/02/2015

**מתכון לבייגלה ירושלמי עם (הרבה) שומשום - הכי קל וטעים

בייגלה ירושלמי - 6 לחמניות רכות וטעימות במיוחד
הכפילו כמויות, זה כל מה שיש לי לומר לכם לפני שאתם רצים למטבח להכין גם כן !! היום.. אין תירוצים ואין סיבה לקנות מהמוכן
.אפשר ללוש את הבצק במיקסר וגם ידנית. הלחמניות רכות וטעימות במיוחד

 
 
בייגלה ירושלמי עם שומשום
הכמות: 6 לחמניות גדולות
:מרכיבים
ארבע כוסות קמח מיוחד לאפיית לחם, מנופה - 560 גרם
שתיים ורבע כפיות מדידה שמרים יבשים
כפית וחצי מלח דק (אפשרי רבע כפית נוספת)
כף סוכר לבן
כוס (240 מ"ל) מים חמים
חצי כוס (120 מ"ל) חלב חמים
רבע כוס (60 מ"ל) שמן זית
 
:לציפוי
ביצה טרופה
חופן שומשום
-
תבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה
 
:אופן ההכנה

21/02/2015

*קפה טעים סביב העולם


:הסרטון נוצר על ידי

19/02/2015

צבעוני ומגוון: סלט חומוס, ברוקולי ופלפל אדום+ממרח שום

סלט חומוס, ברוקולי ופלפל אדום

סלט צבעוני, בריא וטעים המבושל דקות אחדות ונותר קראנצ'י ורענן. המנה תתאים לארוחת ערב (או צהריים). ההכנה כייפית אורכת דקות ספורות בלבד.
המלצת הגשה : להגיש לצד הסלט ביצים (ביצת עין או ביצה קשה או פנקייק), רוטב טחינה מתובל ופרוסת לחם.
להשתמש בגרגירי חומוס מכל סוג- גדולים/קטנים. רצוי לבחור ברוקולי טרי בעל תפרחת ירוקה וגבעולים לא עבים במיוחד. לחובבי הכוסברה, החליפו את הפטרוזיליה בחופן כוסברה טרייה. לסלט קריספי בשלו 1-2 דקות בלבד.

הסלט טעים חמים או קר ויישמר במקרר 2-3 ימים.
זמן הכנה : 10-15 דקות
הכמות: 4 מנות
מרכיבים:
2 כפות שמן זית
1-2 שיני שום קלופות ופרוסות דק
200 גרם ברוקולי- להפריד את התפרחות ולחתוך גס, את הגבעול לחתוך לקוביות בגודל בינוני
200 גרם (כוס וחצי) גרגירי חומוס מבושל (או חומוס מקופסא). במידה ומשתמשים בגרגירי חומוס יבש, יש להשרות אותם יום לפני  בהרבה מים, למחרת לבשל לריכוך
1 בצל סגול בגודל בינוני (100 גרם) קלוף ופרוס דק
1 פלפל אדום בגודל בינוני (200 גרם) להרחיק גלעינים ולחתוך לג'וליאנים (פסים צרים)
2-3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
מלח אטלנטי או מלח גס או מלח דק לטעם
פלפל שחור גרוס טרי
להגשה: חופן פטרוזיליה קצוצה
אופציונלי:  חצי פלפל צ'ילי טרי פרוס דק
כלים: מחבת עמוקה או ווק
אופן ההכנה:
  1. לבשל את הברוקולי הקצוץ קצרות (4-5 דקות) במים רותחים עד שהוא מתרכך מעט ונותר עדיין קריספי (פריך). לסנן ולשמור בצד.
  2. לחמם את השמן במחבת על להבה בינונית. להוסיף את השום הקצוץ ולהזהיב בבחישה . במידה ומשתמשים בפלפל צ'ילי חריף, להוסיפו כעת יחד עם הברוקולי. לבחוש 1-2 דקות.
  3. להוסיף את גרגירי החומוס, פרוסות הבצל והפלפל האדום. לערבב ולבשל דקות אחדות (2-4 דקות). להסיר מהאש. להוסיף את מיץ הלימון. לתבל במלח ופלפל שחור לטעם.
  4. לפזר פטרוזיליה קצוצה ולהגיש.
 
.המתכון המלא מתפרסם במקביל ב"שולחן משפחתי" - כאן

:רשמו מתכון לממרח שום נהדר. הממרח ישמר במקרר ימים אחדים, טעים על כל דבר

ממרח שום - Toum Bi Zeit
הכמות: צינצנת קטנה בתכולה 100 מ"ל
במעבד מזון לכתוש דק 70 גרם שיני שום כבר קלופות (כ- 20 שיניים לא קטנות לערך)+ חצי כפית מלח (אטלנטי או רגיל).
להוסיף כף גבינת לאבנה ולעבד.
להוסיף בהדרגה 50 מ"ל שמן זית.

להוסיף 1 כף מיץ לימון סחוט טרי.
לעבד לקבלת ממרח.
לשמור במקרר.

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog  

16/02/2015

*שבוע הקולינריה הצרפתי ה-3 בישראל


שבוע הקולינריה הצרפתי ה-3 בישראל
SO FRENCH SO FOOD
15 - 20 בפברואר 2015
21 שפים צרפתים - 20 מסעדות  - 7 ערים בישראל
תל אביב / חיפה / ירושלים / באר שבע / עכו / בנימינה / טבריה
 
שבוע הקולינריה הצרפתי בישראל, יוצא לדרך זו השנה השלישית וייערך השנה לראשונה ב 7 ערים ברחבי הארץ -  תל אביב, ירושלים, באר שבע, חיפה,טבריה, עכו ובנימינה .
לצערי, השנה לא הצלחתי להגיע למסיבת העיתונאים ולאירוע הפתיחה.
21 שפים מובילים מצרפת, עטורי כוכבי מישלן ופרסים בינלאומיים יגיעו לישראל, ביחד עם שפים מקומיים מ-20 מסעדות ברחבי הארץ הם יבנו תפריטים מיוחדים ויציעו לקהל הרחב לחוות את המטבח הצרפתי המשובח (במסעדות בתאריכים 16-17-18 בפברואר 2015) שבוע הקולינריה הצרפתי יתמקד השנה בחבל "רון-אלפ" שבצרפת. נבחרת של 7 שפים מהאזור תחשוף בפני הקהל הישראלי את מוצרי החקלאות, המזון ויקבי האזור.
פטריק מזונאב, שגריר צרפת בישראל: "השנה, ההירתמות הנלהבת של השפים מצרפת, בתוספת סיוע מחבל הרון-אלפים בצרפת וחסות של חברות מצרפת ומישראל, אפשרו לנו ללכת רחוק ולהגיע למחוזות חדשים. השפים שלנו קיבלו על עצמם להכשיר טבחים של ארגון "לתת" הנפלא, המספק ארוחות חמות לאלפי נזקקים מדי יום. השפים יעבדו גם בבתי חולים, בביה"ח הצרפתי בנצרת ובביה"ח בילינסון בפתח תקווה וישביחו את התפריט המוגש לחולים".

13/02/2015

*לדפדף און ליין במגזין אוכל - Food Union Volume 2



The second volume of Food Union. An online publication that explores the connection between art and food. This issue focuses on gathering, growing and gardening. It is a celebration of wild ingredients and food that you can grow and ways to enjoy your harvest
:דוגמא מהמגזין
 
מקור
תשעים ושמונה עמודים של עונג צרוף, תהנו . בקרוב מתכונים חדשים וטעימים

05/02/2015

**אורז עם חמוציות ופיסטוקים + שיפודי ירקות

אורז עם חמוציות ופיסטוקים ושיפודי ירקות
מנה טעימה, מזינה וצבעונית המכילה אורז מתובל וירקות צלויים, כארוחת ערב. מנה שתחבב על ילדים ומבוגרים.

המלצת הגשה : אפשר להגיש את המנה לצד סלט ירקות, כוס מיץ סחוט טרי והרי לכם ארוחה מושלמת !.

 
טיפים והכנות מראש: זמן ההכנה יארך כשעה. לאכול חם. ניתן לחימום חוזר.

הכמות: 4 מנות
מרכיבים לאורז:

**פודינג אורז מתוק - קינוח בהפתעה

פודינג אורז מתוק
פודינג אורז רך, מתקתק ונהדר, הפתעה לארוחת ערב לחג ולכל ימות השנה.  בזכות האורז המיוחד (אורז מיוחד לבישול ריזוטו, עגול וקטן מרגיל) הפודינג קרמי ומפנק. אין כאן כלל עבודה וגם ילדים יוכלו להכין : מערבבים את מרכיבי הפודינג בכלי האפייה (וההגשה) ומכניסים לתנור. נשאר משהו?.. המנה ניתנת לחימום חוזר.


 
 המלצת הגשה : להגיש לצד פירות יבשים בכל מיני צבעים ואגוזים קצוצים. כל תוספת צבעונית תתאים לפודינג הבהיר.
טיפים והכנות מראש: להכין כשעתיים לפני האוכל. הפודינג טעים מאוד כשהוא חם , אז הוא רך. בקירור הוא מתייצב וניתן לחימום מחדש. הפודינג האפוי מקבל קרום זהוב ורך. בעזרת כף הזיזו מעט מהקרום ויתגלה תוך הפודינג הבהיר והקרמי.
הכמות: 6 מנות
מרכיבים :
110 גרם אורז עגול מיוחד לריזוטו = 2/3 כוס מדידה פחות כ- 2 כפות (אני השתמשתי באורז לריזוטו מתוצרת איטלקית), לשטוף את האורז ולסנן מהמים
720 מ"ל חלב 3% (או חלב בעל אחוז שומן גבוה יותר)
250 מ"ל (קרטון קטן) שמנת לבישול 15%
40 גרם סוכר לבן
כף חמאה (15 גרם) קרה חתוכה לקוביות קטנות
לציפוי:
חופן גרגירי רימון אדומים במיוחד
גרידה מתפוז כתום או זסטים (פסים דקים) מתפוז
פיסטוקים שלמים או קצוצים
חופן (קוביות אחדות) שוקולד מריר (70%)  קצוץ (בסכין) או מגורר או כל שוקולד אחר
כלים: כלי קרמי (זכוכית המותאמת לאפייה) מיוחד לסופלה, קוטר:  18 ס"מ, גובה: 9 ס"מ
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור אפייה לחום בינוני נמוך 150 מעלות.
  2. בכלי האפייה (אין צורך לשמן), לערבב את האורז והסוכר. להוסיף את החלב והשמנת ולערבב.
  3. לזרות מעל את חתיכות החמאה. להכניס לתנור ולאפות 30 דקות.
  4. להוציא מהתנור, לערבב בכף ולהמשיך לאפות 30 דקות נוספות.
  5. להוציא פעם נוספת מהתנור, לבחוש ולהמשיך לאפות למשך שעה. במהלך האפייה הפודינג יתפח מעט, יסמיך ויקבל למעלה קרום זהוב .
  6. להגשה: לחלק את הפודינג החמים לקערות הגשה. לקשט מעל בנדיבות בגרגירי רימון, חתיכות שוקולד (שימסו מיד),  גרידת תפוז ואגוזי פיסטוק שלמים או קצוצים גס.


.המתכון מתפרסם במקביל [קישור] - בשולחן משפחתי, הצעה לארוחת ערב מתוקה לט"ו בשבט

חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים,
כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog

04/02/2015

*ריבת תפוזים: נוסחא מנצחת

תפוזים 100%
השבוע, בסבב קניות טעים, הם קרצו לי מהמדף - כתומים במיוחד, יפים אחד אחד, כולם יחד ברשת אדומה ובמחיר מצויין. קרצתי חזרה ושמתי את סלסילת התפוזים בעגלה. בבית, התברר שיש לי מעל 3 קילו תפוזים מתוקים ללא גלעינים. חיש קל העמדתי סיר עם ריבה על האש
 
 
.ריבת התפוזים מכילה 100% תפוזים- התוך והקליפה +סוכר. יחס הסוכר אינו גבוה, לכן הריבה בעלת מתיקות מתונה ותישמר בקירור
.קל להכין את הריבה , ההכנה מעניינת וניתן להמיר את הנוסחא גם לכמות גדולה יותר של ריבה
ריבת תפוזים
:מרכיבים
קילו תפוזים = 5 תפוזים כתומים בגודל בינוני
חמש מאות(500) מ"ל נוזל בישול התפוזים - ראו הסבר באופן ההכנה
שש מאות (600) גרם סוכר לבן או 500 גרם סוכר לבן + 100 גרם סוכר דמררה זהוב
-
סיר בינוני - 4 ליטר בעל תחתית עבה
 
:אופן ההכנה
לסדר את התפוזים על תחתית הסיר, לצקת מים לכיסוי. להביא לרתיחה על להבה בינונית גבוה. להנמיך את הלהבה לבינונית נמוכה ולבשל שעה ללא מכסה. לשפוך את מי הבישול
.למלא בסיר מי ברז טריים לכיסוי התפוזים ולהביא לרתיחה. לבשל ללא מכסה 45-60 דקות עד שהתפוזים רכים- לבדוק עם מזלג
.בזמן הבישול מי הבישול מתאדים חלקית. בסיום הבישול יגיעו עד כמחצית גובה התפוזים. ניתן בזהירות להפוך את התפוזים בזמן הבישול
לכבות את הלהבה. להוציא את התפוזים מהסיר ולהניח לצינון על רשת. את מי הבישול לשמור בכלי זכוכית. נוזלי הבישול יהיו צלולים ובצבע כתום
התפוזים יתקררו מהר יותר במידה ותניחו אותם על קרש חיתוך ותחצו אותם לרוחב. הניחו את החצאים כשחלקם החתוך כלפי מעלה על רשת
בעזרת כף לרוקן את תוכן התפוזים על קרש חיתוך, לקצוץ גס ולהרחיק גלעינים. תוכן התפוזים המבושל ישקול כ 400 גרם. לשים בסיר הבישול הריק בו בשלנו את התפוזים
.את קליפות התפוזים לחתוך לרצועות דקיקות ולשמור בינתיים בצד
 הוסיפו לסיר גם 600 גרם סוכר לבן ו-500 מ"ל מנוזלי הבישול. במידה ונשארו פחות מ 500 מ"ל נוזלי בישול (ישארו לכם מעל 400 מ"ל) השלימו במי ברז
.לבשל על להבה בינונית נמוכה בבחישה עד שהסוכר נמס
.להוסיף לסיר את קליפות התפוזים. להגביר את הלהבה ולהביא לרתיחה
.לבשל על להבה בינונית גבוהה 10 דקות. לבחוש את הריבה מדי פעם
.להמשיך לבשל את הריבה עד שהיא מוכנה ומסמיכה מעט. בסיר שלי זמן הבישול הנוסף היה כ- 40 דקות
.לצנן מעט את סיר הריבה על השיש. להעביר לצינצנות נקיות ופושרות
.לאחסן את הריבה במקרר. הריבה מסמכיה מעט לאחר לילה במקרר
.הכמות: 2 צינצנות ריבה
 
  
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח

03/02/2015

*עשרים אלף שקיקי תה: 10 גוונים של חום



בקרוב (ביום חמישי) : שני מתכונים חדשים ונהדרים לט"ו בשבט

30/01/2015

*דפדפו במגזין: אומנות בצלחת האוכל- TK15 Ode to Italy



לחצו למעלה על החיצים ימינה/שמאלה לשם דפדוף קדימה/אחורה. לחיצה נוספת על דף המגזין תגדיל את הטקסט/תמונה
:דוגמא לדף מהמגזין

29/01/2015

*ממקסיקו באהבה: מרק תירס קרמי וסלט אורז, שעועית ואפונה


 סלט מקסיקני מאורז, שעועית אדומה ואפונה
הסלט צבעוני, עשיר ומזין. סלט-ארוחה היכול להוות ארוחה קלה בערב (או בכל שעה ביום).  הסלט יישמר בקירור ימים אחדים ויהיה חביב על בני המשפחה גדולים כקטנים
המלצת הגשה: עם לחם, זיתים שחורים, פרוסות או קוביות אבוקדו פרוסות עגבניה וביצי עין ליד בצלחת. 

טיפים והכנות מראש:

28/01/2015

*מאסטר שף VIP - משימת בלוגרים: סלט קוסקוס צבעוני ושמח

.! יצאתי משם כשאני מלקקת את השפתיים, היה לי כל כך טעים
.הם יודעים לבשל !" מלמלתי לעצמי כשאני כבר בדרכי צפונה "
תוכנית מאסטר שף חוזרת בעונת וי. איי. פי. וזה יקרה ב 3.2.2015 , יהיה טעים וגם מעניין. השבוע פגשנו את 12 המתמודדים וזכינו לטעום ממנותיהם
המתמודדים מוכרים לכולכם, לאו דווקא מתחום האוכל, אלא מתחומי הבידור, המשחק, בימוי, אופנה, ספורט, עיתונות, טלויזיה וגם סופרת אחת, נחמדה במיוחד. הנה הם כולם
קרדיט צילום: קשת- יחסי ציבור ודוברות
את 12 המתמודדים ישפוט פאנל השופטים הקבוע של תוכנית מאסטר שף: חיים כהן, מיכל אנסקי, אייל שני ויונתן רושפלד
המתמודדים, טיפוסים מעניינים ומסקרנים אחד אחד, כולם בעלי כשרון וידע בבישול. הם יקבלו העונה משימות בישול ברמת קושי זהה לעונת מאסטר שף רגילה, וכן, יהיו גם משימות הדחה
:מתמודדי העונה שתשודר בשידורי קשת
 אבי נוסבאום, שלמה שרף, שי אביבי, נועם טור, עדן הראל, דורית רביניאן, בטי רוקאווי, שלומי אלדר, איה קרמרמן, נורמן עיסא, פנינה טורנה ואתי לוי
 
קיבלתי משימה עד הבית: מערכת קשת (ותודה לחן !) ציידו אותי בכל הדרוש להכנת קוסקוס. טוב, כמעט בהכול, סיר אידוי לא היה בנמצא.. קבלתי גם מרשם מפורט מבית מאסטר שף הכולל 4 שלבים להכנת קוסקוס אמיתי ויד חופשית לגמרי מה לעשות עם הקוסקוס המוכן, כשאין הכרח להכין ממנו מנה מסורתית
כמו כן, צויידתי בסלסלה קטנה עם מדגם ירקות שהגיע מארגון "לקט ישראל". הירקות מוצלים משדות חקלאיים ברחבי הארץ, הם קצת 'מכוערים' וצורתם לעיתים פחות סטנדרטית, אך הם טעימים ובריאים. במתכון הסלט שלי שילבתי את הבטטות והלימון (הנהדר!) מהסלסלה הקטנה שקיבלתי
ארגון לקט ישראל עושה עבודת קודש בהצלת הירקות והעברתם להמוני בתי אב נזקקים בשבוע, דרך עמותות ברחבי הארץ. קראו כאן על פעילות הארגון
והערב.. הגיע המוזה לבקר אצלי וזה היה משמייח ביותר. החלטתי שאני מכינה סלט עשיר שהוא ארוחה בפני עצמה- סלט עם הרבה קוסקוס טעים וגם הרבה ירקות צלויים. לתיבול הוצאתי את צינצנת הענק עם הלימונים הננסיים שכבשתי לפני כחודש. עלי פטרוזיליה, שנתלשו אחד אחד.. ורבעי עגבניות שרי שגדלו לתפארה במושב הדרומי, השלימו לי את המנה המשגעת. המיוחד בסלט שלנו שבכל ביס תקבלו הפתעה אחרת: מי אוהב לימון כבוש ?..בטטה נימוחה בפה וכך הלאה
.הסלט שלנו מכיל קוסקוס אמיתי הנעשה ביד מיומנת ואוהבת
..כמובן שהמתכון יעבוד גם עם כל סוג קוסקוס, אינכם מחוייבים לגלות את סודכם מניין הקוסקוס שלכם
.הקוסקוס שלנו מכיל: 100% סולת, מים, שמן (רגיל) וגם קצת מלח


22/01/2015

*מאפינס מרציפן ושקדים

מאפינס - מרציפן - יוגורט - שקדים
 
מאפינס גדולים ורכים עם הפתעות טעימות בפנים: מרציפן (גם מרציפן מצופה שוקולד), זסטים של תפוז, יוגורט ושקדים משובבים מלמעלה. קל להכין את המאפינס, בשתי קערות מטבח, ללא צורך בהקצפה או שימוש במיקסר. האפייה מהירה ולא תעלה על 20-22 דקות
.צפו למחמאות
 
 
:טיפ בנוגע למרציפן
אפשר להשתמש ב- 200 גרם מרציפן רגיל או במארז מרציפן מצופה בשוקולד (ניתן לרכוש במרכולים, זה נקרא "חטיף מרציפן מצופה שוקולד" של חברת זנטיס גרמניה) או לשלב את שני הסוגים: 100 גרם מכל סוג. את המרציפן מגררים במגרדת גסה ומוסיפים לקערת המרכיבים היבשים
.אישית, אני אוהבת את המרציפן המיובא, הוא גם טעים יותר
.לגיוון: החליפו את גרידת התפוז בלימון
 מאפינס מרציפן ושקדים
הכמות: 12 יחידות
:מרכיבים
שתי כוסות קמח לבן מנופה= 280 גרם
חצי כוס סוכר לבן = 100 גרם
שתי כפיות אבקת אפייה, מנופה
רבע כפית מלח דק
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
מאתיים גרם מרציפן - 2 מארזים של 100 גרם כל אחד
זסט או גרידה מחצי תפוז או מתפוז שלם
כפית תמצית וניל
שמונים גרם חמאה מומסת פושרת
כוס יוגורט לבן בכל אחוז שומן שתבחרו - אני שמתי יוגורט 4.5%, אפשר גם יוגורט בלקני/יווני
ביצה אחת גדולה בטמפרטורת החדר

דלורית צבעונית ושמחה במילוי תרד, פלפל אדום וגבינת פטה

דלורית ממולאת בתרד, פלפל אדום וגבינת פטה
המלצת הגשה : להגיש מחצית דלורית לכל סועד, לצד ביצי עין, סלט ופרוסות לחם .
זמן הכנה,  בישול ואפייה: כשעה
הכמות: 4  מנות
מרכיבים:

assets Creative Commons License