דלורית ממולאת בתרד, פלפל אדום וגבינת פטה
המלצת
הגשה : להגיש מחצית דלורית לכל סועד, לצד ביצי עין, סלט ופרוסות לחם .
זמן
הכנה, בישול ואפייה: כשעה
הכמות: 4 מנות
מרכיבים:
2
דלורית בגודל בינוני (כ- 600 גרם כל אחת) לרחוץ, ליבש, לחצות לאורך, להרחיק
גרעינים בעזרת כף (או כפית תפוחן)
3-4
כפות שמן זית
1
בצל לבן בינוני (130 גרם) קלוף וקצוץ דק
1
פלפל אדום בינוני (180 גרם) חתוך לקוביות
1
שן שום גדולה קלופה וקצוצה דק
200
גרם עלי תרד (מארז) טריים שטופים וקצוצים דק – רצוי מארז עלים עדינים (לא תרד עבה
וכהה)
120-130
גרם גבינת פטה (5% שומן או יותר) מפוררת או גבינת קצ'קוואל מפוררת
מלח
(מלח גס/אטלנטי או דק)
פלפל
שחור גרוס טרי
אופציונלי:
מעט עלי קורנית טרייה
כלים:
תבנית אפייה גדולה, מחבת
אופן
ההכנה:
- לחמם תנור לחום בינוני 180
מעלות.
- להניח את חצאי הדלורית בתוך
תבנית האפייה. להבריש את חלקן העליון בשמן זית (1-2 כפות). לבזוק מעל מלח
(גס) ופלפל שחור גרוס טרי. ניתן לפזר מעל גם מעט עלי קורנית טרייה. לאפות בתנור החם
לריכוך, כ – 35 דקות.
- במחבת גדולה (או בסיר) לחמם 2
כפות שמן זית . להוסיף את הבצל הקצוץ, קוביות הפלפל האדום והשום. לבשל על
להבה בינונית-נמוכה , לערבב מדי פעם, עד שהירקות מתרככים.
- להוסיף למחבת את התרד הקצוץ,
לבחוש ולבשל קצרות (כ- 2 דקות נוספות)
עד שהתרד מתרכך . להסיר מהאש ולהוסיף את גבינת הפטה המפוררת. לתבל
במלח ופלפל שחור לטעם.
- למלא את שקעי הדלורית במלית .
לאפות 15-20 דקות בחום בינוני.
- להגיש חם.
קראו את הכתבה המלאה במדור הטעים "שולחן משפחתי של אסם"- כאן
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2015
דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות, ממתקים, קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח
https://www.facebook.com/lemongingerBlog
No comments:
Post a Comment