01/03/2016

**להכין בבית: ריבת (ג'לי) תפוח בדבש - 100% טבעי Apple Jelly

את המתכון הזה קיבלתי לראשונה במייל בחודש ספטמבר 2015. ריבת ג'לי תפוחים צלולה, בעלת צבע נפלא. הרעיון המתין לי בסבלנות ברשימת "אני חייבת להכין עכשיו ומיד" (הרשימה ארוכה עד מאוד חברים וסובבת עולם) עד סוף השבוע האחרון. האתגר ביצירת ריבה חלקה וטובה ממעט מרכיבים ובדרך פשוטה יחסית ופחות מקובלת (כמובן שללא תוספת ג'לטין) , קסם לי. הסיפוק, בבדיקה ראשונה של הריבה המוכנה שבסיר היה עצום. "ואוו, איזו הצלחה!!", "כמה כייף" אמרתי לעצמי ולכל מי שהיה בסביבה


את הריבה הזו מכינים בשני שלבים. אין קיצורי דרך וזה באמת פשוט. בשלב הראשון מבשלים את תפוחי העץ במים. לוקחים כמות מדודה של תפוחים, לא מקלפים אותם, אלא קוצצים גס, כולל הגלעינים, ומכניסים לסיר. מוסיפים מים ומבשלים עד שהתפוחים רכים מאוד וקל למעוך אותם. בשלב השני, נותנים לתפוחים להגיר נוזלים למשך שעות אחדות, בריבה זו נשתמש במיצוי מי בישול התפוחים. נוזלי הבישול  עשירים בפקטין (הודות לגלעיני התפוחים) מהם בתוספת כמות מדודה של סוכר ודבש ולימון נכין את ג'לי התפוחים
טעם הריבה עדין ומשלב בתוכו באופן מושלם את התפוחים בדבש ("תפוח בדבש"). לא השתמשתי הפעם בענפי רוזמרין טרי כפי שהומלץ במקור, בכל מקרה הרוזמרין מוזכר בהוראות ההכנה, לשיקולכם. הריבה טעימה על לחם או טוסט ותשתלב היטב עם גבינות, מאכלים פיקנטיים וכגימור למאפי פרי (לחמם כמות קטנה מהריבה הקרה ולהבריש על טארט פרי, להניח לייצוב)

27/02/2016

מאפה צבעוני מפסטה וירקות- ארוחה קלה בצלחת

מאפה צבעוני : פסטה וירקות
מאפה צבעוני, עשיר ומזין המכיל פסטה, ירקות מגוונים וגבינה. את המאפה קל להכין בדקות אחדות ולשגר לתנור. השתמשו בגבינה ארומטית וטובה ותבלו בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס טרי. המאפה יתאים לכל המשפחה, הוא טעים להגשה חמים, לצד רוטב וסלט טרי

 הכמות: כ- 6 מנות
מרכיבים:
220 גרם פסטה מבושלת (אטריות ברוחב בינוני או פסטה בצורת סלילים או צורות פסטה  אחרות קטנות)
2 קישואים בגודל בינוני (כ- 260 גרם סה"כ) שטופים להשאיר בקליפה
2 גזרים בגודל בינוני (כ- 170 גרם) , קלופים
1 כוס פחות כף (130 גרם לאחר סינון)  גרם גרגירי תירס (מקופסת שימורים- לסנן מנוזלים)
1/2 כוס (70 גרם) אפונה קפואה – לחלוט במים רותחים, להניח לדקות אחדות ולסנן מהמים
2-3 בצלים ירוקים (החלק הלבן והירוק) פרוסים דק
1 כוס קמח תופח מנופה (140 גרם) או כוס קמח לבן מנופה+3/4 כפית אבקת אפייה מנופה
1/2 כוס גבינת קשקבל (70 גרם) מגורדת במגרדת גסה או גבינה אחרת לטעם, מגורדת
4 ביצים גדולות
1/2 כוס חלב
1/4 כוס שמן (שמן קנולה או שמן תירס) 
כלים:
מגרדת גסה
תבנית אפיה מלבנית בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ מרופדת בנייר אפייה
2 קערות – אחת גדולה והשנייה בגודל בינוני

אופן ההכנה:
לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות.
בקערה גדולה לשים את הפסטה המבושלת.
לגרד את הקישואים על מגרדת גסה, לסחוט מנוזלים ולהוסיף לקערה. לגרד את הגזר הקלוף במגרדת גסה, להוסיף לקערה.
להוסיף לקערה את התירס, האפונה והבצל הירוק ולערבב.
להוסיף לקערה את הקמח והגבינה המגורדת, לערבב.
בקערה נפרדת לטרוף את הביצים, החלב והשמן. לצקת לתוך קערת הפסטה והירקות ולערבב.
לתבל את התערובת בנדיבות במלח ופלפל שחור גרוס טרי.
להעביר לתבנית המרופדת בנייר אפייה ולשטח.
לאפות בתנור החם (חום בינוני 180 מעלות) 30-40 דקות או עד שהמאפה התייצב והוא זהוב היטב.
להוציא את המאפה מהתנור, להניח לרבע שעה לפני ההגשה.
לחתוך למנות ולהגיש.
המאפה יישמר במקרר 3-4 ימים. לפני ההגשה לחמם בחום בינוני נמוך.
הצעות הגשה:
להגיש חמים או מחומם לצד שמנת חמוצה וסלט חסה/ירקות טריים.


בדקתי והמלצתי
והפעם - סבון כלים אקולוגי: אקובר

ECOVER

צילום יחצ"ן: אור גליקמן

לסבון הכלים האקולוגי מבית אקוגרין (תוצרת בלגיה) ריח נעים של לימון (מכיל תמצית לימון ואלוורה), הנוזל שקוף (מקציף פחות מרגיל וזה טוב) מנקה היטב את הכלים. בדקתי את הנוזל על כיור מלא כלים מארוחת הצהריים המשפחתית, כולל סיר הנירוסטה הגדול בו בושל צלי. נחוצה כמות קטנה של נוזל על הספוגית ושיפשוף קל בלבד והכלים נקיים. סבון הכלים האקולוגי עם 40% יותר חומר פעיל, ידידותי לאדם ולסביבה (ויתאים גם לידיים רגישות). במהלך חודש אפריל המוצר (נמכר במארזי ליטר/750 מ"ל- המארזים עשויים קני סוכר ופלסטיק ממחוזר) ימכר במחיר מבצע של 13.90 לליטר (ו- 10 ש"ח למארז הקטן יותר). להשיג ברשתות השיווק, בתי טבע וסופרים נבחרים



בקרוב.... מה הכנתי מתפוחי עץ ודבש..הפתעה מתוקה וחדשה 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

11/02/2016

*בית חרושת לשוקולד - Li-lac Chocolates

שוקולד עבודת יד במנהטן

*קציצות צמחוניות בלחמניות - יש לכם ארוחת "המבורגר" צמחונית

קציצות סלק וחומוס בתוך לחמניות מגוונות - ארוחת "המבורגר" צמחונית, מושלמת


מתכון ללחמניות המבורגר מגוונות
מתכון קל הכנה ללחמניות המבורגר רכות ונפלאות. הבצק הבסיסי דורש תפיחה אחת בלבד וזמן האפייה קצר. גיוון הבצק בטעמים שונים יוצר לחמניות צבעוניות ויפות. הטעם יערב גם לילדים (איזה הפתעה כבר יש בתוך הלחמנייה !) שיוכלו בעזרת מבוגר להכין את הלחמניות וגם לצפות אותם בכוחות עצמם. מומלץ להגיש את הלחמניות חמימות או מחוממות.

25/01/2016

**~~~לחמניות בייגלה נוסח אוקראינה~~~


לחמניות בייגלה בנוסח אוקראינה

 שמתם לב וודאי שאני נמצאת.. ב'תקופת הלחמים' שלי. תנור האפייה שלנו עובד ללא הפסקה כמעט מדי יום (הוא מקטר מעט.. וגומיית איטום הדלת נקרעה אתמול), אך ממשיך לאפות לחמים, לחמניות, ובייגלה לתפארה, כך אומרים החבר'ה שלי ומבקשים עוד
את לחמניות הבייגלה הללו, נוסח אוקראינה, למדתי לאחרונה להכין מיוליה. יוליה צ'ילדרס, ילידת אודסה, למדה במהלך השנים בישול בכוחות עצמה. כבר מגיל צעיר נהגה לצפות בבשלנים בזמן עבודתם, לצד העמקת הידע מספרי בישול. היא מעידה על עצמה שיש לה תשוקה עזה לבישול, ללא קיצורי דרך. היא מנהלת בלוג אוכל [קישור] שיתאים גם למאותגרי מטבח בעלי כישורי בישול ואפייה בסיסיים. מרבית המתכונים שיוליה מעלה, מבוססים על זכרונות ילדות, מתכונים משפחתיים, בחלקם מקוריים לגמרי. וכן, היא מתמחה בהכנת לחמים מכל סוג. כיום יוליה חיה וכותבת מאלבמה
יוליה מציינת שבניגוד ללחמניות הבייגלה האמריקאיות, אלו בנוסח אוקראינה, 'רזים' יותר בצורתם, מתקתקים ובעלי מרקם רך כשל פרעצל
לטעמי, לחמניות הבייגלה הללו יפות, טעימות ושונות במשהו בהכנתן מבייגלה שמוכן ללא תוספת סטרטר. הסטרטר= הבצק המקדים תופח קודם בקערה למשך מספר שעות. הוספתו לבצק הסופי מקנה ארומה טובה, יציבות ובצק נוח מאוד לעיצוב (את זה תרגישו תוך כדי עיצוב הבייגלה). הבייגלה הללו מבושלים קודם (30 שניות מכל צד) בסיר גדול עם מי מלח (בריכוז נמוך). הבישול הקצר, לפני האפייה מתפיח אותם מעט והם יפים יותר. פטנט נוסף במתכון מיוחד זה - אין צורך בביצה טרופה ל'הדבקת' השומשום על הלחמניות(או הפרג השלם). לאחר שהוצאתם את הבייגלה מאמבטיית הרותחין בסיר, הניחו אותם על נייר מגבת או ישירות על נייר האפייה בתבנית. בעודם חמים ולחים, פזרו עליהם את השומשום. השומשום ידבק בהם מיד
הפחתתי מכמות הסוכר (שמתי 1/3 כוס בלבד) המצוינת במתכון של יוליה וקיבלתי לחמניות במתיקות מועטה שיתאימו למאכל מלוח או מתוק. כמות הסוכר בבצק היא לשיקולכם. מלבד זאת, המתכון מדוייק על הגרם, המלצה שלי - אל תשנו דבר
.הבייגלה יאפו בשני סבבים בתבנית אפייה גדולה ושטוחה
הלחמניות טעימות כשהן חמות. נותרו לחמניות? אחסנו בשקית הקפאה בפריזר. הפשירו לגמרי או חממו בחום בינוני נמוך לפני האכילה
 
 
בייגלה נוסח אוקראינה
הכמות 15 בייגלה

23/01/2016

**~~~מתכון לעוגת השיש הטובה ביותרְ~~~

שיש - שוקולד - קקאו - שמנת
 
.עוגת השיש הנפלאה הזו, לא צולמה על ידי, תודה אוחתי
העוגה שלנו נאפתה אתמול אחר הצהריים, נסעה כברת דרך (לא ארוכה מדי) ונמסרה שלמה לגל המקסימה שחגגה יום הולדת, רק יומיים לפני. "צלמי ושלחי לי בבקשה תמונות יפות מהעוגה (אם יישאר משהו) .." ביקשתי כשעזבנו . בעוגת השיש שלנו תמצאו כל מה שאתם אוהבים בעוגה אחת: עוגה רכה, לחה, טעימה בטירוף וקלה להכנה. בניגוד למרבית עוגות השיש האחרות, את העוגה שלנו נכין משתי תערובות שונות (כהה ובהירה) וננטף אותן לסירוגין על תבנית האפייה
 
צילום: נועה ש. - אחותי
השתמשו רק בחומרי גלם איכותיים : שוקולד מריר איכותי (70%), קקאו איכותי, חמאה (יש יבוא של חמאה הולנדית צהובה וטעימה), תמצית וניל (או משחת וניל). הוציאו את כל המרכיבים הנמצאים בקירור לפחות שעה לפני תחילת האפייה והכינו 2 קערות בינוניות לבחישת כל תערובת בנפרד
 
 
.אפיתי את העוגה בתבנית בצורת לב שבחלקה הרחב הקוטר הוא 24 ס"מ. גם תבנית קפיצית 24 ס"מ תתאים או השתמשו בתבנית טבעת
.העוגה האפויה תישמר בחורף כיומיים בחוץ, מכוסה או מעבר לכך במקרר או פרוסה, ארוזה בשקית להקפאה,  בפריזר
 
עוגת שיש עם שוקולד
הכמות: עוגה אחת
:מרכיבים
:לתערובת השוקולד
שבעים וחמישה גרם שוקולד מריר 70% , שבור לקוביות
מאה וחמישים מ"ל חלב
מאה גרם חמאה רכה
כוס סוכר דמררה (200 גרם) זהוב
שתי ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
מאה וחמישים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כפית אבקת אפייה, מנופה
עשרים וחמישה גרם אבקת קקאו, מנופה
 
:לתערובת הוניל
מאה גרם חמאה רכה
מאה וחמישים גרם סוכר דמררה זהוב
שתי ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
מאה ושמונים גרם קמח לבן רגיל, מנופה
כפית אבקת אפייה, מנופה
מאה וחמישים גרם שמנת חמוצה 15%
כפית תמצית וניל או חצי כפית משחת וניל
--
:לזיגוג - לא חובה
שלוש כפות אבקת סוכר + כף וחצי אבקת קקאו + מעט מים רותחים (או קפה רותח)- לערבב לקבלת זיגוג נוזלי
תבנית קפיצית 24 ס"מ או תבנית בצורת לב בקוטר דומה או תבנית טבעת - לשמן ולקמח קלות את התבנית
 
:אופן ההכנה
.לחמם תנור אפייה לחום בינוני 180 מעלות
:הכנת תערובת השוקולד
בקלחת לחמם על להבה בינונית נמוכה את החלב והשוקולד. לערבב את השוקולד להמסה. לכבות ולהניח בצד
.בקערה בינונית לטרוף את החמאה והסוכר לקבלת תערובת רכה. להוסיף את הביצים ולטרוף יחד
.להוסיף את תערובת השוקולד והחלב החמימה, לערבב
.לערבב פנימה בעזרת כף את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הקקאו. להניח בצד
:הכנת תערובת הוניל
.בקערה בינונית לטרוף את החמאה והסוכר לקבלת תערובת רכה. להוסיף את הביצים ולטרוף
.להוסיף את השמנת החמוצה והוניל ולערבב
.להוסיף את הקמח המעורב באבקת האפייה, לערבב לתערובת חלקה
-
לנטף לתוך תחתית תבנית האפייה, כפות מתערובת השוקולד ולסירוגין כפות מתערובת הוניל. בשכבה הבאה, נטפו תערובת וניל על השוקולד וכך הלאה עד שסיימתם לנטף את שתי התערובות
.בעזרת סכין או מזלג לערבל מעט את התערובת שבתבנית לקבלת דוגמת שיש יפה לאחר האפייה
.לאפות את העוגה בתנור החם 45-50 דקות עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש
לצנן את העוגה בתבנית מספר דקות, לזלף את הזיגוג במידה ואתם רוצים. את חומרי הזיגוג ערבבו דקות לפני תום האפייה
.לשחרר את העוגה מהתבנית ולהניח על רשת לצינון מלא
 
חניתה הראל בלוג אוכל ©כל הזכויות שמורות על התכנים והתמונות שלי 2005-2016 דליקטסים הום-מייד : מעדנים, רטבים, ריבות, ממרחים, כבושים ,גבינות,ממתקים,קינוחים בכוסות, מתנות מיוחדות מהמטבח https://www.facebook.com/lemongingerBlog

19/01/2016

*~~~חלת תאנים , מתכון מיוחד~~~


חלת תאנים (גם) לט"ו בשבט – "התאנים כבר בפנים"



חלה רכה וטעימה מאוד עם ביסים טעימים (נגיסות טעימות) של תאנים. חמאה רכה מלמעלה (וכמובן ספל קפה ליד).. ואתם מסודרים !.
את בצק השמרים לחלה שלנו קל להכין במיקסר וגם ללוש ידנית בקערה גדולה. מאחדים את כל המרכיבים לבצק רך ורק בסוף מוסיפים תאנים יבשות קצוצות. מומלץ לחלוט את התאנים היבשות לדקות ספורות ואז לסנן מנוזלים. החליטה במים, מנקה את התאנים ומסירה משהו מחומרי השימור וגם מחזירה לתאנה לחות והיא מתנפחת מעט וכך, קל לחתוך אותה, בנוסף -בתוך החלה חתיכות התאנים רכות ועסיסיות הרבה יותר. מניחים לבצק העשיר לתפוח (במקום חמים) כשעה עד שהוא תופח יפה. כעת, נחלק את הבצק ל- 3 חלקים ונקלע צמה יפה. את הצמה הגדולה (הכינו תבנית גדולה) נבריש בביצה טרופה עם טיפונת מים (להברשה, מומלץ להשתמש במברשת עם שיער רך על פני מברשות אחרות, באופן זה ההברשה תהיה יפה ואחידה יותר). כעת נפזר מעט סוכר על החלה רגע לפני כניסתה לתנור. את החלה האפויה מומלץ להניח על רשת לצינון קל (או צינון מוחלט). באופן זה יהיה קל לפרוס אותה.

10/01/2016

*עוגת/לחם בננות הקל/ה בעולם

לחם בננות - שמנת חמוצה - אגוזים - צימוקים
גם הלילה, מאוחר, נכנסתי למטבח הקטן שלנו. דחף בהחלט מוסבר, דחף אותי להכין מאפה חדש וטעים, וזה הצליח, בגדול
את לחם הבננות הזה קל להכין ידנית, בשתי קערות ו- 5 דקות עבודה. בחרו בשתי בננות רכות ודאגו להוציא מרכיבים (חמאה, ביצים ושמנת חמוצה) מהמקרר כחצי שעה לפחות לפני תחילת העבודה. הלחם הזה, למעשה, עוגה פשוטה הוא בעל מתיקות עדינה, רך ועשיר באגוזים וצימוקים. ניתן לשנות את יחס האגוזים/צימוקים או לשים סוג אחד בלבד בכמות של כוס אחת
.המאפה יישמר כיומיים בחוץ או מעבר לכך במקרר או פרוס בפריזר בשקית הקפאה



 
לחם בננות הקל והטעים בעולם
כמות: כיכר אחת גדולה
:מרכיבים
חמישים גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס סוכר לבן = 150 גרם
שתי ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
מיכל (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15%, בטמפרטורת החדר
שתי בננות בשלות קלופות ומעוכות במזלג = כוס מחית בננה= 220 גרם מחית
שתיים ורבע (320 גרם) כוסות קמח לבן מנופה
כפית וחצי אבקת אפייה, מנופה
חצי כפית אבקת סודה לשתייה, מנופה
חצי כפית מלח דק
שלושת רבעי כוס אגוזים - אגוזי פאקן או אגוזי מלך, קצוצים = 80 גרם
רבע כוס צימוקים
--
תבנית כיכר במידות 30 ס"מ על 14 ס"מ לערך, מרופדת בנייר אפייה
assets Creative Commons License